Šta je novo?

Samsung I5700 vs I7500

alexey

Čuven
Učlanjen(a)
08.11.2002
Poena
665
Molim pomoc, sta mislite, koji od ova dva telefona da jurim i da li je dostojna zamena Nokie 5800 (samo bez flejma :-devil-: ).Smorio me malo simbian pa reko da probam i ovo cudo.Interesuje me kakvi su sto se tice zvuka,filmova,igrica(3D).
I da li na njih moze android 2.2 i ako moze kako se ponasaju.Kontam da ovog svega ima na net-u al reko vise volim da pitam nekog ko ima iskustva iz prve ruke.
Hvala unapred.

Za sada, na spicu (i5700 moze da ide 2.1).. moze da se instalira i 2.2 u potpunosti ali ne rade neki bitni delovi telefona a moze da se instalira modovani fw koji u sebi sadrzi delove Android 2.2 OS-a...
Na galaxy (i7500) ne moze 2.1, niti ce ikad moci (99.999999%) a kamoli 2.2.
i5700 ima sve bolje sem ekrana i kamere. Kamera na I7500 je odlicna, ima i led blic ali i kvalitet fotki je odlican, ekran je SAMOLED.
i5700 kamera je osrednja (ali mislim da nije losija od 5800), ustvari i dosta je dobra ali nema nikakav blic. Ekran je obican TN TFT.
Sve ostalo je bolje na i5700.

i7500 vs i5700 = po meni, i5700

Za sada, na spicu (i5700 moze da ide 2.1).. moze da se instalira i 2.2 u potpunosti ali ne rade neki bitni delovi telefona a moze da se instalira modovani fw koji u sebi sadrzi delove Android 2.2 OS-a...
Na galaxy (i7500) ne moze 2.1, niti ce ikad moci (99.999999%) a kamoli 2.2.
i5700 ima sve bolje sem ekrana i kamere. Kamera na I7500 je odlicna, ima i led blic ali i kvalitet fotki je odlican, ekran je SAMOLED.
i5700 kamera je osrednja (ali mislim da nije losija od 5800), ustvari i dosta je dobra ali nema nikakav blic. Ekran je obican TN TFT.
Sve ostalo je bolje na i5700.

i7500 vs i5700 = po meni, i5700

i5700 ima noviji OS - 2.1.
I7500 ima zastareli 1.5. Ali razvija se custom Froyo (2.2), ima dosta o tome u temi o tom telefonu. Tako da tvrdnja da nece biti, ne znam koliko posto, nije tacna.

Ekran na I7500 je AMOLED, a ne SAMOLED.

Takodje, I7500 ima ugradjenih 8GB memorije+microSD. I5700 ima 180MB+microSD.

Pa na osnovu ovoga odluci sta bi uzeo. Ja bih pre I7500.

Poslednja izmena:
voodoons, vidi attachment ;)

i5700 nisam koristio da bih mogao bilo šta da kažem o njemu.
i7500 koristim od oktobra i veći deo vremena sam ga koristio kao komunikator, jer ako ti uključen net, dešava se da budeš nedostupan. S obzirom da se isto dešavalo i drugim (Android) telefonima, možda nije do konkretnog modela, već do OS-a ili mreže.

Doduše, od kada sam prešao na Drakaz 2.2, telefon ponovo koristim kao jedini telefon i nije bilo problema za koje mogu da kažem da smanjuju funkcionalnost uređaja. Telefon je drastično brži nego sa stock OS, 2.2 ima brdo sitnih poboljšanja u odnosu na 1.6, baterija mi traje od ujutru do uveče 15ak sati, uz stalnu vezu sa netom i dosta razgovora. Prethodna dva dana sam ga koristio isključivo za voice (preko 50 poziva in/out ukupnog trajanja ~3 sata) i sms (nekoliko poruka), nisam uključio ni WiFi, ni 3G i baterija je posle 40ak sati (dan-noc-dan) bila na 38% i tada sam ga stavio na punjač.

Za kameru nemam šta da kažem, jer je koristim samo za QR kodove i tu radi OK :)

i7500 ima svoje mane (nedostatak rama, pre svega), ali ako sam dobro video, sada može da se uzme za 150€ po oglasima, a kada mu instalriaš Froyo, mislim da je to dobra kupovina za ulazak u Android svet.

Update: Corvus Corax, i7500 ima i zvanični 1.6, ali je u većini verzija sporiji od 1.6. Poslednja verzija je imala određeni napredak.

Prilozi

• snap20100904_120138.png
    snap20100904_120138.png
    25.8 KB · Pregleda: 64
Poslednja izmena:
@voodons: Kakav crni SAMOLED na i7500 :)

@alexey: generalno je i7500 bolji, cak malo i lepsi. Na njega mozes ili oficijelni android 1.6 ili drakazov kuvani 2.2 ali oko toga ima dosta zezanja, ne znam kakav si sa racunarima i stavljanjem romova na mobilne.
Zvuk je odlican kao i ceo telefon, za filmove i igre ne znam jer to radim na PCju.

Ovde ti sve pise crno na belo: http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=2791&idPhone2=2965
Znaci, i7500: 8GB memorije, bolja kamera, AMOLED ekran, mozda subjektivno lepsi.
i5700: noviji android, brzi CPU

Edit: al ste brzi svi, ostao mi browser nisam odmah postovao :)

dobro, ja se izvinjavam.. nije SAMOLED, vec AMOLED.. prevideh..
nisam znao da ima neki custom 2.2 a da radi..
takodje, ima I7500 8GB memorije ali je vidi kao eksterni disk, interne memorije ima nesto malo kao i i5700. Dobro, imate 2.2 pa mozete instalirati aplikacije i na tih 8GB ali to mu dodje isto kao i spica sa 8GB karticom..

U startu jeste i5700 jeftiniji telefon a valjda mu i nizi prvi broj znaci nesto (5 vs 7), verovatno jeste nesto bolji ali da nema custom 2.2 opet bi po meni bio losije resenje...
Ne znam kako radi taj 2.2 na njemu, pa ne mogu o tome da pricam. Ako je brz i stabilan, onda je ok. Ako nije stabilan ili brz, ima bagova i kocenja, nema tu price dok se to ne sredi..

U principu vise naginjem 5700, kontam da ce brzi procesor dobro doci i ako bude jos nekih apdejta OS-a ili kod nekih zahtevnijih aplikacija.Sa "kuvanjem" se ne snalazim, odnosno nisam to nikad radio(mada pretpostavljam da nije neka velika nauka).
E sad, jedan prilican drawback mi je sto sam negde procitao da 5700 moze da instalira programe samo u svoju memoriju a na karticu ne moze :(.Sto se tice ekrana, na 5800 je takodje obican tn tft i do sad mi to nije nesto smetalo.

pogledaj ti ipak na YT kako radi taj 2.2
ono sto sam ja video bas mi se i ne svidja..

za i5700 posle rutovanja postoji app2sd metod koji prebacuje instalacije na karticu.. na 2.2 je to vec ugradjeno u OS
Nijedan android do 2.2 ne moze da instalira na SD karticu pa ni na internih 8GB kao sto ih ima na i7500 (koliko ja znam, sa fabrickim romom) ali svaki rutovan 2.1 moze sa app2sd imati programe na kartici..

Vrh Dno