Šta je novo?

Samsung Galaxy S5

Kolko sam ja čitao, LTE se iz marketinskih razloga ubrajaju u 4g. Medjutim, nije, pa sad imamo "4g" i 4g.
Na GSM areni 900f ima i 4g band prikazan a S5 quad core nema.

Uzeo sam S5 pre par dana u mts. Dosao je na lollipop-u.
Danas sam ubacio SD karticu medjutim za svaku program sa kojim hocu da pisem po njoj mi trazi da resim permisions. Recimo, hteo sam sa FX explorerom da kopiram muziku na SD. Nije mi dao nego me je prebacio u neki program gde sam dao dozvolu FX-u da pise na SD karticu.
Za svaki program koji hoce da pristupi kartici moram da ovako radim. Za neke programe ni nece da mi da dozvolu.
Koji sh*t je ovo??? Jel to svima tako i da li postoji neko resenje a da ne rutujem?

EDIT: Skontao sam sta jel. Sa Lollipopom je dosla funkcija da se aplikacijama dozvoli pristup SD kartici ako taj pristup zatraze od sistema. Aplikacije koje su updejtovane na lollipop taj zahtev traze i onda im se rucno odobri, aplikacije koje nisu propisno updejtovane na lollipop taj zahtev ne traze i onda nema ni pristupa.

Poslednja izmena:
Kako se pokazalo staklo na ekranu posle dužeg korišćenja?
Imam telefon tek 3,4 meseca sem par mikro ogrebotina nema drugih tragova.
Nisam neki ljubitelj folija, kvare uvek utisak pri korišćenju.

Ljudi, imam jedno pitanje. Jel koristite SMART LOCK funkciju? Ja sam je koristiO do jutros a onda, nakon hard reset-a telefona više ne mogu da je koristim. Tj.mogu samo Trusted devices (pouzdane uređaje) da dodam, a opcija koja je do jutros bila tu (trusted places/pouzdana mesta) je nekako iščezla :( obožavao sam tu funkciju, kad sam kući, opustim se i ne razmišljam o fingerprint-u i takvom otključavanju telefona, nego dobro staro swipe-ovanje po ekranu i super sve...a sada više toga nema :( da li neko od vas ume da mi pomogne, da me uputi, šta je razlog ovome? Probao sam i sa novijom i starijom verzijom Google Play Service-a ali ista je stvar...o čemu se ovde radi, molim vas da mi pomognete. Hvala unapred i pozdrav...

Meni to nikad nije radilo kako treba. Kad skonta da je "kuci" kad ne.
Znam da nema veze sa tvojim pitanjem, sorry.

Meni to nikad nije radilo kako treba. Kad skonta da je "kuci" kad ne.
Znam da nema veze sa tvojim pitanjem, sorry.
Ma radilo je kao zmaj. Dođem kući, odmah prebaci sa fingerprint-a na swipe to unlock...odlično je radilo. Ne znam zašto ga sada nema :(

I kao što je nestala ta opcija, tako se i vratila :) smart lock opet radi i super je :) voleo bih samo da znam sta je bio problem kako bih eventualni sl.put umeo to da rešim, a ne da se nerviram...stvarno mi nije jasno ali sam zadovoljan što se vratilo :)

Smartlock je obična glupost ako je vezan za geopoziciju a ne wifi. Čemu uopšte držite fingerprint lock kada ako izgubite telefon ispred zgrade ili u okolini on ostaje otključan. Nije mi jasno zašto nisu uradili wifi lock varijantu.

Smartlock je obična glupost ako je vezan za geopoziciju a ne wifi. Čemu uopšte držite fingerprint lock kada ako izgubite telefon ispred zgrade ili u okolini on ostaje otključan. Nije mi jasno zašto nisu uradili wifi lock varijantu.
Meni se opasno sviđa ta opcija. I ako ga izgubim ispred zgrade ili u radijusu od 100m koliko pokriva smart lock, neko će ga odneti na drugu lokaciju misleći da ne postoji lockscreen security i smart lock će ubaciti fingerprint čim se izadje iz tog kruga...slažem se da je glupo sto nema Wifi, to je najbolja varijanta. Ali svakako, i kada postoji fingerprint svako može da restartuje telefon i boot-uje u recovery, uradi Hard reset i svaki security nestaje. To je bzvz...ali dobro...imam utisak da cu pre glavu izgubiti nego telefon :D tako da nije opasno...

Kako se pokazalo staklo na ekranu posle dužeg korišćenja?
Imam telefon tek 3,4 meseca sem par mikro ogrebotina nema drugih tragova.
Nisam neki ljubitelj folija, kvare uvek utisak pri korišćenju.
Ja imam telefon nekih 8 meseci i ekran mi nema ni najmanju ogrebotinu. Isto nisam ljubitelj folija. Zavisi kako ko cuva telefon.

Ne znam za smartlock ali naprimer Tasker-om kad zakljucas telefon za geopoziciju i kad dođeš do te pozicije on je i dalje zaključan odnosno prvi put ti moraš da ga odključaš pa tek posle postaje kompletno odkljucan dokle got je na toj poziciji.

I onda ti ispadne iz džepa dok sedaš u auto ispred zgrade...
Nije frka, kao smo do sad, tako ćemo i dalje. Samo je glupost što nisu ostali opciju vezivanja na wifi.

Pozdrav svima.
Jednostavno ne mogu da pocenem citati 280 i kusur strana, pa cu ovde odma pitati...
Kupio bih ovaj telefon (S5).
Kako vam se svidja?
Koliko drzi baterija u normalnom radu, kao nova i nakon godinu dana?
Koliko crpe wifi bateriju ili sim-net?
Da li je neko kupovao telefon ovaj (ili bilo koji drugi) kao polovan a star "1dan" od ko zna kojih i kakvih prodavaca, kodirani i nekodirani sa raznih mreza, kupljeni od pojedinca (kao fizicko lice) ili preko firmi...
Sta mi treba od papira njegovih da bi mogao garanciju ostvariti?
Da li stvarno telefon kupljen kod VIP-a ili MTS-a moze biti sim free a sve regularno?
Kako znati da kupujem pravi telefon a ne kopiju?
Da li je po oglasima cena od 370e za star 1 dan mnogo, moze li manje?

Poslednja izmena:
Meni evo posle 8 meseci baterija isto drzi kao i prvog dana. Izgura mi dan ipo sa normalnim koriscenjem. Ako kupujes polovan gledaj da lik koji prodaje ima dosta pozitivnih ocena i onda si miran. Ja sam kupio iz mtsa i otkljucan je telefon.

Kada kupujes od operatea neki budu otkljucani a neki zakljucani, zavisi od srece samo. Operateri neki zakljucaju neki ne. Ja sam kupio iz mts i bio je zakljucan i platio sam 20e otkljucavanje preko koda. A telefon po meni je najbolja kupovina trenutno, baterija mu je extra (meni najbitniji faktor) brzo se puni, sve mu je podrzano i veoma lepo radi telefon.. Moze se naci i jeftinije... ja sam npr platio moj 330e i dobio sam garanciju jos na lom ekrana...

Od koga garanciju na lom ekrana?
Ko je otkljucao, prodavac, servis neki sto ti je prodao telefon?

Operater daje garanciju na lom ekrana. Otkljucao je tako sto je preko neta porucio kod i uneo ga.

Ja sam moj platio 440e ali prosle godine u maju od tipa koji ga je uzeo preko mts-a. Imam 2god garanciju i isto garanciju na lom ekrana.

Može, ali ne vredi rizikovati. Za taj srednji deo je zalepljen displej, a za displej staklo. Puno prostora da stvari krenu naopako.

Imam nekoliko pitanja.
Kako se na S5 pali opcija skrivanja svoga broja sa koga se poziva?
Znam kako da sakrijem svoj broj na android 4.1.2. i S2, ali nikako da otkrijem gde je to na S5 i Android 5.0
To mi treba povremeno, extremno rekto ali mi treba...

Da li se moze sa memorije telefona na sim karticu ili obrnut,o prebaciti samo jedan broj a da se ne pokatabudze ostali brojevi memorisani u memoriji telefona ili sim kartici?

Pogubio sam "adapter" od sim kartice. Isao sam u MTS da zamenim karticu, za klasicnu mini da uzmem onu sto je i velika i mini i micro i nano. Ubacujuci karticu sa S2 u S5 posejao sam okolo nekud adapter za micro na mini, koji mi je ostao nakon lomljenja kartice i sutra trebam ici naci i kupiti taj adapter... sta ja znam moze zatrebati. Nadam se da nikad nece ali S2 ide u rezervu...

Kako da cuvam bateriju od S2? Da je napunim skroz, oko 60% ili manje i ostavim u kutiju sa telefonom?

Poslednja izmena:
Bateriju napuni 50-60% i ostavi sa telefonom, kao sto si i planirao.

Hvala.

A gde je to u podesavanjima?

Da li se broj pise bas izmedju zagrada srednjih ili je to "samo tako" napisano?
Da li treba da izgleda #31#0119876543 ili #31#[00381119876543], da li se pise internacionalni oblik sa 00 ili sa + ili samo 011 ?

Jos bolje da izvadi bateriju iz tel i spakuje tako pored tel.

Pa to, tako sam ja i mislio, samo nisam znao koliko da je napunim/ispraznim...

#31# pa broj kako bi ga inače kucao

Vrh Dno