Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Kakav crni fanboy, na G3 sam, Samsung ne volim ne toliko zbog TW, ne odgovara mi amoled, home dugme i veličina ekrana (konkretno s6) ,na stranu to, pricamo realno, naravno da ne mozes da se raspravljas kad i sam znas da lupas. Aj kupi letv i uzivaj, samo ne izvaljuj gluposti.

Kad Meizu, Xiaomi, Huawei, ZTE, LeTV naprave model sa kamerom da stane rame uz rame sa G4\S6 možemo da pričamo. Ma nek stignu i Note 4. Do tad ćao poz. Lako je nabacati hardver, bez valjanog softvera džabe sve. A to se pogotovo lepo vidi kod kamera gde neretko imaju odličan hardver, ali zato softver uništi slike.

Pa sada ne moz ocekivati da za upola cene imaju bas sve.

Na kraju krajeva nisu im kamere ni toliko lose.. Kaskaju, ali ne previse. Npr honor 7,pro5 ili mi note.(cak mislim da je vivo poznat po odlicnim kamerama na mobu ali nije poznat ovde jer je skup) Ja sam sa kamerom na mi4 npr bio bas zadovoljan,mnogo brzo je fokusirala i okidala slike,sto mi je bitno.

Najveci problem "kineza" je i dalje OS to jest ui.
Videcemo sta ce mi5 napraviti sa ois i imx230.

Poslednja izmena:
Niko ne kaze da su to losi telefoni, zapravo za uložen novac dosta pruze. Ali nisu bez razloga na upola cene. Ne opravdavam ni bolesno skupe nove Samsunge, Xperie itd..

snajka ima vise stila od tebe i vise para od tebe moj zakljucak

Nije valjda da si od one sorte koja meri drustveni status po tome ko ima skuplji telefon..[emoji1] [emoji1] [emoji1]

Da, ui je kod kineza preterano ajfonolik(mada ni ovaj samsungov nije nista bolji), skrti su na vecim apdejtima(unutar verzije androida ok, peglaju svoje verzije cesto, ali retko i sa velikim zakasnjenjem apdejtuju na nove verzije, ako uopste i apdejtuju neki), medjutim dokle god budu stancovali stabilne telefone do 150-200e, i ne ponese ih zelja za dizanjem cena u nebesa, licno nemam nikakvu zelju za necim skupljim. Svi samsunzi, lg-ovi, soniji u tom rangu imaju ili jako skroman hardver ili odvratno jeftin ekran sa cemernim rezolucijama.

Ali naravno, to me ne sprecava da pratim razvoj drugih proizvodjaca, niti sumnjam da s7 nece biti popularan.Naravno kvalitet kamere se nikad nije dovodio u pitanje kod njih.Mada bi vise voleo da se fokusiraju na njihov Tizen, koliko god ga svi pljuvali.

Tačno tako. Lako je Kinezima da iskeširaju za jak hardver ali im sve to padne u vodu zbog softvera i optimizacije. Tu su dosta tanki. Nije razlika u ceni samo ime jednog Samsunga, Sonya već realna razlika u kvalitetu. U mid-range klasi mogu da se trkaju sa ovim većima, ali u flagship klasi...ipak se tu gleda svaki aspekt a ne samo izrada i jaka baterija (kako očigledno misli Huawei).

Uh.. Pa lik(baja koji pise opise) sa androidpolice koji koristi 6p je rekao da mate8 radi tecnije i bolje od njega,pa se postavlja pitanje o cemu pises konkretno ?

Jedva cekam mate8 review na njihovom sajtu.

Poslednja izmena:
Tako su pričali i za Mate 7, pa kad su ljudi pokupovali onda "odjednom" počeli problemi sa učitavanje vidžeta, recent appsa, slabim renderovanjem, bagovitom tastaturom. O kameri da ne pričam. Poredili je sa Note 4 a ono... Nemam ništa protiv kineza, konkretno Huawei ali porediti ih sa flagship modelima sem po pitanju cene je suludo. Nekonzistentnost u radu, sitni bagovi koji se mogu ispraviti u roku od 24h kroz update ali od toga nema ništa, podrška očajna.

Poslednja izmena:
Ja licno presao sa S5 na Xiaomi RN3, jedina prednost S5 je bolja kamera, sve ostalo jednostavno cao zdravo!!!

Tako su pričali i za Mate 7, pa kad su ljudi pokupovali onda "odjednom" počeli problemi sa učitavanje vidžeta, recent appsa, slabim renderovanjem, bagovitom tastaturom. O kameri da ne pričam. Poredili je sa Note 4 a ono... Nemam ništa protiv kineza, konkretno Huawei ali porediti ih sa flagship modelima sem po pitanju cene je suludo. Nekonzistentnost u radu, sitni bagovi koji se mogu ispraviti u roku od 24h kroz update ali od toga nema ništa, podrška očajna.
Ko je to pricao za mate 7 ?
Ovo kao da pises o note seriji i samsungu.
Brendovi i reklame su ti pomutile razum.

Ruku dajem da meizu pro 5 koji je jeftiniji duplo od s6 radi makar 2 puta bolje,sa sve tvojim takozvanim losim sw koji sitno baguje..

Mislim pratiti mobilne i reci da flagship kinezi nemaju sta da traze pored mobova "top brendova" je u najmanju ruku smesno..

Poslednja izmena:
Sto je najjace neki od tih ''kineza'' imaju kamere koji su slicne ili samo za nijansu losije od Samsunga, LG, sony, ajfona, Lumia :) Jedino sto vecina kineza trenutno nema kvalitetnu stabilizaciju kamkordera i to je najveca razlika dok je sam kvalitet snimaka uporediv.

Meni je mnogo veca glupost kada telefon od 500e+ nema normalan softver (tj kada je UI unakazena verzija androida) nego to sto neki kineski fon ima malo losiju kameru od najboljih na trzistu.

Poslednja izmena:
Ma da kinezi su indijanci, samo Xiaomi je prodao 100 miliona telefona prosle godine.
Ako neko moze neka okaci neku podatke o prodaji kineskih telefona.
Jedva cekam Xiaomi Mi5, ako bude imao korektnu cenu kao Mi4 bice to fantasticna kupovina

momci malo zatrpavate temu sa kinezima, ajde da se vratimo na s7

jeste, dele ga džabe i još ti spakuju kilo pirinča u paket :D
U startu je skoro duplo jeftiniji (ne budi bukvalista :) )nego s6 kada se pojavio u kini. Znam znam carine i cuda.. Ali 2700yuan vs ~5400(tako mi nesto ostalo u glavi) Pa ti racunaj.

S5 kog imam gajbi npr radi malo bolje od redmi 1s koji je kostao 90$.
Mada i to nije bitno kada i a5 2015 radi bolje od s5..

Poslednja izmena:
Jel vi to kada poredite performanse pričate o svakodnevnoj upotrebi ili ipak malo zahtevnijoj? Jak multitasking, grafički zahtevne igrice, itd. Ako su tu telefoni od 90$ u rangu sa flagship modelima... Svaki telefon može da čita blic, otvara fb i ig i odgovara na sms.

Ma moze on da siba zahtevne igre koliko hoce ali kada mi isece oci pri normalnom skrolovanju i listanju po app draweru momentalno bih ga bacio u kantu..

Zato kazem samsung mora srediti sw pre svega,ne moze prejak hw stalno izvlaciti slab sw.. Vidis rus kaze da multitasking opet nije sredjen ? Pricamo o 4gb rama.. Toliko ni neki kompovi nemaju :)

Poslednja izmena:
Pre ce biti S6 v2.0.1 :)

Ludi rus. Navodno lte 100% i brajtnes 75% ( ne znam da li auto) zanimljivo da je dual sim.. Mozda je drugi slot hibridan,kartica ili sd ?

Da napomenem da dual sim utice na bateriju makar oko 10%.

s_caeafe1e455043ce9dcc9f1d28299052.jpg

s_4c94174c765c4486a49c96b5d2048567.jpg

https://mobile.twitter.com/eldarmurtazin/status/694838777378906112

Mada saban nije napisao koji je mob.. Malo cudno da je s7 dual sim,mozda ima prototip s7. Ako se dobro secam oni su imali i 6p dual sim.

Poslednja izmena:
99% je S7, mislim zasto bi sad hajpovao neki drugi manje bitan Samsung pred MWC? :) E sad da li je obican S7 ili +/edge.. u svakom slucaju ovo je odlicno i u skladu sa ocekivanjima od hw i 3000 mAh.

E sad ce biti zanimljivo citati hajp o odlicnoj autonomiji samsung fanova (kao u doba S5 galaxy/Note4) kojima je ista bila skoro pa nebitna od predstavljanja S6 pa sve do sada :)

Poslednja izmena:
Pa da krenemo ja kao verifikovani opste poznati i priznati fanboy samsunga opet kazem da mi nije bitno. Kupujem sve sto ima samsung ili VW logo.

Za vecinu stvari je single core bitniji. Lep napredak sa ovim 820

Imam trenutno Sony Xperia T. Po vašem mišljenju, jel vredi da prelazim na S7 ili da čekam Z6 ?

Možeš ti da čekaš i S8, S9, Z7, Z8... Možeš zauvek da čekaš jer uvek će u najavi biti nešto jače i bolje. Pitanje je što ti sad treba.

Imam trenutno Sony Xperia T. Po vašem mišljenju, jel vredi da prelazim na S7 ili da čekam Z6 ?

Sa XT na Z2/3 ili M8 i onda lepo uz super telefon cekas prvo da se pojave u prodaji novi androidi pa onda i pad cena S7, Z6, G5, M10.. a i da se dokazu u praksi, da isplivaju potencijalne mane, propusti itd.

Vrh Dno