Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

"Imagine, 17 million songs... You will need a lifetime to listen to it."

Jedva čekam da slušam Beatlese preko ovoga :p

Au, koji fail... Morali su da izbace S3 iako nisu imali spreman SAMOLED+, čisto da bi imali proizvod, a to što niko ne želi uređaj koji je po dimenzijama sličan Note-u, to nema veze, bitno je da imamo 1280 x 720 i Quad Core, jer je specifiakcija bitna. Sva istraživanja pokazuju da je dijagonala od 4 do 4.3 inča apsolutni optimum, ali pošto ne postoji mogućnost da se napravi HD ekran te dijagonale (AMOLED pikseli ne mogu da se naprave sitnije od onoga što je urađeno na Galaxy Nexusu), onda ćemo da povećamo ceo uređaj - po sistemu "j.ebeš koncept, bitna je specifikacija". Za Quad Core SoC svaka čast, tu su stvarno lideri, ali S3 nikako nema smisla - S1 i S2 su itekako imali, u svakom pogledu.

Dizajn isto - uživo izgleda bolje, ali na ne-press fotkama je kriminalan - kao jedan od generičkih 199$ telefona koji se prodaju u USA (nedostaje samo Sprint nalepnica nazad). S2 izgleda daleko normalnije, dizajn u službi funkcije, a ovde, kao istanjeni sapun, što bi bilo ok da lepo staje u šaku tj. da nije tako glomazan. S2 i Note su i dalje nekako skladniji...

Još jednom su pokazali da koncepta nemaju - u premium 27 inch LCD od 1000 evra stavljaju TN panel, bitno je da šljašti na POP materijalu, a smisla teško da ima...

Kako su mogli da naprave DALEKO bolji telefon?

SAMOLED panele sa 1280 x 720 piksela na 4.6-4.8 inča da prodaju HTC-u, LG-u i ostalima koji u ovom poslu rade sa još manje ikakvog koncepta... a da od komšija iz LG-a lepo uzmu Retina IPS sa 326ppi gustinom tačke, iseku ga na 4.3 inča (kada bi na toj gustini imali cca 1366 x 768 piksela) i ubace unutra isti ovaj SoC i bateriju. Imao bi savršen ekran, ne bi bio prevelik, a držao bi i primat kada je rezolucija u pitanju (kad je već to najvažnija stvar na svetu :)). Ovako, možete da se ložite koliko god hoćete - znam da S3 neće ponoviti uspeh S2-ke i to samo i isključivo zbog stvari koje sam naveo.

Poslednja izmena:
Totalno :)

No, dobro, eto videli smo i S3 sad, pa se sad čeka Apple odgovor :) Dobro je imati konkurenciju ;)

Au, koji fail... Morali su da izbace S3 iako nisu imali spreman SAMOLED+, čisto da bi imali proizvod, a to što niko ne želi uređaj koji je po dimenzijama sličan Note-u, to nema veze, bitno je da imamo 1280 x 720 i Quad Core, jer je specifiakcija nebitna. Sva istraživanja pokazuju da je dijagonala od 4 do 4.3 inča apsolutni optimum, ali pošto ne postoji mogućnost da se napravi HD ekran te dijagonale (AMOLED pikseli ne mogu da se naprave sitnije od onoga što je urađeno na Galaxy Nexusu), onda ćemo da povećamo ceo uređaj - po sistemu "j.ebeš koncept, bitna je specifikacija". Za Quad Core SoC svaka čast, tu su stvarno lideri, ali S3 nikako nema smisla - S1 i S2 su itekako imali, u svakom pogledu.

Dizajn isto - uživo izgleda bolje, ali na ne-press fotkama je kriminalan - kao jedan od generičkih 199$ telefona koji se prodaju u USA (nedostaje samo Sprint nalepnica nazad). S2 izgleda daleko normalnije, dizajn u službi funkcije, a ovde, kao istanjeni sapun, što bi bilo ok da lepo staje u šaku tj. da nije tako glomazan. S2 i Note su i dalje nekako skladniji...

Još jednom su pokazali da koncepta nemaju - u premium 27 inch LCD od 1000 evra stavljaju TN panel, bitno je da šljašti na POP materijalu, a smisla teško da ima...

Kako su mogli da naprave DALEKO bolji telefon?

SAMOLED panele sa 1280 x 720 piksela na 4.6-4.8 inča da prodaju HTC-u, LG-u i ostalima koji u ovom poslu rade sa još manje ikakvog koncepta... a da od komšija iz LG-a lepo uzmu Retina IPS sa 326ppi gustinom tačke, iseku ga na 4.3 inča (kada bi na toj gustini imali cca 1366 x 768 piksela) i ubace unutra isti ovaj SoC i bateriju. Imao bi savršen ekran, ne bi bio prevelik, a držao bi i primat kada je rezolucija u pitanju (kad je već to najvažnija stvar na svetu :)). Ovako, možete da se ložite koliko god hoćete - znam da S3 neće ponoviti uspeh S2-ke i to samo i isključivo zbog stvari koje sam naveo.

+1

Slogan me odusevio: "Designed for humans" :)

Poslednja izmena:
S3 - Designed for Humans

Znači, mislim da nije gluplji slogan mogao biti.

Ali ovim se udara na neodlučne, kojima se servira priča da je Android samo za nerdove. Videćemo kako će to proći.

There's one more surprise - i ovo maznuto :D

Definitivno mi se svidja to sto se displej ne iskljucuje dok se cita nesto na njemu, milijardu i jedan put mi se to desilo i jako smara da se non stop pritiska ekran ili dugme za otkljucavanje :).

Napravis profil u Taskeru za minut i eto resenja problema :).

Covece, ovo je pre u klasi Note nego Galaxy S2. 4.8 inci :zgran:. Nema veze, bigger is better, je li tako?

s obzirom da note 2 verovatno nece daleko napredovati od s3 kanda ce se note1 koristiti jos dugo, dugo :)

Baterija je odlicna i malo ga izvalci ovaj "hrom" okvir

Taj hrom okvir je tako šund, pogotovo na beloj varijanti, a inače volim bele telefone.

Da zaključim, posedovaću s3 ukoliko ne bude značajno skuplji od nexusa, note-a ili s2. Ali je uspeo da bude ružniji od svih, sa premalo unapređenja. Da su zaposlili 1 (slovima jednog) dizajnera (normalnog), bio bi 100 puta lepši. Izgleda kao generički kineski telefon.

Poslednja izmena:
i like it =] and i must have it! :D

Super je, mada sam ocekivao 5 incha ekran, ali ni ovo nije lose. Uzimam decembra kad padne malo cena pred novu godinu.

Zadnja maska je ruzna,ali sam zapenio kad su predstavljane neke od mogucnosti S3-a.... ZELIMMM!!! :O

Jel bilo reci od kojih je materijala uradjen? Da li se baterija menja?

E moj samsunže... Pa kakav je ovo uređaj? Opet plastika i to sjajna, isti ekran kao gnex, tuchwizz opet ružan, čemu hardverski dugmići, procesor u rangu konkurencije... A obećali su revolucionarni telefon...
Jedino što sam video a da mi se sviđa je ono gledanje videa paralelno sa drugim aplikacijama, mada ni to nije nešto preterano korisno.

E moj samsunže... Pa kakav je ovo uređaj? Opet plastika i to sjajna, isti ekran kao gnex, tuchwizz opet ružan, čemu hardverski dugmići, procesor u rangu konkurencije... A obećali su revolucionarni telefon...
Jedino što sam video a da mi se sviđa je ono gledanje videa paralelno sa drugim aplikacijama, mada ni to nije nešto preterano korisno.

Na HTC One X možeš da gledaš koliko hoćeš HD videa različitih formata istovremeno i da radiš šta god hoćeš, tako da to nije ništa spektakularno.
Sve u svemu više nego dobar telefon ali jedina prednost u odnosu na One X je baterija koja se može menjati.

Aman,kakve veze ima sto je plastika???? Ja sam se navikao na lagan telefon,da mi ne padaju trenerke i shorc kad stavim fon u dzep,stvarno mi je muka od tih "plasika bla,bla " komentara... Imam SGS vise od godinu dana i toj plastici ASPOLUTNO NISTA NE FALI... Kome se ne svidja neka nosi HTC ili drugu neku tesku ciglu,prosto.

Lepotica i zver!

gsiii-vs-htc.jpg

Dodeljene uloge su svima jasne... ,)

Pen-tile ekran:

http://www.engadget.com/2012/05/03/galaxy-s-iii-microscope-hd-super-amoled/#continued

Poslednja izmena:
Ja ga sigurno neću kupiti, zato što je jednostavno prevelik... Zašto nisu mogli da stave HD rezoluciju na 4,3" kao Xperiji S i neku jaču kameru, čisto marketinga radi? Ili bar više RAM-a? Ovako ne odskače od konkurencije nisačim, osim po dijagonali, koja će za bar 80% ljudi biti prevelika. I pored toga prodavaće se dobro, jer je Samsung već stvorio dobar imidž sa S i S2, pa će ga mnogi kupovati samo zbog toga.
Inače, niko ne navede od čega je kućište, da li je baterija integrisana, da li ima sd slot, koristi li micro sim...

Xperia Neo ICS - Tapatalk 2

Aman,kakve veze ima sto je plastika???? Ja sam se navikao na lagan telefon,da mi ne padaju trenerke i shorc kad stavim fon u dzep,stvarno mi je muka od tih "plasika bla,bla " komentara... Imam SGS vise od godinu dana i toj plastici ASPOLUTNO NISTA NE FALI... Kome se ne svidja neka nosi HTC ili drugu neku tesku ciglu,prosto.

Nismo svi isti!

Ako htc sredi autonomiju i kameru one x, a autonomija je poboljsana ako sam dobro razumeo, htc ima lepu sansu da proda 20 miliona One X. A i mnogo je lepsi One X, jedino onaj deo oko kamere kvari malo utisak..
Tesko mi je da priznam ali Apple ce verovatno pocistiti sa IP5 ako izadje uskoro, naravno po njihovoj ceni..

Nazad
Vrh Dno