Šta je novo?

Samsung Galaxy S8 / S8+

Jedino sto me stvarno iritira na telefonu je to sto nije 16:9, jako puno koristim telefon za gledanje serija i to mi smeta, ili imam crne bazele ko cigle ili mi napravi palacinku od slike.
Druga stvar je otisak prsta nazad. Nece biti nikad koristan kao napred.
Kad bi stavili otisak pod ekran i vratili se na 16:9 sa ovakvim bazelima i ekranom, presli bi igricu.
Baterija je na S8+ meni kao na S7e barem koliko sam uspeo da primetim.
TW je dosta napredovao ali i dalje mu fali malo peglanja.
Jos zvucnike da ubodu da valjaju i top.
Telefon je godinama ispred konkirencije i od S7e, samo eto 16:9 i ne bi izgledao izduzeno.

Sent from my SM-G955U using Tapatalk

Malo da se igramo... Koju memoriju imamo u telefonima...2.0 ili 2.1.?Jer lutrija je..Malo nam zakida Samsung...
a1aeb74c20428961e0b266dda58d689e.jpg

https://www.xda-developers.com/the-...axy-s8s8-varying-between-ufs-2-1-and-ufs-2-0/

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Je l se suska mozda o gf3?
Posto planiram da uzmem al ako ce novi model ove god sacekao bi

Sent from my SM-G955U using Tapatalk
Suska se. Trenutno imam s3 frontier. Prezadovoljan sam. A polovinom nedelje mi stize tab s3.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Pocinjem polako da se nerviram. Cekam jos par dana ako ne onda preko ODINA.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Ma nema razloga da se nerviraš, ništa spektakularno se nije promenilo. Ubacili su slajder gde podešavaš balans između toplijeg i hladnijeg prikaza boja ali u suštini ono što najviše menja prikaz je smanjivanje količine crvene, kao i pre apdejta.

I moj displej je došao crvenkastiji, sa smanjivanjem količine crvene boje je sve ok. Ovaj fix koji su izbacili je skroz pilićarski.

Sent from my HAL 9000

Pa i ne baš impresivno ako se prisetimo da su gotovo svi sa s7e kada se pojavio imali po 7 i više sati sot.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

A 5 sati razgovora? [emoji1] to si preskočio [emoji4]

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Ovo je odlično! Ko ne razgovara ovoliko, ne zna koliko razgovori troše.

Gledao sam juče u Samsung TC Ušće S8, ladno imaju crvenilo sa strane, crni S8 ima. Smorio sam se.

Resio je update to sa crvenilom.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja sam kupio s8+ u Austriji. Out of the box nisam video nikakvo crvenilo. Posle update-a sve opet radi super.
Neki utisci vezani za telefon. Imam note2 + galaxy s4, nosio sam ih dugo zajedno:

Ekran je mnogo bolji, pogotovu na jakom suncu. Dosta je bolja vidljivost
Staklo pozadi mnogo dodaje na tezini telefona. A kako je i staklo sa prednje strane telefon je jako klizav, tako da stalno imam osecaj da ce da mi ispadne. Npr kad skidam telefon sa punjenje, pa vucem kabel da ga izstekam (valjda je pravilno napisano), telefon klizi iz ruke i treba mi 2-3 cuga da ga izcupam, naravno, novi C dzek, al opet...
Mada pretpostavljam da niko ziv nece nositi ovaj telefon bez neke maske, previse je to para da se ne zastiti bar malo.
Imam u opciji da placam 8e/mesecno za dodatnu garanciju koja pokriva padanje, lomljenje i potop. Nisam citao detalje al cu verovatno tako neku kombinaciju napraviti.

Ovo start 'dugme', koje je kao na pritisak, je zapravo kombinacija pritiska i kapacitivnog dodira, tako da nece na primer raditi samo sa rukavicama na pritisak. Telefon nema "set display sensitivity" kao neki prethodni modeli :-(

Pozdrav.

Ovo je odlično! Ko ne razgovara ovoliko, ne zna koliko razgovori troše.

Gledao sam juče u Samsung TC Ušće S8, ladno imaju crvenilo sa strane, crni S8 ima. Smorio sam se.

Stvarno odlicno.

Dokaz da novi SOC ne znaci samo visi skor u kojekakvim antutu nebulozama za net qrcenje vec i niz poboljsanja (brzine cpu/gpu, brzine modema, audio, foto/video kvaliteta i na kraju sve to uz nisu potrosnju) tako da je Samsung objasnio sa novim Exynosom a kapiram da je i SD835 skoro pa egal na svim bitnim poljima 🙂 A ima i neke prednosti.

U svakom slucaju S8/+ hardverski dominiraju android ponudom, uz Sony XZP.

Poslednja izmena:
Samsung Galaxy S8

Pre bih rekao da je najvise do baterije. Postoji jedan klip na YT gde lik objasnjava kako S8/+ imaju vece kapacitete baterije u odnosu na S7/E, tipa S8 lupam ima 2600 "efektivnih" mAh naspram 2400 na S7, nesto slicno tome. Navodno glavni razlog za to je brzina punjenja.
Nisam zapamtio tacan naziv klipa ali ako ga pronadjem postavicu ga.
Mozda je to ona fora kao sa Jabukom na iP7, brzo se puni do nekih 80% i onda krene sporije kako baterija vremenom ne bi slabila previse.

Poslednja izmena:
Mozda je i do baterija ali svakako novi Exynos/SD835 trose manje uz bolje performanse a treba tu dodati i stedljivost najnovijih panela, sve to kada spojis dobije se trajanje baterije iznad ocekivanja.

I to je tacno. Ali toliko je bilo pljuvanja i kritika pre nego sto se pojavio... 🙂
Mada ne bi me cudilo da Samsung zezne stvar sa nekim apdejtom tamo pre izlaska Note 8. 😀

Danas se malo igrao sa S8+ i S7 edge uporedo, tek kad se tako uzme u ruke i uporedi vidi se koliko je S8+ lepši i lakši za držanje ...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

I ja isto tako prvi put danas uživo s8 doživeo (i plus, ali njega sam odma odložio zbog veličine). Generalno primetan pomak napred kada je samsung (i svi ostali) u pitanju. Kad mu zvizne cena za nekih 200e, tj bude oko 550e po oglasima, biće super kupovina.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

S8+ mi se više sviđa - nije mnogo veći, a ima dosta bolju bateriju ...
Softverska navigacija i male ivice čine čuda [emoji106]

Čačkao i ja danas oba. Lepša mi je obična 8-ica , s8+ kao daljinski... Osmica ima nakako idealnu veličinu za telefon...

Sa 8+ da se oprostis od senzora za otisak. U potpunosti se slažem sa ovim amerom.resenja nisu Iris skener i face unlock.
Da mi se baca lova uzeo bih s8 definitivno 🙂

[youtube]QsBsFlzG8Wo[/youtube]

Poslednja izmena:
Pa na oba možeš da se oprostiš sa senzorom za otisak.
Jednostavno pogrešno mesto ***

Pa lakše jeste, ali biće umazana kamera kako god okreneš ...

Nazad
Vrh Dno