Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Kod mene uopste ne radi, njesra a kazu da najnovija 1.2.9 radi na O.
Sad mi uopste ne radi d e b i lizam i odmah sam je obrisao.

Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk

Čekaj majku mu... Pa ja nisam ništa instalirao na Tab s3 i otkljucavam na dodir, bez pritiskanja tastera.. Mislim da sam negde našao opciju u sistemu. Ili sam nešto zaboravio.. Mada sumnjam.. Rano mi je za demenciju u 46. Ajd javljam ako nadjem..

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Neces naći odmah da ti kažem :D

Čekaj majku mu... Pa ja nisam ništa instalirao na Tab s3 i otkljucavam na dodir, bez pritiskanja tastera.. Mislim da sam negde našao opciju u sistemu. Ili sam nešto zaboravio.. Mada sumnjam.. Rano mi je za demenciju u 46. Ajd javljam ako nadjem..
Pa i ja na S7 nasao blue Light Filter, ali ne nalazim ga na S5....
Ono, nije isti uredjaj :)

Instalirao Oreo.. Na stand by trosi 4%za 9 sati tako da tu nema problema o kome je neko pisao
Ostalo radi ok.

Pa i ja na S7 nasao blue Light Filter, ali ne nalazim ga na S5....
Ono, nije isti uredjaj :)
Slične su to mašine i isti senzor otiska..

Poslednja izmena:
Meni to nikad nije radilo...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ima na S7 ali trosi mnogo bateriju, ne isplatiti se da to stavljas.
EDIT:
Evo sta kaze jedan odlican developer na pitanje lika za taj mod na S7edge.
"Anybody tell me if the fingerprint sensor is always on?? Or we always have to push the home button to unlock the fone??"

"You have to press the home button then u can unlock ur phone using fp, this mod is possible but you will have to say goodbye to your battery life,it drains a lot."

I za kraj sta mora da se odradi...

"You have to edit SystemUI by yourself. I don't have the mod currently,but if i found it i will share it."

A ako si mislio da li ima u sistemu da kazem fabricki, to nema, vec moras da modifikujes SystemUI sto nije ni lako ni naivno, ima jedan magisk dodatak koji to radi ali ne moze na Samsungu da radi.
Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk
Ali baterija je bas dobra na oreo, mozda na ranijim softveru, nije bilo vredno

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

2.5 sata SOT na gsm data stalno(nije bio uključen Wi-Fi) .. Qq lele :)
13dac67ede73aaea9b7113157af27edb.jpg

Poslednja izmena:
Pa ti si bas ubio bateriju. To je stvarno jadno. Vidi kod mene uvek preko 7h
6db52987855117b60f7174013474ffc2.jpg

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Ih, koriscenje telefona kada je "Uredjaj pasivan" drugi potrosac :)
To kao ja kada sam pauzirao klip u MX Playeru i ostavio telefon (Force screen on je podesen u MXP), i vidim 15h SoT :p

@Dark, ajde slusaj ih jos, nemoj da vracas Nougat :D

Da nije predhodni vlasnik godinu ipo, dve punio bateriju stalno fast charge-om, i ostavio joj realan kapacitet od 30-40%? :)

Ne, nego je covek upgrade-ovao na Oreo :)

Sve je to lepo, ali sumnjam da Oreo bas moze da ubije bateriju na 1.5 sati SOT, a da na Nougat-u bude oko 5 sati. Da li je uradjen facory reset?
Edit: Ja sam jos uvek na N., Accubattery mi kaze (posle recimo 5 punjenja) da je baterija na 2890 mAH, tj da je oslabila oko 20%, sto je sasvim pristojno za bateriju koja je punjena oko 600 puta, uvek od recimo 5-15% do 100%. Nikad fast charge, SOT je uvek oko 5 do 6 sati, zavisi da li je 4g ili WiFi. 90% vremena se koristi indoor, i osvetljenje je uvek na 40ak %.

Poslednja izmena:
Nije na 1.5 sot nego na 2.5 sot. Videću još malo ponašanje... Pa javljam..

Lagano, prvih dana ima "slaganja". Mada nisam nikada toliko izgubio SoT pri upgrade-u.

Ne znam kako uspevas tih 7h, ne razumem...4h ne znam dal sam prebacio sa novim s7, a sad tesko i 3,5.

Sad ce mi biti 3,5h na 15%
Ja kad bi imao telefon koji moze 5-6 sati sota punio bi ga svako drugo vece.

Evo kod mene stanje, klasika sot kad radim, zbog lošeg 4g signala. Uključena lokacija, s healt sa koracima, osvetljenje na auto... Baterija aktuelna od avgusta 2016 :)
d163ceaddcfe0b3420a3e14931fff1c0.jpg

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Poslednja izmena:
SoT je tako relativna stvar. Kod mene varira od 3h do 5h zavisno od koriscenja. GSM vs WiFi, koliki je standby, osvetljenje, kvalitet signala itd... Zaista ne znaci puno. Naprimer ja ne mogu da zamislim kako je device idle 15+h i bukvalno telefon koriscen za nista gledajuci screenshot iznad uopste merodavno za recimo mene kome radi stalno exchange servis koji jede bateriju u pozadini, Marvel Strike force na svako malo , osvetljenje 50% auto konstantno, signal 4g varira a wifi samo kuci/kanc itd... Generalno poenta ove price je - SoT jeste ok "odokativno" da se vidi ali realno ako pricamo sa baterijom koja je u S7edge i manja u s7 ne mogu shvatiti da realno svakodnevno pri normalnom koriscenju moze da se izvuce vise od 5h SoT a i to su retke situacije i premija. Potvrdjeno na vise S7 i S7edge uredjaja.

Slažem se i isto ovo sam pisao pre godinu dana. SOT je relativan parametar, ali može poslužiti kao orijentacija..

moze posluziti kao orijentacija na istom uredjaju kod istog korisnika sa istim instaliranim aplikacijama i istom upotrebom. svako drugo poredjenje nema smisla, ne moze meni biti sot velik akp slusam online radio, trosi se baterija na prenos podataka a ekran je bio ukljucen 5 minuta dok sam birao pesme... ili ako neko obradjuje neke video snimke ili igra zahtevnije igrice, imace ukljucen ekran ali ce procesor trositi vise struje.. ili neko ko surfuje webom, u mracnoj sobi na min osvetljenja na wifi...

Sent from Galaxy S8

Ne ti ne znaš šta je orijentacija.. Ti pišeš o slučaju da je SOT reper tj pouzdan parametar.. A ja sam pisao da je orijentacija.. Razlika velika

sa istim instaliranim aplikacijama i istom upotrebom.
Ne postoji ista upotreba. Postoje kompjuterski testovi, koji forsiraju identicna okruzenja, ali u praksi to ne postoji od kako su smart telefoni postali iole korisceni (7-8 godina barem).
Sajtovi ne serviraju cak isti sadrzaj, velicine slika... a kamoli jos razlicite reklame (jos ako neko ima Adblocker). Cak i Instagram i Facebook app ne koriste isto samo da skrolujete kroz svoj i tudji news feed.

ili neko ko surfuje webom, u mracnoj sobi na min osvetljenja na wifi...
Mozda zvuci cudno nekome, ali ovo urnise bateriju. Barem meni, moguce da je zbog toga sto enormno skrolujem (uvecam skoro sve stranice u Chrome-u da bi mogao citati), ali nista mi ne ubije bateriju kao surf, cak i na nula osvetljenja.

Pokazatelj koliko ekran uopste nije neki potrosac je da ostavite nekako forsirano upaljen ekran (recimo MX Player sa Force Screen On, i pauziranim videom ili cak i pesmom - ostace ekran upaljen dok ne reagujete). Moze 20h bez problema da traje na 100% osvetljenja.

Poslednja izmena:
SOT je stvarno relativna stvar. Evo u mom primeru, dnevno koristim tel oko 30-tak min, retko 1 sat. Dan završim sa 55% potrosene baterije, ali ga punim svako veče. Na poslu imam lap top, kod kuće desk top, nema potrebe da na telefonu gledam spotove i serije ili nedaj bože film. Lokacija, bluetooth, AOD, Wifi i sve sinhronizacije su non stop uključeni. Uvek sam se čudio kako ljudi imaju po 6-7 sati sota, pa šta rade po ceo dan na jadnom telefonu. Spavaju 8 sati, 8 sati na telefonu i 8 sati na poslu:d

Odgovaraju na mailove, gledaju dokumenta dok putuju (nadam se ne dok voze, nego dok su vozeni :D), navigacija, surf?
Kada me Korejanci vode negde, ja sam poceo da vise gledam u telefon nego klinke, jer ionako nista ne razumem sta pricaju medjusobno, vise sam white monkey :)

Nazad
Vrh Dno