Šta je novo?

Samsung HD153 WI 1.5 TB Problem

goran445

Slavan
Učlanjen(a)
23.10.2004
Poena
319
Evo o cemu se radi. Punim hard,punim i onda u jednom trenutku polovina foldera jednostavno ne postoji. Kad uradim proveru hard diska windows ne pronadje ni jednu gresku na samom hardu ali pronadje ostecene foldere,ti koji su nestali i jednostavno ih obrise. To odradi dok prverava hard pre butovanja sistema. Tako sam do sad izgubio mojom grubom racunicom u dva navrata 1 TB podataka. Dalje na tv-u imam usb prikljucak i tv prepozna jos neke foldere na hardu i tu postoji deo izgubljenih podataka. Disk je trenutno u servisu, ali tamo kazu da nema losih particija na hardu i da jednostavno reklamacija ne moze da prodje. Suta idem da iskopiram kod njih deo izgubljenih podataka,pa da formatiramo hard,ali ja jednostavno nemam vise poverenja u taj hard disk. Da li neko mozda ima ideju o cemu se ovde radi. Jedino sto mi pada na pamet,mozda lupam, je to sto sam disk formatirao dok je bio preko sata kabla prikljucen direktno na plocu, a sad ga korisim kao extrerni hard, na komp povezan preko e sata a na tv preko usb kabla. Molim za pomoc,unapred zahvalan. Pozdrav.

Poslednja izmena:
Mozda problemi sa kucistem u kojem ga koristis kao externi disk ? Jel folderi "nestaju" dok je u kucistu ili direkt na ploci ?

Tesko, u moja mašina mu je intel dok je ovo za amd SB850 chipset, mada ko zna.

virus maybe ? da nemas neku gamad pa da pravi pichvajz..? :/

Ne racunajuci to da su kablovi ispravni, a s obzirom kako si ovo opisao mozda i na njih treba posumnjati - bilo bi zgodno pogledati da li mozda noviji bios za plocu moze da resi ovo. Jer, neke ploce su imale update biosa zato sto su sa nekim hd-ovima iznad 1TB pravile problem. Ja licno bih potrazio samsungove utilitije za formatiranje i ispostovao njihovu proceduru. Onda punjenje podataka do 90%, pa testiranje.

Nista od gore navedenog nije. Nisam rekao da imam jos par externih hard diskova i sa njima je sve u redu. Takodje u kompu je isti takav Samsung i radi ok. Jedino mozda da potrazim Samsungove utilitije pa da sa njima formatiram hard, mada ponavljam hard u kompu je isti takav,na isti nacin formatiran kao i ovaj problematicni i za sad radi bez ikakvih problema.

Poslednja izmena:
Evo danas sam iz servisa dobio hard nazad,kazu da ne prijavljuje ni jedan bed sektor, da radi bez ikakvih problema i da ne mogu da prihvate reklamaciju, jer je po njima hard ispravan. Jel ima neko predlog, sta sad?

Imao sam slican problem, pa se ispostavilo da je rack bio neispravan. Dan danas koristim hdd i to kao sistemski, bez ijedne greske... Na kraju, nisam bas ni shvatio da li ga koristis kao eksterni ili ne. :)

Nazad
Vrh Dno