Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Super je test. Iako se nije potenciralo, radi objektivnosti i paznje prema geekovima koji su upravo zadnje pare dali na hox :), za tehnicki pismene se iz aviona vidi da je s3 daleko ozbiljni uredjaj. Na prvom mestu, sustinska stvar - autonomija i baterija, a potom lagano i sve ostalo.

Sto se tice ekrana i bele boje. LCD TV ima 5x bolju belu od bilo kog PLASMA TV-a. Medjutim, plasma tv ubija lcd u sveukupnom kvalitetu prikaza. Za ubedljivost prikaza je crna bitnija od bele. Ta bela koja se srece surfujuci po sajtovima - u prirodi je maltane nema, tj, mnogo se cesce u scenama/slikama nailazi na crnu nego na tu sinteticku belu i to u toj kolicini ko kad se surfuje sajtovima/forumima. Stoga ekran koji ima bolju crnu, svakako daje bolji dinamicki opseg i ubedljiviju i "zivlju" sliku u prirodi. Naravno, ni sama fotografija ekrana jednog do drugog ne daje 100% realano stanje stvari ko kad se to gleda i uporedjuje iz svoje ruke. Poredio sam Note i Hox jedan do drugog, i Note daje mnogo lepsu, zivlju i dinamicniju sliku od Hoxa, kakva bela kakvi bakraci.

Ljudi su od kada je izašao Iphone 4 počeli da rade u fotošopu na telefonu i šalju stvari na štampu, pre toga to nije bilo bitno.

Super je test. Iako se nije potenciralo, radi objektivnosti i paznje prema geekovima koji su upravo zadnje pare dali na hox :), za tehnicki pismene se iz aviona vidi da je s3 daleko ozbiljni uredjaj. Na prvom mestu, sustinska stvar - autonomija i baterija, a potom lagano i sve ostalo.

Sto se tice ekrana i bele boje. LCD TV ima 5x bolju belu od bilo kog PLASMA TV-a. Medjutim, plasma tv ubija lcd u sveukupnom kvalitetu prikaza. Za ubedljivost prikaza je crna bitnija od bele. Ta bela koja se srece surfujuci po sajtovima - u prirodi je maltane nema, tj, mnogo se cesce u scenama/slikama nailazi na crnu nego na tu sinteticku belu i to u toj kolicini ko kad se surfuje sajtovima/forumima. Stoga ekran koji ima bolju crnu, svakako daje bolji dinamicki opseg i ubedljiviju i "zivlju" sliku u prirodi. Naravno, ni sama fotografija ekrana jednog do drugog ne daje 100% realano stanje stvari ko kad se to gleda i uporedjuje iz svoje ruke. Poredio sam Note i Hox jedan do drugog, i Note daje mnogo lepsu, zivlju i dinamicniju sliku od Hoxa, kakva bela kakvi bakraci.

Sreca pa ima tehnicki nepismenih pa ne veruju u sve sto se pise

Odličan, detaljan test. Vidi se da se Dragoljub trudio da ne bude pristrasan, ali je na kraju ipak pao EC. Nakon onog "za i protiv" i razumevanja mana telefona, logično bi bilo da to bude HTC, ali kapiram da je autonomija ono što je ipak bitnija stvar kod telefona - od preciznosti boja (jako je važno da te ne izda, a to što sve ima blue hue, nije toliko bitno - nećete puštati photoshop na telefonu, svi ionako koriste Instagram :D)). I dalje mislim da je bezveze što su otišli na skoro pet inča - vreme će pokazati da će optimalna dijagonala ipak biti 4.0 - 4.3 inča za smartphones, a da ovi tzv. phableti neće biti toliko popularni kao što je to danas slučaj... odnosno da hoće, ali na manjoj, normalnoj, "S2" dijagonali...

@Bozha
Brate, mnogo smaraš. Često mi čitanje omiljenog foruma koji mi inače služi kao sredstvo relaksacije u popodnevnim satima zbog tvojih postova postane u najmanju ruku ogavno.
Većina nas će kupiti ovaj telefon. Ja kao simpatizer HTC-a ću kupiti ovaj telefon.Zašto? Zato što je bolji od One X-a i što za verovatno isto para daje dosta toga više. Ali kad pročitam tvoje bespotrebno "drvljenje ***ca" smuči mi se.
Gizmo je odlično uradio test i od svih pročitanih testova na netu najbolje uporedio ova dva modela, izneo mane i prednosti i uopšte nije potrebno da ga ti sad nešto(s'oproštenjem) tupiš.
Pozdrav i svako dobro!

Poslednja izmena:
Evo i mog lepotana ... masina je zlo, svaka preporuka! (pozdrav za "gremlin74", hvala za telefon :p)
Picture 2.jpg

Poslednja izmena:
Odličan, detaljan test. Vidi se da se Dragoljub trudio da ne bude pristrasan, ali je na kraju ipak pao EC. Nakon onog "za i protiv" i razumevanja mana telefona, logično bi bilo da to bude HTC, ali kapiram da je autonomija ono što je ipak bitnija stvar kod telefona - od preciznosti boja (jako je važno da te ne izda, a to što sve ima blue hue, nije toliko bitno - nećete puštati photoshop na telefonu, svi ionako koriste Instagram :D))

Instagram je odlican primer koliko je nepreciznost boja zapravo pozeljnija u svetu telefona/multimedije/face-a itd :).

Sto se tice velicine ekrana, tu ce biti podeljenih misljenja, zavisno od gabarita i "preferecija" korisnika.

Ne znam, možda tehnički sve naginje ka S3 (baterija i kamera kao meni najbitnije) ali kad pogledam razliku u izgledu i materijalima možda se ipak odlučim za HTC.

Svaka čast za tekst, odličan video i slike. Pohvala za pisca i fotografa!

@Bozha
Brate, mnogo smaraš. Često mi čitanje omiljenog foruma koji mi inače služi kao sredstvo relaksacije u popodnevnim satima zbog tvojih postova postane u najmanju ruku ogavno.
Većina nas će kupiti ovaj telefon. Ja kao simpatizer HTC-a ću kupiti ovaj telefon.Zašto? Zato što je bolji od One X-a i što za verovatno isto para daje dosta toga više. Ali kad pročitam tvoje bespotrebno "drvljenje ***ca" smuči mi se.
Gizmo je odlično uradio test i od svih pročitanih testova na netu najbolje uporedio ova dva modela, izneo mane i prednosti i uopšte nije potrebno da ga ti sad nešto(s'oproštenjem) tupiš.
Pozdrav i svako dobro!

+1

ima ona kad prodaje Ciga konja i kaze: preskace konj jarak i uzduz i popreko :)

Rece covek koji ovo pise u HOX temi:

Zato sto ima prirodne boje, najbolji ekran do sada.
Imam tel od srede, svakim danom sam sve vise odusevljen telefonom, sjajan i svaka preporuka, nema greske!

Pa sta ti trazis i edukujes u s3 temi keve ti :)? Kad si ti vec prelomio da imas "najbolji" fon? Svasta...

Poslednja izmena:
Nemojte Bozhu da mi dirate, popravio se covek kakav je pre bio :p

Jel neko dobio poziv od mts a sa ponudom za ovaj telefon :)?

Od njih možeš da dobiješ samo poziv za neplaćeni račun :)

Оквирно, у теленору уз пис 1000, 42-44000.

Za jedno godinu dana, i ja ću biti ponosni vlasnik ovog telefona. :D
A do tada, predobar mi je i S2!

Trenutno se u Telekomu rade treninzi radnika za S3, valjda ce sledece nedelje biti poznate i cene jer je i Telenor stavio novo obavestenje na sajt da ce se uskoro znati uslovi kupovine...

Vrh Dno