Šta je novo?

Samsung Galaxy S8 / S8+

Nisam ni ja imao nameru i 1000 puta rekao sebi ma daj da sačekam ali VIP ga pretera, a s9 imao problem sa prekidom u toku razgovora i nije više moglo da se čeka. Uglavnom, to je 10 minuta posla samo treba pažljivo odabrati firmware, region i pročitati tutorial. Ono što je najvažnije je da se garancija ne gubi stavljanjem novog firmware, kao što se gubi root-ovanjem.

Malopre primetih da mi izlazi neka reklama kad otkljucam telefon, kao da je neki virus.
Ima li resenja ili samo hard reset?

Evo da vidite o cemu se radi...
https://youtu.be/dtyZmZgXcBc

Sent from my Samsung Galaxy S8 using Tapatalk

Kad se svasta instalira nije ni cudo da se takve stvari pojave.

nije virus, vec obicna reklama.. deinstaliraj neke sumljive aplikacije koje si u zadnje vreme instalirao, dok ne prestane to da iskace.

Sent from Galaxy S8

Nista novo nisam instalirao, dugo vec koristim samo iste aplikacije.
79336e760cb0813afea32f61321aeb98.jpg
19292c036b0b09519ffbc2933bd90062.jpg

Ima li resenja nekog ili da radim hard reset?

Neka od tih aplikacija je, meni sumnjiv Call recorder

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Obrisao sam ga, i obrisao Cache iz recovery, opet izlazi.
Desava se samo kad otkljucam telefon, posle normalno sve, do sledeceg otkljucavanja.

Verovatno neka aplikacija aktivira otvaranje tog linka u pozadini, ali možda je neki addon u okviru tog brauzera koji si pokupio slučajno, ja bih kompletno očistio taj brauzer, ono Clear Data mislim da čisti sve.

Poslednja izmena:
Ne pomaze nista.
Obrisao sam sve podatke vezane za Chrome, obrisao sam sve zive aplikacije, i dalje otvara.

Evo koje su ostale:
86fe5d58633d77d6348a3446b206d4df.jpg

Jednu po jednu brisi, pa ces da vidis.

Probao sam da onemogucim pa ponovo omogucim Chrome, i od tada ne izlazi, a Chrome radi normalno.

Skrenirao sam preko Malwarebytes, i ovo mi je pronasao:
121e7e4f905efbf02e0022db40f98dbc.jpg

Nije mi dozvoljavalo da ga obrisem, a sada ga vise i ne pronalazi [emoji846]

da li vam se desava da prikljucite telefon na punjac a telefon pokazuje neko bezveze vreme punjenja, npr 2,30h ili 4h... i onda kada ga opet iskljucim sa punjaca i prikljucim ponovo, pokaze normalno vreme punjenja, npr 1,30h? probao sam vise punjaca i originalni i na svima se povremeno to desava..

Sent from Galaxy S8

Meni se to dešavalo, retko, par puta samo ali se sećam da je bilo toga. Pokaže neko to bezveze vreme inicijalno ali posle par sekundi pokaže ono normalno. Da li dok skonta da je punjač Fast Charge, ko će ga znati...

desava mi se i sa drugim kablom to, ali ako ga ostavim tako ukljucenog ne smanjuje vreme i nekad (bas retko) mu treba cela noc da se napuni iako je kabel ukljucen na brzi punjac. hm...

Sent from Galaxy S8

Instaliraj accubattery i vidi kojom jacinom ti puni. Deluje da je do punjaca/kabla...mada ako si probao razlicite kombinacije moguce da je do telefona...i sporim punjenjem punjacem od 1A bi trebalo za 3-4 sata od 10-100% da napuni.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Meni je bio kabl, čak se u toku punjenja dešavalo kao da se prekine i opet uključi pa se čuje zvuk ponovnog uključenja punjača. Kada sam ga promenio više se nikada nije desilo.

Bolja aplikacija je Ampere

+1 za Ampere, nego taj accubattery koji usput crpi bateriju.

skinuo sam Ampere pa cu pratiti sta pokazuje aplikacija a sta kaze telefon za vreme punjenja..

a moram kupiti i neki kabel opet. oroginalni sam sj*bao kada mi se tel punio u dzepu sa power banka..

posle toga mi je drug dao neki najobicniji usb c kabel, neki tanki koji bas ne izgleda kvalitetno, i preko tog kabela mi nije radio fast charge, ali kupio sam neki kvalitetniji za 1200 din, zaboravih koji je proizvodjac, bas je debeo i mislio sam da ce raditi ok, mada mi je verovatno bolje da porucim mozda neki ugreen sa aliexpresa ili neki slican, valjda ce raditi ok.

probao sam i sa sestrinim originalnim od s8, jednom mi je pokazao tako dugo vreme punjenja, kada sam iskljucio i ukljucio ponovo bilo je ok...

sve se nadam da nije do telefona 🙂

Sent from Galaxy S8

Iskreno mislim da ti nisi dovoljno pažljiv sa tim kablovima / usb, imam takvih par u društvu, jednostavno oni bi samo menjali kablove i usb portove.

Što se tiče kvaliteta, ja 6 meseci koristim ovaj i nikakvih problema nemam. Ovaj max isporučuje 2A čisto da znaš. Preko 2A su oko 6/7.

CAFELE Original Type C USB Cable for Huawei Honor 9 Xiaomi MI5S Mi6 One Plus 3t 5 Single Port Charging Data Type-C USB Cable
http://s.aliexpress.com/z2e22y2y?fromSns=Copy to Clipboard

Možda si od tog punjenja u džepu malo olabavio/poremetio ono mesto(USB C) na koje se kači punjač .. tako da je možda i do telefona.

Iskreno mislim da ti nisi dovoljno pažljiv sa tim kablovima / usb, imam takvih par u društvu, jednostavno oni bi samo menjali kablove i usb portove.

bas naprotiv, ovo mi je jedini kabel koji je crkao, slucajno sam ga zakacio. inace nikada ni na jednom telefonu mi se nije pokvario punjac ili izlomio kabel, uvek pazim, ovo je bio 'nesrecni slucaj' 🙂

Sent from Galaxy S8

Ali ako kazes da si probao razlicite kablove ili je do kvaliteta tih kablova ili usb port, trece nema, sem naravno maticne 🙂

Nazad
Vrh Dno