Šta je novo?

Samsung Galaxy S5

Ok. Znaci pratim uputstvo (ako se dobro secam u drugom postu ambasadii roma) dato za instalaciju za Knox 0x0 i kada instaliram po tom uputstvu Knox ostaje netaknut? Bez obzira ako u instaleru odaberem non stock opcije? Kontam da je tako ali da pitam, ova greška se samo jednom pravi i nema ispravke...
Jeste. Nebitno je sta izaberes u instaleru. Samo pazi da ne bude custom kernel, ali uvek u zagradi pise knox 0x1 za opcije koje moras da pazis...

G900FQ

Da li smem u uređaj G900FQ preko odna ubaciti nemački fw G900F?
Ako pokušam pa ne uspe, mogu li ga vratiti na G900FQ?

To vec moras da pitas u temi roma, ali koliko ja znam, ne smes da menjas kernel od drugog modela jer to aktivira knox. Proveri u njihovoj temi za svaki slucaj....

Instalirao sam Ambasadii ROM, root-ovan telefon, Knox 0x0, izgled S6-ice, javljam se za par dana sa detaljnijim izveštajem :)

Koji je najbolji stock based custom rom? Nije problem da Knox bude 0x1 posto vidim da ima i onih koji ga ne okidaju.

Pre dva dana sam uzeo S5 a vec je na oglasu,beskonacno razocarenje bar zbog onog zbog ceka sam ga i kupio.Telefon sam kupijo zbog kamere neke predmete sam hteo kvalitetno da slikam medjutim slika je nikakva mutna na 10-15 cm razdaljine ovaj telefon nije sposoban napraviti normalnu fotografiju a kamo li odlicnum,telefon je prazan nisam imao ni Viber instaliran a preuzeo sam novu nadogradnju.Fotografije sam odradio na staroj Lumiji od 5 MP dugo vremena koristim Windows i Lumiu pa htjedoh malo promene ali nazalost promasih telefon

off: dok sam citao post, imao sam osecaj kao da citam prevod na google translate :)

Poslednja izmena:
Cisto onako koja to lumia od 5 mp ima bolju kameru od s5, cisto informativno.

Kad sam rekao lose fotografije mislio sam a i napisao sam da se odnosi na razdaljini od 10-15 cm predmet od objektiva,ne moze da izostri sliku,ostalo na telefonu nisam nista ni probao.

Lumia 1320 nema bolju kameru ali je napravila bolje fotografije,motivi se nalazili na 10-15 cm udaljeni od objektiva

Macro je inače izuzetno bitan za telefone [emoji85]

Ima neka app macro ili slicno,oko tri godine nisam sa Androidom pa ne znam

Poslednja izmena:
Pre dva dana sam uzeo S5 a vec je na oglasu,beskonacno razocarenje bar zbog onog zbog ceka sam ga i kupio.Telefon sam kupijo zbog kamere neke predmete sam hteo kvalitetno da slikam medjutim slika je nikakva mutna na 10-15 cm razdaljine ovaj telefon nije sposoban napraviti normalnu fotografiju a kamo li odlicnum,telefon je prazan nisam imao ni Viber instaliran a preuzeo sam novu nadogradnju.Fotografije sam odradio na staroj Lumiji od 5 MP dugo vremena koristim Windows i Lumiu pa htjedoh malo promene ali nazalost promasih telefon
Da li si ti ozbiljno napisao "telefon je prazan, nisam ni viber dobio"?
Mogu u potpis da stavim tu izjavu.
S5 pravi za telefon odlicne fotografije. Nije fotoaparat.
Naravno kad sliku prebacis na veci monitor (pc) izgledace ocajno kao i sto je slucaj sa svim ostalim telefonima.

Poslednja izmena:
Izvini napisao sam da nisam ni Viber instalirao jer Viber zna da pravi probleme sa kamerom(ako nisi znao) a telefon je prazan to je jasno da se odnosi na aplikacije koje nisu u sastavu OS , nadam se da sam sad jasniji,ja ocekujem da mi neko da savet

Izvini napisao sam da nisam ni Viber instalirao jer Viber zna da pravi probleme sa kamerom(ako nisi znao) a telefon je prazan to je jasno da se odnosi na aplikacije koje nisu u sastavu OS , nadam se da sam sad jasniji,ja ocekujem da mi neko da savet
Ne mogu aplikacije da uticu na kvalitet fotografije.
Mozda ti je upaljeno/ugaseno ono cudo za izostravanje(zamagljivanje) objekta koji su blizu/daleko.

Poslednja izmena:
Viber utice na kvalitet fotografije?
Ako je tw "prazan" koji li je "pun"?

Lik vas malo z :)

Na razdaljini od oko 15 cm slike su mutne ,a upravo na ovoj teme najmanje na dvadesetak mesta potvrdjuje se da Viber smetam kameri ,mozda nisi citao ali ja sam od prvog pa do zadnjeg posta procitao
Mozda ti je selective focus namesten da zamuti blize objekte.
Nadji ovu ikonicu. Nemam S5 pri ruci da ti kazem tacno gde je.
7b9d8fcdd30abf6c32dd4604f5273c4c.jpg

Viber moze da ispija bateriju jer ne gasi kameru. Ali da pravi problem kvalitetu kamere ne moze. Tako da procitaj jos jednom od pocetka do kraja to sto si procitao i procitaj malo bolje.

Poslednja izmena:
evo ja sad probao i fokusira na manje od 10cm

Kad iskljucim ovu funkciju slika se izostri ali samo na 1-2 sekundu i opet se zamagli ali ocigledno sad daje neke znake

Kad iskljucim ovu funkciju slika se izostri ali samo na 1-2 sekundu i opet se zamagli ali ocigledno sad daje neke znake
Klikni jos jednom. I probaj da kliknes na objekat da ga izostri. Ako nece to znaci ili ti je selektiv focus namesten na daljinu ili ti pokusavas previse blizu da slikas.

A da ti okacis te slike ovde.
Da li ove dve slike smatras mutnim?
517ec93d3452bb6f48782bcb2b48bd80.jpg

f33fbf9d32d98a9642b813fa26cb524e.jpg

Ako je odgovor da, onda nije problem u kameri nego tebi. Jer tako selective focus funkcionise. Zamuti pozadinu a izosti blizi objekat ili zamuti blizi objekat a izostri pozadinu.

Poslednja izmena:
Ne znam koji je problem sa tvojim fonom, ali evo probao sam sa mojim da forografisem sa da ljine 10cm pa i manje, slike su jasne!

U pozadini slova isto tako imam izostrena jer je dalje od 15 cm bar kod mene,a plasticna ambalaza nije mi tako ostra mada ni na vasoj fotografiji nije bas cista

U pozadini slova isto tako imam izostrena jer je dalje od 15 cm bar kod mene,a plasticna ambalaza nije mi tako ostra mada ni na vasoj fotografiji nije bas cista
Okaci sliku molim te.

Ovo sam slikao na brzinu i skromno da me ne vide ljudi u kaficu i da pomisle da sam instagram manijak koji slika svaku kafu koju popije.
Pritom kvalitet se sroza kad okacim na forum preko tapatalka. A i da ovo je telefon ne fotoaparat za slikanje manekenki pa da bude potpuno ostro.
Garant ti je taj selectiv focus namesten na daljinu.

Evo ovo sam slikao sa S5.
f927136001d16810b20c3aca098322e5.jpg
75c8cc60f3e015940084993dabe108a6.jpg
39898d19a26081b4408147f95822623f.jpg

Poslednja izmena:
Nije rec o fotografijama vec u kameri u podesavanjima bar se ja nadam
slikano na razdaljini 10 cm

Prilozi

• 20150423_214510.jpg
    20150423_214510.jpg
    961.2 KB · Pregleda: 144
Vrh Dno