Šta je novo?

Samsung Galaxy S8 / S8+

Stigao i meni CRC7. Posle cu da odradim update.

Sent from my Samsung Galaxy S8 using Tapatalk

Ta app ne očitava isti senzor kao i ovaj cpu monitor... Evo kod mene posle 5 min u džepu slikano, s8+ DBT CRC7. Pre toga fotkao malo i bilo je 38-39, napolju 21c

4a3d9d926d4b8bcc5502d6928242c87a.jpg
Ako dev check nije tacan ništa nije.

Vi sto tvrdite 41c ste sigurni da niste gledali CPU tamp [emoji23][emoji23][emoji23], ono što je bitno je battery tamp ne CPU. Takodje poželjno je navesti i koj telefon s8 ili s8+

P.s. tvrdim da je DevCheck tacan kad igram na punjacu udari 36c krene throttle tačno se oseti pad performansi u igrici, u dev check se poklapa to merenje.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Vidis li potpis ?
Ne moram ni da ocitavam opet kazem nije se grejao ili se grejao neprimetno na N. Ovo sada je uzas.
A kad krene da se greje za neke jednostavne stvari sta ce biti da upalim igricu napolju ?

Imaš prosto rešenje.
Skines od gore rom i flashnes i cepio factory.

Ili ako znaš da nadjes šta uzrokuje problem i tako rešiš.

Takodje rodjak sa s8+ flashovali zajedno telefone nijednom nije spomenuo ikakvo grejanje.

Tek danas shvatih da mi je novo staklo prekrilo bocne strane edge displeja i jos se cudim sto nema novih poruka u temama na forumu dok gledam preko Tapatalka, kad ono plava traka za nove poruke pokrivena crnim staklom i vidi se samo bocno. I edge osvetlenje kod poruka i notifikacija se jedva vidi sa bocnih strana tako da vise nemam infinity display. 😀 tradeovo sam inf display za bolju osetljivost toucha

Ne moze covek sve da ima osim ako se ne pukne 50e za Whitestone pa to ti je... sreca pa je za 99% aplikacija ta bocna ivica irelevantna ali u Tapatalku me bas nervira. Ima li neki nacin da se skalira prikaz u TTu?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Eto ga.. ziveli. 😀
Prave me ljudi budalom ne bih ni pisao i kukao da sve radi kako treba 😀

Evo i nemogućih 39 u devcheck

fe7a0be7588afe5384341918ff8331f3.jpg

To je 36c ne 39c pogledaj šta piše na "Battery"
CPU tamp je apsolutno nebitna ovde, ne osećaš ti temperaturu procesora već baterije. Kao što rekoh malopre " da ne gledate vi CPU tamp [emoji23][emoji23][emoji23]"

Bar si naučio šta je temperatura telefone i šta osećaš a osećaš 36c a ne 39c 😉

Poslednja izmena:
Naravno da se oseća i temperatura procesora!

Sent from my Mate 10 Pro

Ahahhahahah [emoji23][emoji23][emoji23] ne verujem kolko je loše osnovno predznanje na ovom forumu.

Ajmo prosto pitanje @Proday ...jel znaš šta je " throttle " ? Ako znaš može li površan odgovor 🙂?

Poslednja izmena:
@Sava89 ovako iz glave... Snižavanje frekvencije procesora usred pregrevanja kako bi zaštitio sam sebe od trajnog oštećenja.

Sent from my Mate 10 Pro

Poslednja izmena:
Ja sam danas odradio azuriranje, i nikakvog zagrevanja nema.

@Sava89 ček, hoćeš da kažeš da se ne oseća temp procesora?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

I kod mene je T normalna. Ne greje se telefon

@Sava89 ovako iz glave... Snižavanje frekvencije procesora usred pregrevanja kako bi zaštitio sam sebe od trajnog oštećenja.

Sent from my Mate 10 Pro

Proday jeste, da upotpunim odgovor sto se tice Samsung-a kao i njegove najveće mane od pamtiveka da ne završi ovo na 10 nepotrebnih postova.

Throttle se pali na ODREDJENOJ temperaturi u zavisnosti od proizvodjaca takodje ima i više FAZA, ta odredjena temperatura je temperatura telefona iliti baterije, ovi naši procesori mogu lagano i 60c da guraju bez posledica al baterije ne mogu, baterije na 44c već počinju da degradiraju lepom brzinom na duže staze sem toga baterije kad predju na 38c već počinju znatno brže da se prazne, što veća temperatura baterije = veći discharge.

Primer radi koliko je NEBITNA CPU tamp je sam s810 a pre svega Tegra 3, Tegra 3 je imala radnu temp CPU-a 45c prosek u igricama dostigao čak do 71c al mu je baterija bila na 42-44c ( lično sam uspeo da dignem bateriju na 49c jer sam skinuo throttle 😉

Na samsung se oduvek throttle pali na 36c nebitno dal je snapdragon ili exynoss varijanta ( sto je *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*no IMO ) a na XDA je bukvalno jedini razlog za custom kernel na samsung skidanje "Throttle-a" iliti prebacivanje na 40-42c ( kako ko voli )

Digresija na snapdragon

- Snapdragon je pa skoro uvek bolji od exynoss sto se tice RAW snage ( Gaming izuzev RR3 koj je CPU based ) pogotovo u GPU kao i DSP ali snapdragon generalno uvek topliji u istoj primeni na 2 ista telefona ( primer s8 ) razlika je prosek 1-2c u normalnom korišćenju i u "gaming-u" 4-6c sem toga uvek je više mV vukao nego exynoss (CPU) ( prost primer sve do 9810 exynoss varijanta uvek bila bolja sa baterijom od snapdragon )

Primer radi HTC u11(42c throttle ) sa s835 v.s. exynoss 8895 ( čak i 9810 ) (36c throttle ) u heavy igricama a najbolji primer za to je Riptide GP: Renegade u 2k uništava exynoss uključujući i novi ( novi 9810 strada baš zbog throttle do kog užasno brzo stiže jer ima *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*an HOTPLUGGING kao i sam DVFS) povrh toga ima i novi eHMP scheduler koj je KATASTROFALNO podešen.

Na u11 može komotno da se igra bar 25 - 30min dok zvekne throttle, na exynoss 8895 ni nmz da se igra u tom režimu max detalja 60fps jer svejedno nema snage da radi 60fps kao na s835, SNAPDRAGON s8 može da ga gura 60FPS al ne duže od 7-10min, posle toga throttle zvekece iliti baterija dostiže 36c = postaje beskoristan iliti LAG FEST. (9810 ima GPU snage kao i s835 al ga throttle svakako ugasi pre nego se završi trka (( s pozitivne snage s845 je faktički samo PEEK performanse dobio iliti u realnoj primeni plafon 10min ima prednost v.s. 835 u GPU snazi )))

Svaki telefon se greje jer prosto nemaju aktivni cooling system, neki guraju "pipe" sistem koj nešto malo znači. Na kraju se sve svodi ko će više da dopusti da imamo "full power "

Glavna mana današnjice i telefona je sam "sandwich design" staklo, metalni telefoni su neuporedivo bolji u ovom polju, i staklo i alu se podjednako brzo greju sem što kad se tipa recimo dosegne 40c oba telefona samo zaključuju nakon 5min alu telefon će pasti na 30-32c ( zavisi od temperature gde se nalazi ) a stakleni u najbolju ruku na 35c.

Ima naravno sad tu i drugih faktora al ću mnogo ispisati a već jesam.

Prednost exynossa je generalno CPU potrošnja, primer radi RR3 na u11 recimo za 1h potrošiti 27% baterije i držati telefon na 40-42c dok exynoss će biti na 35c prosek u RR3 i za 1h će potrošiti 16% ( ovo se odnosi isključivo na exynoss 8890 kao i 8895, exynoss 9810 ne bi smeo potrošiti više od 12% ( g72 18mp koj je 18% jači od g71 20mp troši 95% manje od g71 ) mana je u 9810 CPU koj faktički dobio veći W da bi postigao snagu koju daju u KONTROLISANIM uslovima.

@Sava89 ček, hoćeš da kažeš da se ne oseća temp procesora?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Neću da kažem nego garantujem. CPU/GPU ti greju bateriju = battery temp = toplota koju osećaš.

Kada se oseća CPU toplota = na ekranu bi osetio toplotu a ne na leđima I to se baš oseti na odredjenom delu ekrana da je toplije, CPU je ispod ekrana a ispod njega baterija ( gotovo svi ti koriste HTC-ov pyramid design ) Ovo se odnosi na s8+

Jedini telefon na kom samo CPU temp osećao je bio LG Flex2 ( lično ga i imao ) prvi s810 telefon, CPU mu bio gore desno odvojen od baterije u nadi da se neće grejati baterija ( delimično tačno) s810 je teško smeće i nema telefon sa s810 da valja po pitanju baterije/temp/gaming

P.s. Imaš čak i na YouTube termo merenja baš od Flex2 de se vidi gde ku je CPU i kako se greje.

Poslednja izmena:
@Sava89 I sve to što si ti sada napisao ne znači da telefon ne greje cpu...da li on thrttluje u međuvremenu ili ne (iskreno nisam imao pojma da na 36 stepeni kreću u throttle) ne znači da je upravo to ono što nam greje ruke. Kod s8, kada god mi se tel užario, bilo je gore na jednom preciznom mestu pored kamere, a ne niže dole celom dužinom/širinom gde je baterija 😉

Da cpu throttluje uvek tako da ostaje temp zakucna na 36 stepeni to što ti pričaš bi imalo skroz svrhe, ovako ja lično ne vidim poentu.

Btw na koliko throttle radi ovaj kirin 970? Kada igram pubg, takođe bude topao oko kamere, dole gde je baterija ništa.

Sent from my Mate 10 Pro

@Sava89 I sve to što si ti sada napisao ne znači da telefon ne greje cpu...da li on thrttluje u međuvremenu ili ne (iskreno nisam imao pojma da na 36 stepeni kreću u throttle) ne znači da je upravo to ono što nam greje ruke. Kod s8, kada god mi se tel užario, bilo je gore na jednom preciznom mestu pored kamere, a ne niže dole celom dužinom/širinom gde je baterija 😉

Da cpu throttluje uvek tako da ostaje temp zakucna na 36 stepeni to što ti pričaš bi imalo skroz svrhe, ovako ja lično ne vidim poentu.

Btw na koliko throttle radi ovaj kirin 970? Kada igram pubg, takođe bude topao oko kamere, dole gde je baterija ništa.

Sent from my Mate 10 Pro

Pazi ovako na XDA smo vodili polemiku gotovo pola godine oko s8 exy v.s. s835, zaključak je da je s8 exynoss totalno smeće. Telefon je gotovo uvek na granici throttla-a ili u throttl-u, s835 s8 verzija je daleko bolja ( jednostavno 8895 nije za male telefone)

Dokazana činjenica je da je na većim telefonima manja temperatura sa istim čipom jer jednostavno imaju više prostora za " heat dissipation " s8+ exy v.s. s8 exy totalno različito iskustvo ( takodje lično testirao, kum ima s8, neuporedivo lošije radi nakon 10-15min korišćenja od s8+ zbog throttle. )

Throttle kao throttle je takodje široko polje al recimo na exynoss iliti kod samsung oni throttluju 30% performansi generalno u prvom stepenu.

Kirin 970 je najveće smeće od svih iliti huawei jer sabije preko 50% performansi, na huawei ako se dobro secam dok sam ga nosio throttle počinje na 38-39c

Na snapdragon se gubi 30% takodje ali glavna prednost je što skida samo CPU power ne GPU te faktički i ne utice na performanse u igricama pod uslovom da je igrica GPU based v.s. CPU.

Najbolji čip svojevremeno za igrice kao i generalno je bio u mate 8 ( kirin 950 )
Kirin 950 nije bio ništa specijalno al je bio savršeno uravnotežen te throttle tamo faktički i ne postoji, troši kao upaljač a imao dovoljno snage svojevremeno da tera skoro sve u fully.

Snapdragon ( s810 vece smece i od s800 dok je s801 bio odlican ) je i dalje imao GPU prednost al je CPU kao i sam process čipa bio smeće ( sledeći generaciju su prebacili u samsung da im radi)

Snapdragon ti je tek od s820 počeo sustizati exynoss sto se tice temperature pogotovo u igricama, s835 gotovo isti kao 8895 ( u 8+ ) dok je u igricama i dalje topliji ( takodje lično testirao)

Mate 8 je telefon koj je ustvari i proslavio huawei globalno.

Na s8 kod kamere osećaš da je toplije jer se drastično brže zagreva nego s8+, na s8+ toplota oko kamere ne postoji jer uravnoteženo širi toplotu.
Logično je da CPU greje telefon iliti bateriju = zašto je telefon skoro ceo topao sa ledja. Šta će ga drugo pa grejati 🙂

Prost primer koj možeš sam sprovesti sto se tice temperature ti je jednostavno nadgledanje temperature CPU-a

Digni s8 na 36c ( battery ), posmatraj CPU temp biće oko 42c pašće na 40c kroz nekoliko sec, kroz 1 min na 37c i potpisujem skocice na 40c opet.

Baterija potpisujem ostaje na 36c u najboljem slučaju ( sumnjam pašće na 35c ) telefon će ti biti isto topao kao što je i bio A CPU će pisati tipa 37c nakon 2-3min )

Zatim ako te ne mrzi digni battery temp na samo 38-39c v.s. 36c koj trenutno doživljavaš, neuporedivo topliji telefon, performanse generalno smeće. To je jedina prednost zašto je s8+ generalno daleko bolji telefon.

Digresija na s8+ zašto bolji, prost primer imam drugara koj je opterećen mobile gamingom. Uzeo s8 exy ( takodje nosio tada u11 sada u11+ ) rootovao momentalno kad je video da dolazi do 36c i bez igrica, prebacio throttle na 40c al telefon znatno topliji jer nema šta da ga zaustavi na 36c, prodao exy s8 poručio iz USA snapdragon s8, daleko srećniji bio, naspram s8+ exynoss i snapdragon topliji. Glavni problem je stakleni dizajn s8ice dok s8+ je daleko tolerantniji zahvaljujući veličini.

Na kraju krajeva možeš i sam testirati sve ovo svako zna bar nekoga sa s8/+, vidi da su na istom software, stavis 3k rezoluciju i uporedi veći sa manjim videćeš razliku u radu nakon 10-15min kad s8 udari 36c. Najgore od svega je sto on udara 36c bez igrica automatski je telefon smeće po mom mišljenju. Mogli su bar na 38c da nam stavi fabrički throttle...bili bi malo topliji telefoni al bar se nebi raspadao s8 na 36c a do 38 nebi ni došao bez igrica u normalnom korišćenju.

Poslednja izmena:
I sta si ti sad napisao? Razlike u igricama ?
Promasio si temu zato sto hoces pametan da budes. Ne moram da znam kolika je granica za trotl jednostavno vidim da krene sa seckanjem dok je vreo. Nemojte praviti nauku od ovoga. Ovaj forum najvise Samsung botova ima koji brane brend po cenu zivota.
Telefon greje ekran greje ledja greje lajsnu nicim izazvan. U sobi na 20 stepeni, sa lajt aplkkacijama on krene da se greje. Nemoj da ubedjujes ljude u suprotno.

I sta si ti sad napisao? Razlike u igricama ?
Promasio si temu zato sto hoces pametan da budes. Ne moram da znam kolika je granica za trotl jednostavno vidim da krene sa seckanjem dok je vreo. Nemojte praviti nauku od ovoga. Ovaj forum najvise Samsung botova ima koji brane brend po cenu zivota.
Telefon greje ekran greje ledja greje lajsnu nicim izazvan. U sobi na 20 stepeni, sa lajt aplkkacijama on krene da se greje. Nemoj da ubedjujes ljude u suprotno.

To što sam ispisao je da bi nacrtao kako i šta radi na koj način, ako nisi shvatio to je do tebe.

Sem toga upravo si generalizovao da svaki s8+ topao ...Kako moj nije ? Kako nije od drugih ovde, podji od toga da se vas nekoliko žali, jel bi se žalio da se ne greje 😉 uvek se žale oni kojima nešto ne valja ...glupo je generalizovati ako svi ne doživljavamo iste simptome.

Evo sugestija. Ako se razumeš u android uzmi lepo skini BBS i pinpointuj gde i u čemu je problem.

Evo ti "head start" ako si ubacio CRC7 odradio factory i dalje ti se greje telefon očigledno je da je problem do neke aplikacije. Telefon kome je software u redu ne može da se greje. Može se grejati isključivo ako ima neki background process koj neda telefonu da spusti freq's.

Dal ti razumeš šta sam sad napisao apsolutno nebitno ono što je bitno je da je ovo činjenica.

P.s. ja ni ne volim samsung ...nosim 8+ isključivo jer u11 nije 6" ekran nit je 18:9 a u11 kasno izašao...sada čekam u12/+ šta god samo da je 6"+ i da nije ekran od u11+

Ocigledno da je tvoj primerak falican, od nas 30, jedino ti imas problem sa pregrevanjem.

Evo, poslednjih 5 sati imam 3h SOT-a, instagram, fejs, viber, tapatalk...

Pokazuju aplikacije da je temp. baterije 35-36°, ali toplota na kucistu jedva da se oseca.

Poslednja izmena:
Kako je moj primerak falican kada se jos ljudi javilo ?
Kako je primerak falican kada se do orea nije grejao ?
Telefon je radio bez problema dok je bio na N.

Ne zelim da lovim vestice i bijem glavu sta je problem. Aplikacija sigurno nije jer se sve isto koristi kao i do sada. Tj mozda je i aplikacija al zasto onda ta app radi na N a ne radi na Oreu kako treba?
Da ne bih razmisljao dalje lakse mi da prodam preplaceno *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*.

Uradi lepo factory lakše ti nego bilo šta i jedan back up pa restore.

Pratim dosta generalno sve vodeće modele i svuda pa čak i na google ima pojedinaca gde nešto ne valja ...jednostavno je tako.

Takodje opšte pravilo kada se ide na skroz novu verziju sistema da je factory neizbežan ako želiš ds izvučeš najbolje iz njega.
I na IOS ti je ista situacija.

Zamisli to ovako imaš windows 7 ...preko njega prelepiš windows 8 ...

P.s. za ovo vreme kolko si danas proveo na forumu mogao si odraditi back up > factory > restore [emoji14]
Realno traje oko pola sata sve skupa pod uslovom da se ima SD card ( u zavisnosti od internet brzine i broja apps )

@Zupermen da nisi slučajno substratum instalirao tj koristiš za tamne teme? Meni je s8 goreo od istoga u pojedinim slučajevima i to na N.

Sent from my Mate 10 Pro

Factory je vec radjen posle nadogradnje na Oreo, ne vidim svrhu opet raditi..
@proday Nisam nista, bukvalno iste app koristim koje sam imao na N. Bez teme, cak neke nisam ni instalirao mrzelo me..

Ako hoćete ozbiljan Factory trebalo bi da pre toga izvadite memorijsku karticu i onda odradite factory a SD card ubacite u komp prebacite sadržaj koji hoćete da sačuvate odradite formatiranje iste i vratite sadržaj na SD. Tek tada vraćate SD u telefon.

Ako hoćete ozbiljan Factory trebalo bi da pre toga izvadite memorijsku karticu i onda odradite factory a SD card ubacite u komp prebacite sadržaj koji hoćete da sačuvate odradite formatiranje iste i vratite sadržaj na SD. Tek tada vraćate SD u telefon.
Kakve veze ima SD card sa ičim?

Ako hoćeš full factory odradiš cache iz recovery pa wipe data ...čistije od toga nema. Ako tad zeza onda 100% aplikacija ga neka muči.

Evo šurenja danas ( 8+ ), 40% brightness i apsolutno sve ON.

629967c97de3ee3184bf1d47976022fc.jpg

@Sava89, ima veze. Ostaju razni repovi instaliranih aplikacija pod android, pogledaj na sd card. Ako je čovek imao problema sa nekom aplikacijom ipak je sigurnije da očisti i sd od kojekakvog smeća. Ja tako radim, koga mrzi ne mora.

Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока

Onda samo izbrise folder android a ne da formatira karticu,ovi prvi put cujem

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Imam utisak da na ovom forumu pravo glasa i komentara imaju samo par članova, ako neko drugi doda neko svoje iskustvo ili savet to se odmah pobija i poništava, ako se i ustanovi da je taj savet bio u pravu onda se opet traži dlaka u jajetu. Stvarno ne razumem, al nebitno... radite šta hoćete i kako hoćete ja vam svoja iskustva više neću navoditi.

Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh Dno