Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Kod mene na S2 nikada se ni crtica nije pokazala. A dvije godine bio je bez bilo kakve zaštite za ekran.

Pa dobro istina je da je S2 bio neuništiv, ali gorila na S3 je jednako kvalitetna, tako da ogrebotina sigurno neće biti. Za druge "povrede" ne garantujem. :)

Imam problem sa whats appom kad sam na WIFI. Danas je normalno radio do sad i odjednom preko WIFIa nece da radi. OBRISAo sam memoriju i krenuo iz pocetka i dalje ne radi preko wifia?

Takodje, na S2 za skoro godinu dana nista na ekranu, a sa druge strane, s3, note 2, tuga bez folije.

Jedino mi se s2 i hd2 nisu bas nimalo izgrebali bez folije, ostali svaki!!!

S2 sam imao skoro 2 godine,pao mi je par puta na parket i laminat,nikad ogrebotina jedna na njemu.Ekran nikad ni tackicu nije imao.

Zasto je tolika razlika u jacini signala kad stoji samo GSM u odnosu na GSM/WCDMA? Kad stavim samo GSM kuci imam full prijem, sve crtice a na auto jedna, eventualno dve. Pa svaki put kad mi treba brzi mobilni net moram da prebacujem, malo je smarajuce :(.

Pa kad ti je loš 3G signal, moraš tako da nameštaš...

Zato što naši operateri imaju 3G mrežu udri me do zore...

Cenis da 1,2gb zauzetog rama nije puno?

A koliko je tebi zauzeto rama,bas me interesuje

Čuj ti njega :) Nije važno koliko je zauzeto nego koliko je slobodno, meni sa 150 mb slobodnog rama telefon radi fino a tebi 600 mb nije dosta. A i trebaš da znaš da nije to Windows nego Android i da on ne oslobađa ram kao windows, za Android kažu: "Unused ram is wasted ram". Dok ti ram ne pade ispod 300 ne bi trebao da brineš.

Nemoj da se tripuješ i meni je još u garanciji, sve možeš da vratiš bez cimanja. Uradi root, promeni csc, onda triangle away (jedan klik bukvalno), Odin i ubaciš 4.3 koji si skinuo i imaš telefon kao iz kutije.

A na kraju, možeš i samo da flešneš neki 4.3 sa sammobile.com neće ništa da se promeni.

odradio sam ovako po uputstvu i sve je ok. nego, zanima me ako bih sad opet rutovao sa cf auto root da li bi na 4.3 triangle away odradio posao?

Ej ne znam stvarno, nisam probao triangle away na 4.3.

Znam samo da ova nova verzija sigurno neće, ja sam završio posao sa onom starom.

Ja sam ljudi totalni duduk za S3 :D I gledam svi se kurcite nesto sa nekim romovima dza bu, oce neko da mi kaze sta ja dobijam time sto cu staviti taj neki room u telefon i tako to ? I kako se to radi uopste? :D

Ja se izvinjavam sto bukvalno trolujem,racunare odrzavam sam sebi i drugima vec 15god ali o androidu veze blage nemam i sramota me s obzirom da imam Galaxy S vec 2god. Pokusavam na netu da se malo informisem i edukujem ali i dalje ne kapiram najbolje neke stvari pa bih molio za pomoc. Pored ovog galaxy S nabavio sam i Galaxy S3 i hteo bih da oba telefona spremim od nule za koriscenje. Ovaj prvi da bih ocistio i dao nekome na koriscenje a ovaj drugi da pripremim samom sebi za dalje upravljanje. Dakle sve sto me zanima je kako da to najlakse odradim a da nesto ne zeznem,nije shodno da se objasni i sta je tacno ROM,Kernel,Rootovanje itd ali kapiram da ja necu tako daleko ici vec samo zelim da uradim reinstall,mogu da proverim i napisem sa oba telefona sta je od softvera instalirano pa ako je to ok samo da uradim resetovanje telefona ili voaj recovery ako je to to. Na S3 sam video da ima opcija update softwer,ako je to najlaksi nacin instalacije i recovery da uradim na S1 i da ne smaram dalje,hvala unapred:)

Ja se izvinjavam sto bukvalno trolujem,racunare odrzavam sam sebi i drugima vec 15god ali o androidu veze blage nemam i sramota me s obzirom da imam Galaxy S vec 2god. ...

Android is an operating system based on the Linux kernel, and designed primarily for touchscreen mobile devices such as smartphones and tablet computers. Initially developed by Android, Inc., which Google backed financially and later bought in 2005, Android was unveiled in 2007 along with the founding of the Open Handset Alliance: a consortium of hardware, software, and telecommunication companies devoted to advancing open standards for mobile devices. The first publicly available smartphone running Android, the HTC Dream, was released on October 22, 2008...
Wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Android_%28operating_system%29

Sledeće beše ROM, Kernel i root-ovanje

ROM is "built-in" computer memory containing data that normally can only be read, not written to. ROM contains the programming that allows your computer to be "booted up" or regenerated each time you turn it on. Unlike a computer's random access memory (RAM), the data in ROM is not lost when the computer power is turned off...
Phone arena http://www.phonearena.com/htmls/terms.php?define=ROM

Kernel
In computing, the kernel is a computer program that manages input/output requests from software and translates them into data processing instructions for the central processing unit and other electronic components of a computer. The kernel is a fundamental part of a modern computer's operating system...
Wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Kernel_%28computing%29

Root
Rooting your Android device involves adding in a small Linux application called “su”. It stands for SuperUser, and allows applications and commands to run with elevated permissions. Everything that runs code, whether it’s an application or the user, has a permission level set by the operating system...
Android central http://www.androidcentral.com/rooting-it-me-some-qa

Nadam se da ovo donekle objašnjava. To što ja mislim da ti hoćeš možeš da postigneš sa "back to factory settings" to znači da će obrisati sve sa telefona što nije bilo tu od poslednjeg oficijalnog update-a software-a. Ne verujem da imaš ne oficialni software.

Hvala za brzi manual:)

Sta se onda desava kada se ode na opciju recovery?

E da,posto planiram da "cistim" oba telefona a na S3 ima opcija update softwer da li to znaci da cu nakon reseta moci da updatujem jednostavno na verziju 4.3 android odlaskom na tu opciju?

Na S1 imam darkyrom da li cu ostati bez toga obicnim resetom telefona?

Naravno,sve sto mi je neopdhodno cu prethodno sacuvati tako da i hocu da ocistim telefone od svega

Trenutno mi na telefonima pise sledece

S3

Android version 4.3 (izgleda je sam odradio update)

Kernel Version 3.0.31-2168382 se.infra@r0301-02#1

Ako je dobro da nesto drugo stavim ili updatujem kazite

S1

Android Version 4.0.4

Kernel 3.0.17-Semaphore_ICS_1.2.5s
Build Number v11.0 Black edition
Mod version DarkyROM_v11.0_Black_Edition

Ako dobro kapiram na S3 i nemam sta da radim,telefon je u garanciji pa ni ne smem a verzija 4.4 za S3 jos nije ni izasla,dakle ovaj 4.3 je zadnje sto ima i na ovom telefonu i nema sta softverski da se cacka. E sad zanima me sta mogu uraditi sa ovim S1 da makar zadrzim ovaj ROM koji imam ako vec nema nista za update-ovanje

Pa Saletov je debloat-ovan?!

^^Saletov, tokom instalacije postoji izbor, cekiras ono sta ti treba. Probao sam totalno golog juce. Tako da, Saletov rom je to sto trazis :)

ne2agu2u.jpg

Jel' Saletov obican Stock ROM? Ja sam mislio da je custom.
Nije za mene, tako da nista custom ne dolazi u obzir, iz mnogo razloga.

Nazad
Vrh Dno