Šta je novo?

Samsung Galaxy S6

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Taj sajt, laptopmedia, ima bas super testove. Nedavno sam ih tek otkrio i pao je bookmark odmah. 🙂

Uglavnom, S6 je objasnio stosta. Ima tu nekih zamerki, koje mene licno ne pogadjaju (izostanak sd-slota, zastite od prasine i vode i slicno), ali je generalno uredjaj sjajan. Jedino je pitanje kako ce se taj vid procesa sklapanja (lepljenje i sta vec uz to) pokazati prilikom potencijalnih servisa usled padova, i sl.

^ Da li ces opet pisati review ako bude nagradna igra za s6 kao sto je bila za s5 ? 🙂

Laptopmedia je kao Pros stavio Long battey life
Hmm
[emoji57]

Stvarno? Mora da mi je to promaklo. Gledao sam samo odredjene delove testa, pa verovatno zbog toga 🙂
Mislim da je napisao u Note4 temi da mu se cini max osvetljenje malo pa sam mu rekao za hint sa baterijskom lampom.

Jeste, fora je bila da na silu isteram maksimalno osvetljenje, a da ne jurim napolju direktno sunce, pa sam upalio LED blic na Nexus 5 i uperio u ambijentalni senzor, odmah je ekran postao svetliji 🙂

Ne znam zašto Samsung to radi da auto bude jače nego max brightness kad staviš...

Da bi se ređe pojavljivao burn in, mnogi imaju običaj da drže stalno osvetljenje na maksimumu a to je slaba tačka amoleda

A burn in se neće pojaviti ako držiš na auto +5? Pa tu će još više da izgori 😀

Mogu vam reci iz iskustva da ako drzite visoko osvetljenje na amoledu, tipa 70+%, za par meseci ce nastati vrlo vidljivi tragovi po displeju. Kad kazem vrlo vidjivi, mislim vidljivi na bilo kojoj boji pod bilo kojim uglom, pri bilo kakvom nivou osvetljenja. Happened on Samsung S3. Ne znam da li ovi novi amoled displeji imaju bolju tehnologiju koji usporavaju burn in, neki kazu da, neki ne.

Inace, kladim se da ce najvise za mesec dana Samsung zbog S6 da popase tuzbu u US (verovatno i sire) zbog vizuelnog kopiranja iP 6.

Poslednja izmena:
Samsung Galaxy S6 Prvi dojmovi: https://youtu.be/tFA0pIy4FCI

U hrvatskoj u prodaji od sutra. Na 4min demonstrira brisanje samsung apk i naravno da to nije moguce. Moze samo disable da se radi direktno iz app drawera

A burn in se neće pojaviti ako držiš na auto +5? Pa tu će još više da izgori 😀
Kao što Batak reče, tako će samo ponekad da svetli sa maksimalnim osvetljenjem (npr pri sunčanom danu ili jakom veštačkom osvetljenju prostorije), a da je slajder kalibrisan na realne vrednosti onda bi se na 100% sa nekih 500-600nitsa osvetljenja brzo pojavio burn in.

Ta ''osobina'' amoleda je i razlog zbog kojeg je Samsung prvi stavio providnu traku za notifikacije umesto crne i izbegavao da koristi on screen dugmiće

U hrvatskoj u prodaji od sutra. Na 4min demonstrira brisanje samsung apk i naravno da to nije moguce. Moze samo disable da se radi direktno iz app drawera

Zato sam i pitao, pošto je bila vest o tome, a kasnije su javljali da je to slučaj samo sa korejskom verzijom pošto su oni usvojili neki zakon za to

Poslednja izmena:
Jel to i dalje ništa od activation locka na Androidu i S6-ici?

[YOUTUBE]kVdZFH13dws[/YOUTUBE]

Edit:

Evo ga i Phonearena Review:

Samsung Galaxy S6 Review
Samsung Galaxy S6 Edge Review

Clearly pushing the envelope, this quad-HD display is not only rich with detail, but it’s the most color accurate AMOLED display to grace a phone to date.

TouchWiz sheds many of the vast collection of features found in previous iterations, opting instead for a “less is more” approach.

In keeping that momentum, this is the fastest phone yet in the series.

When you want to capture the moment, nothing does justice like the S6’s incredible camera.

Baterija slabija malo od S5, bolja od M9 i i6.

Poslednja izmena:
emix,druze,radis li ti nesto u zivotu ili po ceo dan postavljas razne postove,za 4 godine 9100,alal vera.

Po ceo dan postavljam razne postove, i ne komuniciram sa onima koji ne znaju sta je veliko slovo, tacka i razmak.

eee ako si mi odgovorio,zbog takvih kao ti je ovaj forum poceo da lici na b92 i telegraf.

Sve je dobro dok se ne pretvori u blic.

Je l ima neki test za ovaj wireless charging?
Je l puni brzo kao usb i je l radi bez mana?

Sporije puni svakako. Mislim da nijedan od tih standarda sa tolikom površinom ne nudi ni 1A punjenja, a kamo li 2.

edit: sami punjači dolaze sa zidnim adapterom koji je deklarisan na 2A... e sad koliko od toga završi u telefonu... Voleo bih da nas neko uputi ko ima precizniju informaciju.

Poslednja izmena:
http://www.phonearena.com/news/Our-...-test-shows-flagship-worthy-endurance_id67631

Na koju foru edge ima ovoliko bolju bateriju od obicnog s..

Edit: iz phonearena reviewa
Call quality:
It’s not something we’d classify as great, nor downright terrible at the same time, so we’d like to say that the call quality decent – or in other words; average. Voices are audible for the most part through the earpiece, but there’s a subtle amount of hiss that accompanies them. On the other end of the line, our callers are able to comprehend us, however, tones tend to favor a thinner quality

Poslednja izmena:
Na koju foru edge ima ovoliko bolju bateriju od obicnog s..

Na foru neke greske 🙂 seti se z3c kada su testirali, prvi rezultat je bio skoro 15h pa su onda ponovili test i dobili rez. od 10h. Nema sanse da razlika bude ovoliko u korist S6 Edge tj sve govori da treba da budu priblizno isti, Edge ima 50 mAh vise ali i malo vecu povrsinu displeja zbog ivica. I nece ponoviti test, taman jos malo da se progura prodaja Edge-a 😉

Poslednja izmena:
Ma od sada verujem samo gizmu i anandu 🙂

Mada gizmo testira bateriju pustanjem nekog videa ? A amoled tako pokazuje najbolje rezultate. No videcemo.

Kada bi mogao da napravi neku skriptu da otvara 6,7 sajtova i tako u krug dok ne umre baterija 🙂

http://www.anandtech.com/show/9111/samsung-galaxy-s6-and-s6-edge-preview/2

Kada smo vec kod anand 🙂 ala puca nitse kada je na auto.. Duplo jace nego kada ga rucno stelas

Poslednja izmena:
Koliko znam gizmo koristi neki skriptovan test koji simulira surf preko wifi, na 250 cd/m2.

A sto se tice kvaliteta zvuka u toku razgovora, ne verujte bas uvek onome sto pise po netu (posebno ne na phone areni) vec treba sve to cuti. Bilo je primera da bas na PA pisu hvalospeve ili pljuju kvalitet zvuka nekih telefona a da je uzivo sve to drugacije, cak se i utisci razlikuju od sajta do sajta (tj test ekipa). Od cega sve to zavisi ko zna.. npr PA pljuje a Pocketnow izuzetno hvali audio kvalitet odredjenog telefona. Ili utisci ljudi bas sa ovog foruma.

Jos je ovaj test radio onaj J.V..

Ma od sada verujem samo gizmu i anandu

Ja ni anandu ne verujem skroz, evo npr sto se ip6 tice.. dobili su daleko bolje rezultate autonomija obe sestice, koje su uporedive sa najboljim androidima dok u onom holandskom i bench testu ti ajfoni primetno zaostaju, posebno manji IP6. Jeste da su to testovi na 200 cd/m2 vs 250 cd/m2 (holandski i nas bench) ali mislim na to kako se oba IP6 drze u odnosu na konkurenciju, prema anandu su sam vrh, prema ostalim jedva prosek.

Poslednja izmena:
Ma verovatno je do bugarskih mreza.ali opet to je blize nasem iskustvu 🙂
Pocketnow hvali jer su tamo mreze ludnica.

Dosadni ste sa baterijom vise,kao na svakom androidu trajace od jutra do uvece t.j 1 dan,kao sto traje i na Note 4,S5...

Nazad
Vrh Dno