Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Pravio sam poređenje sa automobilima zato što je par dana za telefon ništa, baš kao što je mesec dana ništa za auto koji je isto tako u garanciji i još nema ni razrađen motor. Auto koji je mesec dana star je na oglasima/auto placevima jeftiniji 20% u odnosu na nov isto kao što je gs3 jeftiniji 20% na oglasima u odnosu na isti u slobodnoj prodaji. I ja bih isto tako pre kupio tako auto ili telefon, ali ta cena automobila i telefona je sa razlogom niža u odnosu na početnu. A mnogi koji imaju para neće da se zanise sa tim nego će da kupe nov

Da samo sto tvoje poredjenje nije isto, evo sad se moze naci u bg-u s3 (u nekoliko radnji i oglasima) nov-neotpakovan-nekoriscen s3 sa dvogodisnjom garancijom kod ovlascenog servisera, koji je kupljen kod operatora i vecina njih je sim free za 460-480€, a ima i za 400€ kao novi ali korisceni mesec i vise dana..ljudi na forumu jednoatavno kazu da se ne isplati kupiti u radnji isti takav za 600 i vise € a mozes za npr 470€..

Sto se tice poredjenja s2 i s3 malo je glupo :) pogotovo porediti ekrane..

Ja sam beli s3 nosio mozda nedelju dana, vrlo pazim telefone mada ne nosim folije i zastite, na zadnjoj plastici su se pojavili sitni tragovi koriscenja-pecke. Menjao sam ga za plavi koji zbog crnog okvira na ekranu izgleda bolje od belog, ali je zadnji poklopac uzas na plavom, smesno lose uradjen, presijavanje pa ona nijansa plave bas lose..

@gasmias
Ok, ae zakači link ka nekoj prodavnici koja prodaje gs3 sa dve godine garancije za manje od 500e. Najjeftinije što sam našao je na mobilnishop, kod kojih je skoro svaki telefon najjeftiniji, i kod njih košta 616e. Ne sa oglasa, ne od operatora druga ruka, već nov telefon, u poznatoj radnji, sa fiskalnim računom.

Ја такође, као власник оба телефона, тврдим да с2 има бољи екран и горила стакло.. Пошто никад нисам волео да користим фолије, успео сам да изгребем с2 и то пре месец дана након више од годину дана коришћења.. С3 имам око 20 дана и већ се изгребао на једном месту.. За екран потписујем, из разлога јер ја доста играм игре на телефону па самим тим и телефон држим доста ближе очима.. Види се разлика, дефинитивно с2 има бољи екран. .

Poslednja izmena:
@gasmias
Ok, ae zakači link ka nekoj prodavnici koja prodaje gs3 sa dve godine garancije za manje od 500e. Najjeftinije što sam našao je na mobilnishop, kod kojih je skoro svaki telefon najjeftiniji, i kod njih košta 616e. Ne sa oglasa, ne od operatora druga ruka, već nov telefon, u poznatoj radnji, sa fiskalnim računom.

http://www.mobilnishop.com/mobilni-telefoni/samsung/Galaxy–S3–I9300–Bela-1895/ kakav crni mobilnishop sa garancijom 12 mes :D

Ja sam platio S3 plavi 430e, neotpakovan-nov iz Telenora sim free sa garancijom 24m i fiskalnim isečkom, tog dana je kupljen u telenor radnji, našao sam lika u oglasima.

Samo ne razumem da su ti u oglasima sim free a znam da su u Telenoru telefoni zakljucani,naravno,imao sam njihova dva S2 pa znam.A mislim kada se telefon otkljuca,da se garancija gubi.

Ae pogledaj malo bolje, imaš gore da izaberes 24 meseci garancije. I to je neka polulegalna radnja, kad kod njih košta 616e beli GS3 sa 2god garancije onda nije ni čudo što u poznatim radnjama košta i više od toga.

ja sam prvi s3 (beli) licno kupio u telenoru i nije bio zaključan..

Ae pogledaj malo bolje, imaš gore da izaberes 24 meseci garancije. I to je neka polulegalna radnja, kad kod njih košta 616e beli GS3 sa 2god garancije onda nije ni čudo što u poznatim radnjama košta i više od toga.

ne mogu oni da biraju šta će ti dati god ili dve..kad kupiš samsungov mobilni aparat u ovom slučaju s3 treba da dobiješ dve godine a ne da biraš..

u svakom slučaju, ne treba kupovati telefone pogotovo u takvim radnjama ako može da se naleti na dobru ponudu od operatora, kao što sam ja kupio, to je bila cela poenta priče..

Poslednja izmena:
Ја такође, као власник оба телефона, тврдим да с2 има бољи екран и горила стакло.. Пошто никад нисам волео да користим фолије, успео сам да изгребем с2 и то пре месец дана након више од годину дана коришћења.. С3 имам око 20 дана и већ се изгребао на једном месту.. За екран потписујем, из разлога јер ја доста играм игре на телефону па самим тим и телефон држим доста ближе очима.. Види се разлика, дефинитивно с2 има бољи екран. .

S2 ima samo jache boje ne verujem da ima bolji ekran

Pa nijedna mala radnja nije 100 % legalna,a pogotovo one male bedne radnje koje kada kupis telefon ne daju fiskalni racun,i takvih je pun Beograd,a to sve govori,kod takvih radnji garancija i ne postoji,to da se zna.Najsigurnija legalna radnja je naravno Comtrade,njihova garancija je najjaca,zato su i cene jace sa opravdanjem.

svako ko ti da 24m garancije ovlascenog servisa i fiskalni racun je "legalan" :) a da nije ukrao i tel i garanciju i fiskalni :D

@dule79
Upravo to i pokušavam da kažem.

@gasmias
Sve je moguće u Srbiji, pa i da prodaju telefon bez ili sa garancijom proizvoljne dužine. Čak i u takvim radnjama ovaj telefon košta preko 600e. Zato sam i tražio da da link od neke legalne radnje gde je ovaj telefon jeftiniji od 500e, kao što on tvrdi.

Ne treba fiskalni. Lično pitao devojku u bgelektroniku. Njima je važna samo knjižica

Kad sam ja nosio S2 prošle godine tražili su mi..ko zna..još bolje..

ja nosio pre neki dan, prihvatili garanciju bez problema. Jos sam ih bas pitao za fiskalni i kazu da ne treba i da sam od danas kod njih u sistemu pa mi ne treba vise ni knjizica

@dule79
Upravo to i pokušavam da kažem.

@gasmias
Sve je moguće u Srbiji, pa i da prodaju telefon bez ili sa garancijom proizvoljne dužine. Čak i u takvim radnjama ovaj telefon košta preko 600e. Zato sam i tražio da da link od neke legalne radnje gde je ovaj telefon jeftiniji od 500e, kao što on tvrdi.

ko je pričao o legalnim radnjama, pričali smo o telefonima koji su kupljeni kod operatora a koje prodaju privatna lica ili pravna-"nelegalna" kako bi vi rekli i koji se ne razlikuju od onih koji su kupljeni kod legalnih a koji koštaju 200e više..

Pa nijedna mala radnja nije 100 % legalna,a pogotovo one male bedne radnje koje kada kupis telefon ne daju fiskalni racun,i takvih je pun Beograd,a to sve govori,kod takvih radnji garancija i ne postoji,to da se zna.Najsigurnija legalna radnja je naravno Comtrade,njihova garancija je najjaca,zato su i cene jace sa opravdanjem.

Ne daju ti fiskalni zbog neceg drugog a ne zbog garancije sto se toga tice....

O.k,ja mogu npr kupiti telefon od vlasnika da ima fiskalni i garanciju,ali jel znate kako se dokazuje da je neko vlasnik telefona pod ugovorom(konkretno iz Telenora)?Na ugovoru postoji upisan broj fiskalnog racuna,i ako se ti brojevi slazu onda je on prvi vlasnik,prosto.Ja kada sam prodavao S2,pokazao sam liku moj ugovor cisto da vidi da se ti brojevi slazu,a onaj ko nema ugovor,nije prvi vlasnik,tu price nema.
Da,najsigurnija,a ti Djilkos ako mislis da je npr garancija Comtrade-a ista kao i neka da kazem garancija male i bedne radnje,ti kupi u toj bednoj radnji pa ako ti se pokvari telefon,videces da li ce ti popraviti.Znam sta pricam,hteo sam zimus u maloj radnji da kupim E7 za 280 eura,i pitam sta ako mi ekran vrisne a oni ce meni-Garancija na ekran ne vazi,ako hoces full garanciju cena je 400 eura!!!Na multitouch ne vazi garancija u malim radnjama,na zalost.
Tako da,ne moze biti ista mala radnja i ovlasceni distributer nikada.

Poslednja izmena:
Sve hocu nesto da kazem na ovu temu ali vec 4 puta obrisem poruku da ne bih blatio temu nepotrebnim stvarima - pokusajte i vi da diskusije o cenama prebacite u zasebnu temu. Imace vise znacaja i vise ce ljudi procitati.

Alfa nisi ti skapirao dobro ovu temu. Cene, gde kupiti, ko je vlasnik i kolika je garancija, koju futrolu i koje boje i kako izgleda, da li se gorila glass grebe sa kljucevima ili ne. To je najbitnije :D

Stvarno, sta mi je palo na pamet, ne znam ni ja :D

Alfa nisi ti skapirao dobro ovu temu. Cene, gde kupiti, ko je vlasnik i kolika je garancija, koju futrolu i koje boje i kako izgleda, da li se gorila glass grebe sa kljucevima ili ne. To je najbitnije :D

Ne treba cutati o grebanju. Ja ne znam koliko puta treba da ponovim. Ako svi cutimo kao ovce takvi cemo i biti. Nisu problem kljucevi a i ne znam gde si procitao to. Mnogim ljudima su se pojavile ogrebotine od peska dok se na s2 to nije desavalo ili jeste ali mnogo teze. Znaci idem na more i ostavim kuci telefon jer se j.ebena GG ne podnosi sa peskovitom plazom... Ili da svi koji imamo s3 idemo u Herceg Novi :)

Procitah ovde da se nekome na S3 uvlaci sa jedne strane puno prasine ispod ekrana,pa mora papirom da je brise!!!Na S2 nikada nisam video zrno prasine ispod ekrana,pa mi je nelogicno da se to desava na S3 ili je to samo kod tog jednog korisnika,ne znam pa pitam vlasnike.

Nisam zadovoljan kako je urađen S3...Ima tu nekih bubica, poklopac puca oko kamere to je tačno, telefon mi nikako ne odaje utisak čvrstine (kao kod s2) izgleda kao da je od papira, baš izgleda jeftino i baš onako kineski, još sa onom plavom maskom spada u ružnije telefone današnjice zato sam ga se i rešio u roku od 7 dana, nikako nisam mogao da se naviknem na njega očekivao sam da ću izvaditi slomljeni ekran svaki put kada sam ga vadio iz fotrole...Ja sam odlučio da ga preskočim i sačekam novi nexus, S2 je odličan telefon imam ga već više od godinu dana i jako sam zadovoljan istim i zadržaću se na njemu što zbog diajgonale, što zbog najave da će dobiti JB. Mogao je samsung više da se potrudi oko kvaliteta materijala, zaista je bezobrazno da tako skup telefon sa odličnim hardverom bude spakovan u čašu od jogurta.

Nisam rekao ispod ekrana i nisam rekao puno prasine.
Ulazi prasina sa jedne strane izmedju stakla i okvira, ne ispod ekrana. Primetno je i okom da leva strana ima malo vise lufta u odnosu na desnu. Posebno se vidi na suncu.
Moj telefon je takav, inace sve S III-ke koje sam video deluju uzasno, da ne kazem prljavo na suncu, ma koliko god ja pazio i cistio i prao ruke svaki cas. Kada se umaze nema pomoci.

Poslednja izmena:
Moja greska,izvinjavam se za prasinu.Primetio sam da ostaju otisci na zadnjoj strani na plavom jako puno,dok na S2 otisci nisu ostajali ni na ekranu a tek ne na masci.
Vladof,slazem se,S2 je odlican telefon,prelep,pogotovo crn kakav sam i imao,deluje cvrsto u ruci,tu nema reci.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno