Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Izvini sto sam vako dosadan ali sam noob sa ovim telefonom, ama jos ovo mora da te pitam :) dali ako napravim sada fleshom na stok firmvare 4.1.2 dali ce mi se telefon zakluciti posto mislim da mi radi sad na sve sim karitice i to nisam siguran

Aj skini onda cas pre toga sa google play-a galaxy sim unlock i proveri stanje

Aj skini onda cas pre toga sa google play-a galaxy sim unlock i proveri stanje

evo samo ovo mi daje
14tvui0.png

Samo mali podsetnik, posto hocu potpuno novu instalaciju, znaci full wipe i interne, pa kad to odradim, da li onda da zip Aromu 6.1 prebacim na internu pa sa nje idem install, ili odmah da prebacim na externu pa da instaliram sa nje?

Poslednja izmena:
Izvini sto sam vako dosadan ali sam noob sa ovim telefonom, ama jos ovo mora da te pitam :) dali ako napravim sada fleshom na stok firmvare 4.1.2 dali ce mi se telefon zakluciti posto mislim da mi radi sad na sve sim karitice i to nisam siguran

Neće se zaključati kad menjaš romove. Jedino ne smeš vraćati na stariji rom od MG4 jer ćeš izgubiti IMEI zbog nove verzije EFS. Galaxsim unlock ne radi sa ovim novim EFS verzijama. Niti može da otključa niti da proveri Simlock status.

Neće se zaključati kad menjaš romove. Jedino ne smeš vraćati na stariji rom od MG4 jer ćeš izgubiti IMEI zbog nove verzije EFS. Galaxsim unlock ne radi sa ovim novim EFS verzijama. Niti može da otključa niti da proveri Simlock status.

Hvala znaci mogu da stavim oficijalni firmvare od bilo koj region samo modem mora da bude MG4 nije bitna koju drzavu cu da stavim ako nije mg4 odna otislo imei

Poslednja izmena:
Grrrrr, uradio wipe data / factory reset, zatim clean to install a new ROM i wipe dalvik cache i sad nece da se digne sistem uopste kako bi prekopirao sa kompa zip file dal na internu ili externu, a kad je tel u recovery i kad povezem na usb ne pojavi se da je prikopcan sa kompom, kako sad da prebacim zip file?

Kad iz recovery idem na system reboot now, pojavi se info root access is missing, a bio je root-ovan i pitanje root device? Kad kliknem na yes root, izadje iz recovery i stoji samo samsung logo?!?

Poslednja izmena:
Trebao si prvo da prebaciš, pa tek onda wipe... Sad moraš sa eksterne. Nisam siguran čekaj nekog iskusnijeg da ti kaže

Nisam ga prvo prebacio jer sam hteo da uradim i format interne, pa bi i on nestao, ali sad kad udjem install zip from sdcard, vidim da je sadrzaj interne jos tu, znaci nije odradjen format, samo je sistem otisao :).

Edit: Mislim da sam nasao resenje, zaboravio sam ( posto sam samo jednom ubacivao custom rom ) da wipe data / factory reset iz philz ne radi i format interne kao stock samsung recovery, pa sada vracam backup prvo, pa cu onda moci da prebacim zip file.

Poslednja izmena:
Ako imas philz imas u advanced imas opciju mount usb, na kraju je cini mi se, ne mogu da pogledam trenutno na izmaku je baterija.

Upravo kupih jedan galaxy s3. E sada imam jedan "problem". Radi se o "flekama" na AMOLED ekranu. Ovo je poznat problem za ovaj tip ekrana. Vidi se na crnoj podlozi u tamnoj prostoriji.
Zanima me koliko je to izraženo na vašim telefonima i da li vrijedi zbog ovoga koristiti garanciju telefona?

Za god i 5 meseci nista, drzim osvetljenje uvek oko polovine, drugarica je kupila pre 6 meseci, uvek osvetljenje na max, vidi se tastatura na home screenu :D.. A to za garanciju pojma nemam, probaj.

Upravo kupih jedan galaxy s3. E sada imam jedan "problem". Radi se o "flekama" na AMOLED ekranu. Ovo je poznat problem za ovaj tip ekrana. Vidi se na crnoj podlozi u tamnoj prostoriji.
Zanima me koliko je to izraženo na vašim telefonima i da li vrijedi zbog ovoga koristiti garanciju telefona?

Kod mene nista, godina dana star tel, osvetljenje takodje na polovinu drzim uvek.

Ja sam zbog tih fleka zamenio u Vipu odmah prvog dana za novi ali bile su baš izražene. Na ovom posle godinu i po imam burn in na status baru kao cenu držanja osvetljenja na 50%.:)
Sve je to vrlo malo primetno, Amoled, *** ali koliko ga koristim više nego zadovoljan.

Imam jedno pitanje, vracam aplikacije sa TB kao i podesavanja samog telefona, wifi, kontakte, kalendar ... Posto je backup tih sistemskih aplikacija sa user data uradjen na 4.1.2 a sada je sistem 4.3, da li ce biti problem neki ako samo vratim data iz tih aplikacija, bez same aplikacije koja je 4.1.2?

Ja sa TB nisam uspio vratiti S Planner podatke sa 4.1 na 4.2 okruženje.

Imam jedno pitanje, vracam aplikacije sa TB kao i podesavanja samog telefona, wifi, kontakte, kalendar ... Posto je backup tih sistemskih aplikacija sa user data uradjen na 4.1.2 a sada je sistem 4.3, da li ce biti problem neki ako samo vratim data iz tih aplikacija, bez same aplikacije koja je 4.1.2?
a sto restorujes sistemske apps?

Ja sa TB nisam uspio vratiti S Planner podatke sa 4.1 na 4.2 okruženje.

zar nije sinhronizovano sa google?

Sinhronizacija sa google nije radila, iz nepoznatih razloga, tačnije nikakva sinhronizacija nije radila. zbog toga je i uslijedio flash neat roma.

Sada istina imam backup foldere koje je napravio TB, pa ći iz njih možda nekako uspjeti da izvučem podatke. Nadam se jer su mi dosta bitni, a ima ih baš puno.

a sto restorujes sistemske apps?

Ne radim restore sistemskih aplikacija, nego samo data iz njih da ih ne bi morao stelovati, npr. accounts itd. Svugde sifre razlicite, pa ih vremenom zaboravim - izmesam :).

Edit: Ipak sam uradio restore Play prodavnice posto je bila starija verzija a nov update se nije pojavljivao i reko da ne cekam, vratim noviju sa TB i sada prijavljuje error kad hocu neku aplikaciju da update-ujem ili instaliram nanovo. Kako ovo da popravim, nemam backup verzije Play prodavnice koja je dosla sa Aromom 6.1?

Poslednja izmena:
E sad da ve pitam nadogradio sam na 4.3,sad dali mogu da downgrade na 4.1.2 ? na verziju MG4 i dali ce mi se izgubiti imei

Mozes naravno

Sinhronizacija sa google nije radila, iz nepoznatih razloga, tačnije nikakva sinhronizacija nije radila. zbog toga je i uslijedio flash neat roma.

Sada istina imam backup foldere koje je napravio TB, pa ći iz njih možda nekako uspjeti da izvučem podatke. Nadam se jer su mi dosta bitni, a ima ih baš puno.
sto ih ne bi mogao izvuci?

Ne radim restore sistemskih aplikacija, nego samo data iz njih da ih ne bi morao stelovati, npr. accounts itd. Svugde sifre razlicite, pa ih vremenom zaboravim - izmesam :).

Edit: Ipak sam uradio restore Play prodavnice posto je bila starija verzija a nov update se nije pojavljivao i reko da ne cekam, vratim noviju sa TB i sada prijavljuje error kad hocu neku aplikaciju da update-ujem ili instaliram nanovo. Kako ovo da popravim, nemam backup verzije Play prodavnice koja je dosla sa Aromom 6.1?
mozes je izvuci iz arome pa manuelno da ubacis u system/app, permission 644, restart

sto ih ne bi mogao izvuci?

Trenutno kada nakon što odradim bkp iz TB ne vrati mi podatke koje je ranije bekapovao.
A bekapovao je u .gz fajlove. U njihovom sadržaju su: .cvs .xml .odex fajlovi.

Nadam se da će google imati neku ideju kako da se iz toga izvuče kalendar :).

gde ti je sad taj titanium folder? ako je u data kopiraj na externu ceo folder pa promeni u podesavanjima titanijuma lokaciju za backup

Pa, rano je reci, ali bolje nego na prvom 4.3 koliko vidim :)

Ti folderi su sada na memoriji telefona internoj, a kopirani su i na hdd. Ali kada uradim restore ne vrati podatke u S Planner.

mozes je izvuci iz arome pa manuelno da ubacis u system/app, permission 644, restart

Ovako, pregledao sam ceo sadrzaj I9300XXUGMK6_NeatROM_v6.1_Aroma.zip file i nigde nisam nasao play store, trebalo bi ovde da se nalazi aroma\bloatware\googleapps i nema je? E sad da sam je i nasao, nije mi jasan ovaj deo ubacis u system/app, permission 644, restart znam :). Zar nije dosta kad je nadjem, ako je nadjem :), da je samo instaliram? Izvini na smaranju, jer za tebe ovo nije nista drugo nego smaranje :(.

Edit: Trazio i u system\app\ u Aromi ali ni tu nisam nasao, jedino ako trazim pod pogresnim imenom? Ja trazim Play Store, Play Prodavica, Google Play Store...

Poslednja izmena:
Vrh Dno