Šta je novo?

Samsung Galaxy SII I9100 - Jelly Bean, Root i SIM-unlock u prvoj poruci

Ok to nisam znao da mogu bilo koji jer po netu vidim negde se prica da se mora paziti a negde ne al ok otom potom za to. A za onaj oficijalni nisam bio siguran jer sam dobio sam jedan fajl zapakovan a uglavnom se dobija 3-4 pa da proverim jel to dovoljno da ga stavim u PDA a phone i csc da ostavim prazno
Dovoljno je ali to je official za engleze a ne za nas, tako da ako ti treba nas rom zbog garancije ili necega drugog, vici pa ce ti neko vec objasniti gde i kako da skines. Najbolji je Checkfus program za to

Ok ovo sam valjda sve skapirao, pa cu znati kad se budem odlucio na to :). Nego posto cu jos malo da se igram sa ovim custom rom Spike Pure v4.0 koji sam instalirao zanima me da li ima neko da mi predlozi dobar modem za mts mrezu koji mogu da ubacim, znaci da mi bude dobar za razgovore i za mobilni internet, probao sam do sada XXLP6, XXKE7, XXKI4 i XXLPH, al svi su slicni najveci problem je za razgovore sto zna da se prekida pa slabije cujem sagovornika al to nije cesto, al veci problem je u vezi mobilnog interneta sto mi se teze nakaci...

Modem = baseband jel to to? Ako je to u pitanju meni je recimo verzija NELP4 i saletov kustom rom stavljen i problema nema :)

Modem = baseband jel to to? Ako je to u pitanju meni je recimo verzija NELP4 i saletov kustom rom stavljen i problema nema :)

Da da to je to, video sam da ima sale taj NELP4 al trazio sam ga na netu i ne mogu da ga nadjem download link samo za njega da ga ubacim preko CWM pa ako moze da mi da link za to il jos neki predlog za modem da pokusam :)

EDIT: Iskopao sam link za taj NELP4 i ubacio, stanje je uglavnom slicno al aj ostavicu ga par dana pa da vidim kako ce mi se pokazati

Poslednja izmena:
Da da to je to, video sam da ima sale taj NELP4 al trazio sam ga na netu i ne mogu da ga nadjem download link samo za njega da ga ubacim preko CWM pa ako moze da mi da link za to il jos neki predlog za modem da pokusam :)

EDIT: Iskopao sam link za taj NELP4 i ubacio, stanje je uglavnom slicno al aj ostavicu ga par dana pa da vidim kako ce mi se pokazati
Biraj:
http://veyka.co.uk/sgs2/radios/
:D:D:D

Sale, juce mi je tel pokazao da nema mreze (signala), uzmem restartujem tel, sve lepo se podigne ali novi problem, sve ikonice od programa koje sam instalirao a izbacio na home page su bile kao zeleni android ikonice, programi su radili regularno ali nije hteo da vrati njihove ikonice?
Sta moze da bude?

Ako su ikonice od instaliranih programa, onda je problem sa citanjem data a taj problem prouzrokuju ostaci starog kernela. Mislim da ces morati sve da brises pa clean kernel skriptu da pokrenes pa da flesujes ponovo kernel pa rom

Moguce je da je zbog repa starog kernela, ako mi se opet to desi, uradicu to sto si rekao, btw sad picim Siyah 4.1.5.

@Sale - SamFirmare mi izbacuje I9100XWLP7 kao poslednji Telenorov rom. CheckFus mi nesto ne radi, downloaduje preset do besvesti.
Zasto je bitno da bude poslednji zvanicni rom ako cu posle flesovati nesto drugo?
Jos nesto mi nije jasno, zbunio si me. Prema tvojim recima, flesujem kernel, pa zvanicni rom pa kernel pa dalje sta hocu.
Ako sve to radim putem cwm-a ( fles, format i wipe ) zasto stavljam oficijalni rom uopste? Zar ne moze da se uradi wipe svega pa format ( system, data i cache ) pa onda kuvani rom koji zelim?

JB je vec na n7000, kad ce za S2?

@Sale - SamFirmare mi izbacuje I9100XWLP7 kao poslednji Telenorov rom. CheckFus mi nesto ne radi, downloaduje preset do besvesti.
Zasto je bitno da bude poslednji zvanicni rom ako cu posle flesovati nesto drugo?
Jos nesto mi nije jasno, zbunio si me. Prema tvojim recima, flesujem kernel, pa zvanicni rom pa kernel pa dalje sta hocu.
Ako sve to radim putem cwm-a ( fles, format i wipe ) zasto stavljam oficijalni rom uopste? Zar ne moze da se uradi wipe svega pa format ( system, data i cache ) pa onda kuvani rom koji zelim?
Dobro, nisam te bas bio ni razumeo. Ako vec zelis custom rom, flesuj UK ili bilo koji XWLPY jer su i svi noviji custom romovi na toj bazi. Posle njega siyah pa dalje sta hoces. Mozes i to zadnje da probas ali postoji mogucnost da te zezaju preloaded apps, zato ti i preporucujem prvo stock noviji pa onda custom rom

Meni ovde nesto nije jasno.
Cwm format data/system/cashe odradjen ali i dalje imam masu foldera koje sam ja kreirala, od zaostalih aplikacija itd.
Ako cwm i factory reset ne uklanjaju te foldere, kako ih ukloniti osim pesaka, rucno?

To sam i uradila ( cwm-m&s-format data/system/cache ) ali sve je i dalje tu.
Odradila sam Siyah, stock i Neat Lite pa opet iz cwm format i nece da se bootuje, ostaje na Siyahovom logou.
Sad opet idem na stock sa Odinom pa cu videti da li je nesto formatirano ili nije.

@Edit - nista nisam uspela, sve je i dalje tu. Ne razumem :(

@Edit2 - decaci, strucnjaci......Factory data reset+format usb storage.
Fles NRLite, Siyah, gotovo.
Hvala.

Poslednja izmena:
Da mi neko ne zameri ali bih nešto pitao :) Kako vi to primetite koji kernel bolje radi? Mislim, to su minimalne razlike i koja su vam merila da je npr Syah verzija XY brža od Dorimanx-a za nekih par % :)

Možda ćeraju sintetiku, pa im je to merodavno :)

Da mi neko ne zameri ali bih nešto pitao :) Kako vi to primetite koji kernel bolje radi? Mislim, to su minimalne razlike i koja su vam merila da je npr Syah verzija XY brža od Dorimanx-a za nekih par % :)

Pa npr...kod Dori 4.92 nemam apsolutno nikakvog laga...a kod ovog novog siyah-a lag se javlja.
Neke druge probleme nisam primetio

Par pitanja :
Da li ima neko ko koristi S2 na fabrickom poslednjem romu?
Kako ste zadovoljni ovim modelom posle godinu dana na istom?
Vredi li ga uzeti posle Desire S ?

Ja koristim sa ovim poslednjim fabrickim romom i baterija je ocaj zivi... Jedva izgura dan i to sa 3-4h display vremena.. Stvarno katastrofa u poredjenju sa GB romom gde sam izvlacio 6h display vremena.. Nadam se da ce popraviti to sa JB romom..

Probaj Neat lite 3.5 Ako si ranije gurao 6h sad ćeš 10h ;) Možda nećeš 10h ali bićeš zadovoljan.

Momci potrebna mi je vaša pomoć :(

Pokušao sam da rootujem svoj S2 pomoću Odina prema ovom uputstvu: http://www.androidauthority.com/galaxy-s2-gt-i9100-root-android-4-0-4-ics-xxlq5-102577/

Izveo sam sve korake i pretkorake kako je napisano (skinuo sam odgovarajući CF-Root-Kernel fajl, ne ovaj ovde linkovani) i na 8. koraku gde piše da mogu da diskonektujem telefon nakon što vidim Samsung logo, to sam i uradio. I taj Samsung logo mi ostade zakucan na ekranu :( U prozoru Odina je pisalo da je sve OK, zeleni prozor u gornjem levom uglu, baš kako piše u uputstvu.

Samsung logo i dalje stoji, a kada pokušam na power dugme da isključim telefon ono ga isključi na par sekundi, a potom opet krene da podiže sistem i zakuca se opet na Samsung logou. Faktički ne mogu ni da ga isključim sada :(

Pomagajte...

Par pitanja :
Da li ima neko ko koristi S2 na fabrickom poslednjem romu?
Kako ste zadovoljni ovim modelom posle godinu dana na istom?
Vredi li ga uzeti posle Desire S ?

Ako ne juriš poslednju reč tehnike (a vidim da ne juriš) uzmi ga... Ja sam prezadovoljan od ekrana, brzine i ispucanih 1800 slika...

Ako imaš viška para vidi neko da ti donese N4 sa strane i kupi preko Google Play-a pošto će to da bude best buy...

Momci potrebna mi je vaša pomoć :(

Pokušao sam da rootujem svoj S2 pomoću Odina prema ovom uputstvu: http://www.androidauthority.com/galaxy-s2-gt-i9100-root-android-4-0-4-ics-xxlq5-102577/

Izveo sam sve korake i pretkorake kako je napisano (skinuo sam odgovarajući CF-Root-Kernel fajl, ne ovaj ovde linkovani) i na 8. koraku gde piše da mogu da diskonektujem telefon nakon što vidim Samsung logo, to sam i uradio. I taj Samsung logo mi ostade zakucan na ekranu :( U prozoru Odina je pisalo da je sve OK, zeleni prozor u gornjem levom uglu, baš kako piše u uputstvu.

Samsung logo i dalje stoji, a kada pokušam na power dugme da isključim telefon ono ga isključi na par sekundi, a potom opet krene da podiže sistem i zakuca se opet na Samsung logou. Faktički ne mogu ni da ga isključim sada :(

Pomagajte...
I od toliko tutoriala na xda ti bas nadje taj sajt. Prvo nisi objasnio ni koji rom imas ni koji cf-root si flesovao niti si se potrudio da malo procitas ovu temu. Da si to uradio, zakljucio bi da se ne preporucuje cf-root ako imas nesiguran cip. A mogu ruku da dam da nemas pojma koji cip imas.

Skini siyah http://www.gokhanmoral.com/public/files/siyahkernel/v4/Siyah-s2-v4.1.5.tar udji u download i flesuj ga u PDA polje. Prvo to uradi da ne budu i suze posle :p
Za dalje javi da li se butuje

Nema potrebe za tolikom strogoćom :) Iako je iz najbolje namere jer sam ispao slepac :S

Čitao sam razne tutoriale na xda i Ništa nisam razumeo. Čitao sam i "rečnik" za noob-ove, ali i posle toga tutoriali su pisani za one koji su to već radili, a ne step by step. Nalazio sam i druge tutoriale za isti proces koji sam odradio, ali nisu bili detaljni kao ovaj...

Ista stvar je kad se pojavim ovde, ne razumem ljudi šta pričate i koji jezikom govorite ;) A da čitam od 1-600 strana, kontao sam da ima već sažeto negde..

Kada uđem u About phone, ovo mi je pisalo:

Baseband version
I9100GXXLPV

Kernel Version
3.0.8
se.infra@SEP-103#2
SMP PREEMPT Tue Jul 24 20:49:19 KST
2012

Build number
IMM76D.XXLPY

To je sve relevantno što sam mogao da nađem.

Dobro si zaključio, ne znam koji čip imam, a ni kako to da pronađem :)

Nego sad da se vratimo na vađenje kestenja iz vatre :)

Šta znači "uđi u download", "flešuj ga" i "PDA polje"? :) To je ono o čemu pričam... ako nema malo deskriptivnijeg, noob kao ja može da se slika :) Za sad sam samo uspeo da skinem siyah :))

Btw, na ekranu telefona mi je i dalje Samsung logo. Ne mogu da uđem ni u Download mode :/

Edit: uspeo da uđe u Download mode napokon!? Sad ostaje ovo "flešovanje" i "PDA polje"? :)

Poslednja izmena:
Nisi se setio da pogledas prvu poruku u ovoj temi?

Nema potrebe za tolikom strogoćom :) Iako je iz najbolje namere jer sam ispao slepac :S

Čitao sam razne tutoriale na xda i Ništa nisam razumeo. Čitao sam i "rečnik" za noob-ove, ali i posle toga tutoriali su pisani za one koji su to već radili, a ne step by step. Nalazio sam i druge tutoriale za isti proces koji sam odradio, ali nisu bili detaljni kao ovaj...

Ista stvar je kad se pojavim ovde, ne razumem ljudi šta pričate i koji jezikom govorite ;) A da čitam od 1-600 strana, kontao sam da ima već sažeto negde..

Kada uđem u About phone, ovo mi je pisalo:

Baseband version
I9100GXXLPV

Kernel Version
3.0.8
se.infra@SEP-103#2
SMP PREEMPT Tue Jul 24 20:49:19 KST
2012

Build number
IMM76D.XXLPY

To je sve relevantno što sam mogao da nađem.

Dobro si zaključio, ne znam koji čip imam, a ni kako to da pronađem :)

Nego sad da se vratimo na vađenje kestenja iz vatre :)

Šta znači "uđi u download", "flešuj ga" i "PDA polje"? :) To je ono o čemu pričam... ako nema malo deskriptivnijeg, noob kao ja može da se slika :) Za sad sam samo uspeo da skinem siyah :))

Btw, na ekranu telefona mi je i dalje Samsung logo. Ne mogu da uđem ni u Download mode :/

Edit: uspeo da uđe u Download mode napokon!? Sad ostaje ovo "flešovanje" i "PDA polje"? :)
Isto uradi kao sto si pokusao i cf-root samo nemoj da vadis kabal. ne znam koji ***** je to napisao.
pa majku mu a gde si stavio cf-root? u koje polje u odinu?

Vrh Dno