Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

@Sale

"flesujes Perseus kernel alpha31"

Ovo tek sad vidim :D, uradio, hvala.

Moj je jos u servisu, nista mi ne javljaju. Inace samo se ugasio i nije mogao da se upali. Ne znam da li je to taj simptom koji vi ovde pominjete? Uzeo sam ga 18-og Juna a crkao mi je 31.12.
Paaa, 90% da je to. Uglavnom dobices novi ispravan i boli te uvo :)

Sale brate, ti se bar razumeš, pa jel moguće softverski rešiti problem fabricki neispravne memoruje? Izbiljno te pitam jer se žešće nerviram oko ovog problema. Ujedam se da ne pređem na full stock jer osećam da ako mi rikne telefon neće skroz nego će ostati aktivan download mod sa lepim crvenim uzvičnikom.

Sale kernel u lite 1.4 je stock LLA?
Glava me zabole od tema na XDA...Već postoji 3 načina da se vratimo na stariji bootloader, e sad niko nema pojma treba li da se vraćamo?
Uglavnom većina developera je sigurna da je FIX u kernelu za LLA i da se sveki put izvršava prilikom boot-a sistema (nije trajna opravka)...Već postoje neki izvori da se fix integriše u druge kernele. Ima i potvrđenog crkavanja na XXLLA romu ali sa SIJAH kernelom, tako da je još jedan dokaz da je kernel fix...

Triangle away radi i na LLA romu, samo treba flešnuti cf-6.4 i poništiti brojač, e sad uz 6.4 dolazi stock recovery ...

Ajmo ovako, da odgovorim delimicno Milku. Da se ja razumem, odavno bih se ubijao od para kao sto radi Chain, ali *** nisam takav strucnjak :(
Ako ti crkne, nece moci nista sa njim, ni download, ni recovery, nista. Crko je i kraj. Prema tome, opusteno. Proci ces kao Hector Ruiz. Sto se tice drugog pitanja, pa da to odgovorim ovako. Ako je nesto lose pa mu ti jos pomognes da mu bude jos gore, kao sto je uradio Sammy, onda se desava crkavanje. Ali ako je nesto lose a ti se potrudis da mu olaksas (fix), onda to moze da traje dooosta dugo

A sad, Vladi da odgovorim posto vidim da je krenuo da cita :). Ja sam legao sinoc u pola 3 i to kad je krenula najjaca svadja u recognized developer thread-u izmedju Chain-a i AndreiLux. Ne mogu vam opisati koliko je teskih reci bilo tu. Medjutim, morao sam da legnem jer se danas radi ali zato sam se probudio sat vremena ranije da vidim sta sam propustio. Lol, 26 strana, svadje, dokazivanja, ubedjivanja, psovanja... Nastavio sam na poslu da citam i zavrsio tek oko 11 :D Ukratko, Chain-a ne volim od samog starta, plus onaj njegov cuveni cf-root za S2 koji je s.ebao i moj telefon, plus oni njegovi komentari od sinoc, sad ga ne podnosim organski. Ni jedan jedini dokaz nije izneo u 26 strana, dok sa druge strane AndreiLux, koji je, videlo se, bio jako iznerviran, sve moguce optuzbe na racun Chain-a i Samsunga je potvrdio dokazima. Prava je steta sto covek odlazi sa S3, mora se reci da je veliki poznavalac i da je jedini koji iole moze da parira, ako ne i da nauci inzenjere u Sammy-u necemu. Pored njega tu je jos Odia koji je covek na svoju ruku, tj nesto ga i ne zanima sve ovo. Ako moze on ce uraditi nesto za 5min, ako ne moze boli ga uvo. O gokhanmoral-u (Siyah kernel), sve najbolje ali on ima previse privatnih i finansiskih problema i to veoma cesto. Svodi se na to da nam posle AndreiLux-a niko ne ostaje, osim ako neko ne ispliva.
Da se vratim na problem.
Da postoje 3 nacina da se vrati bootloader ali to nikoga ne zanima. To je najveca glupost koju je Samsung pustio, koliko ja pratim desavanja. Znate svi zasto.
Sad za fix. Fix nije u kernelu i ne izvrsava se osim ako nisi flesovao Perseus od sinoc. Ako jesi onda imas taj fix. To lako mozes proveriti ovde , naravno ako se razumes.
Ako mislis na fix za Exynos, o kome vise niko nista ne prica, onda si u pravu. On je u tom kernelu. Naravno da ima crkavanja sa Siyah-om jer on nije ubacio fix ili nije znao da ga napravi ili nije hteo ili nemam pojma. Prvi fix je sinoc izasao kada sam vam i javio, tako da cekamo, ko zna, mozda i to nije fix, mada meni logicno izgleda

A ako se odinom upuca neki 4.1.1 rom sa sammobilea jel ce da se vrne stari boot loader. Malo ovo sve zamara ima da ga olupam o zid i da kupim nesto drugo tipa nokia 3310 samo jos mu nije izasao jb 4.2 :p

Sto bi ga lupao? Daj ga meni a ja cu tebi Nokiu :)
Opet o bootloader-u? Nece se vratiti, moras "manuelno" ako bas zelis. Ne vidim razlog zasto bi se opet igrao sa njima

Nesto mi sad nije jasno jel ova xella koja je pustena u Uk resava sve ove probleme ili ne?

Ne resava. Ako imas garanciju i zelis da ti crkne los cip, kao sto ja zelim, onda ostavi stock kernel tj biraj sve osim Perseus kernela. Ako nemas garanciju, odmah flesuj Perseus jer je on jedini za sad koji sadrzi fix. Pojavice se uskoro svi custom kerneli sa tim fix-om jer covek ne krije svoj rad, nego jos ostavi tutorial kako da se implementira :)

Ne resava

A na koj telefon prelazi baja koji je toliko spretan u fixiranju svih samsungovih povracajzli

Poslednja izmena:
Čitao sam celu raspravu...CF je očajan lik kao i onaj jkay ali da znaju nešto to niko ne spori pa moram da ih trpim (ti verovatno više pošto si recognized :d), pošto tamo gotovo ništa pametno nije rečeno pitam ovde tebe jer mi treba mišljenje nekog ko je na zemlji i ko se razume malo bolje od mene...
Boot loader je tu da spreči reset na nulu pa iako dodje do crkavanja da se vidi ako smo nešto čačkali...I samim tim odbiju garanciju, pošto sam mišljenja da će s3jke sve više crkavati i da im se baš i ne isplati da popravljaju svima za đaba (u begramu ploča košta 19 000 dinara) tako da je ovo jako podlo i jadno i malo verovatno da se loša memorija popravlja softverom (čak iako ima fix to je da se proces malo odloži do isteka garancije). Ko je flesovao boot loader...neka je ko nije neka ga i ne flešuje samo neka koristi ispravan kernel. Pročitao sam na xda da je verzija stock kernela od 31 pa naviše bezbedna i okrpljena barem tako napisa LUX ...

@sale

Na 1.4 lite sam, bez arome, i skinuo sam sa xda sa tvog posta:
XXELKC/XXELL5 Transparent Accu Weather
XXELKC/XXELL5 Call Recording
Instalirao preko cwm zipove i kad je krenuo da se podize zabode na samsung logo-u i nece da mrdne... vrti kao sasav, ponekad cak odradi celu onu animaciju a vecinu puta samo baguje i muci se.
odradio Wipe cache i dalvik i krene opet da "nadogradjuje aplikacije" i opet zabode. Kad sam uradio i Wipe data i format system onda je "prokinuo" ali opet ne iz prve vec 3-4te :mad:
Ali sad odustajem od svega. I ovde se DEFINITIVNO slazem sa tobom jer sam u garanciji (i ispunjavam se one "uslove" za crkavanje) zato cim dodjem kuci stavljam stock firmare, triangle away i CEKAM DA CRKNE! :crash: =hocu nov telefon! pa posle sve ispocetka sa neat-om :D

Ja i imam utisak da je na galaxy dvojci bila bolja crna ili sam ovde naleteo na neki kernel doduse nisam ni znao da moze da se utice na boje preko kernela. Malo zavisi i od brightnessa kakva ce da bude crna

Malo mi se smorio telefon sa perseusom bio je glatkiji sa default kernelom koji dodje u Neat romu

Flesovao sam novi stock ELLA, odradio auto root i stavio Perseus kernel i pojavio se crveni uzvičnik... Nisam mogao da ga maknem sa TA, ali kad sam vratio stock ELLA kernel, TA je proradio i sve je regularno... Tako da mi stvarno nije jasno kakva je frka oko novog bootloadera... I što kaže Sasa, držaću stock kernel pa ako će da crkava, neka to uradi što pre da se ne cimam više.

Kako ostaviti cwm, a resetovati binary i uzvičnik?

Čitao sam celu raspravu...CF je očajan lik kao i onaj jkay ali da znaju nešto to niko ne spori pa moram da ih trpim (ti verovatno više pošto si recognized :d), pošto tamo gotovo ništa pametno nije rečeno pitam ovde tebe jer mi treba mišljenje nekog ko je na zemlji i ko se razume malo bolje od mene...
Boot loader je tu da spreči reset na nulu pa iako dodje do crkavanja da se vidi ako smo nešto čačkali...I samim tim odbiju garanciju, pošto sam mišljenja da će s3jke sve više crkavati i da im se baš i ne isplati da popravljaju svima za đaba (u begramu ploča košta 19 000 dinara) tako da je ovo jako podlo i jadno i malo verovatno da se loša memorija popravlja softverom (čak iako ima fix to je da se proces malo odloži do isteka garancije). Ko je flesovao boot loader...neka je ko nije neka ga i ne flešuje samo neka koristi ispravan kernel. Pročitao sam na xda da je verzija stock kernela od 31 pa naviše bezbedna i okrpljena barem tako napisa LUX ...
Potpuno se slazem s tobom i u vezi njega i u vezi jkay-a. To su po meni *****. Svi znamo da je android open source i za vecinu to vazi osim za njih. To moze i Vert da potvrdi. Jkay sto uradi (svaka mu cast) NIKOME ne dozvoljava da uzme.
Sto se tice bootloadera, ja sam ga vracao. Koga interesuje kako neka vice, okacicu tutorial

@sale

Na 1.4 lite sam, bez arome, i skinuo sam sa xda sa tvog posta:
XXELKC/XXELL5 Transparent Accu Weather
XXELKC/XXELL5 Call Recording
Instalirao preko cwm zipove i kad je krenuo da se podize zabode na samsung logo-u i nece da mrdne... vrti kao sasav, ponekad cak odradi celu onu animaciju a vecinu puta samo baguje i muci se.
odradio Wipe cache i dalvik i krene opet da "nadogradjuje aplikacije" i opet zabode. Kad sam uradio i Wipe data i format system onda je "prokinuo" ali opet ne iz prve vec 3-4te :mad:
Ali sad odustajem od svega. I ovde se DEFINITIVNO slazem sa tobom jer sam u garanciji (i ispunjavam se one "uslove" za crkavanje) zato cim dodjem kuci stavljam stock firmare, triangle away i CEKAM DA CRKNE! :crash: =hocu nov telefon! pa posle sve ispocetka sa neat-om :D
Tu postoji jedan problem, obican zip se "ne mirise" sa VR zip-om i zato dolazi do BL-a. Ako hoces napravicu ti sve u 1 pa flesuj

Lik sto pravi taj kernel je dzarao colorit u kernelu i crna mi nije crna i mnogo me nervira :mad:
Zar ti nisi Siyah flesovao?

Ja i imam utisak da je na galaxy dvojci bila bolja crna ili sam ovde naleteo na neki kernel doduse nisam ni znao da moze da se utice na boje preko kernela. Malo zavisi i od brightnessa kakva ce da bude crna
Kernel odredjuje boje

Taj

Flesovao sam novi stock ELLA, odradio auto root i stavio Perseus kernel i pojavio se crveni uzvičnik... Nisam mogao da ga maknem sa TA, ali kad sam vratio stock ELLA kernel, TA je proradio i sve je regularno... Tako da mi stvarno nije jasno kakva je frka oko novog bootloadera... I što kaže Sasa, držaću stock kernel pa ako će da crkava, neka to uradi što pre da se ne cimam više.
:):)

Kako ostaviti cwm, a resetovati binary i uzvičnik?
Nikako

Jedno (za Samsung S3 početničko) pitanje:

Na Desire HD kada sam iz CWM flešovao custom kernel morao sam mountujem system pa tek onda da flešujem kernel (zip). Da li je i ovde na S3 ista procedura ili samo da ga flešnem iz CWM?

I još nešto, kada flešujem kernel, da li mogu da sa CF-autoroot vratim stari originalni recovery i onda mu ošinem Triangl?

Naravno, sve je vezano za Neat Lite 1.4?

:d Ušao sam u srrrrrž problema i androida!
cwm sve instaliram šta hoću pa cf 64 pa reset sa TA i sve ko duša :)
Evo kako sam ja vratio boot loader na stariju verziju...
-Uradim wipe svega iz TWRP ili CWM
-Odinom instaliram telekom verziju ICS-a
-Uključim ažuriranje
-Prijavi mi paket od 2 i kusur megabajta
-Skinem update i instaliram zakrpu
-Podignem sistem ...kad ono stari b-loader inače posle instalacije ICS-a loader ostaje LLA
-Odmah prijavi i novi apdejt na 4,1,2 njega ne skidam nema potrebe ako ne ostajem na tom romu,ako se ostaje obavezno skinite i 4,1,2 on nema novi loader jer za nas još nije izašao.

Onda cf pa cwm 5 pa NEAT 4.1 pa tema sa jkay pa lepota jedna kako sve radi...

Jos jedno glupo pitanje sa moje strane al *** prvi put se cimam sa romovima. Da li crveni uzvicnik smeta nesto telefonu pored toga sto se provaljuje da je flesovan rom? Ne shvatam cemu tolika frka u koliko telefon umre ne mogu da vide nista u koliko sam ukapirao.

Flesovao jutros ovaj kernel sto je sale rekao i ne vidim neku razliku u radu a ni u bojama (mozda sam corav :D)

Nekada ne crkne skroz, lazi u boot ali neće da se flešuje..pa se uskličnik vidi...

Nekada ne crkne skroz, lazi u boot ali neće da se flešuje..pa se uskličnik vidi...

Opa djurdjo pa to je to, ja na samrt :)
Malo pre krenuo da otkljucam fon i vidim on mrtav skroz, nece da upali, nece u cwm, nece u dow.
Izvadim bat stavim i moze u cwm, probam samo reboot i ista stvar. Sve ispocetka, svi wipe-ovi i rom ispocetka i za sad radi :D

@sale, hvala nema potrebe za sad. Sad cu da crknem :)

Ok, jos jedno glupo pitanje/molba za slucaj da se desi kao neci,
Moze kratak tut u koracima kako vratiti sve stock? (i da se skloni ! u koliko je moguce, i dalje mi nije jasno odakle posto 100% nisam menjao bootloader, samo sa stock telenora 4.1.2 uradio cfroot, neat i pojavio se)
znaci sada imam neat 1.4 + perseus kernel alpha31

Poslednja izmena:

Kako da vratim stock kernel? Ako mi zatreba, za sada ovaj perseus radi ok, ali nešto "trza" k`o Dajc na leru :)

ako koristis neat ima kod saleta u aromi

Pozdrav svima kao prvo...imam u planu da predjem sa htc one x na s3 pa me zanima malo o tim pločama koje vidim da crkavaju sve češće...naime planiram da kupim nov telefon ali ne preko operatera nego u radnji samim tim osudjen sam na garantni rok ok 6 meseci pa jel može malo pomoći našta da obratim pažnju ...dali su sve ploče zbagovane ili samo neke serije i tako to...

Nazad
Vrh Dno