Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

A sto se tice otključavanja i garancije, ja citao na ovim stranim sajtovima sto otkljucavaju telefone preko imei-a da se ne gubi garancija ako se telefon otkljuca preko unlock code-a. E sad, ne znam da li to vazi i kod nas.

ja se po nekad citajuci ovu temu zapitam jel mi imamo isti telefon? :confused:

Mozda mislio covek najsigurnija, nemoj da se hvatas za sitnice

Smešno je... Ne postoji najsigurnija ili najjača, jer je počela priča da ne valja garancija od operatera (koji saradjuje sa ovlašćenim servisom) i da je bolje dati više para 70-80k za isto to... Kupio ti u win win-u ili comtrade-u ili nem pojma ni ja kojoj prodavnici isto ces ići u servis u Begram ili BGelectronics kao da si uzeo i preko operatera i prihvatiće ti... Kao što je rekao i @j sasa, ne treba fiskalni, znaci samo da imas ono blokče tj. garanciju i pečat od ovlašćenog servisa i to je to...

Ja kada sam zimus hteo da kupim E7 u maloj radnji,pitao sam ko obavlja servis u slucaju kvara,i rekose mi(vlasnik i suvlasnik) da oni popravljaju u radnji 3x3 metra!!!!!!!!!E to je ono sto mi se ne svidja kod malih radnji.
Ja sam rekao da mi se S3 bio jako dopao i da sam prosog petka otisao u Telenor sa namerom da ga kupim ali nije ga bilo,pa odem pre 3 dana opet i kazu da su dobili par komada ali su bili rezervisani.Samo se plasim kvaliteta maske jer ne znam u cemu bih ga nosio,jer sam S2 nosio u obicnoj platnenoj vrecici u koju je taman ulazio,dok S3 ne moze.Videcu vec sta cu i kada uzeti.

Poslednja izmena:
U šta se pretvara povremno ova tema... kao na pijaci...

Ekran od s3 ne može da bude gori od S2 nikako. Gledam svakodnevno i u jedan i u drugi i ovaj od trojke je u svakom pogledu bolji. Jedino ako se nekom sviđaju napucane boje na s2... Što se gorile tiče, na tom istom s2 koji se btw nosi u futroli, se posle nekoliko meseci pojavila ogrebotina. Ne velika i vidljiva pod određenim uglom ali je tu. Na S3 još ništa ( pu pu pu).
Inače, pesak na staklo je kombinacija kod koje ne postoji mogućnost da se staklo sačuva od ogrebotina pa ne može da se očekuje to ni od stakla na ekranu telefona.
Jel znate čime se skida rdja i stara farba sa metalnih površina?

Ekran i staklo na S3 nikako ne mogu biti gori nego na S2, niti jesu gori. Cak i u pogledu materijala, S3 je kvalitetniji nego S2. Na S2 je koriscena obicna plastika dok je S3 izradjen od polikarbonata. Mada je sve to daleko od polikarbonata na HOX, kevlara na RAZR-u ili aluminijuma na iPhone-u. Prica "imao sam s2 dve godine i staklo je netaknuto, a na s3 mi se izgrebalo posle 6 dana" nije nikakav argument - te ogrebotine nastaju slucajno i da bi se na ovaj nacin utvrdilo da li je jedno staklo kvalitetnije od drugog potreban je daleko veci uzorak (barem nekolikio desetina korisnika).
Pritom, sta i ako naprsne zadnja maska!? Podrazumeva se da ako neko ima telefon od 600e moze sebi da priusti i zamenski komad plastike. Jeste, slazem se da se od vrhunskih i skupih proizvoda ocekuje da budu izradjeni od vrhunskih materijala ali to tako nije vec godinama (i to ne samo kad su telefoni u pitanju). I generalno su svi ti proizvodi zestoko precenji.

I cisto, diskusije radi, cena telefona u slobodnoj prodaji je preko 600e. Argument "Milisav u oglasu prodaje za 400e" veze sa zivotom nema. Tako za svaki proizvod moze da se kaze da je barem 30% jeftiniji od prodajne vrednosti jer "ima neki Radisav koji u oglasu nudi za daleko manje pare" i "da je svako ko kupuje od ovlascenog preprodavca ovca".

Svako ko placa navedenu cenu jeste ovca i tu je svaka rasprava suvisna.

Da li znate kolika je cena SGS3, kod jednog od naših operatera, za biznis korisnike, odnosno firme koje uzimaju paket kartica sa nulom u mreži, kao i određenim brojem minuta van, sms, GB, internacionalnim i roamingom...95K....malo li je...

Kapiram da kada dobiješ extra povoljnosti, i ne možeš imati subvencionisanu cenu, ali što je mnogo, mnogo je...
S druge strane One X je 65K...mnogo realnija cena.

I naravno, za koji biste se odlučili između dva navedena?

Poslednja izmena:
Da ti ne radis za njih kad ih toliko branis? Kakav tretman peskom, sta izmisljas i poturas reci? Sta ti ti znaci malo paznje? Treba li da ponesem flasu vode pa pre upotrebe isprati ruke i obrisati ih nekoriscenim peskirom? Uf

Ajmo malo utisaka o jb,jutros instaliran check rom jb,za sada sve radi bez problema posto je izbacen smemo ,za bateriju cemo videti,google now lepo radi na srpskom sto je ogroman pomak

Poslednja izmena:
Ajde prvo ti malo,ako radi sve kako treba da i ja predjem na JB.Kamera,WiFi,Gps...Jel ima nekog napredka ili je u sustini sve vec vidjeno?
Ajmo malo utisaka o jb,jutros instaliran check rom jb,za sada sve radi bez problema posto je izbacen smemo ,za bateriju cemo videti,google now lepo radi na srpskom sto je ogroman pomak

Sa aktiviranim svim data (3G+WiFi), GPS, koliko moze da istraje baterija ako se ne ukljucuje ekran preko 30-ak minuta?

Poceo sam da se igram starijim fonom malo vise (ArcS), koji je izdrzavao po 5-8 dana bez punjenja, ali je bio samo za pozive i muzu koriscen.
Sada uz 3G moram na 2 dana da ga punim, a jos tek ako koristim nesto ozbiljno!

Da li znate kolika je cena SGS3, kod jednog od naših operatera, za biznis korisnike, odnosno firme koje uzimaju paket kartica sa nulom u mreži, kao i određenim brojem minuta van, sms, GB, internacionalnim i roamingom...95K....malo li je...

Mislis cena sa svim pretplatama ili ono "uscesce"? Posto za 95K mozes da dobijes skoro svaki paket kod svakog operatera sa "cenom telefona" zajedno (tj. da te telefon i sve planirane pretplate izadju 96K).

Racunaj oko 2% na 3sata sa ukljucenim svim opcijama.Bar je kod mene toliko i pola sata ekran 9-10% pa izracunaj :)
Sa aktiviranim svim data (3G+WiFi), GPS, koliko moze da istraje baterija ako se ne ukljucuje ekran preko 30-ak minuta?

Poceo sam da se igram starijim fonom malo vise (ArcS), koji je izdrzavao po 5-8 dana bez punjenja, ali je bio samo za pozive i muzu koriscen.
Sada uz 3G moram na 2 dana da ga punim, a jos tek ako koristim nesto ozbiljno!

Mislis cena sa svim pretplatama ili ono "uscesce"? Posto za 95K mozes da dobijes skoro svaki paket kod svakog operatera sa "cenom telefona" zajedno (tj. da te telefon i sve planirane pretplate izadju 96K).

@alfa, a šta će ti i 3G mode kad je wifi uključen? A GPS ti ne troši bateriju dok ga neka aplikacija ne pokrene... Opet ne možeš uporedjivati ArcS (single core, manji ekran itd) sa ovim... Mada mi je čudno da sa Arcom izdržiš od 5-8 dana, a sa ovim istom (ne)upotrebom izdrži 2 dana...

Aj jos jednom... Sta ti ili ja mislimo o tome je irelevantno za raspravu o ceni telefona u prodaji - ona je takva kakva je i koristi se kao referentna. Pogotovo u poredjenu sa cenama drugih telefona.

Ko o cemu ovde o cenama telefona. Cena je ta koja jeste,a to sto pojedinci imaju svoju logiku i prodaju telefone spod svake cene,nove za 400-450e to ne znaci da se svi trebaju ravnjati prema tim cenama.Pitao bih vas da ih nema u ponudi operatera koje bi cene bile :).Ko ima para imace ga ko nema njemu ce uvek nesto smetati i tako u krug.Nego da vas pitam dal podleze garanciji maska posto imam jednu cudnu pukotinu na gornjem mikrofonu velicine tj debljine dlake.Koja je nastala nemam pojma kako.

Racunaj oko 2% na 3sata sa ukljucenim svim opcijama.Bar je kod mene toliko i pola sata ekran 9-10% pa izracunaj :)
Samo 2% na 3 sata? Ispada 150h, sto je 6 dana - zezas ili je typo?

@alfa, a šta će ti i 3G mode kad je wifi uključen?
Da ne bi trosio 3G ako moze na WiFi, i jer me mrzi da iskljucujem ako moze da izdrzi dan ili dva izmedju punjenja.

A GPS ti ne troši bateriju dok ga neka aplikacija ne pokrene... Opet ne možeš uporedjivati ArcS (single core, manji ekran itd) sa ovim... Mada mi je čudno da sa Arcom izdržiš od 5-8 dana, a sa ovim istom (ne)upotrebom izdrži 2 dana...
Mene ne - ipak je razlika kada se pomalo koristi samo 3G/WiFi, izlgleda da bolesno trosi ;)

Aj jos jednom... Sta ti ili ja mislimo o tome je irelevantno za raspravu o ceni telefona u prodaji - ona je takva kakva je i koristi se kao referentna. Pogotovo u poredjenu sa cenama drugih telefona.
A to sto mozes da ga kupis za manju cenu sa svim mogucim obavezama kod operatera?

Samo 2% na 3 sata? Ispada 150h, sto je 6 dana - zezas ili je typo?

Ovo se odnosi na rezim kad je telefon u standby modu tj nista ne radi.I da sigurno ce izdrzati tih 6 dana ako ga ne pipnes i ako te niko ne nazove :)
Na to dodas pozive poruke koji mail malo internet malo ovo malo ono i posle 24h ponovo na utikac :D

Kapiram da kada dobiješ extra povoljnosti, i ne možeš imati subvencionisanu cenu, ali što je mnogo, mnogo je...
S druge strane One X je 65K...mnogo realnija cena.

I naravno, za koji biste se odlučili između dva navedena?

Kod MTSa se mozes sve dogovoriti. Ako ti sleduje 100 krs telefona (ako imas 100 brojeva npr), bez problema ce ti umjesto nekoliko tih telefona dati SGS3.

@alfa, pa kad si vec zakačen na wifi ne treba ti 3G ionako to bezobrazno troši bateriju zahvaljujući našim operaterima koji "sredjuju" pokrivenost godinama... Razlika u korist 2G-a je nekih 30-ak %

Opet ne možeš uporedjivati ArcS (single core, manji ekran itd) sa ovim... Mada mi je čudno da sa Arcom izdržiš od 5-8 dana, a sa ovim istom (ne)upotrebom izdrži 2 dana...
Da, ali Arc ima 1500mAh bateriju, a GS3 ima 2100... I meni je čudno što je izdržao toliko, meni je rekord malo manje od 5 dana sa mojim Neom, a on ima istu mašinu i bateriju, a poprilično manji ekran

Ovo se odnosi na rezim kad je telefon u standby modu tj nista ne radi.I da sigurno ce izdrzati tih 6 dana ako ga ne pipnes i ako te niko ne nazove :)
Na to dodas pozive poruke koji mail malo internet malo ovo malo ono i posle 24h ponovo na utikac :D

Ma nisam mislio da se ne koristi uopste, vec da se ne dira YT, FB, ne smara na webu itd. tj. ne koriste se stvari koje jedu ekran/bateriju. Ali sa recimo proverama mailova barem ;)
Konkretno, mene najvise interesuje koliko bi mogao da se drzi Skype, sky.fm ako se koristi 2 sata dnevno, mozda razgovara 15-30 minuta dnevno, a ekran koristi minimalno.

Da, ali Arc ima 1500mAh bateriju, a GS3 ima 2100... I meni je čudno što je izdržao toliko, meni je rekord malo manje od 5 dana sa mojim Neom, a on ima istu mašinu i bateriju, a poprilično manji ekran

Koristio sam ga samo za pozive i muziku, iako je ekran uvek bio na 100% brightness, reeeetko se koristio (Display cak nije bio medju prva dva potrosaca baterije). Ali... smartfon nije za to :)

@alfa, pa kad si vec zakačen na wifi ne treba ti 3G ionako to bezobrazno troši bateriju zahvaljujući našim operaterima koji "sredjuju" pokrivenost godinama... Razlika u korist 2G-a je nekih 30-ak %

Mislis ukupno baterija traje 30% vise ili samo za deo koji 2G/3G trosi? Dzaba to, kada na 2G ima 20x sporiji net.

Pa koristiš net kad ti treba, pogotovo šta će ti brži 3G kad si nakacen na wifi? Tad prebaciš na 2g, a barem je lako prebaciti se na 3g only po potrebi sa raznim widgetima...
Za proveru mailova-a i slanje (bez attachmenta) i za čitanje Blica ili B92, pa čak i tapatalk dovoljno je i 8-10 kb/s lično koristio onaj telenora sa smanjenom brzinom... 2G daje brzinu izmedju 30-40 kb/s...

Da, baterija traje 30% duže na 2g u odnosu na 3g...

Poslednja izmena:
Uzeo sam s3 pre neki dan za zenu. Root uradjen i CM instaliran na stock rom-u. Kako da dodam srpsku tastaturu? Imam samo engleski, francuski i arapski. Baterija curi samo tako. Nemam nista posebno instalirano. Kako da iskljucim viber da nije stalno u pozadini?

Viber mora da ti bude u pozadini, ne troši bateriju toliko... Sve te tako aplikacije Viber, whatsapp, messenger-i rade u pozadini, jer ako ih iskljucis, neće raditi tj. nećeš dobijati notifikacije...

Nazad
Vrh Dno