Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Probaj ti holandski pa javi.
Modemi nisu isti u svim firmware-ima, pa mozda... mada iPhone i Samsung S obicno za ceo svet stave da radi telefon, moguce da US firmware slabije trazi nase frekv.

Na P780 je bilo velike razlike naspram toga firmware za koju zemlju se stavi.

Sad gledao kod kolege na Note 8, uzeo ga u MTS-u i sve isto kod njega. Bukvalno ista jacina signala. On se cak zalio, pisao zalbe.
Ovi mu se samo izvinuli, jer nisu u mogucnosti da mu pomognu.

-105dBm uopste nije los signal za 4G. Sa tim signalom i kada se u isto vreme nakaci 50 ljudi mozes solidno koristiti.
Za 3G bi ti bilo vec ... nije za net, preslabo radi sa takvom jacinom (3G), ali razgovori opet mogu, mada ako vidis negde u sobi -105dBm, verovatno ce negde pasti i na -108/110dBm sto je vec neupotrebljivo uglavnom (ostaje signal, ne prekida razgovor ali se desi da se ne cuje).

A u takvim mikro-lokacijama MTS izlazi u susret samo ako ima puno prigovora ili neka firma ima tamo kancelariju (obicno ako se preseli).

Trebace mi vremena dok isprobam sve mogucnosti.
A kod mene na Bezanijskoj kosi, MTS radio bazna stanica je udaljena mozda 500m, a ja sam na poslednjem spratu (6-tom) zgrade. Nemam direktnu vidljivost, ali to ne bi trebalo da predstavlja problem.
Ali nije samo problem kod mene kuci. Sad sam na poslu u Zemunu, na keju, i opet isto.
Jacina 3G signala je ok. Koliko ja znam, za razgovore se ne koristi 4G kod nas.
Za svaki razgovor telefon sam prebacuje na 2G ili 3G.

Uzmi neku VIPovu karticu pa vidi sa njom kakav je signal, cisto da znas dal je do mreze ili nesto tel zeza.

Послато са LG-H870 уз помоћ Тапатока

Sad gledao kod kolege na Note 8, uzeo ga u MTS-u i sve isto kod njega. Bukvalno ista jacina signala. On se cak zalio, pisao zalbe.
Ovi mu se samo izvinuli, jer nisu u mogucnosti da mu pomognu.
O tome ti pričam ;)

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

BTW, nisam siguran za N8 kakav je signal, ali S7 ima jaci signal od Note 3 i 5 sa istom karticom na istom mestu.

Da li je neko povezivao S7 sa Garmin satovima, konkretno vivosmart HR+? Naime, na 6s je radilo bez problema, a ovde nece pa nece, sudeci i po pricama korisnika sa Garmin foruma. Valjda me nece naterati na zlo, da se vratim u iObor :D

Kod mene radi bez greške Vivomove HR i Galaxy S7, čak mislim da sync i notfikacije rade brze nego sa Fitbit-om koji sam imao pre Garmina.

Jeste primetili nesto posle ovonedeljnog update-a Google Play Services?

Meni sve ok, za sad..

Kod mene radi bez greške Vivomove HR i Galaxy S7, čak mislim da sync i notfikacije rade brze nego sa Fitbit-om koji sam imao pre Garmina.
Izgleda da nece da radi bez Garmin Connect aplikacije jer treba dodeliti dozvole pristupa Sms-ovima, pozivima itd. Na iPhonu je radila sinhronizacija i bez aplikacije.

Ja imam Connect aplikaciju instaliranu. Iz nje biraš koje notifikacije želiš da ti stižu na sat

Da, samo sam ja na iPhone-u navikao da mi stizu notifikacije i bez aplikacije, samo sa Bluetooth uparivanjem.

Google Camera with working portrait mode V4

https://forum.xda-developers.com/galaxy-s7/themes/google-camera-portrait-mode-t3736859

Working list on S7 Exynos:
-Portrait mode front/back cam
-HDR+ front/back cam
-photo sphere
-panorama

Bugs on S7 Exynos:
-exposure adjustment not working on touch to focus
-after clean install or clear data when you enter then exit settings the first time, the app hangs. Kill the app and start again to fix it.
-if the app hangs during processing a HDR+ or portrait shot, memory leak (500-600 MB) could happen. If it is leaked by GCam, a force close in settings can eliminate it (a swipe away is not enough). However if it is leaked by cameraserver, cameraserver needs to be killed i.e. a reboot is needed for non-rooted users. Memory leak could be observed by looking at 'cat /d/ion/buffer' using adb or root shell.
-in auto HDR+ mode, sometimes HDR+ doesn't want to activate anymore, only normal shots are taken. Workaround: restart the app (swipe away from recents)
-front cam video recording crash

Kako rešavate da vam više od jednog ili dva SMS-a(mrzi me da brojim karaktere) ne šalje kao MMS i posebno naplati?

Kako rešavate da vam više od jednog ili dva SMS-a(mrzi me da brojim karaktere) ne šalje kao MMS i posebno naplati?
Mislim da to moras ovde..

Kad je automatski onda prelazi u mms
239dbe610b388dff2b4729f7c5f5d8b9.jpg

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

nije to, to je nacin kodiranja u samom sms-u. zavisi koju app za sms koristis, mora biti negde u podesavanjima nesto kao Send multiple sms as mms ili slicno.

Sent from Galaxy S8

Ajde da postavim pitanje ovde. Racunam da cu pre da dobijem odgovor, a i sistem je isti.

Kad mi stigne poruka od Telenora da sam imao propusten poziv sa tog i tog broja, ranije dok sam imao Note 4 klikom na taj broj imao sam opciju da vidim koji je to kontakt (ako ga imam u imeniku). Sada na S6 edge kad kliknem na broj odmah mi otvara dialer sa tim brojem i nemam pojma ko je to. U pitanju je poslednji stock 7.0 rom.

Ajde da postavim pitanje ovde. Racunam da cu pre da dobijem odgovor, a i sistem je isti.

Kad mi stigne poruka od Telenora da sam imao propusten poziv sa tog i tog broja, ranije dok sam imao Note 4 klikom na taj broj imao sam opciju da vidim koji je to kontakt (ako ga imam u imeniku). Sada na S6 edge kad kliknem na broj odmah mi otvara dialer sa tim brojem i nemam pojma ko je to. U pitanju je poslednji stock 7.0 rom.
A kad pozoves jel se pojavi ime iz imenika?

Ja nisam nasao tu opciju na S7, a i meni nedostaje :(

Da javim za USB monitor, BTW, probao sam da napunim OP3T sa Dash chargerom, i monitor meri 1.4A... znaci skroz out.

Pokaze mi kontakt kad izbrisem +381 ali mi je glupo da tako uvek radim ili dodajem u kontakte +381. Ono je bilo odlicno resenje i nije mi jasno zasto su to izbacili.

To je vec nesto drugo, ako ti u dialeru ne prikazuje, ima veze sa time da li registruje trenutnu zemlju... ne secam se da sam nekada uspeo to da izmenim.

I samo na Note 3 Duosu mi to nije radilo, svi drugi telefoni su prikazivali.

Posle par mjeseci korišćenja telefona moram reći da sam zadovoljan kvalitetom, kamerom, brzinom punjenja, ekranom (značajno bolji nego na IP6 recimo), vodopropusnošću (nije ušla vlaga na skijanju gdje sam bio mokar kao čep). Jedina mana je cijena ali...

Mislim da to moras ovde..

Kad je automatski onda prelazi u mms
239dbe610b388dff2b4729f7c5f5d8b9.jpg

Jeste to je u pitanju. Kad stoji sistemski na automatic jedna poruka je 30 karaktera, posle treće to jest posle 90 karaktera pretvara kao MMS. Kad se ručno postavi na GSM Abeceda isto može 3 poruke, samo što je u ovom slučaju jedna poruka 160 karaktera. Tako da sada tek posle 480 karatera prebacuje na MMS.

Nazad
Vrh Dno