Šta je novo?

Samsung Galaxy SII I9100 - Jelly Bean, Root i SIM-unlock u prvoj poruci

Skupa zamena displeja, takav ne vredi mnogo, da ne kazem nista. :(

Imam instaliran 4.0.4 xwlpt i syah 4.0.1. Kada se spojim na net nudi mi da uradim update SuperSU, pa me zanima smem li da uradim taj update ili supersu ostavim na trenutnoj verziji..

Flesovao sam saletov 3.5 lite..i probao da stavim s3 mod ali ne ide nikako,posle flesovanja istog nece da se upali telefon,stoji samo samsung logo..

Probao vec 2x sve ispocetka,sve po uputstvuma sa sajtova itd..

Kako se ponaša baterija kada se mobile data stavi na wcdma only?

Najviše zavisi od jačine signala... Ali, jedno je sigurno, ponašaće se kao narandže u blenderu... :D

Au... Znači ništa od toga. Na mom radnom mestu nemam ni 2G kako treba, ma šta 2G, nekad nemam ni signal :)

Dobar dan
Par konkretnih pitanja:
1-Da li se factory resetom tj hard resetom brise sa telefona sve sto nema veze sa Androidom? ( slike, video, muzika, zaostali folderi od deinstalacija itd itd )
2-Kada se uradi reset, da li se prvo putem Odina stavlja stock rom pa se rootuje i tek onda se stavlja zeljeni kuvani rom ili je procedura drugacija?
tel mi nesto stuca, secka i koci, full wipe ne resava problem pa bih htel da sve unistim i instaliram iz pocetka.
Hvala

Factory reset ne vraća na fabrička podešavanja. On resetuje poslednji flešovani ROM na njegova default podešavanja, pri čemu ne briše korisnikove foldere sa kartica. Briše data particiju, cache i dalvik cache.
Dakle, ne briše se ni root.
Ako bi da zadržiš postojeći ROM, uradi factory reset.

Pozdrav,
molio bih vas za malu pomoc. Imam Samsung Galaxy s2 xxlp2 na kojem sam odradio custom rom Spike Pure ICS v4.0, pre toga sam imao oficijalni ICS 4.0.3. Na tom oficijalnom sam imao problema da mi se mob znao resetovati sam od sebe al sa ovim spike pure nemam tih problema vise, barem ne za sada :), i sve ostalo mi super radi bez mane. Elem kako sam odradio taj custom rom on mi promenio mob da vise nije xxlp2 nego je sada xxlp6 koliko je sada to bitno? I kad ukucam *#1234# pise PDA xxlp6, phone xxlp6 al za CSC pise mi unknown da li je to ok i nesto bitno? Isto me zanima ako bih jednog dana hteo da se vratim na oficijalni fw da li da onda trazim xxlp2 kao pre ili sada za ovaj xxlp6? (isto mislim i za neki drugi custom rom)

Factory reset ne vraća na fabrička podešavanja. On resetuje poslednji flešovani ROM na njegova default podešavanja, pri čemu ne briše korisnikove foldere sa kartica. Briše data particiju, cache i dalvik cache.
Dakle, ne briše se ni root.
Ako bi da zadržiš postojeći ROM, uradi factory reset.

Bravo! Hocu da vratim fabricka podesavanja sto factory resetom necu uspeti pa se namece pitanje sta treba za to?
Sale.. procedura za root sa siyahom je ista kao sa CFom?

Bravo! Hocu da vratim fabricka podesavanja sto factory resetom necu uspeti pa se namece pitanje sta treba za to?
Sale.. procedura za root sa siyahom je ista kao sa CFom?

Ako već imaš problem, ne budi lenja pa kopiraj sve važno sa interne na pc. Flesuj siyah, da isto kao CFroot, spremi stock rom sa samfirmware, udji u recovery, wipe svega, format svega, Flesuj rom koji si skinula, Flesuj ponovo siyah da dobiješ root i dalje kako hoćeš i koji rom hoćeš. Dobićeš "čist" telefon

Pozdrav,
molio bih vas za malu pomoc. Imam Samsung Galaxy s2 xxlp2 na kojem sam odradio custom rom Spike Pure ICS v4.0, pre toga sam imao oficijalni ICS 4.0.3. Na tom oficijalnom sam imao problema da mi se mob znao resetovati sam od sebe al sa ovim spike pure nemam tih problema vise, barem ne za sada :), i sve ostalo mi super radi bez mane. Elem kako sam odradio taj custom rom on mi promenio mob da vise nije xxlp2 nego je sada xxlp6 koliko je sada to bitno? I kad ukucam *#1234# pise PDA xxlp6, phone xxlp6 al za CSC pise mi unknown da li je to ok i nesto bitno? Isto me zanima ako bih jednog dana hteo da se vratim na oficijalni fw da li da onda trazim xxlp2 kao pre ili sada za ovaj xxlp6? (isto mislim i za neki drugi custom rom)

Sve je ok. Ako budeš hteo da vraćaš official, skini rom sa samfirmware i flesujes odinom. Ako budeš napisao i sa koje mreže ti je telefon, onda možemo da ti kažemo koji je official

Sve je ok. Ako budeš hteo da vraćaš official, skini rom sa samfirmware i flesujes odinom. Ako budeš napisao i sa koje mreže ti je telefon, onda možemo da ti kažemo koji je official

Mobilni je uzet u telenoru al je otkljucan posto koristim mts ako si na to mislio. Znam kako da radim sa odin-om samo ako moze pomoc koji official da skinem. To ne planiram da radim jos al cisto za ubuduce da znam.
Isto me zanima posto me i na ICS a i ovde na custom rom zna da zeza signal mreze, nekad pokazuje super domet a nekad da ima slab domet kao da jednu crticu dometa pokazuje pa kad zovem nekog zna da me zeza zvuk kao mali prekidi tj nekad bude super a nekad zna da mi se prekida zvuk dok slusam sagovornika na kratko dovoljno da ne cujem neku njegovu rec dok oni mene cuju super, da li ima neko resenje za to mozda?

Poslednja izmena:
Mobilni je uzet u telenoru al je otkljucan posto koristim mts ako si na to mislio. Znam kako da radim sa odin-om samo ako moze pomoc koji official da skinem. To ne planiram da radim jos al cisto za ubuduce da znam.
Isto me zanima posto me i na ICS a i ovde na custom rom zna da zeza signal mreze, nekad pokazuje super domet a nekad da ima slab domet kao da jednu crticu dometa pokazuje pa kad zovem nekog zna da me zeza zvuk kao mali prekidi tj nekad bude super a nekad zna da mi se prekida zvuk dok slusam sagovornika na kratko dovoljno da ne cujem neku njegovu rec dok oni mene cuju super, da li ima neko resenje za to mozda?

Skini XWLPY. Nije ni za MTS ni za Telenor nego za UK ali je najbolji. Možeš i da brobas drugi modem ako nećeš rom da menjaš

Skini XWLPY. Nije ni za MTS ni za Telenor nego za UK ali je najbolji. Možeš i da brobas drugi modem ako nećeš rom da menjaš

Hmm kad idem na samfirmware i ukucam pod search taj XWLPY izbaci mi vise njih, onaj koji je UK pokazuje da je ICS 4.0.4 da li mogu ja taj slobodno da fleshujem preko ovog koji je 4.0.3? I ako moze bas taj da li onda ako hocu preko njega neki custom rom da ubacim da onda trazim custom rom za XWLPY? I samo ne razumem za to kako kazes ako hocu samo drugi modem da probam na ovaj rom kako to da uradim da samo drugi modem ubacim? To preko odin-a samo pod CSC selektujem taj zeljeni mdoem a ostalo ostavim prazno i da ostavim chekirano auto reboot i f.reset? Da li tako mogu bilo koji modem da ubacim i koji bi mi ti savetovao da ubacim i da li ti znaci resava problem sa zvukom?

Flesuj taj uk i dobices i modem sa njim. Prvo bekapuj sve i wipe odradi pre flesovanja.
Za modem najlakse je da rutujes pa potrazi modeme koji su za cwm instalaciju mada mislim da ces biti zadovoljan sa ovim koji je u XWLPY

Ovde imam CF-ROOT 5.2 nego ako se prebacim na taj xwlpy ics 4.0.4 kako se root-uje on? Posto gledam po netu nigde upustva za kako se root-uje xwlpy pa me to malo zbunilo.
I skinuo sam taj XWLPY za UK, dobio sam rar fajl sa samo jednim fajlom u njemu I9100XWLPY_I9100H3GLP7_I9100NELP4_HOME.tar.md5 to se fleshuje preko odin i na koje emsto treba da stavim taj fal?

Poslednja izmena:
Ako već imaš problem, ne budi lenja pa kopiraj sve važno sa interne na pc. Flesuj siyah, da isto kao CFroot, spremi stock rom sa samfirmware, udji u recovery, wipe svega, format svega, Flesuj rom koji si skinula, Flesuj ponovo siyah da dobiješ root i dalje kako hoćeš i koji rom hoćeš. Dobićeš "čist" telefon
Nisam lenja, zato i postavljam pitanja :)
Samo da se osiguram:
Serbia (Telenor) 2012 April 4.0.3 I9100XWLP7 I9100OXXLPH
To skidam?

Ovde imam CF-ROOT 5.2 nego ako se prebacim na taj xwlpy ics 4.0.4 kako se root-uje on? Posto gledam po netu nigde upustva za kako se root-uje xwlpy pa me to malo zbunilo.
I skinuo sam taj XWLPY za UK, dobio sam rar fajl sa samo jednim fajlom u njemu I9100XWLPY_I9100H3GLP7_I9100NELP4_HOME.tar.md5 to se fleshuje preko odin i na koje emsto treba da stavim taj fal?
Nemoj sa CFroot. Okačio sam jasni siyah par postova ranije. Njega koristi. U PDA i rom i siyah flesujes jedno pa drugo

Nisam lenja, zato i postavljam pitanja :)
Samo da se osiguram:
Serbia (Telenor)2012 April4.0.3 I9100XWLP7I9100OXXLPH
To skidam?
Uf. Taj je star. Mislim da ima noviji. Neka neko potvrdi

Jel izasao nova ver. Androida za Galaxy s2? Cini mi se da sam citao oko novembra da izlazi.

Pričalo bi se to već... Ipak će se čekati kraj novembra što je realno pošto su rekli sredina kraj novembra, ali sve su to glasine, nigde Samsung to nije potvrdio, tako da se ja ni ne nadam, a ni mnogi ne bi trebali, jer će se previše razočarati...

Nemoj sa CFroot. Okačio sam jasni siyah par postova ranije. Njega koristi. U PDA i rom i siyah flesujes jedno pa drugo

Znaci samo da proverim da li sam dobro razumeo prvo udjem u recovery mode i odradim onaj wipe data, wipe cache, advance/wipe dalvik cache, mounts and storage/format /system posle toga ugasim mob i predjem u download mode nakacim ga za komp i odin sacekam da ga prepozna, pod PDA stavim onaj fajl koji sam skinuo sa samfirmware za xwlpy I9100XWLPY_I9100H3GLP7_I9100NELP4_HOME.tar.md5, chekirano auto reboot i f. reset i pustim da odradi. Posle toga kad se digne sistem opet ugasim i povezem za odin da mu ubacim Siyah-s2-v4.1.5 isto kao sto sam ubacivao onaj cf-root preko odin-a i kad zavrsi to je to dobicu kako kazes "cist" mob a posle toga mogu preko cwm da ubacujemo custom rom-ove koje hocu samo da pazim da su za xwlpy koliko sam razumeo.

Da, osim poslednje rečenice. Posle ćeš moći da flešuješ svaki custom ROM za tvoj tel. Moći ćeš i kernele i modeme po želji.

Ok to nisam znao da mogu bilo koji jer po netu vidim negde se prica da se mora paziti a negde ne al ok otom potom za to. A za onaj oficijalni nisam bio siguran jer sam dobio sam jedan fajl zapakovan a uglavnom se dobija 3-4 pa da proverim jel to dovoljno da ga stavim u PDA a phone i csc da ostavim prazno

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno