Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Problem sa tim staklima je sto ne verujem da su ojačane kao original i bez zaštite ima da se ogrebu veoma brzo.
S7 active, koliko se secam, ima potrosni sloj koji se menja kada se izgrebe polomi ili sta vec.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Eto i ja sam postao vlasnik telefona S7. :D
Hvala svima ovde koji su me posavetovali o cemu da vodim racuna pri kupovini. :)

Treba mi pomoc oko izbora zastitnog stakla da sto bolje prekriva ekran i neke maske/bumpera da lepo stiti (ne smeta mi ako bude malo veca maska/bumper).
Jedino sto sam video i sto mi deluje kvaliteno i pouzdano je ovo: https://www.spigen.com/products/galaxy-s7-case-rugged-armor-black
A za zastitno staklo nemam nikakve predstave. Na istom sajtu sam video ovo: https://www.spigen.com/products/galaxy-s7-screen-protector-curved-crystal
Negde procitah da neko stavlja i neko zastitno staklo na zadnjoj kameri?
Sta vi koristite, kakva su vam iskustva i sta predlazete?
Vidjao sam vec postove u ovoj temi ali sam se pogubio jer tada nisam imao telefon pa mi je sve zvucalo kao spansko selo, ne zamerajte :wall:

Ako uzmes dobru futrolu onda ti staklo ne treba.Samo nemoj da drzis telefon u dzepu sa kljucevima i ostalim stvarima koje ce ti izgrebati ekran.Ta spigen futrola je odlicna i neces se pokajati ako uzmes.Vecina stakala i folija ne idu do kraja ekrana i onda to izgleda katastrofalno.Samo polako i uzivaj u kupovini [emoji106]

Ako je običan S7 opušteno - kucaju na ebay-u Samsung S7 glass.

Npr ovo je džabaka - 1.5$ http://www.ebay.ca/itm/232167902480

Maska Spigen, isto na ebay-u zvanična njihova radnja ...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
To staklo nije original, 100%... :) A o tome da li kažeš kupcima da li je menjano ili ne možemo samo da nagađamo. Koliko li je ljudi dobilo ideju, čitajući ovu raspravu, da radi istu stvar koju si upravo opisao...
Kupujem i ja nekad preko OLX-a neke sitnice, telefone sa rezervom. To je se toliki sljam skupio tamo da je to strasno, ne znam je li tako na KP. Rijetko prodajem. Preovladava nekultura, nepismenost i neobrazovanost. Pametan covjek skonta sta te drvosjece prodaju, posle 2 recenice u dopisivanju. Mislim, meni je barem lako provaliti s' kim imam posla. Ovoga amora sa ovakvim stilom pisanja, provalis na kilometar da mulja...

Nego sta je neko neka vrsta prevare, nije prevara ako naglasis u oglasu, da je zamjenjeno staklo i stavljeno neoriginalno i samim tim prodavati jeftinije.

Sent from my G

Poslednja izmena:
Stigo zeni na telefon Android 7.0 da se instalira. Jel to radi ok na s7 edge ili su nesto sjebali, da mi me sedne posle ma glavu ako nesto ne radi.

Nemojte u top da zavrsim :)

Sent from my E6853 using Tapatalk

Stigo zeni na telefon Android 7.0 da se instalira. Jel to radi ok na s7 edge ili su nesto sjebali, da mi me sedne posle ma glavu ako nesto ne radi.

Nemojte u top da zavrsim :)

Sent from my E6853 using Tapatalk
Radi odlicno_Obrisi keš posle update-a i ima da leti.

Ako neko zna da li su ovo normalne temperaturne vrednosti nakon korišćenja od cca. 15 minuta (browsing, viber, fb) pri 50-60% bright. S7 (običnog)? Nema battery drain-a, 5h SoT bez problema ide...
Imam neki osjećaj da se grije više nego što bi trebalo, a temperatura je najviše baš ispod kamere oko logo-a. Daleko od toga da je vruć da se ne može držati, ali i pri normalnim radnjama čini mi se da brže dostiže tu "toplinu" nego npr. moj bivši M8.

Prilozi

• Screenshot_20170309-101942.png
    Screenshot_20170309-101942.png
    128.6 KB · Pregleda: 145
Eto i ja sam postao vlasnik telefona S7. :D
Hvala svima ovde koji su me posavetovali o cemu da vodim racuna pri kupovini. :)

Jel za 850KM? :D

Strasno sta rade ljudi, jos se mrtvi hladni hvale i ponose time.
Cuj biznismena, kupi polupan telefon, okrpi ga kod Mice staklara i proda kao da je bio netaknut.
Jos pokusava na nivou vrtica, da odrasle ljude ubedi da to nije obmana.

Sto se izdrzljivisti tice, meni s7e deluje za sada jako cvrsto, ispao mi je par puta na parket, tackicu nema.
Deluje mi da je super popunjen prostor iza ekrana, sto potpomaze otporu.

Cena zamene ekrana je 35.000 dinara, tako mi rece drugar iz mtsa.
Za moj htc one m7 je 4.7"(ako se dobro secam) fhd ips ekran kostao 200e.
Mislim da kod nas nema zamene ekrana flagship modela u ovlascenom, ispod 200e, a svi 5.5+ ekrani su jos skuplji.
Edge 5.7" kosta mozda do 20% vise da se zameni od konkurentskih ekrana.

Sent from the 7th edge of the 3rd world.

Poslednja izmena:
****** koja sam primetio na N i sad cu ponovo iz recovery, ne oglasava mi ton za sms, a stoji broj neprocitanih poruka na ikonici, i sad hteo da izvezem kontakte na sd karticu nema ono obavestenje da se izvodi i da su izvedeni, samo se pojave....zbog ebenog sms moram sve iz odina.

Onaj backup što jede bateriju se odnosi na Samsung Account ili Google account?

Google. Ali ja nisam primetio da imam taj problem na 7.

Meni su oba bekapa ukljucena za sve, upaljena lokacija i bt nonstop, ekran na 50% i lagano mi izvlaci 2 dana sa oko 6 sati sot.

Koliko imate SOT na obican S7. Meni se vrti malo preko 3h. 80% 3g. Da li treba vratiti na fabricko ili je dovoljan samo kes posle prelaska na 7.0

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Koliko imate SOT na obican S7. Meni se vrti malo preko 3h. 80% 3g. Da li treba vratiti na fabricko ili je dovoljan samo kes posle prelaska na 7.0

Uglavnom je dovoljan samo kes ali ako imas samo 3 sata uradi factory reset.
Jeste da imam s7e ali ne bi trebalo toliko drasticno da se razlikuje sot.Koliko god silovao ne pada ispod 5h.

Meni ume da bude 3h nekad ako ga iscedim sa puno kamere, instagrama i ostalog na lošem signalu, ili ako slušam muziku dosta, ili ima još slučajeva. Al izdrži mi ceo dan što mi je bitno.
Prosek mi je 4-5h, nema šta ne koristim..

Sent from my S7 using Tapatalk

I meni na običnom S7 je prosek oko 4h. Ali desava se da imam i 3h.

Onda je to Ok. Necu da radim Factory reset. Jer radi odlicno.

I meni je neki prosek 5-6 sati sot.
Sto rekose, ako koristim malo vise kameru, sto je retkost, dosta se to smanji.
Opet, i standby ume da posrce bateriju solidno, ako se to oduzi na 2 dana, dok kada se intenzivno koristi, veci je sot.

Dobro je znati da može da se zameni samo staklo za siću a jok da ovi drapaju u servisima za ekran+staklo.Ja bi to odma uradio da mi rikne staklo. Koliko li se takvih Iphone/Samsung polovnjaka valja po oglasima i radnjama.

Od jutros. Verovatno osvetljenje kida bateriju pored 3g. Jer je meni na automatici,sada je negde oko 90%
15ec107cbe8319052d4d13a6b74eada7.jpg

Drugari, sta znaci plusic u notification bar? Cale je uzeo pre neki dan s7 pa me pita, a ja pojma nemam. Nalazi se odmah pored 3G/4G.

Sent from my iPhone using Tapatalk

89c7567bac91b48bbfd4878fbd686a6f.jpg

Verovatno misliš na ovaj plusić? Potraži opciju čuvar podataka ili data saver.

Sent from my S7 using Tapatalk

Instalirao 7.0 preko OTA update i posle wipe cache u recovery i dalje pravi problem (nece da udje u neke aplikacije,force close). Wipe system/data, pa sve iz pocetka?

Instalirao 7.0 preko OTA update i posle wipe cache u recovery i dalje pravi problem (nece da udje u neke aplikacije,force close). Wipe system/data, pa sve iz pocetka?

Factory uradi, ako ne pomogne onda Odin.

Nikad nista nisam radio sa Odinom (mozda davno kad sam imao S2). Sta treba u njemu da odradim ako ovako ne bude radilo kako treba? Ili da pitam ako do toga dodje ;)

Ps. Factory reset iz sistema ili hard reset iz recovery?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno