Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Prvi dan sa S7E na Oreo, 24% baterije evo ga 01:10 a skinut u 10 sa punjaca. Ne znam sta mu je al' ovo me podseca na bateriju koju sam imao prosle godine u ovo vreme, bas sam zatecen.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Da ne bude kao Apple i usporavanje uredjaja :)

@Zekiju
Aha. A šta kad prisloniš prst na fingerprint ti odmah ponudi za ukucati password, ili ipak moraš klikati home dugme ?

Aha, Nova Launcher je mogućnost ako baš ne bude nečega običnijeg. Sada sam našao u playstore, Screen Lock (One touch...), crno siva okrugla ikona, oko 5 MB je čak, ali oko 500 000 ljudi je skinulo. Pročitao sam komentare i puno ih kaže da je super i da radi sa fingerprint senzorom. Sutra ću isprobati.

Radi ispravno ! (Nougat) Za face unlock ne znam da li radi, jer na mom Galaxy A3 2017 ga nema.
Samo sam stavio kvačicu na ono ''(experimental) Fix fingerprint...'' tako da i fingerprint radi. Stavio sam da je samo ikona na home screen, nigdje drugdje. Znači treba se stvoriti druga ikona koja se zove ''Lock',' jer ona prva ikona je samo za podešavanje. Pola vremena sam izgubio na to da mi je sakrio tu Lock ikonu na neki drugi screen, nisam se odmah sjetio. Može se namjestiti i vrstu zvuka prilikom zaključavanja.

Poslednja izmena:
@invictus2404 gde ima tutorijal sta treba da se uradi?

Nemam niti ista znam oko toga :)
5 godina na iphonu, 9 meseci na s7

Pa bez toga ne ide, nazalost.
A sad bas da zatrpavamo temu kako rootovati S7 google i kucaj pa kad ako to zavrsis, onda ti sve objasnjavam kako da flesujes modem.

Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk

Ima li neko info da li u Promobiju, u Novom Sadu, pri promeni stavljaju originalnu bateriju a neki krš sa alija?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Naravno da stavljaju originalne delove!

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Hvala @komsa. Odlično radi..

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Pa bez toga ne ide, nazalost.
A sad bas da zatrpavamo temu kako rootovati S7 google i kucaj pa kad ako to zavrsis, onda ti sve objasnjavam kako da flesujes modem.
?? Aman, bre, ima i modem za flash kroz Odina, prekini da forsiras root :D

Brate mili ... Invictus prestani da shvatas licno nesto sto covek sa pravom govori i prestanite ljudi moji da se ponavljate. U ovoj temi vec ima kako se radi i preko odina i za root varijantu. Ni jedno ni drugo nije rocket sicence , umesto sto ljudi dodju na poslednju stranu teme i pitaju kako nek krenu da koriste search i problema nema ...

Koj modem da skinem i da flesnem preko odina?
Izvini, i pogledaj post iznad i sve ce ti biti jasno zasto ti ne mogu pomoci.
Ljudi su se bunili ne zele pomoc, cak su i brisli neke moje korisne postove, a tudje beskorisne ostavljali.
Tako nazalost ne mogu dalje pomoci, suvise je jak lobi koji ne zele da se pomaze drugima.
Kao sto mozes procitati post iznad, imas u temi valjda ili cimni bosla nek ti nadje, receno mi je da se o ovome vise ne pise.
Pozdrav.
Bosla predlaze da uradis search i bice sve uredu.

Poslednja izmena:
Ljudi su se bunili ne zele pomoc, cak su i brisli neke moje korisne postove, a tudje beskorisne ostavljali.
Tako nazalost ne mogu dalje pomoci, suvise je jak lobi koji ne zele da se pomaze drugima.
Kao sto mozes procitati post iznad, imas u temi valjda ili cimni bosla nek ti nadje, receno mi je da se o ovome vise ne pise.
Pozdrav.
Bosla predlaze da uradis search i bice sve uredu.

Ne lezi ti uloga zrtve :)

Dakle covek je pitao preko odina kako da flashuje - samim time ti si se od toga u barem 5 postova odrekao jer pomazes samo ljudima koji rade root metodu. To receno :

Preko Odina (ne tripuje knox , uredjaj ostaje official , nikakvo muljanje sve legalno)

Skine se Odin 3.13.1 extrakt negde na disk

Skine se Modem fajl - konkretno prvi post je za Edge/Edge Dual - par postova ispod ima za Flat/Flat Dual - Obratiti paznju da je ovo za EXYNOS verzije - ako ne znate sta je ovo - sacekajte OTA update.

Skine se samsung USB drajver - restart je pozeljan

Telefon se stavi u download mode (Vol.down, Power, home pa posle vol.up za dl mod) Odin se ranuje kao admin, telefon poveze sa kompom. i samo se flashuje modem fajl (CP). Telefon se restartuje i voila. ~ 5 min posla.

Za Root metodu opet ovde ili na XDA je vec dovoljno puta ponavljano. Alternativa za one koji ne zele nista da diraju je da sacekaju sledeci zvanican OTA update i to je to. Cela ova prica je previse "mistifikovana" a zapravo je stvar vrlo prosta ...

Sidenote:

Duplo proverite sve sto sam iznad napisao jer pisem "iz glave" ima u linkovima koje sam postavio a i google je prijatelj, kao i ovaj forum , xda ...

Poslednja izmena:
Ne lezi ti uloga zrtve :)

Dakle covek je pitao preko odina kako da flashuje - samim time ti si se od toga u barem 5 postova odrekao jer pomazes samo ljudima koji rade root metodu. To receno :

Preko Odina (ne tripuje knox , uredjaj ostaje official , nikakvo muljanje sve legalno)

Skine se Odin 3.13.1 extrakt negde na disk

Skine se Modem fajl - konkretno prvi post je za Edge/Edge Dual - par postova ispod ima za Flat/Flat Dual

Skine se samsung USB drajver - restart je pozeljan

Telefon se stavi u download mode (Vol.down, Power, home pa posle vol.up za dl mod) Odin se ranuje kao admin, telefon poveze sa kompom. i samo se flashuje modem fajl (CP). Telefon se restartuje i voila. ~ 5 min posla.

Za Root metodu opet ovde ili na XDA je vec dovoljno puta ponavljano. Alternativa za one koji ne zele nista da diraju je da sacekaju sledeci zvanican OTA update i to je to. Cela ova prica je previse "mistifikovana" a zapravo je stvar vrlo prosta ...

Niko nije zrtva, zasto bi iko bio?
Te ne razumem tu tvrdnju.
Drugo ni ovde se ne tripuje knox, postavio sam SS, ne zelis da gledas druze, lepo se vidi 0x0 da ne ponavljam SS ponovo zbog nekog koji pise samo da bi nesto napisao.
Nista nije mistikovano, sve je lako i transparentno u oba slucaja, samo ti tako zelis da predstavis.
A i SH mi radi a on ne radi kad je okinut knox.
Al dosta je vise o ovoj temi, napraviste famu i zbrku a samo sam hteo pomoci ljudima u jednoj recenici jer je sve prosto da prostije ne moze biti.

Ubacis TWRP bez tripa KNOXa?

Niko nije zrtva, zasto bi iko bio?
Te ne razumem tu tvrdnju.
Zaista ?

Sve tvoje recenice , ali da pogresio sam - zrtva i teorija zavere je preciznije receno :)

Ali apsolutno se slazem sa tobom , i neka tvoja bude poslednja !

Al dosta je vise o ovoj temi, napraviste famu i zbrku a samo sam hteo pomoci ljudima u jednoj recenici jer je sve prosto da prostije ne moze biti.

Ubacis TWRP bez tripa KNOXa?
Pa postavljao sam juce SS, nadam se da si video isti.
Evo jos jednom
Zaista ?

Sve tvoje recenice , ali da pogresio sam - zrtva i teorija zavere je preciznije receno :)

Ali apsolutno se slazem sa tobom , i neka tvoja bude poslednja !
Gospode boze...

2bed32da8a10a6279149c9d07257b19e.jpg

214d10fd45e682502fb3a8aef4f8ab35.jpg
de1e764863d019b6e339fdcf16096822.jpg

Poslednja izmena:
Cisto informativno - ne postoji nacin do dana danasnjeg da se flashuje custom recovery/root a da se ne tripuje knox. Ostavljam 1% sanse da ovo nije istina.

Sto se tice Samsung Knox checkera - Kao i za mnoge druge stvari MAGISK uspesno krije pravi status KNOX-a...

Ovo pisem cisto da se ljudi slucajno ne bi zajbali - ako imaju regularnu garanciju i flashuju custom rom / root / recovery misleci da je moguce zadrzati KNOX status 0x0.

Opet - ko ne veruje ? Postoji makar 1000 pametnijih i daleko edukovanijih ljudi na ovu temu na XDA forumima koji o ovome pisu mesecima , godinama unazad...

Poslednja izmena:
Nista nije sakriveno u Magisku.
519f8763191a520d178fe57e27731030.jpg

Meni nije do garancije, vec da bi mi izmedju ostalih radio Samsung health, koji ne radi kad je okinut KNOX.

Poslednja izmena:
Zasto ti je PDA G965, S7E fon (pretpostavljam jer je ostalo G935)?

Secam se (izbrisanog?) screenshota, nego kako?:) I da li je isto u Settings->About->Status?

Poslednja izmena:
Meni se čini da je julski update popravio cell stanby, ali videćemo za par dana da li je to, to.

Radi li adhell 2 na oreu?

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

I sta je doneo Oreo? Osim subjektivnog osecaja baterije i "fluidnosti", BILO STA?

Trajanje baterije je malo bolje na Oreu a fluidnost dosta bolja. Tu je i dual Messenger podrška koja bi nekima mogla biti od koristi. Ostale promene su uglavnom kozmetičke prirode ali su i dve gore navedene sasvim dovoljne da se ni malo ne pokajem što sam prešao na Oreo. Pri svemu tome nisam izgubio ništa

Послато са SM-G9350 уз помоћ Тапатока

Vrh Dno