Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

@ mstevan: pa sad samo udari neki oficial firmware ako hoces da ti SYSTEM STATUS bude official...

meni je: CUSTOM BINARY DOWNLOAD:No
CURRENT STATUS:Official
SYSTEM STATUS: Oficial
i sad samo, i jedva cekam da crkne :) :smash:

Sto uopste cekas? Odnesi ga u servis i reci da telwfon zabada da se gasi i sl. Ako svi mi znamo za sd problem kod ovog modela znaju i serviseri majku mu :)

Ma bre za ovo treba neki fakultet, Desire HD je bio pesma... Na kraju sam pročitao da bi trebala neka varijanta sa flešovanjem, trianglom, vađenjem baterije pri restartu, wipovanjem koječega... Drugi kaže da ako si nekada ubacivao rom preko PC odina da će uvek biti system custom (što ja i jesam uradio, preko PC Odina sam ubacio zvanični Telenorov 4.1.2, jer sam rootovao telefon dva dana kako sam ga dobio, a u to vreme je izašao i update koji nije radio jer je tel rootovan a ja nisam bio toliko upućen u celu priču oko svega ovoga sa flešovanjem koječega, trianglova, bootloadera)... Blah... Nek radi dok radi, ako se pokaže da je perseus i njegov kernel stvarno rešenje, super, turiću njega (mada i meni se čini da u boje nešto izdrndane). Ako se pokaže da je i stock xella kernel sa fixom i on radi, opet lepo... Telefon je kod mene ionako tek mesec dana, ako i toliko, tamo negde oko 1 maja ću mu roknuti official firmware, ako se pokaže da i fix ne radi posao... Ali opet iskreno, čini mi se da je SDS ipak malo prenaduvan, na XDA postoje dokazi o SDS-ovima, ne znam da li je neko na Benchmarku postavio da je telefon SDS-ovao, čini mi se da je par postova iznad neko spomenuo servis u Leskovcu, i kako su tamo rekli da nisu imali reklamacije po tom pitanju...

Poslednja izmena:
Kako tema oživi kad telefoni počnu da crkavaju. :D

I šta sad, treba svi da se vratimo na official fw i da čekamo da li će da nam nam telefoni riknu? Oću zabole me.

Poslednja izmena:
Ček malo, nijesam baš pazio na času- što smeta ako ima ! i što se rješava kad se on skine?
Ja imam isto ! i XXDLJ4 bootloader. Imam neat lite 1.4 i pegasys.

Pa smeta, sto ako ti sprdekne telefon na taj nacin da moze samo u download mod da udje, i ako tamo serviser vidi uzvicnik i custom counter, nece ti priznati garanciju... ako sprdekne skroz da ne moze ni u download mod da udje ili ako nemas garanciju na telefon, onda uzvicnik i counter ne treba da te brine...

ljudi moram da postavim jedno glupo pitanje posto sam do sada koristio apple i htc.Vidim da postoji verzija 4.1.2 ali ja kad probam da updejtujem dobijem sledece obavestenje : Access to the software update service is provided to user in the order in which they request it.Try later....A sve to pise u prozoru prilikom pokusaja updejta i to sa sve jednim velikim uzvicnikom...jel moze neko objasnjenje oko ovoga thx....

@mstevan ahha, ma ne treba ti fakultet evo da ti pojednostavim... kako je meni sad :)

1. skini taj stari bootloader.zip instaliraj preko cwm
2. isntaliraj triange away, pokreni resetuj counter
3. udjes opet u cwm ides ona 3 wipe-a
i sad ne rebootujes fon nego dok je jos u cwm modu drzis volume- menu i power da udje u download mod, ili dok si jos u cwm izvadis bateriju i ponovo stavis pa udjes u dow mod (verovatno si i taj tutorijal gledao, u principu -ista stvar)
4. kad si u download modu prikaci se na odin i flesuj neki official rom
5. kad se podigne sve to idi u Podesavanja/Bekap i resetovanje i vrati na fabricka podesavanja (kazu ljudi da tako najbolje legne rom, malo nelogicno al' ajd' 2min posla).

Kad si to zavrsio dobio si telefon kao iz radnje:
CUSTOM BINARY DOWNLOAD:No
CURRENT STATUS:Official
SYSTEM STATUS: Official
...isprati ovo i 100% ne mozes da "omanes"

@webb, noooo pa da budem mesec daan bez fona :D ...kad crkne, crko je :smash:

Neki mod da stavi sve korisno u prvi post (root, unroot, romovi, crveni uzvicnik...) ? Posto smo ja a vidim i jos neki postavili pitanja na koja je vec dat odgovor vise puta :D

@1neca - ok sve to, ali ja ne želim official rom, hoću da mi ostane Neat kao što je kod sh_-a (menjaj taj nick, ne mogu ni da te spomenem u postu a da bude pravopisno pravilno napisano :D ), čist je nema onih Samsungovih smarač aplikacija, baterija je bolja, itd. U tome je stvar.

Poslednja izmena:
Treba mi mala asistencija vas koji imate ss3:

Telefon je skinut sa VIP mreže pa otključan voodoo galaxy s3 aplikacijom i koristi se na telenor mreži. Software update se pokreće nonstop i moguće ga je odgoditi za najviše 3h. Ne nalazim opciju/mogućnost da to čekiranje otkažem ili onemogućim.

Telefon je skinut sa VIP mreže pa otključan voodoo galaxy s3 aplikacijom i koristi se na telenor mreži. Software update se pokreće nonstop i moguće ga je odgoditi za najviše 3h. Ne nalazim opciju/mogućnost da to čekiranje otkažem ili onemogućim.

Moze ako ga rutujes i obrises fota.client.apk i fwupgrade sa root explorer-om u system/apps.
Meni je radilo
Poz

NEZNAM dokaz da stvarno NE ZNAS.

Ili ovo sto ti crusader rekao, mada ja uvek odem u Titanium i obrisem ga odatle :)

@1neca - ok sve to, ali ja ne želim official rom, hoću da mi ostane Neat kao što je kod sh_-a (menjaj taj nick, ne mogu ni da te spomenem u postu a da bude pravopisno pravilno napisano :D ), čist je nema onih Samsungovih smarač aplikacija, baterija je bolja, itd. U tome je stvar.

Pa hocu i ja saletov rom, ali sam bio ubedjen da mora biti sve stock da bi pisalo u brojacu ono sto treba da pise o_O
Ne znam kako je njemu to uspelo, meni nije... Nisi mi trebao ovo reci (jer nisam video)... a sad cu sve ispocetka :)

settings - about device - software update - auto update otchekiraj :)

Tako je i kod mene na ZTE Grand X koji ima stock ICS, ali ovde nemam tu opciju.

Moze ako ga rutujes i obrises fota.client.apk i fwupgrade sa root explorer-om u system/apps.
Meni je radilo
Poz

Telefon je rutovan pa mogu da pokušam ovo što predlažeš.

Ili ovo sto ti crusader rekao, mada ja uvek odem u Titanium i obrisem ga odatle :)

Ovo mi zvuči još jednostavnije ali treba je naći u Titaniumu obzirom da nije eksponirana kao posebna aplikacija.

Poslednja izmena:
Hmm mislio sam da je isto kao na GS2, bas se zove nesto software update mada videces u titaniumu sigurno mora da stoji tamo negde...

Voodoo odavno nije aktuelan za otključavanje S3, zašto ne otključaš sa Spockyjevim GalaxSim Unlock? Ako ne želiš, ili ne možeš da kupiš aplikaciju na marketu, postoji i besplatna verzija na XDA-Developers. Telefon ostaje otključan i posle instalacije najnovijih JB romova, ne mora da se sekiraš oko update-a..

cekaj ako sam dobro shvatio, ako uspem da ocistim crveni uzvicnik i ono custom u counteru i instaliram cist stock pa i ovaj britanski sa novim bootloaderom... znaci ako to uspem i rutujem ga cf AUTO rootom (koji u sebi nema cwm) imacu sve cisto sto se tice uzvicnika i customa ali imacu i root?

AAAAAAA napokon. sad nek crkne mamicumu

aaa.jpg

jos da vidimo jel moze root a da counter ostane ovakav?

Poslednja izmena:
Moze milko :), imam rutovan tel i neat lite i pise sve official, bitno je samo da se ima stariji bootloader.

E sad ću ja da ga ošinem o zid. Koji moj neće da skloni custom status sa system-a? :p Opet, što više čitam više me boli glava: te mora da bude insecure kernel (što nemam pojma šta znači: stock sa nekim modifikacijama ili neki custom), te mora da se unfreeze sysscope u samom rom-u, te da stanem u lavor sa loncem na glavi i izvedem ritual spaljene keruše (by Milan Tarot)...

Nego, ako nekog zanima, naručio sam futrolu sa Aliexpressa pre 20-ak dana i stigla. Mogu reći da sam sasvim zadovoljan izradom:

http://www.aliexpress.com/snapshot/210805802.html

Poslednja izmena:
nije ni meni hteo dok nisam zviznuo official rom (i to mi se smucilo i stavio sam ovaj ella). pre toga sam bio na neat 1.4 i nikako nije hteo triangle da odradi svoje. onda sam uradio full factory format iz settingsa pa sva tri wipe iz cwm pa onda triangle i tad mi odradi pa ponovo ceo prces factory i wipe pa vadjenje baterije pa direkt u download mod pa preko odina official rom i najzad cist telefon. e sad imam novi ella sa novim bootloaderom i gde sad. da stavim ics bootloader treba mi cwm i tu je verovatno odmah uzvicnik a ako bi mi triangle away ponovo poceo ignorisanje mislim da bih stvarno odlepio...

ri93it.png

Features
  • Latest Release: (11 January 2013)
  • Firmware: XXELLC NeatROM Full (4.1.2)
  • Build date: Fri Dec 28 18:31:21 KST 2012
  • Modem: XXELLA
  • CSC: PHEELL3
  • Change List: 764725
  • Kernel: Stock-repacked
  • Fully Deodexed
  • Zipaligned
  • Rooted