Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Izgleda da cu da vam se pridruzim ovde posle nekoliko godina na Windows Phone telefonima.

Zanima me misljenje vas koji imate Edge model da li ga preporucujete. Da li ima nekih stvari koje mogu da budu problem?

Npr da li moze tel da se koristi jednom rukom zbog te ivice koju stalno pritiskas dlanom dok drzis tel itd.
Ivicu na pritiskaš. Da bi edge panel izašao maraš da povučeš na levo ili na desno u zavisnisti gde si ga stavio a možeš i da ga isključiš. Ja sam edge uzeo zbog veličine ekrana i baterije a ne zbog edge panela. Mada edge ima interesantne opcije kao noćni sat, obaveštenja i slično.

Meni danas stize S7. S7E ne smijem da uzmem samo zbog te edge ivice koja se ne moze zastitit niti jednim case-om. S6E i S6E+ polupanih bas na tim edge ivicama sam vidio preko 10. Jer niti jedan case ne ide preko te ivice, nego je ispod nje. Bilo koji pad na tu ivicu ce razbiti ekran. Mozda nekome to ne smeta, jer ne nose oklope. Meni tel stoji cesto da dohvat cerkici, pa zna uzet ponekad sama bez pitanja. Cak i meni zna ispasti, jer vazda nesto vukljam i teglim :)
Inace bi bez razmisljanja uzeo S7E. Veci ekran, nije mnogo veci od S7, bolja baterija i ljepse izgleda. ALi ta dodatna osjetljivost me je odbila potpuno.

@whiplasher jedva cekam da vidim rezultate baterije tj kako ce da ti se pokaze...za sada mi je to najozbiljniji kandidat za zamenu note 5 (mislim bas na obicni s7).

Šteta što si odustao od 6p... Neka te lepo služi. Na mene je mnogo veći utisak uživo ostavio 6p od s7/edge...

Kako vreme prolazi tako sam sve zadovoljniji baterijom. Nemam pojma da li TW ili Android toliko nauče šta mi je nebitno i uspavaju or something. Lagano izgura preko 24h mog načina korišćenja.

@Proday - javljam ti u inbox :) Ocekujem nekih 4:15-4:45h :)

@joca89 - pa iskreno, odlucio sam se jer je jefiniji kod nas S7 od 6p. Sredio sam nekako iz slovenije, ima garanciju 2 god, pa ce mi ganjati taj momak tamo ako nesto bude nedaj boze. Ono sto me ne privlaci jos kod 6p je velicina. Iskreno, imao sam v10 i prevliko mi je. Nije kad ja sjedim kod kuce, kaficu, poslu pa kuckam. ALi idem ulicom, vukljam ****ne kese iz prodavnice, zvoni tel, ja jednom rukom ne mogu da ga savladam. Vozim, stize poruka, ne mogu da ga savladam. Prakticniji su mnogo ovi do 5.2 inca. Slazem se da je 5.7 ekran za gledanje super stvar, ali do sada nijedan fon preko 5.2 inca nisam imao duze od mjesec osim 1520 (note4, v10, G3, Flex 2, v10), bas iz tih razloga. I opet se zaletim i kupim :)
E sad sam se odlucio za S7 pa sta bude.

Poslednja izmena:
Racionalno si razmišljao, ako je takva situacija. Neka te lepo služi i da ga malo duže koristiš. Uživaj u telefonu... :)

Hvala hvala, samo da stigne danas, trebao bi oko 17h da mi donese. Pa javljam utiske. Ganjam neki dbrand da uzmem, al ne znam koji, ne mogu da se odlucim. Dal neka metal varijanta, a privlaci me i bamboo.

Bilo je baš neko veliko sniženje prošle nedelje na dbrand (30%), zakasnio si za malo... :)

mislio sam kupiti tad, al nisam, reko da se nesto ne izbaksuzira :) Sad cu dat 30% vise :)

Gsmarena S7 vs. G5 low light camera shootout:

Low-light shooting LG G5 vs Samsung Galaxy S7 edge

Capturing low-light scenes with the LG G5 and the Galaxy S7 edge is a hassle-free task on both phones. They are well equipped with OIS and wide apertures to handle low-light scenery, and you can't go wrong with either of them.
Still, the LG G5 has the advantage when capturing still images - it has a higher resolution sensor, with wider FoV. Throughout the scenes we shot, the G5 bettered the Galaxy S7 edge almost every time, even though not by much.
Switching to 4K video recording, the LG G5 once again edged the Galaxy S7 edge (forgive us the pun!), which makes it the overall winner in this shootout.

The Galaxy S7 edge has a significant advantage over the LG G5 at 1080p recording, capturing amazing videos unmatched by the G5 and it also offers a wider field of view in this mode. It often outed better colors than the G5 and is a lot more capable when shooting indoors where the light is really low.
So with the 1080p videos and the indoor shot aside, the LG G5 consistently won over the Galaxy S7 edge, so if we are to pick a winner for this low-light shootout - it's has got to be the G5, though not by a large margin. Once again, though, both phones are very well equipped to handle any low-light situation you may decide to shoot, so you won't be disappointed by either of them.

I meni licno deluju malo bolje G5 fotke, mada mislim da je ovo sve na auto podesavanjima. Razlike u ISO, SS itd.

Nekakvi prvi utisci....
Mnogo dobro lezi i ruci. Zaobljen je sav,, kao sapuncic tanji. Izrada je odlicna. Iako je magnet za otiske i ogrebotine. Dok sam stavio foliju zaradio sam jednu jedva primjetnu ogrebotinu na ledjima. Dugmici utegnuti maksimalno. Zvuk na zvucniku nekako prigusen, a ako se prekrije rukom slucajno dobijamo mute. Vibracija je odlicna. Zvuk u slusalici je glasan i cist. TW ko TW. Nista bolji od S6. Ali je tel mnogo brz. Cak i ako izbaci iz ram, mnogo brzo otvara. Ekran je toliko svjetao da oci istjera iz glave. Na suncu je odlicno citljiv, mnogo bolje nego na v10. Uz neku crnu temu, ovo je bolest koliko dobro izgleda. Mada mi je i dalje ekran na P8 broj jedan. Ja malo vise volim IPS zbog boja. Kamera je toliko brza, fokus instant. Sa v10 ovo je pravo osvjezenje. Pa bar 3-4x brzi fokus ima.
Po meni, ovo je nekakva usavrsena verzija s6ce.

Imao sam neke zakljucane albume. Kako da ih otkljucam sad? Zakljucao sam ih na v10. Imaju naziv .jpg.dm i ne mogu nicim da ih otvorim niti otkljucam.
@edit - Sad citam na XDA da se ne mogu otkljucati. Kao i da ubacim karticu ponovo u v10 nece moci otkljucati.

Poslednja izmena:
Ja sam narucio Edge, stize sutra ili prekosutra. Igrao sam se malo sa njim u radnji i ok je , jeste 5.5"ali zaobljen pa je tel malo uzi.

ja ne nosim nikakve folije ni futrole ali video sam spigen ima dobar case , uzecu ga samo cisto bas kad radim nesto ili idem da vozim MTB pa da ima neku malo vecu zastitu.

Inace dvoumio sam se izmedju sivog i crnog. Sivi lepse izgleda pozadi a crni napred :D . Tako da sam ipak uzeo crni.

A da, moj bi trebalo da bude Exynos 8890 verzija tako da bi trebalo dabude malo bolji i da nema tih problema sa slowmotion.

Poslednja izmena:
@whiplasher jedva cekam da vidim rezultate baterije tj kako ce da ti se pokaze...za sada mi je to najozbiljniji kandidat za zamenu note 5 (mislim bas na obicni s7).
Baterija odlicna. Wi fi i mobile data on. Osvjetljenje auto (pola vremena sigurno na 100%). Prognoza, gmail, viber, whats, music player, browser, tapatalk, youtube.
uploadfromtaptalk1459964442454.jpguploadfromtaptalk1459964448243.jpg

Da se i ja upisem. S7 edge. Mogu slobodno reci da je ovo telefon pravljen za mene. Ekran,osecaj u ruci,baterija...

Tema takva, a koristim i Nova prime.

Kako ti ne smeta očima na 100%? Jedino ako si bio napolju... :)

Pa nekih 8 sati sam na poslu, gde je bas jako svjetlo, posle sam bio 3 sata napolju. Tako da sigurno preko 40-50% je bilo 80-100%, bas sam pratio. Super baterija, prezadovoljan sam zaista. Sadasnje stanje, danas sam ga bas terorisao.

uploadfromtaptalk1459974529294.jpg

Kod mene odbi 4-5h od toga. Toliko bi meni trajao S7E :)
Al sistem pojede ram :) Nemam jos nerava da testiram MT, probacu za par dana.
d6a183185aaf02024509c652f3bdff78.jpg

Poslednja izmena:
Kesira kao nexus 5x sa 2GB RAM-a(cached). Ali ajde S7 ima "samo" 2GB RAM-a :D

Poslednja izmena:
I jeste nerealno,stajao ti na punjacu iki ns kompu jedno vreme,nema sanse da izvuce 11h sota pa ni na najslabijem osvetljenju
Baterija odlicna. Wi fi i mobile data on. Osvjetljenje auto (pola vremena sigurno na 100%). Prognoza, gmail, viber, whats, music player, browser, tapatalk, youtube.
Pogledajte prilog 197336Pogledajte prilog 197337

Jel ovo neka od tema ili neki rom pa ti je background black?

Da se i ja upisem. S7 edge. Mogu slobodno reci da je ovo telefon pravljen za mene. Ekran,osecaj u ruci,baterija...

Iskreno nisam ocekivao ni 700mb da ce moci :)
Baterija je bas dobra. Na 18h imam jos 30% pri 4:40h. Ono sto sam primjerio jeste da bateriju skida jako sporo dok gledam youtube, a osvjetljenje mi je na 30- 50%. Posle V10 ovo mi dodje kao komad plutonijuma, nepresusan izvor energije :)

@Vojkan - onako bacio pogled samo. Nisam testirao koliko moze da drzi i dal izbacuje. Nesto malo jesam 2-3 aplikacije. Neka se slegne sistem par dana.

Poslednja izmena:
^ Tako i ja cesto koristim dosta jako ili 100% osvetljenje displeja, GPS, kilav vip 3G/H+ net i onda nema sanse da izvucem neki bolestan sot sa Z2 (7-9h ili cak 10h) kao oni koji su po ceo dan na wifi uz slabo osvetljenje :)

Bolje receno nema sanse da bih mogao da se nateram da gledam u ekran telefona duze od 4-5h u toku ''radnog dana'' :d (ili od jutra do veceri)
Ali uz ozbiljne potrosace baterije cesto je i tih 4-5h sot-a neki maksimum cak i za 3k mAh+ flagship telefone dok ce ostali prosecni crci sa 3h sota npr ili malo vise.

Najbitnije je da fon moze da izgura ceo radni dan bas zahtevne upotrebe (kad iskrsne nesto), neko putovanje i to je to, posle toga svejedno ide na brzo punjenje ali bas dosta znaci kada ne moras da razmisljas o procentima i bateriji.

Ovo na sedmicama je odlicna kombinacija - 3k/3.6k mAh + veoma brzo punjenje, super kombinacija.

Kesira kao nexus 5x sa 2GB RAM-a(cached). Ali ajde S7 ima "samo" 2GB RAM-a

Ovo je tek upaljen fon prakticno, sacekaj jos dan-dva pa kad mu sistem ode na 2.9Gb videces kako kesira :) (sa apps, da me ne ispravlja vojkan :D)

Ono sto sam primjerio jeste da bateriju skida jako sporo dok gledam youtube, a osvjetljenje mi je na 30- 50%. Posle V10 ovo mi dodje kao komad plutonijuma, nepresusan izvor energije

Pa to se zna odavno, pustanje videa trosi smesno malo baterije na amoled telefonima, jos su to najnoviji amoledi + exynos a baterije visokog kapaciteta.. jos manje bi trosili da ne gledas sa YT nego npr neki film jer u YT slucaju procente skida i wifi/3G konekcija :)

A od V10 ne znam sta si ocekivao, onoliki ekran + manji oled + S808 koji nije bas stedljiv a samo 3k mAh, jasno je da tu nema nista od dobre autonomije :)

Poslednja izmena:
Iskreno nisam ocekivao ni 700mb da ce moci :)
Baterija je bas dobra. Na 18h imam jos 30% pri 4:40h. Ono sto sam primjerio jeste da bateriju skida jako sporo dok gledam youtube, a osvjetljenje mi je na 30- 50%. Posle V10 ovo mi dodje kao komad plutonijuma, nepresusan izvor energije :)

@Vojkan - onako bacio pogled samo. Nisam testirao koliko moze da drzi i dal izbacuje. Nesto malo jesam 2-3 aplikacije. Neka se slegne sistem par dana.
Ma mislio sam da okačiš i taj screen da se vidi koliko ode na apps a koliko na touchwiz :)

@ hsv.stoned - Slazem se, bitno je da moze da izgura dan uz tesko koristenje tih 4-5h. Svejedno navece ide na punjac, jer i da pretekne 20-30% malo je za sutrasnji dan. Sa V10 sam par puta dozivio da mi ugine u 17h posle 3,5h, sto je zaista malo.

@ Vojkan - ovo?
d10bcef991a4a016084093319908cd35.jpg

Poslednja izmena:
Vrh Dno