Šta je novo?

Samsung Galaxy S5

Mislim da je Alexandr-ov ROM deodexed? I ne radi mi :(
Kako si konkretno instalirao?

Jos bi bilo bolje kako da deodexiram ROM uzjedno, pa da i na Note 3 mogu to da uradim :)

Јееееееее, баш ми је ово требало :d
https://youtu.be/lclkuTOyshI
Јел имао неко код нас овај проблем? Видим на нету да је јако чест, али решења су различита. Неко је мењао батерију, неко рестартова фон, а некоме ништа не помаже :crash:

Pa ovaj Greenify ne može da natera ni Facebook da ne radi u pozadini.
Neko drugo rešenje kako da ograničim neke app da ne drljaju u pozadini, a da nije frost i da ih mogu koristiti po potrebi?

FB nije problem, FB Messanger jeste. FB mozes sam da pogasis, ja jesam, ne primetim ga. A ima nalog (***, ljudi samo tako postavljaju slike sada, pa moram :()

Stara verzija fb
Koliko starija verzija facebooka?
Sve više mislim da nikako nema šanse da se podesi ovaj buđavi Lollipop na S5.
Ugasio sam već min 40 Samsung i Google bloatware app i dalje je ovakav battery usage. Nisam siguran dalje šta da gasim da ne ubijem neke funkcije.
Mada telefon leti naspram pre roota i gašenja bloatware.
cf545361484653b85a36bfba2ab31f12.jpg
1686383846f3b2b2cf119b54b6cdeb00.jpg
483c4e92889792e7eff1f3bd0d4527c2.jpg

Poslednja izmena:
Ja koristim ovu verziju vec dugo i odlicno radi. Nove verzije su ocajne.
84638bf5437f08d3aaeeed37a7b97786.jpg

Šta je tu problem?
Imaćeš preko 5 h sota za dan i po, ne bih rekao da s5 i može nešto drastično bolje.

Problem je što je Android OS i Android system još uvek na vrhu po potrošnji, a to mi nije nikad bio slučaj na drugim telefonima marki no Šljamsung.
Kakav je battery usage vama na 4.4.2? Jel i tu Android na vrhu potrošnje?

Pa tako Samsung računa i prikazuje tu statistiku, kakve veze ima... Instaliraj bbs da bi bio siguran ali meni to deluje ok

Šta je tu problem?
Imaćeš preko 5 h sota za dan i po, ne bih rekao da s5 i može nešto drastično bolje.
Sa obicnom potrosnjom, slazem se, mada ja uvek izvlacim 6+ h SoT, i to uz browsing.
Ne znam sta moze biti od servisa, ja koristim na Duosu Alexandr ROM, koji je stock skroz debloated. I opet mi se cini da ima previse njesra, ali radi extra.
Mada mi je i Stock radio extra po pitanju baterije, Alexandr sam stavio jer sam mislio da ce proraditi Xposed, ali nista od toga :(

Problem je što je Android OS i Android system još uvek na vrhu po potrošnji, a to mi nije nikad bio slučaj na drugim telefonima marki no Šljamsung.
Kakav je battery usage vama na 4.4.2? Jel i tu Android na vrhu potrošnje?

Tako je na Samsungu,i kod mene na S5 Plus isto.Ako mozes da izguras blizu 2 dana sa baterijom to je onda neko realno vreme,uz oko 4 i po/5h sot.

Jel na S5 i generalno na Samsung mobilnim nema načina da alarm aktivira telefon kad je isključen?

Ja to ni na Sony-u nisam nasao kako :(

Dal je moguće da svemogući Android telefoni nemaju nešto što je imala svaka Nokia?

Ni svemoguci iPhone, ni svemoguci Windows Phone telefoni.

Cudi me da si to tek sad otkrio, kao da si od juče.

A iOSedit: tako sam i mislio :)

Nisam nikad ni gasio Android telefone od kad ih imam.
Airplane mode nisam ni znao čemu služi dok sam imao nokiu.

Stim sto ima nekih androida koji kada se "ugase" odu u deep deep sleep, i onda zvoni..Mada fo real nisam nikada razumeo to gasenje telefona. Kako vas ne mrzi paliti ga i gasiti 100 puta nedeljno.

Da prijavim da sam pazario S5.
E sad, posto je izvetrilo i ono malo sto sam znao, ako moze mala pomoc, bilo je vec sigurno ali sam se vec pogubio od silnog citanja...
Telefon je otkljucan sa nemackog tmobile, trenutno sa instaliranim LP, status uredjaja official.
Hteo bih da ubacim stock rom, posto verujem da i dalje kamera radi najbolje s njim, samo bez tih njihovih preinstaliranih aplikacija.
Drugo pitanje je, da li KK ili LP? Nesto sam video na netu da spominju da kamera radi bolje sa KK.
Znam da mi treba Odin i neki fw sa sammobile, samo mi je izvetrilo na sta treba da se obrati paznja (pda i sta vec bese ono drugo), pa ako nekom nije mrsko samo u par koraka tut4dummies, bio bih mu zahvalan. :)

Ja bi isao na LP jedino ako ti treba LTE (a ne radi ti na KK).
Inace - nemas neke potrebe. Ali licno jesam na LP, i svidja mi se.

Ako me secanje sluzi sa 5.0.1 ne moze da se vraca na stariji zbog knox-a sto je podignut...sacekaj da potvrdi jos neko da ne zapucas telefon!

Sve zavisi koja verzija Lollipopa.
Zadnje 2,3 za Telenor su očajne, baterija užas.
Nisam znao da običan S5 ide sa Lollipop. Mislio sam da je to samo za S5 Neo.

Mozes se vratiti na raniji OS, ako ti ne odgovara LP, ali verovatno ce ti garanciju zbog toga baciti u kantu :( (Iako nema smisla, ako stavljas zvanicni STOCK raniji)

Probaj kako ti radi baterija na njemu, ako ti izgleda OK, nemas potrebe da se vracas na KK.

uzeo sam polovan, tako da garancija svakako nije problem.
vidim da nesto ljudi kukaju na LP. ja koristim tek par sati, tako da nemam neki komentar, jedino mi je nesto u glavi da sam procitao da bolje radi kamera na KK i zato bi da stavim.
nisam neki zahtevan korisnik, radice samo viber, fb, surf i to je to.

Vrh Dno