Šta je novo?

Samsung Galaxy Watch/Active

Da li neko koristi LTE verziju i da li radi eSIM kod nas? Ako da, kako ste zadovoljni i koliko to košta ?
Tek sam počeo da nešto zagledam smart satove ali ni sam ne znam da li mi to treba. Ako bi ovo radilo kako treba, pa da mogu da krenem bilo gde bez telefona ( na planinarenje , u šetnju u prirodi i sl.) onda bi mi imalo smisla.
Ne vidim baš neku svrhu da imam nešto što ima neka merenja, koja btw. nisu pouzdana, i da moram da nosim telefon da bi se javljao ili čitao poruke, mailove i sl. na satu.
Sve je mnogo bolje i čitljivije na telefonu , koji je ionako stalno kod mene.
Stvari bi bile drastično drugačije ako telefon mogu da ostavim kući a ja da krenem u prirodu samo sa satom na ruci.
Vidim da su oglasi prepuni smart satova koji se prodaju po dosta nižim cenama a novi su. Izgleda da većina to brzo izgustira pa ide na oglase.
I sve neki, kao, novi modeli , a ono minimalne razlike u praksi.
Bolje da ima manje nebitnih aplikacija a da baterija traje 5-7 dana. To bi bio pravi pogodak za mene, uz uslov da može da se koristi za razgovore i prijem poruka, mailova i sl. bez telefona.
Da li to može , osim što znam da kod samsunga ne može, što se tiče trajanja baterije?
Evo da odgovorim samom sebi a da i ostali mogu da vide, koga interesuje.
Na GW5 pro LTE eSIM radi bez ikakvih problema, sve sam završio online preko A1 za par minuta. Cena eSIM kartice 500 din, dopuna ide klasično. Moj trenutni telefon ne podržava sSIM pa sam uzeo novi broj samo za sat. Sat se uredno povezuje sa telefonom i sve dok je preko BT povezan sa njim može se razgovarati bez najmanjeg problema preko broja koji je na telefonu. Kada se sat udalji od telefona i prekine se BT veza onda se preko LTE mreže spaja na A1.
Normalno funkcioniše preusmeravanje poziva sa broja u telefonu na broj koji je na eSIM u satu. To mi mnogo znači jer ima situacija kada ne želim da nosim telefon i tada sve uredno radi preko sata. Bolja varijanta bi mi bila da i telefon podržava eSIM , jer ne bih morao da ručno preusmeravam pozive sa broja na broj već bi to sve radilo automatski.
Kada je aktivan eSIM ,gps, AOD bateriju troši mnogo brže ali je meni to prihvatljivo. U svakodnevnom korišćenju, kada je povezan sa telefonom, opušteno izgura 3 cela dana i ostane 20 +/-5% baterije. Naravno, kod nekog drugog ne mora da bude tako jer svako koristi sat na način kako ima potrebe.
U suštini, dobio sam sve što sam i tražio .
Jedino još nisam našao način da mi gps napravi gpx ili kml datoteku koju mogu da prebacim na neki drugi uređaj kako bih upisao te podatke na fotografije koje uradim fotoaparatom. To lako funcioniše sa telefona preko GSP Logger-a ili sličnih aplikacija ali nisam nešto uspeo da nađem za sat.
Da li neko zna koja aplikacija bi za sat mogla da se koristi za te potrebe?

Pozdrav, pitanje za korisnike gw6 classic, kako vam se baterija pokazala, i jos bitnije, kakav je sto se tice održavanja?
Imam gw6 44mm preko pola godine, i ne mogu da verujem koliko je ocajan za odrzavanje, kako se prasina i prljavstina lepi i ulazi na sve ivice.. baterija mi je ok, sve upaljeno drzi nesto preko 2 dana. Mislio sam da mozda predjem na classic ukoliko je bolji sto se tice održavanja i ako baterija nije losija.

Jasno da ga cistim, al bez obzira, ocajan je za održavanje. Pogotovo što se ne koristi u nekim specijalnim uslovima gde bi se puno prljao, vec je većinu vremena u kancelariji/kući.
Gtr2 sam imao pre ovog i nije za poređenje, izmedju stakla i okvira se skuplja prašina koju nije lako odstraniti.

Ja moj(sat :D) perem vodom i sapunom na svakih par dana. Nikakvih problema sa prasinom ili prljavstinom. GW6C
Isto sam radio i sa GW4C godinama..

Ja kuciste, ekran i narukvicu od GW6C obrisem sa onim maramicama za naocare/objektive iz Lidla, mislim da nemaju alkohol u sebi ali sve lepo obrisu, a posle nekog vremena opracu narukvicu sa sapunom i vodom. Baterija na 47mm modelu izdrzi oko 2 dana, verovatno isto kao i na obicnom modelu sa manjim ekranom.

Upravo dobio nadogradnju na watch 6, one ui 6 konačno...izmenili mi fontove, prvo što mi se ne sviđa 🙉

Prilozi

• Screenshot_20241126_130018_Galaxy Watch6 Manager.jpg
    Screenshot_20241126_130018_Galaxy Watch6 Manager.jpg
    93.1 KB · Pregleda: 97
Sad za sad sviđa mi se. Nekako su mi animacije baš fluidne.

E sad, da li su bar malo popravili bateriju, vidjet ćemo. U ovim okolnostima i sat vremena duža baterija je uspjeh.

Jel satovi ne dobijaju baš česte apdejte? Otkad imam GW7, samo je jedan bio.

Svaki koji ima Wear OS ima i update. Nije tako čest, ma ni blizu, kao kod telefona, ali ima ih. Tizen OS je umro i ti više ne dobijaju nikakav update (W3 i niže).

Stigao gratis galaxy watch fe, nije loš, a opet nije ništa posebno 🤣
Nema esim, dugmici su solidni-bolji nego sto sam očekivao, telo plasticno, srče bateriju očekivano 🤣

Prilozi

• IMG-714dd6d02a0c5ed2637c385a3bac6f71-V.jpg
    IMG-714dd6d02a0c5ed2637c385a3bac6f71-V.jpg
    213.4 KB · Pregleda: 77
E pa ovako trebao bih kao poklon lepšem polu da kupim Smart watch. Pošto je skoro uzela A55 mislio sam neki samsung Smart watch da uzmem. Da napomenem da baš ništa ne znam o smart watch, ne tražim ništa preterano samo da ima osnovne funkcije. Recimo da je budžet do 15 000din, ne znam da li je to malo ili puno. Ako nema Samsung možete predložiti neku drugu marku.

E pa ovako trebao bih kao poklon lepšem polu da kupim Smart watch. Pošto je skoro uzela A55 mislio sam neki samsung Smart watch da uzmem. Da napomenem da baš ništa ne znam o smart watch, ne tražim ništa preterano samo da ima osnovne funkcije. Recimo da je budžet do 15 000din, ne znam da li je to malo ili puno. Ako nema Samsung možete predložiti neku drugu marku.
Pa evo moze upravo ovaj najnoviji samsung galaxy watch fe, ima i jeftinije od te sume na KP ali da znas da je na svakom samsungu baterija katastrofa.

HUAWEI Watch Fit 3​

Sest godina nosim Samsung smart satove (Gear S3 Frontier pa GW 5 Pro), u medjuvremenu kupio sa Alija jedno 10 komada Honor Watch GS Pro (za druge). Jedino sto bi mi falilo je watchface koji koristim od pocetka. Prednosti WearOS su u Srbiji maltene beskorisne tako da ih taj Honor pobija cenom (na kraju je izlazio 7, 8.000 din) i trajanjem baterije. Naravno, nekom je presudan GPay ili neka standalone app za sat tako da svako po svojoj zelji. Sad bih radije uzeo neki Huawei/Honor koji bi mi odgovarao izgledom (a la G Shock) nego Samsung. Ako ni zbog cega ono bar zbog baterije.
Tema je za Samsung satove pa necu dalje, samo sam dao predlog kupovine...

Nazad
Vrh Dno