Šta je novo?

Samsung Galaxy S5

Kad vec pricate sense ima bloat njihov weather koji ne moze da se skine sa lockscreen-a i google aplikacije koje idu po defaultu. NISTA vise. Sve ostalo biras sam.. To je meni super, a ne kao na samsungu namucis se dok ne sklonis sve..

E nek su te :d

Pa da, ali pazi mnogim ljudima nekad i meni je super sto imam to instalirano, ne moram da vijam neke stvari, nego sve imam OOTB, razumes?

Pogotovo ljudi koji se susrecu sa tim prvi put. Samsung im sve ubaci. Zasto Nexus uredjaji iako su dugi niz godina tu, nisu toliko prodavani, a tecniji rad imaju od bilo kog drugog telefona? Zato sto su P.R.A.Z.N.I.

Eno drugarica, jeste duduk za tehnologije, ne razume se puno, imala je S2 i kad je trebala da uzme neki telefon, ja sam joj preporucio N4 tad u Telenoru. Kupila ga i ubrzo prodala i otisla po S3. Zasto? Odgovor je jasan. Prazan je, nemam ja vremena da instaliram gomilu aplikacija i da vijam po Play Store-u.

Pazi u jednu ruku je razumem. Njima je komplikovano. Nama nije. Zato se tako dobro i prodaje S linija, a ne Nexus linija.
jel tako, a? mene da ubiju... neka neka... :d

e, al druže realno... nismo mi ovde tvoja drugarica. tako da razumi i nas koji želimo da bude sve po našoj meri i da to sve radi brže i kako treba.

Isaraj ga duginim bojama, izkastomizuj, nabacaj smeca i bice ti zanimljiv i lijep :D

Pa *** fora i jeste u jednostavnosti. Da vi pravite SW, to bi bili kilometarski kodovi :D

Pa necu TW ili tako neki retardiran interfejs nego lepo dizajniran minimal UI sa korisnim opcijama a ne raznoraznim djubretom koje niko ne koristi :d

Poslednja izmena:
mnogo je lepše instalirati dodatne programe koji ti trebaju i to one koje to želiš, nego brisati gluposti koje ti je uvalio samsung, pa onda instalirati ono što ti želiš za iste te funkcije. složićemo se? nadam se.

Slazem se ima romova koji su ocisceni od smeca ali ja sam pricao o vanila androidu na samsung telefonima. Lite rom DA vanila NEEEEEEE bar za moj pojam

Eno drugarica, jeste duduk za tehnologije, ne razume se puno, imala je S2 i kad je trebala da uzme neki telefon, ja sam joj preporucio N4 tad u Telenoru. Kupila ga i ubrzo prodala i otisla po S3. Zasto? Odgovor je jasan. Prazan je, nemam ja vremena da instaliram gomilu aplikacija i da vijam po Play Store-u.

Blasfemičarka :d

bloat je po samoj definiciji te reči ono što dobiješ kad kupiš uređaj a što ne želiš. bloat u nekom programu je sve što ti trpaju uz program što ti ne želiš. bloat je kad kupiš jbenu koka kolu a dobiješ supu zalepljenu uz nju.

Zasto bi supa bila bloat?
Meni je supa korisna, ja je skuvam pa pojedem :D ne moram posebno kupovati. Bolje kola sa supom po ceni kole, nego posebno da uzimam kolu a posebno supu po vecoj ceni :d

ma naplatili su oni tebi tu supu, nisu ni oni šuntavi. to je logika savremenih tehnologija primenjena na hranu. primer nije dobar, nisam se baš proslavio :d, ali ne znam bolji primer. hoću da kažem, kupiš jedno, dobiješ uz to nešto što nisi želeo- to je bloat.

Kad vec pricate sense ima bloat njihov weather koji ne moze da se skine sa lockscreen-a i google aplikacije koje idu po defaultu. NISTA vise. Sve ostalo biras sam.. To je meni super, a ne kao na samsungu namucis se dok ne sklonis sve..

Ne namučiš se ni malo ako si iole upućen i znaš šta hoćeš.

da, ali zašto bih uopšte kupovao samsung kome moram da sklanjam aplikacije sve i da se ne pomučim mnogo kad za manje novca mogu da uzmem nex gde ne moram da se mučim uopšte?

Los si trol, jaslice level :)

Ed tebra tvoja prica ovde oko bloat-a nece promeniti strategiju samsunga niti ce odvratiti nekoga da kupi samsung telefon. Vrti se dzaba prica u krug,svi vec znaju tvoje misljenje sto se toga tice.. Dzabe se spamuje forum. :)

malo vodimo diskusiju, za to forum i služi... sve to što si rekao je naravno apsolutno tačno...
Los si trol, jaslice level :)
ni ne trudim se previše... ne trolujem, ozbiljno pišem o neželjenom preinstaliranom softveru.

ja čudom nisam mogao da se načum sa kakvim je sve preinstaliranim glupostima došao moj bivši laptop.... pa ono je tuga ljudi moji. tad sam se prvi put susreo sa tim.... radovao sam se original windowsu, a obrisao sam ga posle 2 dana i stavio čistog pirata. posle nekog vremena sam instalirao čist win sa original ključem. ali koristio onako kako su oni zamislili nikad nisam.

Poslednja izmena:
ma naplatili su oni tebi tu supu, nisu ni oni šuntavi. to je logika savremenih tehnologija primenjena na hranu. primer nije dobar, nisam se baš proslavio :d, ali ne znam bolji primer. hoću da kažem, kupiš jedno, dobiješ uz to nešto što nisi želeo- to je bloat.

Ma razumem šta si hteo da kažeš, šalim se malo ;)

da, ali zašto bih uopšte kupovao samsung kome moram da sklanjam aplikacije sve i da se ne pomučim mnogo kad za manje novca mogu da uzmem nex gde ne moram da se mučim uopšte?

Gde bre ne moras da se mucis, pa ni najosnovnije stvari poput aplikacije za sms nisu dobre na stock Androidu, da ne pricamo dalje

Auh kakvo ciscenje ove poslednje tri cetiri strane treba da padne. Drustvo to je bloat.

blje će da izgleda na onom laptopu koji ima bolju grafičku i procesor, tj. na onom koji može da gura bolja setovanja as simple as that :D džaba ti najbolji monitor na svetu.

95% rgb coverage, i7 4700 MQ, nVidia Quadro K1100m; Dell XPS 17 i7 2630QM, nVidia GT555. Aj sad :)?

slatke muke. kad imaš dve tako dobre mašine da samo ekran odlučuje šta je lepše, onda je do ekrana. i do neke ribe da ti ... dok igraš (štagod gotiviš) bravo

opet ću ja da odem u off/ bloat :d

ali mučno mi je da gledam da tako skupe mašine (laptopovi) imaju tako očajne rezultate u igrama. mislim moj desktop koji brat bratu vredi 300 evra ako ga umotam u oba monitora koja imam povezana ([email protected] + 7850) šije bilo koji od ovih mašina. teram savršeno gw2 na max u eyefinity i to windowed da bih mogao paralelno da odgovaram đilkošu :p

Poslednja izmena:
slatke muke. kad imaš dve tako dobre mašine da samo ekran odlučuje šta je lepše, onda je do ekrana. i do neke ribe da ti ... dok igraš (štagod gotiviš) bravo

opet ću ja da odem u off/ bloat :d

ali mučno mi je da gledam da tako skupe mašine (laptopovi) imaju tako očajne rezultate u igrama. mislim moj desktop koji brat bratu vredi 300 evra ako ga umotam u oba monitora koja imam povezana ([email protected] + 7850) šije bilo koji od ovih mašina. teram savršeno gw2 na max u eyefinity i to windowed da bih mogao paralelno da odgovaram đilkošu :p

Licno mislim da ga kontrast zeza, al hajde.

Bravo :) lol? Nije taj Dell moj.

@Off/bloat bilo ga je podosta na prethodnim stranama

Totalno si u pravu, za zahtevnije igre na lapu ti treba neka izuzetno jaka grafa nVidia/ATI, a to nemas trenutno ispod 120k sigurno (da poseduje i i7), dok je ovaj i7 negde u rangu sa i5 Ivy bridge na desktopu. I onda postavis pitanje grejanja, ako se to greje pa sluzi kao grejalica u zimskim periodima kao ovaj Dell onda ti throttle-uje masina i onda dobijes jos losije igracko iskustvo, a to sto ne smes da spustis ruku na pojedini deo laptopa je deseta pesma. Ja sam imao desktop i sizeo sam jer ne mogu doticni nikako da nosim na faks da se ne je****m sa onim dresevima iz praistorije, a onda nemam net (ADSL, SBB i tako te varijacije) u stanu (licna zelja), tako da je lap bio jedan jedini izbor, i licno mislim da studentu koji nema potrebu za koriscenjem racunara na fakultetu za nesto ozbiljnije od word-a jedini izbor je laptop.

I da igram Starcraft i Hearthstone tako da ovo zadovoljava moje zelje u potpunosti. Btw. Windowed majka bio i ostao laksi multitasking :).

A sto se tice Samsung i GS5, to govori da su usli u comfort zone kao Apple, bole ih uvo kakav telefon izbacuju prodace se u milionskim kolicinama, oborice rekorde zbog mase koju zanima da ima najnoviji i najbolji telefon. Doduse u poslednje vreme mogu reci da se Apple znatno popravio i da izbacuje na trziste jako kvalitetne uredjaje u svakom segmentu i da ozbiljno razmisljam da uzmem kao svoj sledeci telefon iPhone, jer ovaj Android da instaliras na i7 ima da koci (da se razumemo iOS ne koci samo na najnovijem uredjaju, na svim starijim za generaciju i vise sece).

Sve u svemu Z2 vs GS5 je tesko reci koji je bolji telefon jer je launcher na Sony-u meni ogavan, a telefoni su skroz lose dizajnirani u pogledu gabarita koji su znatno veci u odnosu na konkurenciju. Videcemo sta ce HTC da objavi mada ne moze nista biti bolje nesto od ovoga, samo moze biti lepse :).

Ed tebra tvoja prica ovde oko bloat-a nece promeniti strategiju samsunga niti ce odvratiti nekoga da kupi samsung telefon. Vrti se dzaba prica u krug,svi vec znaju tvoje misljenje sto se toga tice.. Dzabe se spamuje forum. :)

PO tebi bi onda trebali zatvoriti forum. I djeca se radjaju, i zivot se ponavlja i vrti u krug, a ne prica na forumu, koju ispucas za par dana, pa nestane ideja :)

Prava definicija:
Bloatware software containing features that require a large amount of disk space and RAM (Computers)

Ma razumem ja tebe stjepane ali svaki dan ista prica.. Bolje da se prica jedan dan, onda neke druge teme pa posle 15 dana opet bloat itd itd :)

Licno mislim da ga kontrast zeza, al hajde.

Bravo :) lol? Nije taj Dell moj.

@Off/bloat bilo ga je podosta na prethodnim stranama

Totalno si u pravu, za zahtevnije igre na lapu ti treba neka izuzetno jaka grafa nVidia/ATI, a to nemas trenutno ispod 120k sigurno (da poseduje i i7), dok je ovaj i7 negde u rangu sa i5 Ivy bridge na desktopu. I onda postavis pitanje grejanja, ako se to greje pa sluzi kao grejalica u zimskim periodima kao ovaj Dell onda ti throttle-uje masina i onda dobijes jos losije igracko iskustvo, a to sto ne smes da spustis ruku na pojedini deo laptopa je deseta pesma. Ja sam imao desktop i sizeo sam jer ne mogu doticni nikako da nosim na faks da se ne je****m sa onim dresevima iz praistorije, a onda nemam net (ADSL, SBB i tako te varijacije) u stanu (licna zelja), tako da je lap bio jedan jedini izbor, i licno mislim da studentu koji nema potrebu za koriscenjem racunara na fakultetu za nesto ozbiljnije od word-a jedini izbor je laptop.

I da igram Starcraft i Hearthstone tako da ovo zadovoljava moje zelje u potpunosti. Btw. Windowed majka bio i ostao laksi multitasking :).

A sto se tice Samsung i GS5, to govori da su usli u comfort zone kao Apple, bole ih uvo kakav telefon izbacuju prodace se u milionskim kolicinama, oborice rekorde zbog mase koju zanima da ima najnoviji i najbolji telefon. Doduse u poslednje vreme mogu reci da se Apple znatno popravio i da izbacuje na trziste jako kvalitetne uredjaje u svakom segmentu i da ozbiljno razmisljam da uzmem kao svoj sledeci telefon iPhone, jer ovaj Android da instaliras na i7 ima da koci (da se razumemo iOS ne koci samo na najnovijem uredjaju, na svim starijim za generaciju i vise sece).

Sve u svemu Z2 vs GS5 je tesko reci koji je bolji telefon jer je launcher na Sony-u meni ogavan, a telefoni su skroz lose dizajnirani u pogledu gabarita koji su znatno veci u odnosu na konkurenciju. Videcemo sta ce HTC da objavi mada ne moze nista biti bolje nesto od ovoga, samo moze biti lepse :).
slažem se sve što si napisao za laptop. ja sam umislio da mi treba laptop i kad sam shvatio da ga koristim kao desktop odleteo je. žali bože izgubljenog novca.

za z2 vs s5 nemoj molim te da odlučuješ na osnovu launchera jer bar na androidu možeš da instaliraš šta god hoćeš.
PO tebi bi onda trebali zatvoriti forum. I djeca se radjaju, i zivot se ponavlja i vrti u krug, a ne prica na forumu, koju ispucas za par dana, pa nestane ideja :)

Prava definicija:Bloatware software containing features that require a large amount of disk space and RAM (Computers)
stjepane, tvoja (i prava) definicija bloatware-a se meni ne uklapa u shvatanje bloatware-a. na primer samsung napravi aplikaciju koja zauzima 10kb na disku i 10kb u memoriji (što je ništa naspram 16gb diska i 2gb rama, ali NIŠTA), a koja radi sledeće: na svakih RANDOM minuta, recimo 10, ili 20, ili 5, dakle nepredvidivo ti izbaci po sred ekrana, ma gde se nalazio: SAMSUNG JE ZAKON MATORI, ŽIVELE ŠARGAREPE!!!!! da li bi takvu aplikaciju smatrao za bloatware? ne zauzima ti resurse, ali ti ujedno ne treba aplikacija koja će da promoviše šargarepe koje ti usput ne voliš...

pričamo onako, naravno da tako nešto ne postoji. iako su šargarepe kewl.

Poslednja izmena:
Znaci nije samsung kriv nego android kome je malo i 3gb memorije i tako dalje i tim redom.

quote-ovano sa 74 strane ali moram da odgovorim zbog toga sto je ovo super netacno:

Nije RAM memorija ta koja je problem (delimicno) , vec procesorska muka da obradi 50+ pozadinskih procesa koji rade. U ovoj instanci govorimo o CPU usage-u a ne o nedostatku ram-a kada je bloat na Samsungu u pitanju. Androidu je sasvim dovoljno 2GB ram-a a mozda i previse. Samsungu mozda nije, jer dok na Vanili radi 6 stvari u pozadini, Samsung stoji kao zapeta puska sa 50 i kusur procesa i sa iscekivanjem da li ce lenjoglavi korisnik da okrene glavu u stranu, da bi mu samsung pauzirao video klip (najveca ikada buudalastina na mobilnom)

stjepane, tvoja (i prava) definicija bloatware-a se meni ne uklapa u shvatanje bloatware-a. na primer samsung napravi aplikaciju koja zauzima 10kb na disku i 10kb u memoriji (što je ništa naspram 16gb diska i 2gb rama, ali NIŠTA), a koja radi sledeće: na svakih RANDOM minuta, recimo 10, ili 20, ili 5, dakle nepredvidivo ti izbaci po sred ekrana, ma gde se nalazio: SAMSUNG JE ZAKON MATORI, ŽIVELE ŠARGAREPE!!!!! da li bi takvu aplikaciju smatrao za bloatware? ne zauzima ti resurse, ali ti ujedno ne treba aplikacija koja će da promoviše šargarepe koje ti usput ne voliš...

pričamo onako, naravno da tako nešto ne postoji. iako su šargarepe kewl.

To smo mi prekrstili kao bloatware, ali nije to prava definicija. To je ADS ili u neku ruku i blagi malware (malware (malicious-logic software)
n. software that acts on computer files without the knowledge of the user). Bloatware je tezak program (i po velicini i po resurse) pun beskorisnih opcija. Npr onaj Nero na kompa zauzima preko 1GB, a imas Burnaware od 5 MB isti posao rade.
U sustini mozda nije ni jedno ni drugo, ali je smece neopevano sigurno :D

Poslednja izmena:
njima je dovoljno sto su ovu reklamu pustili za vreme dodele oskara.. to im je jos par miliona prodatih primeraka :)

nemojte da mi kažete da će neko ovu reklamu da uzme za ozbiljno? ako bar jedan čovek na planeti poveruje u ovo, onda smo stvarno kolektivno glupi.

Vrh Dno