Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Da li je moguce na Telegramu na S7 podesiti da se upali ekran kada stigne notifikacija (na Viberu je to opcija "Light screen for messages")? Jer kad god mi stigne poruka ekran se ne pali, samo se cuje zvuk notifikacije i treperi led dioda, kod Vibera se upali ekran i prikaze notifikacija.

instaliraj floatify i podesi na koje notifikacije da ti se pali ekran...

from komsa's edge

Drugari trebam pomoc. Kupio sam s7edge, uradio hard reset kako bih izbrisao sve podatke prethodnog vlasnika. Ali kada sam ga upalio kaze da je uradjern neautorizovan reset i trazi stari google nalog prethodnog vlasnika da se verifikuje. Prethodni vlasnik je nedostupan. Ima li neko jeftino resenje za ovaj problem? I jos jedna stvar, u slucaju da telefon poklonim nekom ilio ga i ja prodam, kako ponovo moze da se resetuje a da netrazi verifikaciju sada sa mojim ili onim prvim nalogom. Nadam se brzom i delotvornom, resenju. Hvala svima unaprfed

Prethodna vlasnik, ako se dobro sećam, mora da se odjavi sa telefona.

A gledao sam svojevremeno na YT ljude koji su pokazivali šta da se radi kada se to desi. Potraži na YT S7 i "bypass google account" pa ćeš pronaći već neki od tutorijala.

Fora je radila na MM, ne znam da li radi i na Nougatu.

Ja sam nasao jedan telefon i isto je trazio stari guglov nalog. Trazio sam na netu i sve i svasta sam probao, ali nije uspelo, kad sam vratio sim karticu, tek onda se otkljucao

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Posto meni ne stize apdejt, to znaci da necu dobiti ni 8.0?

Obrisao sam dalvik kes i stigao apdejt 1jul. Nisam siguran da je zbog toga, ali ako nekome ne stigne updejt neka proba sa brisanjem dalvika

Da li imate ovaj problem u kalkulatoru koji se nalazi na edge panelu? Ne mogu da ukucam 10500. Sam mi stavi zarez iza prvog broja
07e683ecfdcd097b5cd2845c971a35d6.jpg

Da li imate ovaj problem u kalkulatoru koji se nalazi na edge panelu? Ne mogu da ukucam 10500. Sam mi stavi zarez iza prvog broja
07e683ecfdcd097b5cd2845c971a35d6.jpg

Zarez je tu da odvoji hiljade, tj. odvaja po 3 cifre. E sad, treba da ti izbaci (i tako je kod mene) prvo 1,050 pa 10,500. 1,0500 nema smisla, osim ako ne pišeš 1.0500.

Mi decimale odvajamo zarezom, a hiljade tačkom, a Ameri obrnuto, zato nam je obojici zarez u 1,050. Šta se dešava kad od tog 1,0500 briga oduzmeš 1?

Dok kalkulator iz menija dobro radi
05f451db963ee15f66f7242f85cf0308.jpg

Aha, tebi je znači po našem sve namešteno.

Probaj sa nekim drugim većim brojem, recimo 45671, vidi da li ti i iza 4 lupi zarez. A u svakom slučaju onda deinstaliraj taj panel, pa ga ponovo instaliraj preko Samsung App Storea. Pre par dana je baš bio update za Panel calc.

Uvek posle prve ide zarez.probao sam deinsta i opet instal, isto je. Ma nema veze, koristicu iz menija

Jedino još što mi pada na pamet da probaš je da promeniš zemlju u podešavanjima, da odabereš USA ili UK, da kao i ja imaš tačku za decimale i zarez za hiljade. Možda ga to resetuje.

Upravu si. Vidi.
11bff5ac24d07e2e09e5a21a715f351f.jpg

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Stavi sam na USA i sad je dobro. Ne znam ni sto sam promenio na srpski jezik. Uvek mi je na engleski

Poslednja izmena:
Vratih se na s7(edge) doduše. Kakav Huawei, navika je čudo!!

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Cestitam[emoji3]

I ja sam hteo da batalim edge ali nisam nasao zanimljivo nista kod drugih proizvodjaca. Edge opciju koristim cesto i bas sam se navikao, ali jedino mi smeta sto mi stalno svlaci sorc, prevelik je.

Poslednja izmena:
E da znaš...sam se sebi divim :D Idi bre sot 3:30 do 4h, žali me bože onolike baterije i miui optimizacije!

Pitao sam te da uporediš kvalitet i jačinu zvuka u toku razgovora P10 vs S7, ali posle ovog... dobro se ti nama vratio :)

E da znaš...sam se sebi divim :D Idi bre sot 3:30 do 4h, žali me bože onolike baterije i miui optimizacije!

Rekoh ti ja p10 plus da uzmeš... Al ajd... Probao si... Ok, baterija loša... Bitni je da znas sta ti odgovara, u ovom slučaju samsung, uživaj :)

Huawei Mate 9

I ovaj mi velik, šta bi sa plusem?!

Pitao sam te da uporediš kvalitet i jačinu zvuka u toku razgovora P10 vs S7, ali posle ovog... dobro se ti nama vratio :)
Sećam se ali ne mogu da ti dam neku iskrenu ocenu. Dnevno pričam možda 15 min do pola sata, na mts mreži sam koja poslednjih mesec-dva radi srednje žalosno da ne kažem očajno tako dane bi bio merodavan odgovor. Možda subjektivno, sama slušalica na strani p10 ali speakerphone definitivno s7.

Takođe, razmišljao sam i da pišem poređenje s7 vs p10 ali opet moj s7 je bio rutovan i toliko izmenjen (unapređen) po raznim poljima (stereo zvuk, no bloat, gps fix itd) da ne bi bilo pošteno tako ga porediti sa stock p10.

Zar S7 obican sa Exynos ne bi trebalo da se puni 0-70% za 30tak min? Zar nije tako reklamiran cak i S6?
Evo sad merio za pola sata i tek je 42%. Upaljen je fast charge i prikazuje ga tako. Stoji jos 52min do full.
Kabl sam stvaio uGreen jer je duzi, plus onaj iz kutije nesto mnogo tesko ulazi u port.

kod mene i sa fabričkim kablom puni tim tempom koji si napisao, nema ni 1.5% po minutu.

Ladno mi ne reaguje home dugme i ovo levo kako se već zove, a oba vibriraju na dodir.
U čemu je problem?
Instalirao sam car mode app koja je crash ovala i obrisao sam je i sad ne reaguju ova 2 dugmeta?
Nešto je softverski sigurno? Šta da radim?

Ljudi hitno mi je za sredim ovo!
Jel se ovo nekom dešavalo?
Probavam neka rešenja sa neta i nista ne pomaže.
Probao settings reset I ništa. Neće da vrati restore preko Samsung cloud za settings.
****ni android i Šljamsung opet punim sjajem rade

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Poslednja izmena od urednika:
*** koja tenzija i panika u jednom postu :D

Pa naravno kad mi treba ispravan telefon kad radim.
Ovaj Samsung je ja ne znam šta reći sve što se tiče software.
Uglavnom rešio sam problem tako što sam instalirao kids mod app, upalio S voice, update, pa onda restart, delete cache i posle je proradilo. Uglavnom car mod app ne instalirajte ni u ludilu.
Sat vremena sam se drkao sinoć umesto da spavam ko čovek.

Šta uze na kraju kao zaštitu za telefon @marko_ns

Teracell silikon dobio uz telefon, uzeo sam Nillkin Frosted shield i nisam zadovoljan pa sam naručio Rinke Onyx I Nillkin Nature.
Možda uzmem I onaj Ringe silikon bumper. Spigen Tough case mi je malo preskup, a ne znam kakve su kopije sa ebay.

Juce narucio taj tempered glass sa ultimateshield posto im je crni bio out of stock a bilo mi bezveze da uzimam neke druge boje... Jel ima neko iskustva preko koga salju posto mi na mejl ta informacija jos nije stigla...
Uzeo sam i Samsung Clear View Cover, svidja mi se i cini mi se kvalitetno

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno