Šta je novo?

Samsung Galaxy S5

Hm. Probaj da restartujes fon. Meni se to jednom desilo. Posle restarta je opet pravio normalne slike!

Nije rec o fotografijama vec u kameri u podesavanjima bar se ja nadam
slikano na razdaljini 10 cm
Klikni jos jednom na selectiv focus i ugasi ga. Ovo je namesteno da zamuti blize objekte.
I probaj da tapnes na taj tekst na ekranu da ga izostri opet.

Mislis na soft ili hard reset
Ugasi telefon i upali ga.
Ali bolje slusaj sta ti ja pricam. Focus ti je namesten da izostri dalje objekte. Tako da gasenjem i paljenem telefona (restart) ce ti se taj focus vratiti na normalu valjda. Posto ne znas da ga ugasis klikom na dugme onda restartuj mob.

Poslednja izmena:
Da,dobio sam po prvi put savrseno cistu fotografiju na 10 cm ali vise se ne ponavlja,ISPRAVLJAM dok sam pisao uspeo sam jos dva puta,fokusiram motiv onda idem sa auto na selektivan fokus i saceam ostu sliku,ipak moze ali uz poteskoce

U toku dana sam ga jedom vracao na fabricko a iskljucivao i ukljucivao mnogo puta

Poslednja izmena od urednika:
ne shvatam kako se toliko mučiš, ja samo uperim sa manje od 10cm i odmah izoštri. možda fokusiraš neku tačku koju je teško izoštriti?

Isključi Auto night detection. Zbog toga ti kasni snimak (pretpostavljam da duže drži otvorenu blendu) i verovatno ti se ruka malo pomeri i eto blura.

EDIT Vidim da ti je uključen tap to take pictures. Meni je to isključeno. Fokusiram na tap a ako mi se svidja slikam na dugme.
Tebi sada fokusira i automatski slika kad dobije fokus. Sto je ok al reko da ti kazem za tu opciju.

EDIT 2 Meni se inače ne svidja jer nekada kao da ima preveliku jpeg kompresiju. Video sam na nekom custom rom-u da može da se poveća kvalitet kompresije. To će, pošto ga rutujem, biti jedna od prvih stvari posle brisanja bloat-a.

Poslednja izmena:
Dva kruga i jedan polukrug dali je to za fokusiranje dela ekrana,ja sve iskljuci a to jos stoji na ekranu kad ga dotaknem

Pa to je kao znak gde fokusira, po defaultu centar a ti možeš da tapneš negde drugde ako želiš.

Pa to je kao znak gde fokusira, po defaultu centar a ti možeš da tapneš negde drugde ako želiš.

OK.iskljucio sam i nocni modem ista stvar izostri sliku ali samo delic sekunde dok ja tapnem slika vec mutna,nikako nije fiks fokus stalno varira mutnija ostrija....

Ma daj mora da se zezas, 5 strana kako uslikati makro.

Instaliraj gugl kameru tamo nemas nikakva podesavanja, samo priblizis i kliknes

d1db04c7bd9b3707bd0aaf2994e407fb.jpg

U pravu si najbolje resenje,cini mi se da cu ipak zadrzati telefon

20150424_000447.jpg
Ovako kod mene izgleda na distanci od 10 cm i stalno varira ostrija-mutnija ali skoro uvek ispadne mutna

Poslednja izmena od urednika:
Mozda cu postaviti glupo pitanje ali zasto su tih par (5cm ili koliko vec) toliko bitni ?
Ako su bas bitni detalji napravi fotke sa tom distancom od 15cm ali koristi blagi zum prilikom slikanja i bice ok.

Mnogo blizu slikaš pa zato neće. Evo i ja pokušavao neka slova sa te tvoje daljine i nikako da ih izoštri, možda sam dva puta uspeo iz 10 pokušaja. Udalji na bar 15cm i biće ok.

Nesto vam je loše podešeno ako na 10 cm netje.
Sad mi na 7cm izostrava papir sa sitnim slovima, u senci. Na 5cm već kako kad.

Igraj se i sa blicom. Ako ti je ugašen teže će da fokusira nego ako je na auto ili On i obavezno pipni ekran za fokus.

Poslednja izmena:
Smes da kazes, ali ne da pises carsafe i svaku misao u posebnom postu (spojio sam ti 6 postova koji su jedan iza drugoga u dva sata u istoj temi). Sedi iztestiraj pa sumiraj utiske, pa napisi krsten post, a ne ovako na 2 strane+jedna obrisana svaka misao koja ti padne napamet ti je napises, pa tek onda rasmisljas o tome sta si napisao, pa dopuna, pa komentar na to ...

Da li se nekome desava da uprkos tome sto je check spelling iskljucen, samsung tastatura i dalje podvlaci crvenim sve reci?

Kako na Lolipopu da neku svoju melodiju postavim kao notifikaciju(ton poruke)? U podesavanjima zvuka i notifikacija nudi mi samo fabricke, a nemam opciju dodaj i sl.

Kopiraj ih u notification ili ringtones folder na internoj memoriji, onda ćeš moći da ih stavljaš za zvono.

Ne znam zasto nece,kod mene tako radi bez problema.

Vrh Dno