Šta je novo?

Samsung Galaxy S6

@R-GTI

Probaj OVO
Pročitaj pažljivo pre nego što kreneš u instalaciju!

@bravosx1616

Settings/Accessibility/Notification reminder ON/OFF

Hvala, to je to. Nego sad mi palo na pamet, nije to lose za neke aplikacije, ali ton za sve cekirane aplikacije je default, jel postoji varijanta da za izabrane aplikacije bude ton koji je dodeljen samoj aplikaciji, ili reminder moze samo default ton? Posto od zavisnosti od tona, znam koliko je bitno pogledati, jer nekad nisam u mogucnosti, zbog npr prljavih ruku :) .

Možeš možda nekom aplikacijom da bude posebno za svaku a reminder za poruke možeš da definišeš u
Messages/gore desno more/settings/Notifications/Notification sound .... default ti je ista kao na Settings/
Sound and notifications/Ringtones and sound/Default notification sound ... nadam se da ga nisam zamrsio mnogo :)

Kako stoje stvari sad sa baterijom na s6?Jel popravljeno nesoz apdejt?Kolikinje prosecan up time sa oko 4h uz wifi pretezno?

Ja izvucem oko 4h sot-a od ujutru oko pola 7 kada ga skinem sa punjaca do uvece oko pola 12, i ostane mi 10-20%. Nije sjajno, ali bitno mi je da izgura ceo dan. Doduse veci deo tog vremena je na 4g. Ali recimo za vikend sam bio bolestan i nisam izlazio iz kuce pa sam bio sve vreme na wifi i izvlacio sam 4-5h sot a ostajalo mi je preko 30%. Tako da je bas velika razlika izmedju wifi i 3/4g. Mozda bi bilo bolje kad bi ga vratio na 3g jer se vrv muci da nadje 4g kad god ga spusti na 3g pa to bas jede bateriju, ali nema veze...

Hvala,a kad je pretezno na wifi verovatno moze i preko 24 h up time da bude kontam.

Stigao danas S6 Edge+ :D Prelep telefon.

Prilozi

• S6 Edge+ 1.jpg
    S6 Edge+ 1.jpg
    816.6 KB · Pregleda: 311
  • S6 Edge+2.jpg
    S6 Edge+2.jpg
    1 MB · Pregleda: 298
  • S6 Edge+ 3.jpg
    S6 Edge+ 3.jpg
    929.2 KB · Pregleda: 306
Mozda i najbolje dizajniran Samsung android do sada, steta samo sto uglavnom previse sljasti :) Na prvoj fotografiji stvarno deluje vrhunski i unikatno..

Ovo je jedan od retkih Samsunga koje bih kupio/koristio, kada padnu cene ispod 450e za nekoliko meseci bice to dobra kupovina.

A evo sada konacno da vidimo kakva je autonomija, posto je dokazano da cipset i amoled trose manje cak i od onih sjajnih sa S6 ne bi me iznenadilo uopste da se solidno pokaze ovaj S6e+.

Samo me zanima kako se ovi zakrivljeni delovi displeja ponasaju na dnevnom svetlu tj kako sve to utice na prikaz? Jeste da takav displej mocno i unikatno deluje ali ne znam koliko je prakticno resenje..

Poslednja izmena:
Jos da je ona zelena boja, bio bi zlo :D

Mogu i te boje ali meni i ova sa gizmovog primerka deluje odlicno (a inace ne volim telefone u tim nijansama).

Ne znam samo koliko sljasti uzivo.. da je malo vise matt bilo bi odlicno ali u svakom slucaju telefon izgleda mnogo mocno i S5 pored ovog cuda bukvalno izgleda kao dacia logan prve generacije pored mercedesa E klase :)

Ima li ko problema sa zujanjem i brljavljenjem stabilizacije ili cega vec u kameri?
Desava mi se cesto kad udjem u kameru da nesto zuji, a slika mutna bude.

Postavi neki sempl, na dnevnom svetlu i LL pa da se vidi i na osnovu exif-a i na osnovu samog prikaza.. ako je (ne daj boze) hw kvar, npr vezan za AF ili stabilizaciju, vidi da sto pre reklamiras..

Postavi neki sempl, na dnevnom svetlu i LL pa da se vidi i na osnovu exif-a i na osnovu samog prikaza.. ako je (ne daj boze) hw kvar, npr vezan za AF ili stabilizaciju, vidi da sto pre reklamiras..

nevezano za svjetlo, bilo da se radi po danu ili mraku kad se ukljuci kam nekad zuji u samoj kameri i slika titra i mutna je. Onda posle par sekundi izostri sliku. Malo sam googla, kvar je je hw prirode. Nemma garanciju pa nemam se kome zaliti :) Tj imam al neke lijeve radnje. Koliko sam mogao vidjeti, pun je net prituzbi na to. Mada, slika je istog kvaliteta kao i prije. Samo recimo sad kad ukljucim kameru, i malo sa strane kucnem telefon, odmah pocne da zuji stabilizacija i posle par sekundi prestane i izostri sliku. Citao sam na xda tipa kome su davali 3 x S6 u zamjenu i na svakom mu se javio taj kvar.

@Edit - mada su svi taj kvar prijavili tek sa prelaskom na 5.1.1

I da, sad se u kameri cuje neko zveckanje. Nesto lupka kad drmusam telefon. Tel mi inace nikad nije ispao, bas je pazen i nosen u futroli.

Poslednja izmena:
@Edit - mada su svi taj kvar prijavili tek sa prelaskom na 5.1.1

Verovatno je neka neuskladjenost na relaciji sw-hw, ne bi odjednom toliki broj ljudi prijavio kvar da je samo hw u pitanju.. treba masovno pisati sammobile sajtovima/blogovima itd, da isprave to sa nekim manjim apejtom.. ako je uopste to u pitanju.

I da, sad se u kameri cuje neko zveckanje. Nesto lupka kad drmusam telefon. Tel mi inace nikad nije ispao, bas je pazen i nosen u futroli.

Nisam siguran da je sve u redu sa tim S6 ali nije mali broj telefona na kojima se cuju neki ''zvucni efekti'' iz kamere pri tom drmanju itd.

Poslednja izmena:
Verovatno je neka neuskladjenost sw-hw, ne bi odjednom toliki broj ljudi prijavio kvar da je samo hw u pitanju.. treba masovno pisati sammobile sajtovima/blogovima itd, da isprave to sa nekim manjim apejtom..

Ko je god nosio samsungu, zamjenili su im kam modul. Mada, poprilicno dosta ljudi se zali nakon 5.1.1. Meni recimo fon nikad nije ni malo jace spusten na sto, a kamoli ispao. I na jednom je pocelo nesto da zvecka u kameri i da muti sliku kod AF i da zuji. Iskreno se nadam da ce nekim sledecim update-om da isprave to. Ako je kvar hw prirode, onda je to moj poslednji Samsung prozivod.

^ a jesi siguran da nikada nije tako zveckala kamera? Ili mozda nikada nisi probao do sada?

Ne vidim bas nacin da sw apdejt dovede do tog zveckanja.. mada ko zna kako funkcionise taj OIS..

Sad sto se garancije tice.. kapiram da bi ti bez problema servisirali ili cak zamenili telefon da imas neku validnu garanciju.. ovako.. bedak.

Ipak ono sto najvise cudi je broj takvih reklamacija posle 5.1.1 apdejta (mislim ti rece da ih ima mnogo), to jednostavno govori da je sw nesto syebano.. nemoguce da tolikom broju ljudi hw kamere otkaze posle obicnog apdejta.

Ako mozes postavi neku fotografiju sa original exif-om.

Poslednja izmena:
Pa mislim da nije zveckala prije. Ali se to pocelo desavati tek sa 5.1.1. i to ovog poslednjeg update od prije par dana. Do tada nikad nista. Da mi je barem ispao, pa bi znao da je od pada. Ovako.... Ili je Samsung nesto gadno zeznuo oko kamere hw. ili je nesto na relaciji sw-hw. Sta znaci original exif-om?

Evo i mene, imao sam pre skoro god dana S5 u zameni koji je u gornjem delu zveckao kad se protrese u odredjenom pravcu (napred nazad) i to bas onako se cuje, kao da je odlepljeno nesto. i naleteo sam skoro na jedan S6 gde identicno zvecka/lupka u gornjem delu. Bs onako iritantno i ja licno msm (amaterski) da je tu definitivno neki fizicki problem.

Pa mislim da nije zveckala prije. Ali se to pocelo desavati tek sa 5.1.1. i to ovog poslednjeg update od prije par dana. Do tada nikad nista. Da mi je barem ispao, pa bi znao da je od pada. Ovako.... Ili je Samsung nesto gadno zeznuo oko kamere hw. ili je nesto na relaciji sw-hw. Sta znaci original exif-om?

Mislio sam na to da postavis negde par semplova a da se vide svi bitni podaci iz exifa, to uz sam prikaz na fotografijama i neki tvoj opis kako se ponasa kamera.. pa bi mozda neko mogao da proceni sta je u pitanju ili bar da pokusa.

Bedak.. vidim ima raznih ''posledica'' - zujanje, problem sa fokusiranjem, oni ''talasi'' pri video snimaju.. ko zna sta je u pitanju, najbolje je da pratis takve teme. E sad ako je u pitanju hw tj kvar a nemas validnu garanciju..

Ma ne opterecujem se nesto mnogo, nego sam pitao cisto dal ima jos ko taj problem. Garanciju imam neke radnje na 12 mjeseci, ali ako cu ga vratit i oni popravjti ili dati novi koji ce isto posle par mjeseci prozujati, necu ga ni reklamirati. Sad radi ok, i kad pocne tako da zuji, za par sekundi izostri sliku najnormalnije. Otprilike svako 10 to paljenje kam zuji. Za mene S6 poslednji Samsung proizvod koji sam kupio. Od tv sam davno odustao, kao i od monitora, bjele tehnike i sl...

Ne znam kako je na s6 ali meni na note 4 ne daje da palim stabilizaciju na fhd 60fps i preko, samo na običnom fhd i niže radi stabilizacija...
Edit: A za ruku našao na google za s5... The hand symbol is displayed to you when you have the "Image Stabilizer" enabled. This symbol is intended to illustrate the fact that you can create sharp images with the Samsung Galaxy S5 despite a restless hand.
Thus if you want to hide the hand icon in the camera app you have to turn off the image stabilizer. For this tap on the gear icon and then in the setting on the tile "image stabilization". Finished!

Poslednja izmena:
Hvala Joco,pomoglo je. Ne radi stabilizacija na 60 frejma u fhd. Mora da se smanji. Bas glupo :trust:

Vrh Dno