Šta je novo?

Samsung Galaxy Watch/Active

U podesavanju bluetooth iskljuci ovu opciju. Donekle resava problem. Desi se ponekad i posle ovoga ali dosta redje. Ja sam misljenja da je to neki softverski bag.

Prilozi

• Screenshot_20220122-080324_Settings.jpg
    Screenshot_20220122-080324_Settings.jpg
    30.6 KB · Pregleda: 60
Jel vam proradila u međuvremenu opcija da merite pritisak i ekg preko redovne samsung health monitor aplikacije?! Meni po povratku iz Usa sad radi bez problema (ranije kada sam dolazio iz Nemačke nije bilo šanse).

Kako da dobijem ekg i merenje pritiska na galaxy watch 4 classic 46mm ?
Danas uzeh u Telenoru i instalirao sam klasicnu aplikaciju sa prodavnice.

Prelistaj malo temu. Neko je već objašnjavao postupak.

Meni i dalje radi iako sam prebacio samsung store i sve na naš region; ništa mi više nije jasno 🤪

Ima na predhodnoj strani ove teme u mom postu link ka YouTube video snimku kako da se sve to namesti.

Evo opet linka:

Nemoš prostije, u videu bukvalno sve lepo objašnjeno. Ili se provozaj do amerike, provereno radi 😇

Ja sam od jutros vlasnik Galaxy Watch Active 2 pa da se upišem u temu, jel uspeo neko po ovim instrukcijama da pokrene i merenje pritiska, ispratio sam do detalja uputstvo za tizen satove i instalirao aplikacije i opcija za ECG je tu i radi, ali za merenje pritiska mi pokazuje da treba povezati sat koji ima tu opciju.

Stigao novi veliki update za Watch 4/Watch 4 Classic.

Prilozi

• Screenshot_20220209-154317_Galaxy Watch4 Manager.jpg
    Screenshot_20220209-154317_Galaxy Watch4 Manager.jpg
    63.5 KB · Pregleda: 55
GW 4 ne može da se puni punjačem za prvi GW?

Šta koristite za punjenje sata, gde utaknete onaj USB-A koji stiže uz sat?

Koristim Samsung PowerBank 10,000mAh, puni sat (bežično) i telefon istovremeno, a ima rezervu za još 2-3 dopune na putovanjima.
Napuni za 2h dok originalnom punjaču treba 1.5h. Kupio na nekoj akciji...

I ja identičan setap...+ 100w pd punjač za sve to

Uspeo sam da namestim placanje preko GW4 i intesine wave2pay aplikacije. Uradio sam klasicni sideload aplikacije, samo sto sam skinuo apk sa neta jer ne moze ovaj koji je instaliran na telefonu. Takodje bitna stvar je da se smanji density jer aplikacija se pokrene ali se pola stvari ne vidi...radio sam sa 220 density(default je 340).
Sideload i podesavanje density-ja sam isao preko https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.sisik.hackendebug&hl=en&gl=US
Jedino sto nisam uspeo da namesim da se koristi zakljucavanje sata za placanje, pa zbog toga sam morao da ostavim density 220 kako bi mogao da ukucam pin u wave2pay aplikaciji prilikom placanja.

Mozda bi imalo smisla da podelim ovde situaciju sa gw42mm, cisto da znate da niste ludi ako se i vama desi. 🤡

Pune dve godine je radio besprekorno, i kao smartwatch u smislu aplikacija, i kao fitness alatka (merenje plivanja/trcanja/hodanja/pulsa). Medjutim, kako je napunio ravno dve godine krenuo je da mi pravi rane po zglobu koje su krenule kao iritacije. Pomislio sam da je do narukvice (tada sam koristio neku platnenu s Alija), ali ni s originalnom nije postajalo bolje.
Napravio sam pauzu mesec dana, izlecio zglob i prosle nedelje pokušao opet da nosim sat i buknuo je zglob za 5-6 sati.

Istrazio sam po Reddit i video dosta slucajeva sa istim ponasanjem nakon dve godine upotrebe.

Nigde nije dokuceno sta je uzrok ovome, ali su dve najverovatnije opcije:

1) Neki sporan update koji izaziva pregrevanje sata.

2) Habanje premaza senzora za puls (od hlora npr) i alergija koze na nikl.

Presao sam juce na gw4 classic testa radi i za dva dana nula ikakvih losih reakcija.
Kako videh na Reddit bilo je i slucajeva sa Apple starim modelima, ali znatno manje.

Došlo vreme da se menja S# Frontier. Odradio je svoje, a i baterija mi je nekako njanjava. Dvoumim se između Watch4 Classic 46mm LTE ili običan 44mm. Ono što sam primetio kod Samsung-a da nema baš dobar training mode kao Huawei recimo. Mnogo mi preciznije meri puls Huawei koji imam, ali to na stranu. Verujem da je Classic 46mm nekako bolji izbor na duže staze, mada su jako slični kada gledam poređenja.

Da li neko koristi e sim na svom satu? Zanima me da li bih mogla da uzmem br za e sim samo zbog interneta, zbog nekih aplikacija, ali npr da mi stižu poruke, pozivi na stari br koji je povezan trenutno sa satom?

Da li neko koristi e sim na svom satu? Zanima me da li bih mogla da uzmem br za e sim samo zbog interneta, zbog nekih aplikacija, ali npr da mi stižu poruke, pozivi na stari br koji je povezan trenutno sa satom?
Koristim globaltel esim. Bas mi sluzi samo za internet kada ne nosim telefon sa sobom. Za pozive/sms na starom broju mislim da mora da bude povezano preko BT. Postoji remote connection izmedju sata i telefona ali ne radi za pozive. Tako da kad je telefon sa tobom onda ide sve preko BT, a kada nije, sat automatski ukljuci esim i onda pozivi idu preko esima.

Nigde kod nas ne nalazim Watch4 46mm Classic sa LTE-om. Ovo što kupaju po KP pa stave da može da se priča, veze sa životom nema. Možda misle kada je na plavom zubu, ali navuku ljude na pogrešno razmišljanje ko ne zna.

Pa ne prodaje se kod nas LTE verzija koliko ja znam, jedino po oglasima da nađeš neki koji je uzet preko.

Ja sam GW4 sa LTE kupio na KP i to za 230e...imam ga vec 3 meseca i sve lepo radi, izmedju ostalog i esim. Naravno da nasi operateri pricaju da u Srbiji nema podrska za esim, ali meni radi. Jedino sto se istripuje da je roaming, ali koga briga, i onako koristim prepaid samo za net.

@nightshadow Tako je, zvanično ga nema u prodaji i ne verujem ni da će ga biti. Ima po oglasima par komada sa papir garancijom ali to mi nikako nije opcija.
@sasaandonov To je odlična cena, super si prošao sa kupovinom. Ima jedan 44mm LTE koliko vidim, ali nekako mi fali classic jer S3 Frontier isto ima točkić na koji se brzo navikneš.

Sad sam bacio pogled na KP i vidim da ima u ponudi lte. Cak i za 200e ima, dok klasik samo jedan za 295e

Ja iskreno ne vidim da ima 46mm Classic LTE verzija. Ako ti nije mrsko, pusti mi pp sa linkom.

Jel preso ko sa gw 3 na gw 4 44mm?Ne verujem da je sad neka velika nadogradja ,ali eto ,verov ima nekih prednosti na novom ...Nadjoh na kp jeftino nov 44mm,pa porucih.Probacu malo oba u isto vrijeme ,da vidim jel ta losija baterija stavrno tolika losa ,kad je moje koriscenje u pitanju.Meni baterija i na gw 3 traje sasvim dobro,punim na svaka 4 dana .Naravno ne spavam sa njim ,nije ukljucen aon ,meri mi puls na 10m..to su neke stvari koje bih i na novom koristio ,na isti nacin ..

Nazad
Vrh Dno