Šta je novo?

Samsung Galaxy S8 / S8+

Kao sto Macbook dize cenu u nebesa, tako i Samsung sada kada odvali cene ljudi ce se naloziti da je to ludilo i ima da ubiju sa prodajom.
Samsung i Apple kao vodece kompanije u mobilnom svetu ne zanimaju zemlje treceg sveta kao sto je Srbija. Obaziru se na zemlje gde ljudima 200$ nije neka velika razlika za flagship.
Samsung ce vise zaraditi na tome sto ce xxxx broj ljudi platiti 200$ vise za njihov telefon nego sto ce xx ljudi odustati od kupovine u Srbiji.
Ne brinite se vi za Samsung, proracunali su oni sve.

Ako mi mozemo da platimo Most na Adi nekoliko milki vise mogu i Samsungovi kupci par stotina vise da daju.

Gledate pogresno na to. Mi nismo zemlja u kojoj vecina moze da priusti flagship telefone, i za to nisu krivi proizvodjaci vec drzava. U USA lepo 95% telefon ide na mesecne rate i sada umesto sto su placali 28$ mesecno, placace 35$, neosetna razlika i Samsung to zna, i zato to i radi. Vazi i za ostatak evrope isto, jednoatavno operateri nisu lopovi kao u Srb, i bore se za svakog korisnika jednako, i obaraju ponude jedni drugima.

Nisam Samsung fanboy, pricam ovo i za telefone i Macbookove.
Ne treba kriviti proizvodjace sto u Srbiji ljudi ne mogu da priuste to, vec druge organe. Ciljana grupa Samsunga i Applea moze da priusti njihove proizvode bez problema, zato su tu gde jesu i zato imaju takve cene.

Srbija je jednostavno drzava gde prosecan potrosac ne moze da priusti ni flagship od 500$ tako da ne znam zasto se iko buni da l je 700$ il 800$ kada mi me spadamo u grupu kojoj je taj telefon namenjen.
To je kao kad bi se bunili sto su digli cenu Ferariju za 300.000 od proslogodisnjeg modela(lupam), ko ima platice, ko nema, kupice nesto drugo.
Ponavljam kriv je neko drugi, a krivi smo i mi sto smo dozvolili da nas sisaju, i sto biramo ljide koji nas sisaju, i zato treba da smo osisani.

Sent from my SM-G935V using Tapatalk

Poslednja izmena:
^ ljudima koji razmisljaju tako,kao sto i ti razmisljas,zelim da sledece godine Samsung rebne cenu na 2000 dolara :)

^ ljudima koji razmisljaju tako,kao sto i ti razmisljas,zelim da sledece godine Samsung rebne cenu na 2000 dolara :)
Ja cu da kupim ono sta ja mogu da priustim i sto mislim da vredi te pare.
Ja ti samo govorim kako proizvodjaci razmisljaju. Ja necu da kupim ferarija zato sto au oni rebnuli cenu a ja nemam pare da ga platim. Isto tako cu kupiti telefon koji mogu da priustim, a ne da dajem 3 mesecne plate jer nam je drzava treceg sveta.

Sent from my SM-G935V using Tapatalk

***, kad se sjetim vremena kad je izasao Galaxy S1 (i9000) bio u to vrijeme flagship a novog ga platio oko 300eura. I tad mi pojedini govorili "jesi lud, gdje ces tolike pare dati za mobitel"
Sad flagship uredjaji 800-1000 e

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Samsung Galaxy S8

Kakvo povećanje cena s7/e, u najbolje slučaju će se održati na toj ceni ali iskreno očekujem da bubnu 50tak eura, jer cenu ne diže forum i uža narodna masa koja prati šta stvarno vredi nekih para, već šira narodna masa koja zna samo da je to broj više od 7 i da ima svašta nešto novo što su videli na reklami...

U suštini možda malo bolji scenario nego s6 sto je prosao.

Sent from my iPhone using Tapatalk

pa kp i preprodavci ce ga dici druze sigurno, u prodavnicama i preko operatera je i sad skuplji za 250e od realne cene.

galaxy-s8-secure-folder.png

Samsung sličica ...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk v6.4.10 (Build 865)

Svaka roba ima svog kupca, baš kao što nisu svi u mogućnosti da priušte sebi sve.
Neko voli premium osećaj u ruci i u mogućnosti je da priušti sebi ovaj ili ovakav telefon pa će na isti paziti, a opet ima i onih koji će se zadovoljiti sa telefonom od 100-150€ ili nekim plastičnim ili će pričati kako su za manje para kupili bolje/više nego ovi prvi za više i time se sebi pravdati nemogućnost da priušte ono što bi voleli.. svega ima, samo svi mi nikako da shvatimo da ne trebamo da guramo noseve u tuđe odluke i novčanike.
Šta mene briga da li će se razbiti ili neće kad padne jer ga ja svakako neću kupiti pored ovog koji trenutno koristim. Isto tako, da sam na nekoj ranijoj generaciji, verovatno bih razmislio o ovom jer zaista izgleda odlično (osim nesrećnog skenera pored kamere) a standardno će opet imati jedan od najboljih ili najbolji hardver u ovoj godini...

Elem, lep telefon i nešto manje lepa cena. Mene zanima sama prezentacija i kolika će mu biti cena u paketima kod ovih naših.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Standardno će biti najpovoljniji u Vip-u

S7 EDGE

U Telenoru uz tarifu "prenesi bubreg ipo" :)

I dalje ne mogu da verujem da je fp skener pozadi i to na kakvom mestu. Kao ajde da se razlikujemo od konkurencije i jos da izgleda elegantno.
Vec vidim Flosija kad ga otvara i govori "really Samsung? r u kiddin me?"[emoji23]

Sent from my Nexus 5X

Nema za sta da se u'vati

gsmarena_005.jpg

jel samo ja vidim potpuni dizajnerski promasaj i neupotrebljivost ovog telefona?

nije stvar u ukusu nego kako mislis da koristis ovakav telefon? Dlan ce ti uvek biti preko back dugmeta ako ga drzis u desnoj ruci. Game launcher folder i sve ispod njega ce ti lezati u dlanu

Ma ja jedva čekam da izadje nešto novo
Dosadio mi ovaj mada je dobar telefon
Dolazi u obzir i G6 pošto će on ranije biti u prodaji - samo da nije onih buljavih kamera nazad [emoji1]

S7 EDGE

Poslednja izmena:
Morali su i sa navigacijskim dugmićima da eksperimentišu.

Umesto trougao/krug/kvadrat oni sviraju ...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk v6.4.10 (Build 865)

da , kakvi su ovo nav bar dugmici :) kao da gledam film arrival :)
prelep je od napred

Kol'ki ekran sunce ti :D

Bože sačuvaj za nav dugmiće, što li su menjali one stock da mi je znati..

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Uz ovo trebaju da dele dva zamenska displeja i jedno gratis menjanje.
Razbice se pri prvom padu, a ko kupi case za njega taj ga i ne zalsuzuje :D

Poslao Havaji P9

Ove god ima Samsung da razbije sa prodajom. Što se tiče dizajna fenomenalan je, svemirski. Ali što se tiče praktične upotrebe nek je budućim vlasnicima bog u pomoć. :D

Sent from my D6503 using Tapatalk

Ne znam sta se toliko odusevljavate telefonom od 90%+ stb ratio. Nema vise dizajna telefona, samo mogu ivice da "zaostre" Ili da budu ovakve fazon s3. Meni je ovo bezveze kao I Mi Mix, totalno neupotrebljivo.

Poslednja izmena:
Ja sam se oduševio samim tim što su izbacili vasljivo home dugme

S7 EDGE

Pa ovo je budućnost dizajna. Što se estetike tiče ovo je super i izaziva onaj WoooW osjećaj, ali sa tačke upotrebljavosti biće bas zeznuto za korišćenje. Upravo zbog toga WoooW osjećaja Samsung će ove god da razvali sa prodajom. Koliko li će ga samo desetina miliona kupaca kupiti čim ga vidi.

Sent from my D6503 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno