Znaci Nexus 7 iz prosle godine je u svemu bolji od ovoga. Realno ovo ima sanse samo ako bude u cenovnom rangu nekih Prestigio ili Netcat tableta.
Ma da, samsung kad ga zaceni jedno 350EUR, pa hajmo ovcice 🙂
Ako galaxy tab 2 7" trenutno košta 19.900 din, mislim da će ovaj biti oko 150 evra.
Izgleda da se oko ovoga svi slažemo. Izuzetno razočaravajuće specifikacije. Nexus 7 je izašao prošle godine i u svemu šije ovog novog Samsunga (osim ako je nekome baš toliko stalo do proširive memorije i spoljne kamere). Šta li će tek da bude kad u maju Google objavi specifikacije novog Nexusa?! A posebna priča je što će Nexus 7 (i stari i novi) biti garantovano jeftiniji od ovog Galaxy Taba 3! Stvarno ne znam kome je ovo namenjeno, verovatno će ga kupovati samo Samsung fanboys, ako tako nešto postoji.
Nexus nije ni blizu 50% skuplji od Galaxy Tab 2, ni na našem ni na stranim tržištima, pre će biti da je taj procenat oko 20%. Dalje, sve glasine kažu da će novi Nexus na predstavljanju imati istu cenu kao i prethodni, dakle oko 200 dolara na tržištu SAD. Google ima tu prednost da može da prodaje hardver sa minimalnim profitom jer pravi profit dolazi od reklamiranja. Hajde da vidimo koliko će Samsung zaceniti ovu svoju spravicu, ali mislim da nema šanse da bude ispod 200 dolara.A po čemu to misliš da će Nexus biti jeftiniji? Trenutno je Nexus za skoro 50% skuplji od aktuelnog Galaxy Tab 2. Očigledno da Samsung ovu seriju od 7" drži kao budžet varijantu. Specifikacije su sasvim pristojne za 99% upotrebe, jedino u čemu je Nexus bolji jeste igranje najzahtevnijih igrica, što za većinu korisnika nije vredno razlike u ceni. Nexus jeste dobar i povoljan uređaj, ali budite realni, šta ga toliko hvalospevite više, ima i drugih dobrih uređaja.
Nexus nije ni blizu 50% skuplji od Galaxy Tab 2, ni na našem ni na stranim tržištima, pre će biti da je taj procenat oko 20%. Dalje, sve glasine kažu da će novi Nexus na predstavljanju imati istu cenu kao i prethodni, dakle oko 200 dolara na tržištu SAD. Google ima tu prednost da može da prodaje hardver sa minimalnim profitom jer pravi profit dolazi od reklamiranja. Hajde da vidimo koliko će Samsung zaceniti ovu svoju spravicu, ali mislim da nema šanse da bude ispod 200 dolara.
Što se hardverske snage tiče, tu si u pravu da je snaga Tab 3 sasvim dovoljna za prosečnog korisnika, ali ostaje činjenica da je rezolucija ekrana premala za nove modele tableta, bar kod renomiranih poizvođača. Ovo ima istu 1024x600 rezoluciju kao i originalni Galaxy Tab koji je izašao 2010. godine sa Froyo verzijom Androida!
Galaxy Tab 2 7.0 je kod nas ~20K, WiFi 8GB verzija.
Nexus 7 je kod nas ~25K, WiFi 32GB verzija.
Ako već porediš cene, dodaj i 32GB karticu da proširiš memoriju u GT2 7, pa onda poredi cene.
Takođe GT2 7.0 ima ekran manje rezolucije, mnogo lošije ocenjen nego onaj od N7, kao i relativno slab TI OMAP 4430 dual core na 1GHz naspram Tegre 3 u N7. Po meni za GT2 nije povoljan u odnosu na N7, ako trojku zacene kao N7 ili skuplje ne vidim što bi je neko kupio.
U, ne izgleda lose za ovu kintu i nezahtevne korisnike, kao što je moja žena, npr, facebook, čitanje, spotovi... a jeftiniji od SGT 2.Btw, slične specifikacije ima i HP Slate 7 koji je izašao ovih dana.
Definitivno prvi galaxy tab, koji i ne razmisljam da ikad kupim.. Realno GT 7.7 je premium proizvod za ovo i posle 3 godine..
A gt 7+ je isto ovo...
Definitivno prvi galaxy tab, koji i ne razmisljam da ikad kupim.. Realno GT 7.7 je premium proizvod za ovo i posle 3 godine..
Očigledno nisi baš mnogo čitao strane forume i komentare ovih dana. Preovlađuju komentari koji itekako otkrivaju veliko nezadovoljstvo i iznenađenje slabim i neinventivnim specifikacijama.... i svi (osim srpskog jako bitnog trzista) zadovoljni.
Malo selektivno navodiš neke "činjenice" pa moram i ovde da te ispravim. Ovako, 1026x600=614.400 naspram 1280x800=1.024.000. Dakle, to nikako nije "10% veća gustina piksela" već znatno više.... dok je tab stalno na meti zato što Nexus ima za 10% veću gustinu piskela po inču, možeš misliti. ...
Očigledno nisi baš mnogo čitao strane forume i komentare ovih dana. Preovlađuju komentari koji itekako otkrivaju veliko nezadovoljstvo i iznenađenje slabim i neinventivnim specifikacijama.
Malo selektivno navodiš neke "činjenice" pa moram i ovde da te ispravim. Ovako, 1026x600=614.400 naspram 1280x800=1.024.000. Dakle, to nikako nije "10% veća gustina piksela" već znatno više.
Jeste 16:10 ekran od 7" za 5.18% veći po površini od 16:9 ekrana od takođe 7", ali svakako i na toj malo većoj površini znatno je veća gustina tačaka po inču kod 1280x800 nego kod 1024x600, zapravo 215 ppi u odnosu na 169 ppi (tj. oko 27% više).
Btw, takođe mislim da je 16:10 znatno prirodniji odnos stranica, tako da i to ide u prilog ovoj rezoluciji, ali to je već stvar ličnih afiniteta. Uporediti: http://www.displaywars.com/7-inch-16x9-vs-7-inch-16x10
Uglavnom se slažem sa tobom da retko ko danas želi i može da kupuje preskupe tablete i dobro je što su i proizvođači to primetili. Ali ne znam zašto toliko braniš Samsung, baš jesu ofušarili sa specifikacijama ovog tableta. Kao pravi gigant mogli su da održe nisku cenu ove serije a da ipak unesu neka prava poboljšanja, prvenstveno za rezoluciju ekrana.
Ja u ovoj temi "branim" Samsung, isključivo zato što mislim da je taj tablet sasvim pristojan, i mislim da prosečnog kupca apsolutno neće biti briga da li je hardver napredovao u odnosu na prethodnu generaciju ili nije. Kupce zanima cena uređaja, da bude što povoljnija, a da za svoj novac dobiju nešto što je pristojne upotrebne vrednosti. Tu se ovaj galaxy tab 3 savršeno uklapa, zato mi je čudno što ga svi napljuvaste, gore nego većinu kineza koji su neuporedivo gori. Ovde se bar za mali novac dobija nešto daleko pouzdanije, sa takođe daleko boljom baterijom, što po pravilu kod kineza nikako ne važi. I mislim da je vrlo nekorektno porediti Nexus uređaje sa bilo kojim drugim proizvođačem, pošto svi dobro znamo da ih Google prodaje po nabavnoj ceni, što se u normalnom svetu smatra nelojalnom konkurencijom, i dugoročno je loše i po kupce zato što se tako ubija konkurencija i na kraju dolazimo do monopola. Ali Srbenda kao i uvek ne može da gleda dalje od svog džepa i dalje od danas i sad, a sutra... koga briga šta će biti sutra.
Pa valjda tebi nije potrebno pricati da buduci update-i itekako zavise od jacine hw.. E sad ako ti nije bitno da podrska za nesto sto si pre 3,4 meseca platio 300e prestane posle ta 3,4 meseca.. Pogledaj ``izgovore`` Samsunga i shvatices da je za skoro svaki uredjaj izgovor bio slab hw za nedobijanje update-a..
Ja u ovoj temi "branim" Samsung, isključivo zato što mislim da je taj tablet sasvim pristojan, i mislim da prosečnog kupca apsolutno neće biti briga da li je hardver napredovao u odnosu na prethodnu generaciju ili nije. Kupce zanima cena uređaja, da bude što povoljnija, a da za svoj novac dobiju nešto što je pristojne upotrebne vrednosti. Tu se ovaj galaxy tab 3 savršeno uklapa, zato mi je čudno što ga svi napljuvaste, gore nego većinu kineza koji su neuporedivo gori. Ovde se bar za mali novac dobija nešto daleko pouzdanije, sa takođe daleko boljom baterijom, što po pravilu kod kineza nikako ne važi. I mislim da je vrlo nekorektno porediti Nexus uređaje sa bilo kojim drugim proizvođačem, pošto svi dobro znamo da ih Google prodaje po nabavnoj ceni, što se u normalnom svetu smatra nelojalnom konkurencijom, i dugoročno je loše i po kupce zato što se tako ubija konkurencija i na kraju dolazimo do monopola. Ali Srbenda kao i uvek ne može da gleda dalje od svog džepa i dalje od danas i sad, a sutra... koga briga šta će biti sutra.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari