Šta je novo?

Samsung Galaxy S6

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A kako znaš da se na s6 neće odraziti na bateriju, pošto ovde nema poređenja sa 1080p ekranom na istom modelu?
Ne treba opravdavati što je stavljena bedna baterija, što je ujedno i moja jedina zamerka ovom telefonu.
Te brojke o štedljivijem panelu i procesoru su bajke koje se svake godine pričaju i to nema veze sa životom.
+1

Pa normalno, nego marketing čini svoje...
Sledeće godine još štedljiviji telefoni i još manje baterije 😀

Pa neće se odraziti jer kao što sam kažeš nemaš sa čim da porediš 🙂 na osnovu nekoliko ranijih primera se vidi da prost broj tačaka na ekranu jednostavno ne utiče na potrošnju i to je potpuno logično ako se iole zamislite. Pa šta tu ima da troši struju. Može da troši panel kao panel, kao što je kod G3 slučaj (još je on 5.5" ljudi to zaboravljaju) i to je to. Na istom tom G3 kad smanjiš rezoluciju dobiješ bateriju bolju pola posto.

2k drastično utiče na 3D performanse, tu se plaća najveća cena, i ako je SOC dovoljno jak nema razloga kukati na 2k rezoluciju.

+1 slazem se. Svaki sledeci Amoled je bio stedljiviji od prethodnog, to je poznata cinjenica.
Plus ovaj put je i stedljiviji 14nm procesor u pitanju, tako da je ovo sto se baterije tice za sada prazna prica.

Poslednja izmena:
Problem su ekrani kod Sony-a, LG-a i HTC-a, jer ne koriste amoled. Troše mnogo više lcd i ips. Zato je fail bio 2K na G3 u odnosu na G2. Ekran je pojeo onu 3k mah bateriju

Kako si to zakljucio kad ni sony ni htc trenutno nemaju 2k ips android telefone? Kako to da M8 i Z2-3 i pored IPS-a nemaju losiju autonomiju od S5 (koji takodje ima jedan od najnovijih amoleda) tj imaju i malo bolju a rezolucije su im iste, velicine displeja variraju +/- 0.1''. Uz to to su telefoni sa i dalje najboljim autonomijama, znaci egal su i IPS i amoled 1080p a obe tehnologije se unapredjuju kroz svaku novu generaciju tako da tu nema govora o nekoj epskoj superiornosti amoleda, mozda u odnosu na G3 displej koji je (osim po rezoluciji) iz 2013. po svemu ostalom.

Zna se da IPS trose manje pri prikazu bele a amoled pri prikazu crne, ta razlika u korist IPS se sa najnovijim generacijama samoleda smanjila i pitanje je kolika ce biti u praksi.

G3 autonomija je kilava zbog kvaliteta panela pa jos ima i 2k a zna se da je LG optimizacija diskutabilna zato i ima losiju autonomiju od ocekivane. Primer - IP6 da ima panel kao G3 (samo 4.7'') ne bi mogao da sastavi pola dana sa 2h sot-a.

2k drastično utiče na 3D performanse, tu se plaća najveća cena, i ako je SOC dovoljno jak nema razloga kukati na 2k rezoluciju.

@ vojkan

Tacno ali isto tako 3G surf i GPS jedu bateriju i nikakvi 10.75% stedljiviji soc i amoled tu ne mogu da pomognu uz (za 2015. 2k flagship) smesnih 2550 mAh 😉

Znam po G2 LG, autonomija je inace sjajna ali kad predjes na 3G surf i koriscenje GPS baterija curi primetno brze, sva sreca pa ima 3000 mAh. Zato nikada ne bih kupio ni iphone 6, dzaba mi dobra autonomija u kancelarijskim uslovima (20% osvetljenje i wifi) kada ne bi mogao da sastavi pola dana sa 3G/gps (sve to pisem na osnovu onoga za sta meni treba sledeci fon, znaci subjektivan sam kao i u slicaju IP6 pre nekoliko meseci). I zanimljivo je to kako oni koji su pljuvali IP6 baterijicu u fore o stedljivijim komponentama sada mast.ur.biraju na isto to jer je Samsung u pitanju, vidim i plastika je postala ogavna u veliki fail 🙂 Doslednost 0 🙂

Poslednja izmena:
Jos jednom cu ponoviti da dolazi vreme pametnih satova,narukvica i ko zna cega jos sve sto primetno cucla bateriju. Ako cu da kupim tel i da mi samo stoji u dzepu ili na stolu,necu ga ni kupovati. Kontam da ce baterija biti kao i na s5 ali to je meni nedovoljno!!

Jos jednom cu ponoviti da dolazi vreme pametnih satova,narukvica i ko zna cega jos sve sto primetno cucla bateriju. Ako cu da kupim tel i da mi samo stoji u dzepu ili na stolu,necu ga ni kupovati. Kontam da ce baterija biti kao i na s5 ali to je meni nedovoljno!!

Zasto je nedovoljno ako telefon uz neku zahtevniju upotrebu moze da "izgura" od ujutro do uvece?

Zato sto ne moze da izgura sot koliko meni treba,jedino iz tog razloga 😉

Ako se 2K ne odražava na bateriju (a ne odražava se) onda i nije problem što je otišlo na 2K.

Dokaz S5 sa 2K rezolucijom ima isti rezultat kao i običan sa 1080p.

Problem su ekrani kod Sony-a, LG-a i HTC-a, jer ne koriste amoled. Troše mnogo više lcd i ips. Zato je fail bio 2K na G3 u odnosu na G2. Ekran je pojeo onu 3k mah bateriju
Nisi u pravu. Autonomija je ista jer s5 sa 2k rezolucijom ima s805 SoC koji je dosta bolji i efikasniji od standardne verzije koja ima s801 SoC.

@hsv ok, ne kažem ja uopšte da je 2550 mah baterija dobra (ne verujem da jeste), samo kažem da je 2k ekran neće više pojesti nego isti takav full hd.

^ ma da, i ja mislim da ce S6 autonomija biti sasvim solidna jer nisu ludi, testirali su S6 sa novim komponentama i sigurno ne bi izbacili telefon sa primetno slabijom autonomijom od S5. Samo kazem da su skrenuli na put apple fora i da je baterija trebala da bude 3000 mAh uz malo deblje kuciste.

I opet kazem, ja to gledam iz svog ugla jer mi treba android sa (konacno) krstenom autonomijom koja me nece ostaviti negde oko 13h sa mrtvim telefonom u dzepu (pocetak koriscenja od 08h npr). S6 mi je super na svim poljima osim dizajna (aj to se resi donekle zastitnim kucistem) i baterije a ja nemam nameru da dam tolike pare za telefon koji nece moci da isprati te moje HC zahteve upotrebe smarfona par puta nedeljno. Ja telefon kupujem za period od 2-3 godine a ne na 6 meseci kao modni detalj, pa da mi je bitno da je sto noviji, tanji, fensiji :d
Nekome treba GPS/3G uz jako osvetljenje i 100+ ispucanih fotografija i 4k snimanje, sve to za pola dana/od jutra do veceri, neko surfuje preko 3G ceo dan zbog posla ili cega vec, neko gleda filmove na poslu ceo dan :d itd. Samo kazem da je propustena sansa za sjajnu autonomiju.

A inace ne sumnjam da ce biti bolji od S5 u sintetickim testovima, phone-gsm arena, koji ce da zamazu oci 99% kupaca, slicno kao sa alphom i iP6. Zato se jos uzdam da ce onaj Active S6 izbaciti sa istim ekranom a malo vecom baterojom i bez FP ''skenera''.

Poslednja izmena:
Zato sto ne moze da izgura sot koliko meni treba,jedino iz tog razloga 😉
Tebi onda ne treba telefon... Mislim toliko buljenje u 24h je nonsense i pain in eye.

Zar nije lakše sesti za laptop ili PC?

opet kazem, ja to gledam iz svog ugla jer mi treba android sa (konacno) krstenom autonomijom koja me nece ostaviti negde oko 13h sa mrtvim telefonom u dzepu (pocetak koriscenja od 08h npr) baterije a ja nemam nameru da dam tolike pare za telefon koji nece moci da isprati te moje HC zahteve upotrebe smarfona par puta nedeljno.
Nekome treba GPS/3G uz jako osvetljenje i 100+ ispucanih fotografija i 4k snimanje za pola dana/od jutra do veceri

A inače sa Xperia P ti drži 24h sa HC zahtevima GPS par sati sa 3G jako osvetljenje 100 i više slika + 4k snimanje od jutra do večeri znači nekih par sati nek bude barem 5 sati?

😀

Edit: usput mi reci koji telefon sa tom upotrebom koju si naveo može?

Poslednja izmena:
^ naravno da ne, zato i ne koristim telefon na nacin koji hocu i dok.....o mi je vise. Za sve ostalo baterija mi je dovoljna (bar 4-5 dana nedeljno se ne cimam oko toga) ali za te moje voznje ne a s'obzirom da sam ovisan o iste od 7. godine zivota ne pada mi na pamet da dam 400e+ na telefon kome su aduti autonomije podaci o stedljivosti iz uputstva za upotrebu 😉 Sta sam uradio sa takvom kupovinom, nista, ili sam negde na 2/3 resenja.

A koji telefon moze - Z2/Z3/Z3C/LG G2 (provereno)/ Lumia 1520, OPO itd. Nema veze, nisu ni oni savrseni ali mogu da izguraju dosta, uz manje kompromise ali sve je bolje od trenutnog stanja a ozbiljno sumnjam u mogucnosti S6 u tim uslovima.

Zato sam i napisao da je sve to subjektivno al ima ljudi koji u sve to sumnjaju a nece ni paliti gps, evo proday npr, coveku je uz smartband jedva dovoljna i z3c autonomija.

Hoce li ikada izbaciti telefon sa 24h SOT-a

Ne znam ali verujem da ce ubrzo stici flagship ''debljinom'' kucista od 2.4mm 🙂

Poslednja izmena:
Hoce li ikada izbaciti telefon sa 24h SOT-a :S:

Tebi onda ne treba telefon... Mislim toliko buljenje u 24h je nonsense i pain in eye.

Zar nije lakše sesti za laptop ili PC?
Naravno da je lakse ali njih ne mogu da nosim na posao. Evo sad u zadnje vreme sam krenuo da ucim za microsoft sertifikate i po par sati dnevno resavam testove na telefonu (skontah da je pametnije od trosenja zivota na filmove) pored svega ostalog.
Pain in eye je bilo gledanje filmova na 2.6 i 2.8" nokijama, ovo sad 4.6 (i 5" prethodni) mi dodje kao bioskop.
I kao sto rekoh, od kada sam poceo da koristim sony narukvicu za lifelog, izgubio sam oko +2 sata na sot u identicnim uslovima i upravo je to razlog sto govorim da mi se ne svidja sto su toliko ubogaljili bateriju tj baterije u novim telefonima.

Ni to ne bi bilo dovoljno nekima...

Ne znam stvarno sta maltretirate tastature bespotrebnim postovima... Meni Nexus 5 izdrzi lagano 1 skijaski dan uz striming muzike sa play-a ili koriscenje runtastica uz slusane kesirane muzike....

Nijedan tel u zadnjih 2 pa i 3 godine od top modela nije imao losu autonomiju. Nijedan pa ni mrtvi ajfon.

.

A koji telefon moze - Z2/Z3/Z3C/LG G2 (provereno)/ Lumia 1520, OPO'

Mislio sam na Android, jer ne znam kakva je ta Lumia 1520 i kako troši.

Ono što si ti rekao nek bude 3-4 sata gps i 100% osvetljenje uz 3G. To je to. Ode baterija 🙂

A ti bi tu i snimanje 4K bar dva sata (znam da bi više, ali i ovo je dosta) a ti bi još i 100+ slika.

To ne mogu ovi telefoni. Ne može nijedan. Eto ta lumia jedino o njoj ne mogu da sudim.

Hsv vrati nazad stranice u OPO temi Viktor je kačio SS 4 sata ekrana na 100% čistog namestanja telefona nikakav HC gps i ostale kerefeke.

Dobri su svi oni na minimalnom osvetljenju tapatalk i wifi, ali ovo sto ti pričaš ne može nijedan.

Ja napisah da moze G2, sve je to relativno ali moze, nekada ce se ugasiti pola sata pre, nekada ce izvuci malo vise. Sve zavisi koliko traje maltetiranje. A nisam mislio na 100% osvetljenje nego na procenat koji je dovoljan za normalnu citljivost + GPS, 2G/3G po potrebi, koriscenje fotoaparata/kamkordera kad mi dune (50-100-150 fotografija i 10, 15 min videa npr) i tu sot nije toliko bitan (displej je upaljen samo kad mora), ko nije probao sve ovo nema predstavu kolika je potrosnja u ovim uslovima.

A ako nabrojani telefoni mogu da izdrze npr 8h takve upotrebe S6 tesko da ce moci preko 6,5, mislim lupio sam, jednostavno mislim da ce biti tolika razlika. Tu su glavni potrosaci mreza i gps a stedljiviji cipset tesko da moze da pomogne, potrebno je sto vise mAh. A ti mi kazes da je sve to isto, pa zasto si onda pljuvao G3 autonomiju, nije ni taj telefon drasticno losiji na tom polju od S5/Z2/M8 ali je ipak losiji i pre ce se ugasiti, mozda bas onda kad ti najvise treba 🙂

Poslednja izmena:
E pa *** odluci se ili HC upotreba ili sad više nije 100+ slika, sad je 50, više nije ni 3G sad je 2G/3G, više nije ni jako osvetljenje (100%) nego neko dovoljno vidljivo.

Ili jesi ili nisi HC. Ako nisi onda će izdržati, ako jesi onda neće. Simple as that 🙂

O cemu pises ti? Aj mani me tog karikiranja, kako stalno da budem na 3G na raspalom vipu koji 3G gubi vec na periferiji? Ne uvek ali gubi, signal se ''muci''. Mora nekad ici i na 2G. A cesto sam i u roamingu :d Kako da znam da li cu ispucati 50 ili 150 fotografija, to je stvar trenutka, po strokavom vremenu taj broj mozda ne predje ni 20.
Tacno znam kako sve to izgleda u praksi i niko ne moze da me ubedi da je 2550 mAh feat zasladjeni podaci iz knjizice isto sto i 3000+ mAh, nije to drasticna razlika ali je mozda taman tih 15-20% koji znace da ces se vratiti sa ''zivim'' telefonom. Nije mi jasno kako je osuta paljba na smesnu iphone 6 bateriju i podatke i stedljivosti cipseta, pre samo 6 meseci, a sada je sve to vrh ili nije problem jer je sa potpisom samsunga :d Da je samsung ugradio 3000 mAh a htc 2550 mAh i to uz 1080p ne smem ni da zamislim koliko bi odredjeni ljudi pljuvali mucni htc, jos da je 2k, koje bi to pljuvanje bilo 🙂

Poslednja izmena:
Evo ja sam stalno na 3g, doduse na pojedinim mestima na poslu je toliko los da auto prebacuje na 2g...plasim se i da pomislim koliko bi malisa gurao da je stalno full 3g signal.
Kako god,jel moguce da jos niko nije izbacio neke proverenije podatke o trajanju baterije...pa valjda samsung deli neke semplove osim gomile para na reklame?!

Da bacim i ja koji komentar u vezi ovog phona.
To sto je baterija neizmenjiva meni ne predstavlja problem pošto pre bih nosio power bank nego rezervnu bateriju. Mnogo veći problem je to što se Samsung jajari sa 2550 mAh samo da bi telefon mogao biti 1 mm tanji. Bolje da je 2 mm deblji pa da stave 3100 mAh. One price da bi bio teži za normalnog korisnika padaju u vodu... Ja naprimer ne volim lake telefone da ih ne možeš osetiti u ruci koliko si laki.

I glupost je što su izbacili SD card slot. Svestan sam da je interna memorija mnogo brža od najbržih sd kartica ali i sd kartica je dovoljno brza za storage slika i videa i dokumenata. A to što neki prebace igru na class 4 sd karticu i onda im učitava nivo veoma dugo i krive telefon za to za njih ne vredi trošiti reči.

Edit: što se tiče onih kojima treba više mAh baterije za njih je Note serija.

Poslednja izmena:
Ne radi se o brzini sd kartice nego o lovi. Proda ti 32gb prostora za 100e..

Sto se baterije tice ,~95% kupaca ce biti zadovoljno istom. Ako prodaju 40mil primeraka ,mozda se samo oko 100k,200k bude zalilo na bateriju. Zna se ko kupuje iphone a sada i s6,prvo se zaljube u brend,pa u telefon pa ni ne stignu da vide mane istog.
To je isto kako kada se zaljubis u neku zenu/devojku i ne vidis njene ocigledne mane.. 🙂

Poslednja izmena:
Da, samo što je normalno da se zaljubiš u ženu, ali u brend baš i nije... 😉

Edit: što se tiče onih kojima treba više mAh baterije za njih je Note serija.

A zašto? To je onda namerno ograničavanje i diskriminacija...po tome ako neko želi bolju bateriju onda najbolje da uzme tablet

A zašto? To je onda namerno ograničavanje i diskriminacija...po tome ako neko želi bolju bateriju onda najbolje da uzme tablet
Pa kad je S serija imala ekstra bateriju? Uvek je bila samo prosečna ili ispod prosečna (SIII).

Meh, to je tačno, ali ponovo uzimati phablet varijantu samo zbog baterije je meni previše...

Evo ja sam stalno na 3g, doduse na pojedinim mestima na poslu je toliko los da auto prebacuje na 2g...plasim se i da pomislim koliko bi malisa gurao da je stalno full 3g signal.
Kako god,jel moguce da jos niko nije izbacio neke proverenije podatke o trajanju baterije...pa valjda samsung deli neke semplove osim gomile para na reklame?!
Ovaj rus sa mobile-review sajta ga je dobio na test. On je imao i galaxy alphu prvi u rukama tako da cenim da ce prvo njegov review izaci..
Jedina mana njegovih testova sto se ne zadrzava puno na bateriji 🙂

Prodaja tableta je baš opala iz prostog razloga što su dijagonale telefona porasle ...
Mislim da bih trenutno pre kupio Moto360 ili LG Watch R nego tablet - mada i jedno i drugo su nepotrebni pored ~6" telefona ...

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno