Šta je novo?

Samsung Galaxy Tab 7.7

Ovaj tablet je stvarno sjajan. Ispunjava sve moje kriterijume. Radio bih ga posedovao.

Okrenes 16:9 u portret i dobijes vise prostora za knjige. Mada ne verujem da je dobit neka ogromna mozda par redova, u svakom slucaju ces je procitati samo mozda malko sporije, ali zato filmove na 4:3 normalno neces gledati.
Ako je u pitanju 7mica nema problema, ali 10ka 16:9 je jako nezgrapna za držanje u portrait položaju.

Posle jednog 10" i jednog 7" modela, oba 16:9, vidim da je 4:3 u 8", koje sad imam za mene idealno rešenje :)

U svakom slučaju sviđa mi se što proizvođači polako počinju da eksperimentišu sa više dijagonala i odnosa stranica.

Okrenes 16:9 u portret i dobijes vise prostora za knjige. Mada ne verujem da je dobit neka ogromna mozda par redova, u svakom slucaju ces je procitati samo mozda malko sporije, ali zato filmove na 4:3 normalno neces gledati.

To ako gledas filmove na tabletu. Za mene je to skrnavljenje filma. :)

Salu na stranu, moj zakljucak je da je 4:3 daleko bolji format za knjige, stripove, a posebno za net. Ali svako bira sta mu se svidja, cool. ;)

Posle jednog 10" i jednog 7" modela, oba 16:9, vidim da je 4:3 u 8", koje sad imam za mene idealno rešenje :)

Da nemas mozda Prestigio od 8"? Meni se taj posebno svideo po odnosu stranica i po dimenzijama. Nije premali ekran za koriscenje, a nije ni prevelik uredjaj za baratanje. Plus je tanak i lak, duplo laksi od vecine 10" modela. Nekako mi je to mera, videcemo kakav ce biti novi Galaxy Tab 9.8, mislim da ce imati 4:3 odnos stranica.

To ako gledas filmove na tabletu. Za mene je to skrnavljenje filma. :)

Salu na stranu, moj zakljucak je da je 4:3 daleko bolji format za knjige, stripove, a posebno za net. Ali svako bira sta mu se svidja, cool. ;)

E pa vidiš iako ne čitam nešto knjige ja nikako ne mogu da čitam digitalne knjige, dokle god ja ne osetim papir u rukama nije to to, isto kao za tebe film.

Da nemas mozda Prestigio od 8"? Meni se taj posebno svideo po odnosu stranica i po dimenzijama. Nije premali ekran za koriscenje, a nije ni prevelik uredjaj za baratanje. Plus je tanak i lak, duplo laksi od vecine 10" modela. Nekako mi je to mera, videcemo kakav ce biti novi Galaxy Tab 9.8, mislim da ce imati 4:3 odnos stranica.
Jok, APAD il' koja je već "marka" FR-809. Onaj što Igoritza valja :)

Ako se već uzima 16:10(9) onda mi se čini da je galaxy tab 8.9 bolji izbor od desetke. Ista rezolucija i hardver, a primetno manji i lakši.

Galaxy Tab 7.7 disappears from IFA floor, not a trace left behind

samsunggalaxytab7-7removedifasg4-580x402.jpg

Galaxy Tab 7.7 vanishes
Just two days after Samsung unveiled its Honeycomb-sporting Galaxy Tab 7.7, the slate (along with all traces of its existence) has vanished from the IFA floor. All demo models have been yanked from Sammy's booth, branding has disappeared, and even the large poster touting the slate has been covered up. The Korean company hasn't been entirely forthcoming about the reason behind the removal, but a spokesperson did tell SlashGear that the move was voluntary. Given that the Galaxy Tab 10.1 is already barred from sale in Germany (and some 7.7 units on display bore a sticker informing handlers it would also not make it to retail in Deutschland), speculation has led many to link the vanishing act to the ongoing legal battle with Apple. For now though, all we have to go on is Samsung's confirmation that the tablet has been pulled, accompanied by a refusal to comment further.

^ Smesno sta ovako velika kompanija dozvoljava sama sebi ovo je tuzno!
Mislite da ste svemocni, eto vam ga na sad.

Ja koji i sam koristim samsung telefon pitam se imaju li oni ista u glavi?
Ali i ovo je nekakav marketing... valjda?

Poslednja izmena:

Nema tu sta da se zameri Samsungu, Apple je najveca IT firma, i dovoljno je sto su ga uopste i prikazali uBerlinu i pored zabrane prodaje i reklamitanja tab-a...

E, sad, po meni, Apple skace sam sebi usta, io ovakvim potezima moze sebi zatvoriti vrata EU trzista...Ja prvi duboko sumnjam da cu ikada vise kupiti bilo kakav njihov proizvod...

Svašta. Šta je tu Samsung kriv što ga Apple ovako ugnjetava gde god stigne? Kopirali oni nešto ili ne kopirali, Apple nije trebao da insistira da se nimalo sličan tablet uređaj povuče sa sajma gde je prvi put predstavljen, to je jednostavno nekulturno. Neka se vuku po sudovima koliko hoće, ali ovo postaje previše i otkriva se pravo lice Apple-a kao kompanije.

Ja bih zamolio učesnike ove teme da ne uzimaju ovaj post kao razlog da započnu još jednu Apple vs Samsung diskusiju, jednostavno neka ostane na ovome, a otvorite drugu temu gde bi ste diskutovali o tim stvarima. Hvala.

Iz principa, sta apple ovim pokusava da zastiti...on je patentirao tablet, i sada niko ne sme da ga pravi. O cemu mi pricamo uopste, ovo je smesno diskutovati...sto ne tuze Archosa, Flytoucha, Prestigia, i sl...Samsung je sa 10.1 izbacio jednako dobar, a mozda i bolji tablet nego sto je to ipad2, a 7.7 iako ne spada u istu kategoriju, ce ga i nadmasiti...

Ja fala bogu imam pravo da biram sta kupujem, a apple nikada vise necu...

Apple je jednostavno odigrao na kartu koja dobija. Mislim da je ovoga puta Samsungov "legal departmet" potpuno zakazao, kada ,pre uopste samo predstavljanja, nisu proverili kakvi scenariji su moguci. Ovako je ispalo da Apple igra po pravilima i postuje zakon, dok Samsung jajari i hoce sve zive da prevari.

Ono sto meni nije jasno, to je ... zasto Google stoji po strani. iOS5 ima najmanje 5 stvari koje su ocigledna kopija dela Android sistema, ali bez ikakve tuze od strane Google-a ka Apple-u .... Samsung i ako je veca firma od Apple-a (mislim na paletu proizvoda gde su lideri ili su jedni od lidera) ipak ovaj pravni proces ne moze da dobije sam, tj ne da dobije, nego sto manje da izgubi.

U svemu ovome najvise gube korisnici, jer ni Apple vise nema velikih inovacija, a ni Samsung sem jakog HW-a i opakog ekrana na ovom tabletu, nije ponudio nista novo.

Sta se zalecete toliko, pa ovo je Samsungu besplatni publicitet, direktno mu ide na ruku.

Jel predstavio novi uredjaj? Jeste!

Odlican uredjaj! Ima sve sto mislim da mi treba.
U firmi sam koristio iPad 2 neko vreme ali sam se vise oslonio na moj Galaxy Tab P1000,koji je neuporedivo
bolji po pitanju velicine i jednostavnosti rukovanja sa ostalim uredjajima po firmi.Baterija odlicna,WiFi odlican prijem,GSM odlican takodje,reaguje
na dodir isto kao i iPad,Ginger leti na njemu...nema apsolutno nikakvog lag-a.
Ekran je bolji na iPad-u mada nije uopste los ni na Tab-u.S' obzirom da oba koristim nekih 3-4 meseca svaki dan i dobro sam upoznat sa mogucnostima jednog i drugog ne postoji apsolutno nikakvo dvoumljenje da ce moj sledeci tablet biti upravo Samsung 7.7 pa makar morao da ga svercujem :)

Pozdrav

Poslednja izmena:
Vrh Dno