Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

ali ako već tako predstavljaš šta će njemu uopšte SGS2, to je već po sebi gubljenje vremena

Naprotiv. Sve treba da radi out-of-box, kao sto i radi na stocku. Zelim da primam mail sa attachima - radi, pusta divx/mvk/itd - radi, mogu da sherujem fajlove kako ocu - mogu, browsing - radi, instaliranje aplikacija cak i "narodnih" - radi, itd. E sad, da ce kruna sa glave da mi padne sto je ikoncia za telefoniranje ruzna, pa sad treba da zijacim po xda sta da efs-ujem, to vec ne moram. Ok kad si mladji, razumem tu potrebu i ne osudjujem. Ali kao odrastao lik sa obavezama da se efs-ujem nemam vremena. Zato sam i presao na android. Sem vizuelne, ne vidim sta to korisnik sa kuvanim android rom-om moze da uradi sta ne moze stock korisnik. Na iphonu mora da se jailbreakuje, pa da se instalira ifile, pa safari downloader, pa da se geekuje do koske da bi radilo sve kao na stock androidu. Svako dalje efs-ovanje i ulepsavanje iz moje perspektive a i iz perspektive Pajtonovaca mu dodje ovo:

Link

Naprotiv. Sve treba da radi out-of-box, kao sto i radi na stocku. Zelim da primam mail sa attachima - radi, pusta divx/mvk/itd - radi, mogu da sherujem fajlove kako ocu - mogu, browsing - radi, instaliranje aplikacija cak i "narodnih" - radi, itd. E sad, da ce kruna sa glave da mi padne sto je ikoncia za telefoniranje ruzna, pa sad treba da zijacim po xda sta da efs-ujem, to vec ne moram. Ok kad si mladji, razumem tu potrebu i ne osudjujem. Ali kao odrastao lik sa obavezama da se efs-ujem nemam vremena. Zato sam i presao na android. Sem vizuelne, ne vidim sta to korisnik sa kuvanim android rom-om moze da uradi sta ne moze stock korisnik. Na iphonu mora da se jailbreakuje, pa da se instalira ifile, pa safari downloader, pa da se geekuje do koske da bi radilo sve kao na stock androidu.

+1

@ Bozha.....Samo da mi objasnis sta ti to znaci efs-ovanje? Treba mi da obogatim recnik, a nigde nisam naisao na objasnjenje tog pojma.

^

Evo, citaj odavde, na dve strane je:

Link

Prosto jedan sjajan nacin za trosenje slobodnog vremena, zezanje, ribe, ludilo ;). Ko ne proba, ne zna sta propusta..

Au, kakve veze EFS folder ima veze sa bilo čim? Da li znaš čemu to služi, kad ga već upotrebljavaš u rečenici?

Lep način da se prekrati vreme do nove galaksije.
Keep going... :p

Au, kakve veze EFS folder ima veze sa bilo čim? Da li znaš čemu to služi, kad ga već upotrebljavaš u rečenici?

Zbog toga, sam ga pitao, ali ne vredi... Prica o necemu sto uopste nema pojma...

Najjace je kada otkljucaju telefon, a ono stock wallpaper, ikonice, tonovi, i za kraj brate stoji im stock raspored ikonica i widgeta na homescreenu, a ono 2/3 toga ne koriste ali ih mrzi/ne znaju/ne tangira ih da malo raspreme taj raspored. Sada svi setaju androide kao sto su setali Npa sto veci broj Nokiu, i tamo je bila prica sve stock sa obaveznim Nokia maps, i ngage instalerom(ne aplikacijom nego instalerom koji mora da se pokrene) u prvobitnom gridu koji je stojao od izlaska iz fabrike do kraja zivotnog veka telefona nepromenjen. Uostalom smorio sam, ko ceni Nexus-a taj zna zasto je tako i kupice Nexus tellefon, a ko ne zna sve mu je jedno, zato je i prodaja Nexus telefona na nivou statisticke greske.

Ja imam stock rom, stock ikonice, insatlirano samo ono sto mi treba i koristi a ne malih milion gluposti, stock notif za poruke, a znam da koristim Android,zamisli. Gde mu ja tu dodjem po klasifikaciji? I sta je koga briga sta cu ja ili bilo ko drugi kupiti za svoj novac? Bavite se time ko sta radi (ili ne) sa svojim sopstvenim telefonom i sta vas onda odvaja od onih sto gledaju Sulejmana i Grand? Nista, rekao bih...

Izgleda da nisi dobro razumeo sto je napisao telep...

Ja imam stock rom, stock ikonice, insatlirano samo ono sto mi treba i koristi a ne malih milion gluposti, stock notif za poruke, a znam da koristim Android,zamisli. Gde mu ja tu dodjem po klasifikaciji? I sta je koga briga sta cu ja ili bilo ko drugi kupiti za svoj novac? Bavite se time ko sta radi (ili ne) sa svojim sopstvenim telefonom i sta vas onda odvaja od onih sto gledaju Sulejmana i Grand? Nista, rekao bih...
Ti ama bas nista nisi razumeo, nije poenta u stock svemu ako ti to koristis i sluzi ti, vec ako neko drzi gmail, market, youtube ikonicu na HS-u a cak ni google nalog nije uneo u telefon, ili kako neko drzi Nokia maps u osnovnom gridu (a nokia maps cak ni mape za Srbiju nema, a nisu iz Srbije izasli 10 godina), ili Ngage INSTALER a ne aplikaciju, u tome je bila poenta.

I ja mislim da nije, iako razumem i njega sta zeli da kaze.

Telep misli, rekao bih, na one koji ni ne znaju sta Android telefon moze, a posebno Android telefon od 300ak i vise evra, a ipak ih uzimaju. I neka ih, mislim sta me briga, kao i njega (Telepa), ali ne mislimo da je to bas normalno...

Ti ako koristis stosta od svih mogucnosti, a tvrdis da to radis, nema veze sto je sve stock. Samo napred! "Cudni" su nam oni koji koriste poruke i pozive, a dali su gomilu para. Licno, znam ih bar 5, ovako na prvu loptu...

Rece O2X, omogucio Tapatalk

Neko je postavio sliku na sta sam ja mislio, e sada ako je vama ok da neko ko ni nema mobilni internet jer je na pre paidu i steka se za poruku, takodje ni wifi kuci, drzi ovakav HS, i seta ga 24h onda OK. Ako ste to vi onda mi je zao, ako niste za dzabe ste se bunili, i dizali frku oko custom romova, efs-ovanja i drugih bisera.

kc1389.jpg

Poslednja izmena:
Razumeo sam savrseno da se ovde bavimo trivijalnim stvarima. Zasto neko mora da bude napredan korisnik da bi imao SGS2? Mozda mu se jednostavno dopada izgled? Mozda mu se jednostavno moze? Moze da bude mnogo razloga, zar ne?

Postoje ljudi koji ne mogu istovremeno da misle i zvacu pa ipak poseduju svakojaku fensersku robu. On je platio, njegovo je, neka ga olupa o plocnik cim izadje iz radnje. Ali zasto bi se iko ovde bavio time?

Poslednja izmena:
Pa niko ni ne kaze da ne moze da bude, jel kontas? Ali onda bar da stavi omiljenu igru na desktop, nesto sta god koristi, da stavi ribu, grb zvezde/partizana, nabudzen motor ili kola kao wall, a ne da drzi stock raspali win xp like wallpaper. Totalno je nebitno, ko je shvatio shvatio je, ko nije sta da mu radim, glupo je da se nastavljamo oko gluposti.

Zato sto je glupost... To bi bilo kao kad bi kupio i7 proc i jedno 16gb RAM-a i igrao tetris.

Razumeo sam savrseno da se ovde bavimo trivijalnim stvarima. Zasto neko mora da bude napredan korisnik da bi imao SGS2? Mozda mu se jednostavno dopada izgled? Mozda mu se jednostavno moze? Moze da bude mnogo razloga, zar ne?

Fora je sto svaki geek tripuje da dok ne apsolviras sta je efs, i nemas 10k postova na xda, ne mozes biti pravi party animal, uvek rado vidjena faca u gradu, zavodnik sa bogatim socijalnim zivotom, i ne zasluzujes da setas s3 :).

A moze i ovako: ako furas default HS na androidu, 100% gledas sulejemana :). Odrastite...

Pa niko ni ne kaze da ne moze da bude, jel kontas? Ali onda bar da stavi omiljenu igru na desktop, nesto sta god koristi, da stavi ribu, grb zvezde/partizana, nabudzen motor ili kola kao wall, a ne da drzi stock raspali win xp like wallpaper. Totalno je nebitno, ko je shvatio shvatio je, ko nije sta da mu radim, glupo je da se nastavljamo oko gluposti.

Hahaha bas ce recimo moj cale da stavi omiljenu igru ili grb...
Ili drug koji eto igrom slucaja ima GS II i radi u ozbiljnoj firmi da nakaci ribu ili motor.
Samo oni koji stavljaju grbove i ribe su za GS II? To nesto novo? lol

Zato sto je glupost... To bi bilo kao kad bi kupio i7 proc i jedno 16gb RAM-a i igrao tetris.

Jel te ugrozio nekako pa se brines sto nece da ga iskoristi ;)? Dajte bre, gledajte svoja posla i interesovanja a ne vecito preko tarabe.

Napisite godine da znam da se ne ubedjujem vise :)

Prvi put cujem ovde za tog Sulejmana, al' vidim da je neki zaj.ban igrač! Samo se o njemu priča :)

Hahaha bas ce recimo moj cale da stavi omiljenu igru ili grb...
Ili drug koji eto igrom slucaja ima GS II i radi u ozbiljnoj firmi da nakaci ribu ili motor.
Samo oni koji stavljaju grbove i ribe su za GS II? To nesto novo? lol

Brate jer mora da se crta, jel ti sve shvataš bukvalno, bolje lol-uj svoje sposobnosti razumevanja teksta.

Poslednja izmena:
Stvarno ste malo da ne kazem ograniceni, toliko generalizujete i banalizujete neke stvari...

Poslednja izmena:
Najveci je problem sto se ljudi ni krivi ni duzni osecaju prozvani, e sada sto su oni umislili da su prozvani to je njihova stvar. Niko nije spominjao flesovanje, rutovanje, krekovanje, efs-ovanje (ovo mi je rec godine), ali eto neko je opsednut time, pa cim se spomene stock skoce u kontranapad sa mega gik forama. Za kraj boli me d... kako ce boza ili ppredrag koristiti telefon, sto se oni guraju nemam pojma, kao da su oni bili u prici.

Poslednja izmena:
Ne, ne vredi se raspravljati, ne vredi...

536533061_popcorn_answer_2_xlarge.jpeg

@telep A ti kao slucajno pises? Ne prozivas malecko izmedju redova a? Bas si naivan...

Ha, koga prozivam, tebe? bozu i njegovo efs-ovanje? ppredraga? Vertumus se nadovezao na moj post jer je skontao o cemu je bila rec, a onda su pocela neka opravdanja i napadi od osoba koje nemam pojma o cemu pricaju, i zasto su se osetili prozvani, jer su ocigledno sve pogresno shvatili. Uostalom ovo nije blic zena, imate blic, b92 i slicne IT forume, mislim na IT forume ljude zovu gikovima, ma ne ovde su svi dosli zbog recepta za pitu od jabuka.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno