Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Samsung's software updates for its phones have not previously been questioned. But the Italian regulator said it acted on complaints about the Samsung Galaxy Note 4 released in September 2014.
It found in a months-long review of customer service records and internal emails from Samsung that an Android operating system update released in 2016 was not optimized for the Galaxy Note 4. The update produced serious malfunctions, including unwanted automatic restarts, because it put too much stress on ageing Note 4 devices, the regulator concluded.

https://www.reuters.com/article/us-...e-samsung-over-software-updates-idUSKCN1MY1CN

Sad kakve to veze ima sa S7 nisam baš siguran...

Pa i nema... Nego samo da se okaci nesto :)

Generic, m8 :)
Ono na cemu im lupe kazne je samo sitnica, uvek je mnooogo vise ispod.

Koji nov telefon do 5'' je po kvalitetu makar približan S7. Posle deset godina korišćenja Nokie 6303i (koja i dalje perfektno radi), planiram da pređem na Android i kupim nov S7 pošto ne nalazim ništa slično u toj veličini ekrana. Igranje i ostale dečije zabave me ne interesuju ali mi je kvalitet uređaja važan.

Redmi note 5 Ai Dual camera, po krajnjim dimenzijama je kao S7 skoro a ekran je 5,5 mislim, kad se moj S7 potopio u Drini uzeo ovaj da probam i prezadovoljan sam.

RN 5

Hvala na predlogu ali mi ta dva telefona nekako ne spadaju u istu kategoriju po kvalitetu izrade i upotrebljenim materijalima.

Redmi note 5 Ai Dual camera, po krajnjim dimenzijama je kao S7 skoro a ekran je 5,5 mislim, kad se moj S7 potopio u Drini uzeo ovaj da probam i prezadovoljan sam.

RN 5
A kamera u odnosu na S7? Cpu? Nisam upućen u kineze ali vidim da se pominju.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Imaš na netu dosta poredjenja.

Preko dana nema razlike, kad padne noć malo je bolji S7.

CPU je gotovo isti, po pitanju skora.

Baterija je malo reći da je duplo bolja na RN5.

Ekran solidan (naravno amoled je bolji sem ako nema burn in)

Build quality bolji S7.

Više interne u korist RN5 64vs32.

Zvučnik glasniji na RN5.

Slušalica kvalitetnija na S7.

RN5 brži u radu.

To ti je ukratko.

Dodao bih samo na ovo što je Djilkosh napisao da je kod mene stock kamera i da bolje fotke u uslovima slabog osvetljenja rešavaju rutovanjem i ubacivanjem GCam, RN5 ima fanstatsican Portret mod koji S7 nema na tako da su u globalu jako slični a razlika u parama je neopravdano veća za S7 po meni.

RN 5

each film frame is captured at a rate much faster than it will be played back. When replayed at normal speed, time appears to be moving more slowly.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Da li je ista oznaka S7 za evropsko i za USA?

Drugar ima na prodaju, oznaka je G930F, Phone info aplikacija izbacuje zemlju porekla USA, procesor MSM8996, i ima natpis Galaxy S7 na ledjima.

Da nije mozda neka kopija?

Sent from my Samsung Galaxy S9+ using Tapatalk

Da li je ista oznaka S7 za evropsko i za USA?

Drugar ima na prodaju, oznaka je G930F, Phone info aplikacija izbacuje zemlju porekla USA, procesor MSM8996, i ima natpis Galaxy S7 na ledjima.

Da nije mozda neka kopija?

Nije ,to je sa snapdragon procesorom.

Jel to bolja ili losija verzija?
Uzimam u zamenu, pa da znam da se ne zeznem.

Jel to bolja ili losija verzija?
Uzimam u zamenu, pa da znam da se ne zeznem.

Uvek je Exynos verzija bila bolja ali se , izgleda, nešto promenilo od osmice pa na dalje. Nisam detaljno ispratio a nekad i nisi mogao naci Snapdragon u Evropi.

Neka me neko dopuni ali sam siguran da je jos s7 bio bolji u Exynos varijanti. Za dalje,ne znam .

Kako američka verzija, a 930f?

930f je oznaka za Evropu.

Kako da budem siguran da nije kopija neka?

Evo, slikao...
2136cbe9bccee93d58d6c70197fa870e.jpg
b16ea429152852e1aaae9de079cf032a.jpg
fce29f73b2e3ae08c091d2ee60275d2f.jpg

Nesto je i meni sumnjivo, zato sam i pitao.
Svaki model S serije sam imao, S7 najduze...nesto je ovde cackano.

Mozda nije kupio kod operatera, nego one "Unlocked" sa Amazona. Prilicno su popularni u US.
A salju ih obicno iz HK, Global modeli.

EDIT: Nije, ovo je TMobile verzija, hero2qlteTMO.

Poslednja izmena:
Postovani forumasi,

zamolio bih vas za pomoc.. pokusao sam da nadjem resenju na forumu i na google-u, no nisam uspeo.. nadam se da cete mi mozda vi pomoci..
Naime, koristim S7edge vec godinu ipo dana i sve je bilo ok do pre par dana.. iz nekog razloga azurirao sam google nalog i pri pokretanju aplikacije health dobijam poruku da ne mogu da pristupim aplikaciji sa rutovanog uredjaja.. instalirao sam aplikaciju root checker basic i dobijam odgovor root access is not properly installed on this device..
S obzirom da sam telefon uzeo od drugarice, tj njenog brata koji ga je doneo iz Austrije nisam imao pojma da je rutovan niti se uopste i razumem oko svega toga..

Izvinjavam se na opsirnijoj poruci. Nadam se da mi mozete pomoci oko toga sta dalje.

Hvala

Postovani forumasi,

zamolio bih vas za pomoc.. pokusao sam da nadjem resenju na forumu i na google-u, no nisam uspeo.. nadam se da cete mi mozda vi pomoci..
Naime, koristim S7edge vec godinu ipo dana i sve je bilo ok do pre par dana.. iz nekog razloga azurirao sam google nalog i pri pokretanju aplikacije health dobijam poruku da ne mogu da pristupim aplikaciji sa rutovanog uredjaja.. instalirao sam aplikaciju root checker basic i dobijam odgovor root access is not properly installed on this device..
S obzirom da sam telefon uzeo od drugarice, tj njenog brata koji ga je doneo iz Austrije nisam imao pojma da je rutovan niti se uopste i razumem oko svega toga..

Izvinjavam se na opsirnijoj poruci. Nadam se da mi mozete pomoci oko toga sta dalje.

Hvala
Kako dalje zavisi od toga šta zelis. Mislim da ti je jedino rešenje da skines firmware za tvoj model i flesujes kroz Odin. Skidas sa samsungmobile sajta. Mozdda može i sa nekog drugog ali ja ne znam.

Postovani forumasi,

Hvala

Ne mora da znaci da ga je brat od drugarice root-ovao.
Dešava se da mobilni operater root-uje uređaj na nekom nivou za potrebe svog "bloatware-a" koje nude sa uređajem.

neki update mi stigao.... Da li zna neko šta ispravlja i sl?

8d172a6d7bf30a903d48b04f42642413.jpg

Poslednja izmena:
I meni stigo od 200mb, cekam utiske..

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Pa bilo je i za 1. avgust, ima i za 1.septembar, sad i za 1.oktobar.... nece valjda svagog meseca biti to bezbednosno azuriranje :wall:

Vrh Dno