Zato sto je sve ostalo krs...
A drugo ne mora da bude skupo ako ima tegru 4 ili nesto slicne jacine, nVidia je najavilac299$ za shiel sto je 100$ jeftinije od PS4 i 200$ od xbox one.
Edit : Shield stize 27. juna a ne na jesen...
Cekaj ne razumem, zar ti stvarno mislis da ljudi uzimaju tablet racunare da bi im stavka JEDAN bile igrice? Nzm da li sam instalirao neki zahtevniju igricu na tablet, razlog je vrlo prost, igranje je zamorno.. I ne opusta nego napreze..
Druga stvar je ta da Shield niko nece kupiti od ljudi koji tablet kupuju za citanje, svakodnevno prckanje i slicno..
Treca je ta da tableti na koje smo navikli znaci Asus, Acer . . . . nece svoje modele sa Tegrom 4 izbaciti vrv do septembra, mozda gresim, aliii i ako izbace bice dosta skuplji, ako ni zbog cega drugog onda zbog ``hijearhije`` znaci ne moze Tegra 4 da kosta kao Tegra 3..
Cetvrto: Bez obzira sto su rezultati tegre 4 vrlo lepi, ja ipak mislim da tablet racunari dok god su u ovoj formi u kojoj su sad (a bice jos dugo) nemaju buducnost kao igracke masine, vec uredjaj za muziku, slike, surf, office, pokoju opustajucu igricu, eventualno film, kao i uredjaji za zabavu u toku putovanja i upravo iz tih razloga uvek bih se pre odlucio za neki intelov chip nego za nVidiu, jos kad na scenu stupe ovi stedljiviji, to je to.. Pa eno ja ponavljam non stop Lenovo K900 sa tom, kako sam ja shvatio, prelaznom generacijom cipova, dual core 2.0 27 000 poena na Antutu testu, radi bez laga, sta nas tek ocekuje sa quad core atomima... Medjutim oni imaju neku slabiju grafiku i nisu za igrice, ali ovako su vrh..
edit: Meni bi ovaj Samsung bio i prihvatljiv (10.1) da ima krsten ekran, ali posto nema nije mi prihvatljiv i nimalo interesantan..