voodoons, vidi attachment
i5700 nisam koristio da bih mogao bilo šta da kažem o njemu.
i7500 koristim od oktobra i veći deo vremena sam ga koristio kao komunikator, jer ako ti uključen net, dešava se da budeš nedostupan. S obzirom da se isto dešavalo i drugim (Android) telefonima, možda nije do konkretnog modela, već do OS-a ili mreže.
Doduše, od kada sam prešao na Drakaz 2.2, telefon ponovo koristim kao jedini telefon i nije bilo problema za koje mogu da kažem da smanjuju funkcionalnost uređaja. Telefon je drastično brži nego sa stock OS, 2.2 ima brdo sitnih poboljšanja u odnosu na 1.6, baterija mi traje od ujutru do uveče 15ak sati, uz stalnu vezu sa netom i dosta razgovora. Prethodna dva dana sam ga koristio isključivo za voice (preko 50 poziva in/out ukupnog trajanja ~3 sata) i sms (nekoliko poruka), nisam uključio ni WiFi, ni 3G i baterija je posle 40ak sati (dan-noc-dan) bila na 38% i tada sam ga stavio na punjač.
Za kameru nemam šta da kažem, jer je koristim samo za QR kodove i tu radi OK
i7500 ima svoje mane (nedostatak rama, pre svega), ali ako sam dobro video, sada može da se uzme za 150€ po oglasima, a kada mu instalriaš Froyo, mislim da je to dobra kupovina za ulazak u Android svet.
Update: Corvus Corax, i7500 ima i zvanični 1.6, ali je u većini verzija sporiji od 1.6. Poslednja verzija je imala određeni napredak.