Evo moj neki primer, moj radni dan krece u 7:00 kada skidam telefon s punjaca i izlazim iz kuce, u toku dana imam 1-2 sata razgovora, nikad manje od 1h, ponekad i vise od 2h, broj sms-a je mizeran, recimo do 10, par grupa na viberu za prijatelje i kolege, koje non stop zvone. Privatni i poslovni mail sa konstantnom sync, ove social gluposti kao fb i instagram, palim samo dok pijem kafu ili ako mi je dan bas dosadan, mada mi i tu stizu poruke, pa je nemoguce zaobici ih. Sto se kamere tice, napravim od 3 do 30 slika dnevno, sve zavisi od situacije. BT sve vreme ukljucen i povezan sa autom do posla i nazad, nekih 2h ukupno dnevno.. Na sve to treba dodati i moj neki uobicajni ritual prelistavanja TT i par web stranica.. Sve ovo mnogo jasnije deluje kada se uporedi sa stanjem na par telefona:
1. iPhone 6S - Mrtav u 16,17, tako da je obavezna dopuna baterije oko 14h..
2. Galaxy S6Edge - Malo bolje od 6S, ali opet nije nikad prebacije 19h bez drame
3. Nexus 6P, kao iphone..
4. Nexus 5X, 18h i muerto..
5. Galaxy S7 Edge, ceo dan u startu, kasnije nekim update-om maximum do 20-21h
6. S6 Edge Plus, nesto slicno kao i S7E
7. Lumia 950XL, sasvim solidno, neretko se desavalo da nije dopunjivana do vracanja kuci, nekih 21, 22h
8. S8 + , u 21, 22h kada dodjem kuci je na 20-30%, ne sumnjam da ce i njega neki narednih update ubiti, ali za sad, extra..