Šta je novo?

Samsung Galaxy Watch/Active

BP i EKG na Galaxy 5pro , da li je isto kao na onim klipovima you tube , ili ima neki bas za Pro 5
Hvala i ako može link, dobio juče sat, veoma sam zadovoljan, još ispitujem sve mogućnosti
 
BP i EKG na Galaxy 5pro , da li je isto kao na onim klipovima you tube , ili ima neki bas za Pro 5
Hvala i ako može link, dobio juče sat, veoma sam zadovoljan, još ispitujem sve mogućnosti
Sredio sa prvim You tube videom, ali pitanje za Viber
1.Da li mogu da se šalju Viber poruke
2. Ako ne vidim odmah notifikaciju za viber poruku, da li je moguće kasnije da se nadje na telefonu
 
Sva sreća da je vodootporan jer sam večeras, za razliku od prethodnih dana, zaboravio da ga skinem sa ruke i onako po navici otišao na tuširanje sa njim!
 
Sva sreća da je vodootporan jer sam večeras, za razliku od prethodnih dana, zaboravio da ga skinem sa ruke i onako po navici otišao na tuširanje sa njim!
Tuširanje nije problem. Problem je slana voda. U specifikacijama piše do 50m, ali piše i da sat nije za ronjenje, {ma šta to značilo}.. Ja ,sigurno, neću roniti na 50metara, ali sigurno neću ni skidati sat sa ruke kada sam na moru. Kada sam matematiku stavio na papir, najviše mi se isplati da sačekam iP15PM i Ultru 2.
 
Znam da tuširanje nije problem - problem je što sam ja zaboravio da ga skinem i da je u pitanju neki koji nije vodootporan bilo bi ćao-zdravo zbog moje nesmotrenosti...
 
Primetio sam da mi trajanje baterije poprilično zavisi od watch face koji koristim. U pitanju je GalaxyWatch 46, sa uključenim AOD i svim ostalim, retko mi izdrži 2 dana , iako ga uveče/popodne skidam s ruke, ali ovih dana isprobavam neke watchface-ove sa Timeflika i Facera-a, i primećujem poprilično poboljšanje, jer na kraju drugog dana imam 25-30% baterije..
Znači mogao bi da istera i 3 dana sa uključenim AOD i svim ostalim funkcijama.

Da li je ovo uobičajeno ili se ja nešto tripujem? :)
 
Da, displej je najveći potrošač a AMOLED ćelije ne troše struju za crnu boju.
Dakle, skroz crna pozadina, što manje šarenih komplikacija, a u AOD modu je dovoljno da se naziru kazaljke.
 
Ako koristiš AOD boja watch face-a dosta utiče na potrošnju baterije. Što je watch face kompleksniji i ako ima delova watch face-a koji se konstantno pomeraju, raznih boja i sl, potršnja je primetno veća. Ako imaš minimalistički crni watch face baterija može osetno duže da traje iako koristiš AOD.
 
Jesam li ja utripovao ili mi se samo čini da je ekran mogao odmah da se isključi pomoću ona dva fizička dugmeta sa strane umesto da se čeka da istekne za to predefinisano vreme...

I još jedna enigma - svuda mi od pre petnaestak minuta kao lokaciju pokazuje Veliki mokri lug a ja na Voždovcu, u Stepi... U settings, pod Location uključeno Google Location Accuracy (Improve)...
 
Mislim da si utripovao, tako se radi screenshot. Ekran možeš da ugasiš tako što ga preklopiš šakom samo
 
Mislio sam na bilo koje od ta dva, ne oba istovremeno ali bitno je da je ipak reč o tripu koji mi je, pojma nemam otkud ...
 
Hoće neko da mu poklonim ili bar da me časti kafu? Stoje mi sto godina, uzeo sam 22mm umesto 20mm za moj sat20230212_215043.jpg
 
Koristim sledeće:
 

Prilozi

  • SmartSelect_20230215_101413_Galaxy Watch4 Manager.jpg
    SmartSelect_20230215_101413_Galaxy Watch4 Manager.jpg
    144.6 KB · Pregleda: 36
  • SmartSelect_20230215_101503_Galaxy Watch4 Manager.jpg
    SmartSelect_20230215_101503_Galaxy Watch4 Manager.jpg
    118 KB · Pregleda: 33
  • SmartSelect_20230215_101439_Galaxy Watch4 Manager.jpg
    SmartSelect_20230215_101439_Galaxy Watch4 Manager.jpg
    98 KB · Pregleda: 31
  • SmartSelect_20230215_101449_Galaxy Watch4 Manager.jpg
    SmartSelect_20230215_101449_Galaxy Watch4 Manager.jpg
    122.4 KB · Pregleda: 31
Moze, ja sam stavio Globaltel eSIM da probam. Jedino sto ne povlaci sam APN za internet, mora manuelno da se podesava. I dok je BT-om povezan na telefon, ne stizu pozivi/SMS na eSIM.

p.s. I morao sam da aktiviram Data roaming, da bi radila mobile data. Ali, mozda je ovo potrebno samo na Globaltelu.
 
Poslednja izmena:
250 evra nov u Sloveniji, Watch 5 Pro. Jos sutra sam u Sloveniji, da li da se uzima i jel povoljna cena?
 
Mislim da je dobra, bas malopre gledao oglase, mislio da menjam moj Watch 4 Classic. Ovde je oko 300 evra neka prosek cena za nov koliko sam video na brzinu.
 
Eh, da, ali fora je sto sam juce bio, pitao da li je to ta cena, i naravno nije. Zaboravili da skinu. 350€ je cena, a onda bolje da uzmem kod nas.
 
Zanimljivost koju sam primetio vezano za sat odnosno autonomiju; naime stigne mi pre par dana nadogradnja za gw4, podešeno u opcijama da sam skine kad se pojavi ali da pita kada da instalira i tako ja kada sam dobio poruku na satu da je skinut i da instalira, odložim instalaciju. Ceo taj dan, od ujutro nekih 10h do uveče kada sam došao sa posla oko 19h, sat skinuo tačno 12% baterije, odnosno više nego 3x manje koliko bi inače trošio (imam ga skoro godinu ipo, upućen sam u autonomiju i sve vrlo dobro). Za taj period je najnormalnije radio bez da sam primetio da bilo šta od funkcija ne radi.
Podsećam da sam i jednom ranijom prilikom, sa gearfit 2 pro, koji inače imao autonomiju oko dan ipo, uspeo ravno pet dana da izguram sa jednim punjenjem pa sad već polako počinjem da verujem da se tu nešto čudno dešava što se nikako ne slaže. Ono što sigurno znam je da ću sledeći put kad stigne nadogradnja na sat, da odlažem istu koliko god je moguće i pratim stanje
 
I ja od danas ponosni vlasnik Galaxy Watch5 pro sata. 3 dana već bijem glavu između Huawei GT2/Pro, GT3/Pro i Huawei watch 3. Kako je slaba ponuda ovih satova sa validnom garancijom naiđem na oglasima na novi Galaxy watch5 pro sa garancijom u Tehnomediji za 280€ i odlučim se za njega. Upravo sam odradio blood pressure i ECG mod/hack. Da li je potrebno odraditi još nešto tog tipa na satu da bi se otključao pun potencijal?
 
Zdravo drugari,
Nikada nisam imao pametni sat, niti nosim bilo kakav sat, i mislio da probam. Najpre htelo za male pare da uzmem neki Xiaomi Band. Nešto što ne bih ni osećao na ruci, i da baterija traje nedelju dana (kao na Huawei satovima).
Iskreno, nemam neku posebnu potrebu za pamtnim satom, ili još ne znam jer nisam koristio. :) Od sporta furam plivanje, bajk, trčanje, gym, ronjenje (i za to imam poseban kompjuter-sat).

Ako pišem u ovoj temi, svi ćete reći "uzmi Galaxy Watch", to mi je jasno! :p

Mislim da je trenutno aktuelan Huawei 7, video sam da je u svemu dobar, pratim odličan YT kanal "The Quantified Scientist" i Huawei je najbolji uz Apple na svim testovima (merenje sna, gym, koraka...), sem što šije Apple u bateriji, baterija traje 7+ dana, nije veliki, lep je, AMOLED, dobar je u svemu na tom kanalu, i za merenje spavanja, i sporta, koraka, baš je dobio dobre ocene, ali nema GPS, nema eSIM (ne može bez telefona), nema NFC i plaćanje, i još nešto je bilo. On u Srbiji nije skup, ispod 100€, može i za 50€ da se nađe (gledao sam svašta pa sam možda pobrkao).

Onda razmislim: imam Samsung Galaxy mob, možda bi Samsung sat više odgovarao, i radile bi sve funkcije. Taj deo ne znam.
Nađem Samsung Galaxy Watch 4, on je preko 150€, ima ga u 4 varijante, ima i 4G eSIM verziju, može i pozive i poruke, podržava mesinžere i ima apps. Super meri sve osim spavanja (prema tom YT kanalu, i to pre svih ažuriranja kojih je do sada bilo oko 5). Podrška je 4 godine. Radi na Goole Wear OS i može gomila apps. Baterija traje jedva 2 dana. :(

Uzeo bih verziju od 40mm, prema merama ovog klipa (koliki sat kupiti):

Ili: Hua, Xiaomi...?
Any hint? :sneaky:
 
Uzmi veći slobodno, ja sam mislio da će mi biti veliki, ali ok je, uzeo gw4 classic
 
+1, uzmi veći, manji je krš sa baterijom.
Imaš ih izložene po radnjama, pa možeš da odeš da probaš ako hoćeš pre kupovine
 
Nazad
Vrh Dno