Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

aha.. jos jedno pitanjce...

ako izaberem onaj update preko samog telefona hoce li da apgrejduje sistem a da ostavi podesavanja za sve programe.. ili u svakom slucaju upgrade vraca telefon na fabricka podesavanja..

a taj "titanium backup" mnogi ga hvale, nevezano koji telefon/tablet koriste... da li je i on rootless ili i on traze rootovanje? :)

Titanium zahteva root

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1646610

ali prouci.. oni to rade sa odinom.. a da bi on radio moras da root-jes telefon.. i tako...

koliko viim ovo su celi romovi a ne samo update. ja sam se tome nadao.

da ne komplikujemo. jel mogu ja a turim ovaj preko odina

I9300XXBLG6 Download (Thanks To SamMobile!)
Base Firmware: I9300XXBLG6 (4.0.4)
Region Europe
Country: United Kingdom
Carrier: Unbranded
Build Date: 20 July 2012
Modem: XXLG6
CSC: OXABLG6
Change List: 928452
Separate Kernel: Download (.TAR)
Separate Modem: Download (.TAR)

i jel treba a menjam kernel i modem
i koliko sam shvatio rom za srbiju ne postoji nego kako je koji provajer i odakle nabavljao telefone takav je firmware unutra, tako da time sto cu staviti ovaj uk nista ne remetim osim sto cu imati azuran rom.

Poslednja izmena:
pa sta da se radi???
kad nece telefon da se azurira sam, moramo da poguramo malo..

btw, ovi updates preko telefona.. meni jos nije ponudio nikakav update, a imam ga vec 10 dana... plavac iz telenora

da nije stvarno fora sto sam za zemlju izabrao srbiju, a on proverava zemlju pa po tome ceni ima li ili nema update... treba sam da stavim "united kingdom" izgleda meni... onda bi stizali svaki dan updates :0

koliko viim ovo su celi romovi a ne samo update. ja sam se tome nadao.

da ne komplikujemo. jel mogu ja a turim ovaj preko odina

I9300XXBLG6 Download (Thanks To SamMobile!)
Base Firmware: I9300XXBLG6 (4.0.4)
Region Europe
Country: United Kingdom
Carrier: Unbranded
Build Date: 20 July 2012
Modem: XXLG6
CSC: OXABLG6
Change List: 928452
Separate Kernel: Download (.TAR)
Separate Modem: Download (.TAR)

i jel treba a menjam kernel i modem
i koliko sam shvatio rom za srbiju ne postoji nego kako je koji provajer i odakle nabavljao telefone takav je firmware unutra, tako da time sto cu staviti ovaj uk nista ne remetim osim sto cu imati azuran rom.
Ne treba nista da menjas. Flesuj i uzivaj. A ne znam sto se toliko plasite toga? Taj je trenutno zadnji, sutra ce vec biti Poljski, prekosutra... ko zna. Do tad isprobas taj rom pa ako ti se ne svidi flesuj drugi. Romovi za Srbiju poslednji stizu, skroz kontra s obzirom da nam telefoni stignu medju prvima u svetu :( Meni lici na ono: Daj da ti uvalim...

ovde je covek lepo pitao.. posto su kernel i modem posebno izdvojeno.. ali i verovatno su ugradjeni u full rom za koji je link na pocetku dat...

nemojte samo preterivati sa flesovanjem romova.. u pitanju je nand memorija unutra... koja ima ogranicen vek trajanja tj. ogranicen broj write ciklusa... sto vise flesujete romove, veci je rizik da pojedine celije (bitovi/bajtovi) pocnu da otkazuju...

vec se ozbiljno mislim da ne diram nista (posto sam i ovako zadovoljan) dok se ne pojavi 4.1 rom tj "jelly bean" pa da flesnem oficijelni update koji zaista donosi promene :)

Poslednja izmena:
pa sta da se radi???
kad nece telefon da se azurira sam, moramo da poguramo malo..

btw, ovi updates preko telefona.. meni jos nije ponudio nikakav update, a imam ga vec 10 dana... plavac iz telenora

da nije stvarno fora sto sam za zemlju izabrao srbiju, a on proverava zemlju pa po tome ceni ima li ili nema update... treba sam da stavim "united kingdom" izgleda meni... onda bi stizali svaki dan updates :0

Ja cekam jos dan ili 2 , ako se do tada ne pojavi, radim factory settings i namestam UK

EDIT:Izgleda da za Banana zemlje samo preko Kiesa moze update...

Poslednja izmena:
ovde je covek lepo pitao.. posto su kernel i modem posebno izdvojeno.. ali i verovatno su ugradjeni u full rom za koji je link na pocetku dat...

nemojte samo preterivati sa flesovanjem romova.. u pitanju je nand memorija unutra... koja ima ogranicen vek trajanja tj. ogranicen broj write ciklusa... sto vise flesujete romove, veci je rizik da pojedine celije (bitovi/bajtovi) pocnu da otkazuju...

vec se ozbiljno mislim da ne diram nista (posto sam i ovako zadovoljan) dok se ne pojavi 4.1 rom tj "jelly bean" pa da flesnem oficijelni update koji zaista donosi promene :)

NE plasi se, nece nista da te boli :D. Sta ti je covece. pa neces da flashujes svaki dan po 1000 puta da se plasis za memoriju :D.
Inace ozbiljno sve se zavrsava ceo rom change za par min. Jedino sto je mene zezao CSC jer nisam odradio factory. Posle toga sve super.

Poslednja izmena:
jos jedno pitanje za onaj zadnji (uk) preko odina. ne vraca se telefon na fbricko tj nije wipe?

Ko pomenu kies, evo šta je meni izbacio.
4d2ed89f-66ec-6187.jpg

Poslednja izmena:
Tako je i meni bilo pre nego sto sam odradio Uk rom...Plavi S3 iz Vipa :D

izgleda da je UK rom bolji i univerzalniji od ovog ****** kojim su napunili telefona za srpsko trziste :) :)

bolje da se pripremimo na vreme, kako stvari stoje, necemo moci ni JB tj. 4.1. da flesujemo preko KIES-a..... ili cemo cekati 3 meseca nakon zvanicne promocije :)

jos jedno pitanje za onaj zadnji (uk) preko odina. ne vraca se telefon na fbricko tj nije wipe?

Ko pomenu kies, evo šta je meni izbacio.
4d2ed89f-66ec-6187.jpg

Ti verovatno nisi uzeo tel. kod zvaničnih operatera ili si slučajno rutovao tel.Zaboravi na samsungov abdejt.Ima načina da se vratiš na štok-rom uz malo truda.

cekajte... ako instaliram KIES povezem telefon.. konkretno plavac iz telenora.. hoce li KIES uraditi update na ovaj zadnji rom od 20. jula 2012. godine???

ili nece?

Ti verovatno nisi uzeo tel. kod zvaničnih operatera ili si slučajno rutovao tel.Zaboravi na samsungov abdejt.Ima načina da se vratiš na štok-rom uz malo truda.

To je stock rom iz VIPa. Ja sam imao isti a uzeo sam u vipu na slaviji :D. Jel to zvanicni operater :D. Nema ni root nikakve veze sa ovim sa slike.

Dolazim sa najboljeg telefona na svetu.To je HD2 (slomio sam ekran).Mogu da kažem da su diskusije na tom forumu mnogo ozbiljnije.Ovde se priča o silikonima i o zaštiti za ekran.Niko ne pomenu root,CWM,rom.Ja sam bio na samsungovom romu 24 sata.Prvo što sam uradio,to je http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1684535 . Zatim sam flešnuo http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1663656 ,pa sam ubacio ovaj kernel http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1709686 .Nije mi se dopao na prvu loptu,pa sam preko odin-a flešnuo ovo http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1708763 (govorim o kernelu).Moji prvi utisci su da kuvani rom i ova dva kernela nisu mnogo bolji od fabričkog.Izvolite gospodo,krenite sa pravim stvarima,a ne sa silikonima.Da pokrenemo diskusiju u pravom smeru.Ako se neko plaši gubitka garancije,sve je lepo objašnjeno ovde http://www.totallydubbed.net/2012/06/20/how-un-root-flash-stock-rom-samsung-galaxy-s-iii-gt-i9300/ .Potreban link za vraćanje na štok http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1494114 i http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1646610 .To je sve što treba za početak.Izvolite,samo hrabro,pa da krenemo sa ozbiljnom diskusijom.

Poslednja izmena:
pa nismo ti i ja krivi tasicu ( i ja sam presao sa hd2 ovde ) sto u Srbiji ljudi kupuju ovakve telefone da bi se kurcili pred ribama i drustvom... to ti je ta klincurija koja se pali na folije, javne licnosti.. itd itd.. a kad ih prozoves, vade se kako su se samo zezali.. danas su kupili sg3, za 2 meseca ce kupiti bilo sta drugo sto je u tom trenutku najbolje, vazno je biti u trendu i pokazati svima da imas pare...

zato su takve i teme :) sta si ocekivao?

Kakava je baterija posle update-a, mislim pre svega na Cell standby?

Da ne radim ovo sa UK i factory reset, mrzi me da ubacujem sve ponovo? I ja imam plavi iz Vipa, isti slučaj sa Kiesom.

moze jedna mala digresija (skretanje teme).. doduse vec je pisano o tome..

radi se o "igo my way" aplikaciji, verzija za android.. naime - nema verzije za 1280x720 rezoluciju.. pa su dobre "cike" napravile streched/reborn verziju koja resajzuje 800x480

ali to nije bitno, skinuo sam i radi.... nego ne mogu da se snadjem.. ovaj novi "igo my way" ima dosta drugaciji interfejs, na prvi pogled intuitivniji i lepsi, pojednostavljen, da se covek lakse snadje..
ali u tome i jeste problem, imam osecaj da mnoge opcije is klasicnog igo8 fale ili ja ne mogu da ih nadjem.. jedna od prvih je POI.... kako da u novom "igo my way" nadjem tj da mu zadam da mi prikaze sve POI oko mesta koje mu navedem/izaberem.. (tipa izaberem ljubljanu i hocu da vidim sve POI oko izabranog mesta i/ili oko moje trenutne lokacije)

KAKO??? grrrrr

Druze tasicu,dosta ljudi je preslo sa gs2 na gs3 i vrlo dobro znaju kako se fleshuje,rutuje i ostalo... Prosto je dosadno vise ponavljati u krug i pricu o tome a,boga mi, i samo flesovanje (barem meni). Ja sam recimo sasvim zadovoljan stock romom i jedino sam ubrzo kupovini uradio root, titaniumom pobrisao par stvari i to je to. Da li ce sa mi cell standby "trosi" vise ili ne, bas me vise briga... Sto bih se zamarao sa glupim grafikonima za potrosnju baterije kada ona traje sasvim zadovoljavajuce. To vise ni ne gledam. Koristis telefon, uzivas, i cao.
Bateriju sam poceo da ne punim vise striktno nocu vec dopunjujem po malo kada god stignem, na poslu ili kuci nebitno i to je to, uvek imas dovoljno.
Opustite se malo :)

Neko je spomenuo ograničenu nand memoriju, mislim da beše xWolf pitaj Cezara koliko je puta fleshovao telefon :) tako da za to fleshovanje ne brinite, a i ako crkne u servis i svejedno ne mogu da dokažu da si ti kriv ;)

A pametovanja o najboljem mobilnom telefonu HD2 ostavite za HD2 temu.

Sta sad svi koji su rootovali telefon ne mogu update ( sem rucno preko odina ?)

Plavi sa Vipa bez roota. Jedini razlog što još uvek nisam to uradio je garancija tj hoću da mu dam jedno 2 meseca fore da se pokaže nešto ako ne valja. Onda sledi root pa unlock. Nisam od onih koji često menjaju romove. Kad nađem koji mi odgovara onda se zadržim duže na njemu, a s3 je telefon na kojem ne osećam potrebu nešto da čačkam pošto je prvi koji imam da radi dovoljno dobro iz kutije. Naravno da ne bežim od unapređenja. E sad pošto ne flešujem često onda i zaboravim finese. Zato me i zanima, ako stavim preko Odina ovaj novi UK rom jel gubim sve iz telefona ili ne?
Hvala.

@tasic64, hvala za link za unroot.

@webb, ne možeš ota kad si rutovao tj možeš samo preko Odina.

Poslednja izmena:
Druze tasicu,dosta ljudi je preslo sa gs2 na gs3 i vrlo dobro znaju kako se fleshuje,rutuje i ostalo... Prosto je dosadno vise ponavljati u krug i pricu o tome a,boga mi, i samo flesovanje (barem meni). Ja sam recimo sasvim zadovoljan stock romom i jedino sam ubrzo kupovini uradio root, titaniumom pobrisao par stvari i to je to. Da li ce sa mi cell standby "trosi" vise ili ne, bas me vise briga... Sto bih se zamarao sa glupim grafikonima za potrosnju baterije kada ona traje sasvim zadovoljavajuce. To vise ni ne gledam. Koristis telefon, uzivas, i cao.
Bateriju sam poceo da ne punim vise striktno nocu vec dopunjujem po malo kada god stignem, na poslu ili kuci nebitno i to je to, uvek imas dovoljno.
Opustite se malo :)

+1

Ne mo se brines :)

Prodaces ga pre nego sto potrosis cikluse.

To pricaju i za ssd, ja ga vec godinu ipo mucim i jos nije stucnuo :)

Treći put pitam, možda nekom ipak ne bude teško da napiše da ili ne.

Danas je izašao poljski kao što sam vam juče rekao i kažu da je bolji. Ja ga nisam probao jer sam na odmoru. Možda njega možeš da flesujes? Da bi saznao da li je wipe ili ne otvori ga winrarom i napisi mi koji su fajlovi unutra.

Nazad
Vrh Dno