Šta je novo?

Samsung Galaxy Watch/Active

Pa ovaj link koji je okačio za narukvicu. U suštini svi živi su napljuvali i okačili slike na kojima se vidi da je narukvica krš kvalitet(i to posle 2-3 meseca) a košta tričavih $50. 😂

Kod mene je narukvica od kraja prošle godine, dakle više od 9 meseci, skoro 10 meseci, svaki dan nosim sat i narukvica se pokazala odlično, Imate moj post u ovoj temi, kačio sam slike kada je narukvica stigla, tako da sam lično prezadvoljan narukvicom. Sa spoljne strana je koža, a sa unutrašnje silikon, tako da je izuzetno komotna za nošenje.

Prilozi

• 20220906_095224.jpg
    20220906_095224.jpg
    137.2 KB · Pregleda: 73
  • 20220906_095215.jpg
    20220906_095215.jpg
    105.7 KB · Pregleda: 36
  • 20220906_095217.jpg
    20220906_095217.jpg
    121.2 KB · Pregleda: 34
  • 20220906_095223.jpg
    20220906_095223.jpg
    110.9 KB · Pregleda: 36
  • 20220906_095209.jpg
    20220906_095209.jpg
    102 KB · Pregleda: 37
  • 20220906_095212.jpg
    20220906_095212.jpg
    90.9 KB · Pregleda: 70
Da li je nekoga MTS kontaktirao u vezi isporuke sata ?

Stigao neki baš veliki update za Watch 4 Classic

Prilozi

• Screenshot_20220907-182913_Galaxy Watch4 Manager.jpg
    Screenshot_20220907-182913_Galaxy Watch4 Manager.jpg
    57 KB · Pregleda: 64
To je Wear OS 3.5:

Napokon je stigao.
Nakon silne peripetije sa A1 gde mi je otkazan preorder bez mog znanja i nakon 10 poruka i poziva sa podrškom i prodajom, ipak je stigao.
20220908_130235.jpg

Blago tebi , ja moj iz MTS-a jos uvek cekam , nakon danasnjeg kontaktiranja sam dobio informaciju da ocekuju isporuku iduce nedelje ( wtf ) od strane uvoznika , dobavljaca ...

Blago tebi , ja moj iz MTS-a jos uvek cekam , nakon danasnjeg kontaktiranja sam dobio informaciju da ocekuju isporuku iduce nedelje ( wtf ) od strane uvoznika , dobavljaca ...
Iskreno, nisam očekivao da će biti ovako "rano". Kad sam zvao Samsung, rekli su da će crni biti dostupan odmah a sivi krajem prošle nedelje kod njih i kod operatera pa ko zna kad će biti isporuka.
A sa A1 sam baš imao natezanje jer sam prvo poručio crni pa im pisao da promene na sivi. Onda sam im pisao 25. Da neću biti u Srbiji naredne nedelje pa ako bude isporuka, da pošalju kod mojih na adresu, međutim to kao ne može jer moram da budem lično prisutan.
Onda sam ih zvao i žena je rekla nema problema, zvaće vas prodaja 6. Septembra kad se vratite nazad.
Mene niko ne zove, pišem im ja, odgovore da je moja porudžbina je otkazana jer kao nismo mogli da se čujemo ranije.
Onda sam ih zvao pa oni nešto proveravali pa me posle zvali ponovo da završimo porudžbinu, rekoh je li i dalje imam pravo na slušalice, kaže ne znam 😀 rekoh otkazali ste porudžbinu vi bez mog znanja a bilo je reči da se čujemo kasnije, da sam znao, napravio bih porudžbinu na mamino ime, boli me uvo.
Proveri ona, kaže mogu slušalice, uzme podatke, rekoh samo da proverim, sivi sat? Kaže ona, ne, crni.... Rekoh 15. avgusta sam vam pisao i kolege su promenile sat, kaže ne vidim ja to ali nema veze, dobićete sivi, datum isporuke između 5 do 7 dana. Ali stiglo je za 2, odmah sutradan sam dobio poruku od dexa da je preuzet paket i danas je dostavio.

U vezi tih sluski sto poklanjaju uz peticu,ja se registrovah 26tog cim stize sat i dobih email da je registracija uspesna i da ce nakon provere dokumentacije poslati email radi obavestenja.Jos nikakav email ne stize a prodje 15 dana.Jel treba sta ponovo se registrovati ili ne zna li ko?

Verovatno će se dobiti neka potvrda o poklonu kada se bude bližio kraj registracije (20.09). A i sam krajnji rok dostave poklona je zadnji dan oktobra.

Inače ja juče dobih sat (GW5 BT 44mm Graphite) od A1 i za sada su pozitivni utisci za ova 24h. Tako da će verovatno i ostali operateri krenuti da isporučuju, jer koliko sam obavešten od njih, Samsung je malo kasnio sa snabdevanjem.

Nerviraće te još više na GW4 🤣

Šalu na stranu, neka te dobro služi, kao i mene 😇

Tako je, u odnosu na Huawei. Na njemu 7 dana baterija, 2,5 god ga imam. Ovo svaki dan punjač, uzas... 🙄
@nightshadow To jeste veći 46mm. 😁

Ja takodje imam GT2 i 10 dana baterija je veliki plus, koliko drzi kod tebe i kako ga koristis?
Tako je, u odnosu na Huawei. Na njemu 7 dana baterija, 2,5 god ga imam. Ovo svaki dan punjač, uzas... 🙄
@nightshadow To jeste veći 46mm. 😁
Pošto ste obojica imali i Huawei i Samsung, koja je razlika između dva sata?
Osim baterije, kako se korišćenje razlikuje, šta Samsung može da uradi više od Huawei sata da mu baterija toliko kraće traje?

Ja sam kratko imao watch 4 44mm a pre toga GT1.

U principu gledaj na watch 4 i sve Samsung satove kao na mali Android telefon na ruci, bukvalno mozes da radis sa njim isto sto i sa regularnim Android telefonom + pracenje kojekakvih sportskih aktivnosti. Zato je i potrosnja sa jedne strana takva. Sa druge strane je mala baterija na Samsung modelima.

Huawei GT serija, ukljucujuci i najnoviju GT3 seriju je drugacije koncepciran sat. Prvo sto su na njemu napravili su pracenje kojekakvih sportskih aktivnosti i to jako dobro radi. Posle toga su dodali izgled i kvalitet materijala koriscenih u izradi i po mom misljenju Huawei satovi su najlepsi na trzistu i najvise izgledaju kao klasicni satovi. Na kraju projektovanja su odlucili da dodaju trunku smart mogucnosti, bazicne notifikacije (na nekim GT modelima imas i bazicno odgovaranje na neki tip notifikacija) zvanje i odgovaranje na pozive, mogucnost instaliranja dodatnih aplikacija ali je i izbor i funkcionalnost istih siromasna.

U principu izbor je lak. Ako ti treba sat sa kojim mozes da se javis na poziv i da vidis notifikaciju i pratis kojekakve sportske aktivnosti a pritom da lepo izgleda, uzmes Huawei. Ukoliko hoces da instaliras kojekakve aplikacije, koristis google asistenta (ili Samsunguvi alternativu), zelis da podesis sve u sitna crevca, imas notifikacije kao na telefonu na koje mozes da odgovaras kako hoces i u proncipu da prebacis koriscenje dosta stvari sa telefona na sat onda je Samsung tvoj izbor.

Uzeo sam već Galaxy Watch 5 pro a pre toga sam imao Active 2 i Gear s3.

GW5pro mi se mnogo sviđa ali generalno mi treba za fitnes, pozive i da vidim notifikacije, niti hoću niti mi pada na pamet da kuckam na njemu nešto.
Jedino što bih možda od tih Smart stvari više koristio jeste Google pay koji ni nemam jer sam u Raiff banci.

Da ne koristim Samsung telefone, verovatno bih gledao bateriju i fitnes pre fitnesa i Smart funkcija.
Mada se to neće skoro desiti pošto ne vidim sebe kao korisnika bilo kog drugog telefona osim Samsunga.

Nema toliko veze koji telefon koristis. Ja recimo imam s21 FE i koristim Huawei watch 3 pro i radi 98% stvari na Samsungu a od toga 100% onog sto ja koristim (ne radi njihov asistent, kontrola kamere i jos par stvari koji meni nisu bitne). Recimo upravo su Samsung satovi tu problematicni. Dok za Huawei imas samo jednu aplikaciju kako za Android tako i za iOS kod samsunga moras da instaliras 2(3) aplikacije i to samo za Android.

U principu danas pojedinac koji hoce da kupi neki sat mora prvo sesti sa sobom i videti za sta mu treba sat i sta je to bez cega ne moze i izbor ce biti jasan. Kao sto napisah Huawei: odlicna baterija, izgled i materijali, sportske mogucnosti, slab do nedovoljan smart deo (u zavisnosti da li GT ili Watch 3 serija). Samsung: odlican smart deo, dobre sportske mogucnosti, solidan izgled ali kriminalna baterija. Tu su i drugi proizvodjaci, pametne narukvice, hibridni satovi tako da svako moze naci bas ono sto mu treba.

Mislim da nikad necu uzeti ni jedan sat ni telefon koji nije Samsung :D
Bas sam citao teme za Huawei satove, tipa ako pokrenes trcanje, ne mozes da koristis sat ni za sta drugo dok ne prekines sesiju, dakle, nema menjanja pesama, pokretanja stoperice, tajmera, itd.
Isto za iphone, kaze lik, u teretani, airpod u usima i slusa muziku, navio tajmer/alarm a ajfon zvoni svima u teretani, ne moze da pusti alarm kroz slusalice. Ne daj Boze nebuloze.
I jos milion takvih sitnica koje bi me naterale da polomim sat/telefon.

Ja sam svojevremeno prešao sa GT2 na GW 46mm i bio sam zabrinut kako ću se navići na kratko trajanje baterije, jer istina je da kod Huawei satova zaboraviš na punjač. To sam na neki način rešio tako što sam kupio Samsung Wireless Charger Duo (može dva uređaja istvoremeno da puni), pa svaki dan (npr. kada idem pod tuš) stavim sat da se dopuni i neopterećujem se time da mora da bude na 100% baterija, tako da sam se sada navikao. Ono što mi je smetalo na GT2 je ne toliko što nisam mogao da odgovorim na poruku (barem preko templates) nego što su notifikacije debilne, pa nema opcije da namestim da mi se ekran uključi (ili ja to nisam provalio) ili što su ikonice generičke (ista za sms i za Viber) itd.

Moj slucaj je obrnut. Predjoh na Huawei GT2 Pro sa Samsung GW46, ljubaznoscu Huaweia koji mi je apejtom ubio ljubav izmedju P30 Pro i pomenutog Samsunga. Prelazak na GT2 pro, sto se tice trajanja baterije je bio cool, mada sam se vec navikaod a ga punim svaki 3-4 dan, kojiko je meni trajao.. Softverski/UI/kastomizacija/wf/juzabiliti/itd - Huawei je treca liga za Samsung a meni je sustina bitnija od forme, za razliku od ovde mnogo prisutnih koji po ceo dan pricaju o lepoti, izgledu i slicno. Meni je svaki smart watch lep/ok osim jabuke. :ROFLMAO:

Uprevo sam presao sa Huawei watch GT2 na watch4 pa me zanima da li ovaj samsung moze neprekidno da meri stres i puls kao gt2.hvala

Može naravno :)

Settings > Samsung Health pa izaberi "Measure continuously"

Da li imate iskustva koliko traje baterija ako je merac pulsa i stresa uvek ukljuceni

Iskreno mislim da nećeš ni dočekati veče, ali isprobaj pa javi ;)

Na mom manjem GW4 Classic nemam uključeno non-stop merenje, i ako ne koristim nijednu vežbu, dan završavam sa 40-50%, dok sa vežbanjem (npr. šetnja ili vožnja bajsa od par sati) uveče bude na 15-20%...

Kod GT2 sa svim ukljucenim traje oko 8 dana,iamte li predlog koji punjac koristiti da li ove brze od samsunga ili neki obicni

Za GW4 koristim Huawei brzi punjac, mada cesce ga punim preko power bank-a

Nazad
Vrh Dno