Šta je novo?

Samsung Galaxy S8 / S8+

Baterija je slabija na Android 9 Pie ili mi se cini? I pojedine aplikacije kasne sa notifikacijama..... fluidniji je telefon,brzi i sve...al mi deluje da ce morati neka zakrpa da upegla sve to? Sta mislite? Hvala

Probao sam da rekalibrisem bateriju 2x i ne vredi, cim dodje do 20% drzi u roku od 10 minuta je na 3 i gasi se.

Ne gine mi zamena baterije

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Sacekaj jos update na Pie. Ja sam bukvalno sve probao i bilo je kao nekih pomaka, ali evo opet preko noci ode 40%...

Problem sa noćnim trošenjem baterije mi nije rešilo brisanje keša (Google Play Services i telefona uopšte).
Spustilo je potrošnju sa preko 20% na 10-12 što je i dalje bilo previše (2.5% na sat).
OTA Pie update takođe nije rešio problem. Tek fabrički reset vratio ga je na normalu, 1% na sat max.

Poslednja izmena:
Fabrički reset rešava 99% problema, znam da je nekom cimanje za podešavanje kasnije, ali eto isplati se [emoji4]

Ja jedva čekam Pie da imam razlog da "ubijem" sistem, inače ovako se nikada ne bih nakanio

Ja nemam problem sa nocnom potrosnjom baterije, skine oko 10% za noc.

Problem je sto defacto nemam poslednjih 20% ali tu je ocigledno u pitanju oslabela baterija, a ne softver

U svakom slucaju nek' sljaka jos 4-5m dok ne padne cena 10ke na nekih 600e i to je to

Ja cu sacekati Pie, pa factory reset...ako se posle toga baterija ne popravi ide u oglas :(.

Ko ima drain baterije nocu to vam je LTE modem verovatno. Vratite pre spavanja na 3G/2G umesto 4G i nema drain-a. Barem je kod mene tako.

Zar nije logično da nocu budes na wifi? Ipak spavas u svojoj kući, verovatno.[emoji23][emoji6]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja zaboravio da wi-fi postoji. :D Nikad ga ne palim. Imam jos onih 100GB neta u mts-u.

Svakako razlog drain-a od 10+% kod mene je bilo samo to. Mozda nekome pomogne. xD

Ma nocu je sve pogaseno, pa se ipak desava drain povremeno.

Stigao u mts. Samo da dodjem kuci sa terena pa ide na update.
1411e3b7996c7168905e8a3b71054915.jpg

Odradjen update, videcemo ima li spasa za bateriju

Ja imam iz VIPa uredjaj, i jos sam na decembarskoj zakrpi (koja je btw stigla polovinom januara).
Jel odmah sledu Pie ili cu imati nesto i pre toga? Cemuu da se nadam [emoji23]

Već je bilo reči o tome ali ajde da potvrdim, posle update na Pie nema načina da snimam razgovor bez root-a?

Ja imam iz VIPa uredjaj, i jos sam na decembarskoj zakrpi (koja je btw stigla polovinom januara).
Jel odmah sledu Pie ili cu imati nesto i pre toga? Cemuu da se nadam [emoji23]
Ima i januarska zakrpa, ali me čudi da je još nisi dobio. Pie dolazi sa februarskom.

Ja tu aplikaciju koristim godinama a sad posle apdejta mi ne radi u potpunosti, tj. glas sagovornika se ne snima

Ko ima bolju bateriju, tj SOT s8+ ili s9+ ?
Da li je ista prednja kamera na s8+ i s9+? Citam neke komentare da su stavili istu prednju kameru i pitam se dal' je SAMSUNG firma realna!? Ili je nasla nas naivne, pa nas sisa kako hoce, i ujedno udara debelo po dzepu...

Ja sam jedno vreme ignorisao decembarski update i kasnije kada se pojavio januarski, morao sam prvo prethodni pa onda njega.

Stigla mi je inače i februarska zakrpa i Pie update (broj jeste, telefon nije iz Vipa), ali za sada neću da ga instaliram.

Meni decembarska zakrpa stigla 5. Januara. Ovaj pie ima da dođe tek aprila tom logikom... Inače vip

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

^
Isti slucaj, i meni je decembarski stigao u prvoj polovini januara..
E muke zive, nacekacemo se za Pie

I meni stigao ota na Pie, mts. Koja beše procedura kad se prelazi na novi Android, wipe cashe pre I posle? Samo to ili ima još nešto?

I meni stigao ota na Pie, mts. Koja beše procedura kad se prelazi na novi Android, wipe cashe pre I posle? Samo to ili ima još nešto?

Factory reset posle, da te glava ne boli.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kako to mislis ne donosi prednosti?
-Night mode
-Bolja optimizacija baterije
-Gestures
-Fluidnost
-Softversko poboljsanje kamere
-Bixby button remap
Da ne nabrajam.. A tebi ako to nisu prednosti i poboljsanja, ne znam sta ti onda ocekujes od update-a.

Postoji li opcija da vratim sat u notification bar desno, pored baterije?

Vrh Dno