Šta je novo?

Samsung Galaxy S9/S9+

Nov je telefon, ja otpakovao kutiju.
Videcu jos koji dan, pa cu napisati.

Telefon generalno bolje radi, kamera preko dana bez nekih drasticnih razlika, po mraku doooosta bolja na S9+. Najvise mi fali GCam Portret na prednjoj, ali ce valjda uraditi skorije i za S9.
Otisak dosta bolje radi, i na odlicnom je mestu.

Interesuje me, jel se gubi kvalitet slike kad se slika na 2x zoom?

Sent from my Samsung Galaxy S9+ using Tapatalk

Telefon generalno bolje radi, kamera preko dana bez nekih drasticnih razlika, po mraku doooosta bolja na S9+. Najvise mi fali GCam Portret na prednjoj, ali ce valjda uraditi skorije i za S9.

Ne gubi se, nije to digitalni već optički... osim u lošem osvetlenju, svaki telefon sa 2x optičkim je smeće u lošem osvetlenju na tome će verovatno da porade u sledećoj godini.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Poslednja izmena:

Ma na samsungu prvih 15ak dana uopšte nemoj da obraćaš pažnju na sot!!

šta je to tako specijalno na samsungu ? koji god da sam imao radio je normalno i prvi i 16i dan

Ima jednostavno dana kada je upotreba drugačija od one prosečne. Nekada se manje izvuče i rezultati su jelte drugačiji. Svako telefon koristi drugačije i mnogo je teško porediti. Što se kamere tiče, odlična je zaista, sada nijanse i lične preferencije donose razliku. Svakako, sa s9+ se prave vrhunske fotografije za jedan mobilni uredjaj. Da li najbolje, procenite sami, u to ne ulazim. Telefon, kao telefon je zaista super i ponekada čitajući ovde se čudim o čemu se diskutuje.

Nisam imao prilike da slikam sa S9+ u kucnim, low light uslovima ili uvece. Jel ima neko iskustva da li podize iso ili vreme otvora blende pa cesto bilo sta u pokretu postaje mutno(citaj: klinci). Vidim da mu to zameraju u par testova po netu, ali su to malo stariji testovi pa je mozda reseno update-om nekim. Unapred hvala.

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

Neces se dece naslikati ni sa jednim telefonom. Da bi uhvatio moment mora ss da bude bar 80. Pozeljno preko 100. U LL uslovima to znaci mnogo veliki iso. Da bi senzor u telefonu zadrzao bar pristojnu fotku obicno bude sto manji SS uz prihvatljiv iso.

Upravo to, takvo fotografisanje je izazov i za fotoaparate sa dosta vecim senzorima od ovih iz smartfona.

Mada ne znam da li su S9/+ mozda dobili opciju snimanja AF Burstova/prediktivno snimanje u DRAM memoriju senzora? Ako jesu onda je to dosta bolje resenje od klasicnog auto moda bilo kog smartfona.
Npr. takva opcija je znacajno unapredila fotografisanje svega sto je u pokretu sa xperia kamerama a senzori S9/+ kamera imaju DRAM pa mislim da je tako nesto moguce, samo ako Samsung ima u planu da omoguci tu opciju.

Jasno mi je o cemu pricate, i ne ocekujem cuda, nego sam gledao neka poredjenja sa Google pixel 2, na isto luxa u sobi. Gp2 je podizao iso da bi skratio vreme expozicije, dok je s9+ otvarao duze uz manji iso pa je slika bila mutnija. Valjda postoji granica do koje je glavna kamera 2.4 a posle je 1.5, a on je u tim uslovima drzao jos uvek 2.4, nizak iso ali duzu ekspoziciju pa je ispadalo mutno.

Moj ti je savet koji sam ja uspesno koristio za snimanje klinaca je da koristis pro mod i 4k video snimanje,pa kasnije da cupas fotke koje su 8mp. Ne ocekuj cudo al u tih 30 frejmova mozda zaluta bas taj jedan pravi.

I to moze da bude dobro resenje samo sto kvalitet opada sa pogorsanjem osvetljenja, sto je i logicno, ali opet itekako moze da posluzi u nekim situacijama.
Cak i iz 1080p mogu da se iscupaju relativno upotrebljive fotke, ne mora bas sve da se zumira i kropuje do besvesti :) Tu je mnogo bitnije da je pravi trenutak zabelezen a crop detalji teksture decje odece ili dlake kucnih ljubimaca su nebitni.

Jasno mi je o cemu pricate, i ne ocekujem cuda, nego sam gledao neka poredjenja sa Google pixel 2, na isto luxa u sobi. Gp2 je podizao iso da bi skratio vreme expozicije, dok je s9+ otvarao duze uz manji iso pa je slika bila mutnija. Valjda postoji granica do koje je glavna kamera 2.4 a posle je 1.5, a on je u tim uslovima drzao jos uvek 2.4, nizak iso ali duzu ekspoziciju pa je ispadalo mutno.

Pixel je jedini koji tako radi.
Možeš da probaš burst pa u Google photos ostaviš najoštriju fotku.

Ja se ne razumem u ovaj deo priče, ali mi je jako zanimljivo da pratim temu :)
Koji je najbolji telefon što se tiče kamere? I ostalo je bitno, ali sada me baš ovo zanima
Gledam modele pixel 2 xl, v30+, G7, s9 jedini je on s jednom kamerom (pixel je priča za sebe) jer mi je preskup s9+

To je pitanje za podforum "šta da kupim"

Ja se ne razumem u ovaj deo priče, ali mi je jako zanimljivo da pratim temu :)
Koji je najbolji telefon što se tiče kamere? I ostalo je bitno, ali sada me baš ovo zanima
Gledam modele pixel 2 xl, v30+, G7, s9 jedini je on s jednom kamerom (pixel je priča za sebe) jer mi je preskup s9+
Sačekaj da padne cena na s9+ onda.

Ako hoces najbolju point and shoot zadnju i prednju kameru danas pixel 2 xl i to je to. Mislim nije razlika nebo i zemlja izmedju s9+ i 2xl zadnje kao sa prednjom ali postoji. Tu ti je stvar prosta. Ali s9+ lakse lezi u ruci, uži je malo pa ga je lakse koristiti jednom rukom i ima najbolji ekran na trzistu, takodje i wireless charging i headphone 3.5mm prikljucak. Software mu je sasvim okej stim sto na xl2 imas stock najnoviji android i tu nema bolje, ali i samsung ima skroz interesantne funkcije...

s9 ima i odlican 32bit audio dac, fino ce da potera bilo koje sluske, realno ne bi gledao v30... iako ima najbolji quad dac...ne vredi samo za to..., ne znam kako stoji pixel sa audiom ali verujem da je okej. Uglavnom ne bi pogresio ni sa jednim ni sa drugim...

Uzeo sam WhiteStone Dome Glass za S9, zanima me da li je kompatibilno sa RhinoShield Bumperom, ako neko zna? Hvala.

Poslednja dva dana telefon se zaglupeo skroz. Dvaput je kamera zabola, messenger nekoliko puta... Ukocio je dvaput. Pojma nemam sta mu je. Ima li neko sličnih problema?

Poslednja dva dana telefon se zaglupeo skroz. Dvaput je kamera zabola, messenger nekoliko puta... Ukocio je dvaput. Pojma nemam sta mu je. Ima li neko sličnih problema?

Meninse desilo jednom da kamera zabode (tj nije hteo da orebaci na onu x2 kameru). Bio je na preko 600h on...restart je rešio problem.

Uzeo sam WhiteStone Dome Glass za S9, zanima me da li je kompatibilno sa RhinoShield Bumperom, ako neko zna? Hvala.

Stavi tel. u futrolu, izvadi staklo od zastite, ne skidaj foliju, omeri pa ako ti se cini da kaci onda sigurno nije kompatibilno...

Pa mozda nema case nego tek hoće da naruci...

Sent from my Passport using Tapatalk

Evo meni se malo zeznuli volume dugmići, nema onog klika više, treba malo jače da se pritisne. Jesu dugmad koja non-stop koristim ali nisam očekivao da će baš za par meseci da se "istroše".
mozda se nisu "istrošili", nego su upale sitne nečistoće ili nesto lepljivo, tipa sok i sl...

Sent from my SM-T825 TAB S3

Pa nosi to na reklamaciju, ne mogu tasteri da se istroše za par meseci.

Evo novog update-a za Messages;

Screenshot_20180726-204546_Galaxy Apps.jpg

Izmedju ostalog;

Ne znam da li je to onaj bug sa nasumičnim slanjem galerije. :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno