Šta je novo?

Samsung Galaxy Watch/Active

Dobro jutro svima,
zamolio bih nekog da mi kaže može li se Samsung Galaxy Watch 5 Pro povezati na Huawei Mate 40 Pro telefon? Da budem precizniji - da li Health i Wearable aplikacije mogu da se koriste na ovom telefonu ili nekom drugom telefonu bez GMS servisa?
Drugo, planiram da koristim Google Wallet na ovom satu. Da li je za konfiguraciju neophodan tekefon ili se sve odrađuje na samom satu?
Hvala inapred na idgovorima.

Treba ti telefon da dodaš karticu, ne može sve preko sata.. tj na satu samo pritisneš na '+' da dodaš karticu, ostalo se na telefonu odradi

Da li postoji jednostavan način da se na Galaxy Watch 4 isključe SVE fitness tracking aktivnosti (radi uštede baterije) i koriste samo po potrebi?
Dan ipo praćenja za hodanje po kući/poslu mi ništa ne znači u životu a značilo bi mi da baterija spoji 48h.

Mali trik koji sam ja koristio da mi baterija duze traje. Kad god nisam koristio sat (od 18h do 6h ujutru) prebacim ga u onaj battery mod i skoro da ne potrosi ni 1% do sledeceg puta kad ga stavim na ruku. Ako ga ne koristis nocu prebaci ga u ovaj mod.

Mali trik koji sam ja koristio da mi baterija duze traje. Kad god nisam koristio sat (od 18h do 6h ujutru) prebacim ga u onaj battery mod i skoro da ne potrosi ni 1% do sledeceg puta kad ga stavim na ruku. Ako ga ne koristis nocu prebaci ga u ovaj mod.
Ovo je dobar stos, moram da probam, ovako mi traje oko dan ipo i zabode kasno popodne, taman da kupim vreme do veceri...

Kad ne koristis helt ugasi na precicu gps,sleep mos i po danu,meri korake redovno,a za vise baterije mora da se ukloni bixbi i jos par stvari iz sistema.

Za bixby je dovoljno da se iskljuci Hello Bixby detekcija (isto vazi i za google asistenta ako je instaliran).

Ja dok sam imao ovaj sat, podesen da bude sat koji prikazuje vreme, prima notifikacije i pozive i indirekno meri korake a sve ostalo je iskljuceno (gps, nfc, merenje pulsa, stresa i sl, iskljicen AOD i rise to wake a ukljuceno paljenje ekrana na dodir) meni je jedva izvlacio 3 dana a sa ukljucivanjem battery moda (kad samo prikazuje vreme) punio sam jednom nedeljno.

nesto bih i mogao iskljuciti sto mi je manje bitno, ali ako ce biti u batery saving modu da prikazuje samo vreme, onda cu izvaditi g-shock iz fioke i baterija ce mi trajati godinu dana..

Mene samo zanima šta je poenta kupovine takvog sata ako ćete da mu ugasite sve funkcije?
Za notifikacije služi i fitnes narukvica od 3 hiljade i traje 10 dana, ili bilo koji honor Huawei watch koji ima 70% ovoga što ima Samsung, košta manje i traje 14 dana.

Sat sam dobio uz S21 fe kao poklon i poklonio moj stari Huawei GT1 koji je u principu fitnes narukvica u telu klasicnog sata i na njemu je baterija trajala 14 dana a Samsung sam nastavio da koristim kao i Huawei ali jedva tri dana sam uspeo da izvucem.

Moje pitanje, kad vam sat stoji na polici i NE KORISTITE ga da li je bitno da vam radi GPS, NFC, pracenje svega i svacega, AOD...i da vam sat tako svuce 7-10% za 12sati ili ga prebacite u watch only mod i potrosi svega 1%? Ko hoce da izvuce jos koji dan/sate autonomije, cak i da mu je sve ukljuceno dok koristi sat, ovim moze dosta da ustedi jer sat tad NE KORISTI.

Ja sam vam dao predlog kako da produzite bateriju ko hoce nek koristi ko nece nek ukljuci sve sto postoji na satu iako mu ne treba i nek stoji ukljuceno 24h a onda posle kuka kako baterija ne izdrzi 1 dan.

Tehniku nekad treba znati pametno koristiti a ne biti stalno u fazonu ja sam je kupio da mi sluzi a ne ja njoj, ima sve bre da ukljucim...a onda na forumima, ma ono je djubre sporo radi, blokira, baterija nikakva, moj stari telefon sa starim verzijama programa, starijim Androidom, starijim internim API-jima, slabije osvetljenim ekranom, slabijim/stedljivijim/hladnijim procesorom radi bolje/brze/duze.

Ako ima neko ko koristi Watch 4 ili Eatch 5 sa Huawei telefonom bez GMS-a nek ostavi komentar. Samo da znam da može da se upari. Hvala

kad vam sat stoji na polici i NE KORISTITE ga da li je bitno da vam radi GPS, NFC, pracenje svega i svacega, AOD...i da vam sat tako svuce 7-10% za 12sati ili ga prebacite u watch only mod i potrosi svega 1%
Kod mene ide svako veče na punjač, kao i telefon, i nemam problema sa tim da li je svukao 1% ili 10% :) Svakako dobar savet!

Mene samo zanima šta je poenta kupovine takvog sata ako ćete da mu ugasite sve funkcije?
Za notifikacije služi i fitnes narukvica od 3 hiljade i traje 10 dana, ili bilo koji honor Huawei watch koji ima 70% ovoga što ima Samsung, košta manje i traje 14 dana.
Ako se na mene odnosi pitanje, imam posao gde mimimum 8 sati provedem radeći, pa vrtić pa dečije aktivnosti, pa moje učenje i slično tako da, na žalost, nemam vremena da provedem 3 sata na bajsu, 2 u teretani, i sat vremena plivanja ili hajkinga dnevno. Bavim se sportom ali mmogo manje nego što provodim vremena u "poslovnim" aktivnostima tokom radne nedelje. Tokom radne nedelje mi više znači da mi baterija duže traje i da mi ne meri EKG tokom sastanaka.
Vikendom kada krenem na triatlon, nije mi problem da uključim, GPS, oksimetar, merenje hematokrita i da me podseća da na svakih par sati popijem čašu vode obogaćene mineralima, kao i da se oduševi kada detektuje da sam digao guzicu i počeo da hodam.

Sramotno je za Samsung kako drže baterije od četvorke pa na dalje. Ni apple watch nike ništa bolji, tj, još je i gori od Samsunga.
Ja moj GW3 stavljam na punjač svaki treći-četvrti dan a moj gospođa njen apple watch skoro svako veče.

Da će biti lošija baterija po pitanju autonomije, bilo je jasno kada su prešli na Google WearOS.

Ako se na mene odnosi pitanje, imam posao gde mimimum 8 sati provedem radeći, pa vrtić pa dečije aktivnosti, pa moje učenje i slično tako da, na žalost, nemam vremena da provedem 3 sata na bajsu, 2 u teretani, i sat vremena plivanja ili hajkinga dnevno. Bavim se sportom ali mmogo manje nego što provodim vremena u "poslovnim" aktivnostima tokom radne nedelje. Tokom radne nedelje mi više znači da mi baterija duže traje i da mi ne meri EKG tokom sastanaka.
Vikendom kada krenem na triatlon, nije mi problem da uključim, GPS, oksimetar, merenje hematokrita i da me podseća da na svakih par sati popijem čašu vode obogaćene mineralima, kao i da se oduševi kada detektuje da sam digao guzicu i počeo da hodam.
Pa onda si kupio pogrešan sat. Gt pro serija ili Huawei koji već em izgledaju poslovno em im baterija traje 10 dana, ne sa svim trakerima uključenim ali sa većinom.

Ma hvala tebi na prosvetljavanju, ali to i dalje nije odgovor na pitanje da li mogu na jednostavan način da se isključe opcije "trackinga".
Razlog za kupovinu Samsunga je bio isključivo Google pay i Samsung pay, pa bih da se rešim ostalih feature-a, koje sam dobio kupovinom a ne koristim ih. Amazfit je bio moj prvi izbor kao uređaja, ali ne podržava dve stvari zbog kojih sam hteo da kupim ovakav device.
Simple as that.

Uključiš samo taj battery save mod ili i ona podopcija Watch only?
Može li ta podopcija Watch only da se izvuče kao direktna prečica?

Watch only mod (prebacuje sat u obicnog dogitalca koji prikazuje samo vreme i nista vise). Nazalost dok sam imao sat nisam mogao da izvucem kao precicu, ne znam da li sad moze ali stedi ogromnu kolicinu baterije dok ti sat ne treba i ne koristis ga.

Mene nervira što ne mogu flashlighr da upalim duplim klikom na bilo koje dugme...ili zadržavanjem (osim ako nisu u međuvremenu promenili nešto)

Watch only mod (prebacuje sat u obicnog dogitalca koji prikazuje samo vreme i nista vise). Nazalost dok sam imao sat nisam mogao da izvucem kao precicu, ne znam da li sad moze ali stedi ogromnu kolicinu baterije dok ti sat ne treba i ne koristis ga.
Ne znam da li je nešto promenjeno, ali kada sam samo jednom upalio tu opciju, da bih mogao da je isključim morao sam da resetujem sat (ugasim i uplaim sat). Ok je zamisao, ali u toj opciji sat samo pokazuje vreme i ništa više.

Po meni ako se sat ne koristi ne treba nista vise i da pokazuje sem vremena a citam da neki i iskljuce sat. Za sat koji u proseku izdrzi dan ipo usteda od vise od 10-15% je velika. Da traje kao Huawei >14 dana, apsolutno bi me boleo prst za ovo da radim...

Nije idealno ali ko trazi nacin da izvuce jos koji dan/sate ovo je najbolji nacin.

Pozdrav,

Nov sam u svetu smart watch-eva, pa mi treba mala pomoc..
Od deda mraza :) sam dobio Samsung Watch 5 pro, i tek podesavam i gledam sta sve moze, ali me zanima da li nekako mogu da preko njega povezem svoju Raiffeisen Visa karticu?
Koliko vidim Samsung Wallet jos ne funkcionise kod nas, a Google Wallet mi je odbio karticu (probao sam, iako sam ovde procitao da ne podrzavaju).

Imate neki predlog/resenje?

Hvala.

Ne možeš da povežeš Raiffeisen Visa karticu jer ne postoji RaiPay app za WearOS. Što se tiče Google Wallet-a za sada rade samo kartice od nekoliko banaka koje posluju u Srbiji.

Čekaj, stani, polako, prikoči 😁
Kako, bre, ne radi Gpay na GW 5 Pro ?
Zbog čega bi @Aleksandar_82 odbio Gpay ,ako njegova banka podržava Gpay ? Ili.. koja je svrha ubacivati Gpay ako njegova banka to ne podržava ?

Raiffeisen ne podrzava GPay jos uvek, zato i ne moze da doda karticu. :D

Pa koja je svrha dodavanja Gpay aplikacije onda ? Uz to je napisao da je ovde pročitao da ...
Koliko vidim Samsung Wallet jos ne funkcionise kod nas, a Google Wallet mi je odbio karticu (probao sam, iako sam ovde procitao da ne podrzavaju).
Iako je ovde pročitao da GW 5 Pro ne podržava Gpay ,on je ipak dodao, iako njegova banka ne podržava GPay.. 😅

Hajmo sad kratko-jasno..Gpay radi normalno na GW 5 Pro u Srbiji, pod uslovom da banka u Srbiji podržava GPay, logično 😅

Elem, hajmo sad ozbiljno..vi koji koristite GW 5 Pro, koje limite, tj. koliko često se dešava da vam POS terminal odbije plaćanje satom ?
Znam da postoje neke nelogičnosti sa prihvatanjem i limitima plaćanja..(koristim GPay preko telefona)..recimo, u jednoj radnji POS terminal prihvati plaćanje 20.000rsd preko telefona, dok u drugoj POS terminal odbija cifru od 13.000rsd. Znači, nije do banke ,nije do nekakvog GPay limita, već je do POS terminala.
U praksi, da li ste pratili situaciju plaćanje satom kroz GPay ili ApplePay?

Gde god ti prolazi telefonom, proci ce i satom. Ista tehnologija je u pozadini.
Ja do sad nisam imao problema nigde sa satom, prolazi redovno. Doduse mnogo vise placam telefonom nego satom.

Da ,logično.
Iz mog razloga više plaćaš telefonom? Kapiram da je lične prirode, telefon ti je uvek u ruci ?

Nazad
Vrh Dno