Evo da odgovorim samom sebi a da i ostali mogu da vide, koga interesuje.Da li neko koristi LTE verziju i da li radi eSIM kod nas? Ako da, kako ste zadovoljni i koliko to košta ?
Tek sam počeo da nešto zagledam smart satove ali ni sam ne znam da li mi to treba. Ako bi ovo radilo kako treba, pa da mogu da krenem bilo gde bez telefona ( na planinarenje , u šetnju u prirodi i sl.) onda bi mi imalo smisla.
Ne vidim baš neku svrhu da imam nešto što ima neka merenja, koja btw. nisu pouzdana, i da moram da nosim telefon da bi se javljao ili čitao poruke, mailove i sl. na satu.
Sve je mnogo bolje i čitljivije na telefonu , koji je ionako stalno kod mene.
Stvari bi bile drastično drugačije ako telefon mogu da ostavim kući a ja da krenem u prirodu samo sa satom na ruci.
Vidim da su oglasi prepuni smart satova koji se prodaju po dosta nižim cenama a novi su. Izgleda da većina to brzo izgustira pa ide na oglase.
I sve neki, kao, novi modeli , a ono minimalne razlike u praksi.
Bolje da ima manje nebitnih aplikacija a da baterija traje 5-7 dana. To bi bio pravi pogodak za mene, uz uslov da može da se koristi za razgovore i prijem poruka, mailova i sl. bez telefona.
Da li to može , osim što znam da kod samsunga ne može, što se tiče trajanja baterije?
Na GW5 pro LTE eSIM radi bez ikakvih problema, sve sam završio online preko A1 za par minuta. Cena eSIM kartice 500 din, dopuna ide klasično. Moj trenutni telefon ne podržava sSIM pa sam uzeo novi broj samo za sat. Sat se uredno povezuje sa telefonom i sve dok je preko BT povezan sa njim može se razgovarati bez najmanjeg problema preko broja koji je na telefonu. Kada se sat udalji od telefona i prekine se BT veza onda se preko LTE mreže spaja na A1.
Normalno funkcioniše preusmeravanje poziva sa broja u telefonu na broj koji je na eSIM u satu. To mi mnogo znači jer ima situacija kada ne želim da nosim telefon i tada sve uredno radi preko sata. Bolja varijanta bi mi bila da i telefon podržava eSIM , jer ne bih morao da ručno preusmeravam pozive sa broja na broj već bi to sve radilo automatski.
Kada je aktivan eSIM ,gps, AOD bateriju troši mnogo brže ali je meni to prihvatljivo. U svakodnevnom korišćenju, kada je povezan sa telefonom, opušteno izgura 3 cela dana i ostane 20 +/-5% baterije. Naravno, kod nekog drugog ne mora da bude tako jer svako koristi sat na način kako ima potrebe.
U suštini, dobio sam sve što sam i tražio .
Jedino još nisam našao način da mi gps napravi gpx ili kml datoteku koju mogu da prebacim na neki drugi uređaj kako bih upisao te podatke na fotografije koje uradim fotoaparatom. To lako funcioniše sa telefona preko GSP Logger-a ili sličnih aplikacija ali nisam nešto uspeo da nađem za sat.
Da li neko zna koja aplikacija bi za sat mogla da se koristi za te potrebe?