Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Svako ko spomene Kineza od 150e je slobodno mogao tog istog kineza i da uzme, jer mu dobra kamera sa ovih telefona izgleda nije potrebna. Neki sa Snap 625 i 4000 mAh i imate 15h SoT-a.
Ako cenite kvalitet kamere, onda prestanite da spominjete Kineze.

Hvala na savetima, probaću i to da zamenim generalno ne savijam kablove, nit vucem sa sobom, punjac i kabl su originalni deo opreme, ali ajd promeniću pa ćemo videti rezultate.

Preko Tetrapaka sa S7 poslato

Svako ko spomene Kineza od 150e je slobodno mogao tog istog kineza i da uzme, jer mu dobra kamera sa ovih telefona izgleda nije potrebna. Neki sa Snap 625 i 4000 mAh i imate 15h SoT-a.
Ako cenite kvalitet kamere, onda prestanite da spominjete Kineze.
Baš tako. Xiaomi Redmi Note 4 sa Snap 625 procesorom. Nije baš 15h ali može do 12 da nagura. Ali zato kamera nikakva.Naravno to nikako ne skida odgovornost sa Samsunga za, na primer, drastično smanjenje vremena trajanje baterije nakon nekog update-a. Ili zbog pojave logovanja nakon nekog update-a. To jednostavno ne sme da se dešava, naročito ne u klasi telefona u kojoj se nalazi Samsung Galaxy S7 odnosno Samsung Galaxy S7 edge.

Послато са SM-G9350 уз помоћ Тапатока

5 sati SoT i 24h od punjenja, a telefon star mjesec dana, čini mi se da zadnji patch ima efekta na bateriju. Ne rekoste mi za restart sa dugmadima, briše li šta u telefonu?

Briše sve, vraća na fabričko stanje

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Sa zadnjim apdejtom..

Nisam vise siguran da li je gore ili bolje..
4a4d8613f4dfbc3dad9a8a721a13e2f2.jpg
bfd647e34030d1277f08610d4e7e841f.jpg

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

standardno. nema tu 10% gore dole, kad nešto zabode telefon je nonstop budan i to su drastične razlike. update ko update. naravno svako ima pravo na svoje zablude.

Najbolje je ne azurirati softver stalno i po svaku cenu, ja sam jos uvek na majskom DQD7, i sve odlicno radi i autonomija baterije je perfektna.
Razmislicu o updateu kada bude izasao novi samsung experience za S7 edge ili oreo 8.0, do tada nista ne diram jer sve radi super.
Koristim Helios rom sa xda, stock, rooted, debloated.

Poslednja izmena:
standardno. nema tu 10% gore dole, kad nešto zabode telefon je nonstop budan i to su drastične razlike. update ko update. naravno svako ima pravo na svoje zablude.

Zabluda je kada vidis da se vecina zali a smatras da nisu u pravu.
Ja pustam isti test vec koji dan, nesto sto je 99.9% identicno, razlikuje se samo vreme kada pocnem test.
Nocas 3h SoT na 50% baterije :( A isti je uzvlacio 5h na pola baterije.
Updated faken Google Play Services opet.

Ako ne shvatas sta testiram, reci. Ali da razumes, ne bi pricao da je zabluda, vec bi shvatio koliko gresis.
A test je replay ISTOG klipa, u 2 nocu, baren 3h, kada nema sta da byde drugacije osim verzija Google Play Servisa.

Poslednja izmena:
Pošto je očigledno da novija ažuriranja idu ka tome da korisnike prebace na S8... Koja verzija je posljednja na kojoj vam je baterija bila kvalitetna?

Ja sam već dugo na predzadnjem SuperMan-u pa me zanima do kog update-a je sve bilo korektno.

I na S8 temi prituzbe na trajanje baterije posle zadnjeg updejta... znaci nije samo S7 u pitanju..

Kod mene nije posle update-a OSa, vec update-a GOogle Play Services. Trenutno je vec na verziji 46 (11.7.46/448-175121617)

Taj fazon :(
Kod mene je 11.7.45/448-174122868 Services i 8.3.73-U-all/173262113 Store trenutno.
Kod ostalih?
A pazi, eto, pre 4-5 dana updated je bio na verziju 45, juce na verziju 46..... i tacno od tada ozbiljniji pad baterije. Mada je i 45 bila losija nego prethodna, ali ne ovoliko.

Poslednja izmena:
Verovatno su G servisi problem, jer sam i ja na custom ROM-u i rekao bih da mi nešto polako jede bateriju.

Alfaunits
Kako se instalira ovaj Alexndr rom?
Koliko sam skontao moras da se ubaci CWM / TWRP recovery? To ubacim preko Odina ako se dobro secam sa S5 (davno bese).
I onda iz TWRP zna kako ide.

Alfaunits
Koliko sam skontao moras da se ubaci CWM / TWRP recovery? To ubacim preko Odina ako se dobro secam sa S5 (davno bese).
Pa tako je najlakše

Ja sam uzeo S7e pre neke dve nedelje, za to vreme je bilo tri apdejta, sa ovim poslednjim mi baterija najduže traje, ali sporije radi tel.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Evo i ja da iznesem moje iskustvo sto se tice baterije. Ja sam najbolji rezultat sa s7e napravio danas, 27h rada, 4h sot i ostalo mi je 30% baterije, pri tome je sve vreme bio na 4g, telefon je star dva meseca, u pitanju je s7e duos iz UAE sa avgustovskim update-om, trenutno koristim samo jednu sim karticu, mada telefon je kod mene tek 5 dana, pre njega sam bio dva meseca na S8, i recimo sa njim sam najvise izvlacio 4h sot, primetno vise drzi bateriju s7e u odnosu na s8, ja sam bas zadovoljan sto se tice tog segmenta, nadam se da ce S8+ (na koji planiram da predjem kada prodam s7e) biti jos bolji...

Ljudi mozemo da palamudimo do besvesti oko baterije i update-a, zavisi i od apps koje koristimo.
Tako da bi bilo jako pozeljno da se navedu apps koje koristite veoma cesto.

Neće biti...s7e sa tim pomenutim avgustovskim softverom je nepre****v; iskreno nikada ne bih radio update istoga da sam ostao na s7e.

I ja imam avgustovski pa ku**u ne valja baterija.

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

Koliko ja znam ti imaš s7 ne s7e...i druga stvar, ti od kada si uzeo s7 si počeo da imaš problem sa lošom autonomijom ;)

Alfaunits
Da, mora CWM ili TWRP preko Odina, pa kroz TWRP onda ALEXNDR.
Pazi samo, na S7 postoji jedna mala zackoljica naspram S5: TWRP/CWM te pitaju da li da System partition bude write-able.
Moras ODMAH da instaliras ROOTED ALEXNDR, ili SuperSU/MagiskSU, inace ce zabagovati system (bootloop), pa ce morati kroz ADB da se flashuje.

Nema veze sa ROMom, vec sa bootloaderom od neke verzije, nisam siguran da li je od S6/S7.

Pogledaj prvo koliko je kod tebe Stay Awake za System/OS. Koliko se secam imao si (skoro) prosli put na nekom ROMu pogolem SA, a nije bilo za TuneIn radio ili nesto slicno (gde se vidi u samom appu Stay Awake).
Za takve stvari ne pomaze drugi ROM, ako app neki zeza.

@ostali, prvo kazite verzije Google Play Services/Store i OSa, pa tek onda kako vam radi baterija. Nisu sve varijante problem, ali neke ocigledno jesu.
Vojkane, gde su b'e SS sa SoT i verzijama GPS/S i OSa?:)

Da li kupiti ovo u pola cijene?Ne bi mi ametalo ovo sto je napukao vec da li ce ici na gore vidim da se nekom poslije pojavi i ona linja preko displeja? HvalaIMG-d935b304e0f036c2a7cca6ad96998fdc-V.jpgIMG-b55becfb0c9e8745b9482425870e130b-V.jpg

Ako ti je cilj da popraviš onda izračunaj da li se isplati ili da kupiš neoštećen. Moje mišljenje je da ne treba kupiti i nositi razbijen telefon, ne bi izdržao ni sat vremena da gledam u razbijen ekran.

Sent from my SM-T813 using Tapatalk

Da, mora CWM ili TWRP preko Odina, pa kroz TWRP onda ALEXNDR.
Pazi samo, na S7 postoji jedna mala zackoljica naspram S5: TWRP/CWM te pitaju da li da System partition bude write-able.
Moras ODMAH da instaliras ROOTED ALEXNDR, ili SuperSU/MagiskSU, inace ce zabagovati system (bootloop), pa ce morati kroz ADB da se flashuje.

Nema veze sa ROMom, vec sa bootloaderom od neke verzije, nisam siguran da li je od S6/S7.

Pogledaj prvo koliko je kod tebe Stay Awake za System/OS. Koliko se secam imao si (skoro) prosli put na nekom ROMu pogolem SA, a nije bilo za TuneIn radio ili nesto slicno (gde se vidi u samom appu Stay Awake).
Za takve stvari ne pomaze drugi ROM, ako app neki zeza.

@ostali, prvo kazite verzije Google Play Services/Store i OSa, pa tek onda kako vam radi baterija. Nisu sve varijante problem, ali neke ocigledno jesu.
Vojkane, gde su b'e SS sa SoT i verzijama GPS/S i OSa?:)

Na prvom mestu je uvek Android system i Android OS, Tunein je bio jednom na screenu jer sam slusao muziku dok sam radio.

Pa valjda je Alexndr rom pre rooted koliko sam shvatio?
Samo to da cekiram write-able u TWRP?

Tako je.

Po defaultu jeste pre-rooted, znaci ako ne diras nista bice OK. (moze da izmeni ime fajla, i po tome installer gleda da li da bude rooted, da li Magisk ili SUperSU, da li da stavi Xposed i sl. Predlazem da ostavis default ime kako si skinuo sa Android hosta)

Vrh Dno