Šta je novo?

Samsung Galaxy S5

Ma nije toliko bitno kako TW izgleda, nego kako je neoptimizovan...
Npr meni se i sviđa kako izgledaju neke stvari na TW-u :d

Pa da, meni je izgled bezveze, a o funkcionalnosti da ne pricam.

Ma oni kazu da je i naj u svemu, ...

Ma znam dosta takvih...

Fora je sto je TW mojim drugovima prelep i najlepsi koji su videli na fonu(a ne znaju sta je TW nego ga zovu samsungov android). I dosta ljudi koji nemaju pojma o fonovima tako misli, i to je to, dovoljno da samsung ne mora da menja nista, jer ce uvek imati takvih da ga kupuju. A ja msm da kada bi u S5 npr ugradili GPE rom, ja msm da bi radio bolje od nekog kompa...

tuga.... :/

Mislim da Samsungovci koji su navikli na TW ni ne znaju kako ferca android kada nema TW-a. iskreno. cak i Nexus 4 (bilo koji drugi AOSP/Vanilla android quad telefon) ima daleko fluidniji browsing sa 5-6 tabova od S4 koji "zasecka" zbog bloat-a u njemu. Mogao bi neko ko je promenio telefone ovo i da potvrdi jer sam ja ubedjen da jeste tako. ne hejtujem Samusng po pitanju hardvera, unutra je premium hardver i oni su fakticki proizvodjaci 90% svetskih poluprovodnika, govorim o TW-u koji je uzasan.

No clue, pre ukljucuvanja s4 sam ubacio Slim StockROM. Na njemu otvaram i po 20 tabova olako. U Chromeu barem.

I kod mene je konstatno upaljeno 30+ tabova mrzi me da gasim, tako da i sa toliko njih nema problema, ali ja koristim stock browser, bilo reci u Note 3 temi da daje bolje rezultate od Chrome-a u neki testovima..

^ svaka cast :D

Da valja drzali bi stock (svi hoce odmah da se rijese bloata) :D Nexus je jedini telefon gdje stock mozes koristiti. :)

I kod mene je konstatno upaljeno 30+ tabova mrzi me da gasim, tako da i sa toliko njih nema problema, ali ja koristim stock browser, bilo reci u Note 3 temi da daje bolje rezultate od Chrome-a u neki testovima..
Uuu, kod mene nikako. Chrome razbija koliko mi brze radi od stock browsera.

jesam li ja dobro pročitao ili si ti stavio custom rom bez ijednog dana korišćenja stock roma na s4? :D care.
Tehnicki, da. Posto dolazim sa ArcS i video sam sta stock ROM radi kada se izbaci bloat (Arconium obican :)), nasao sam stock ROM, rooted, bez bloata prvo... odmah ga ubacio :) Sta ima da se gubi vreme sa original stock :)

Inace, za svaki fon sam prvo prebrisao ROM pa onda koristio - sta ja znam ko je bacio koji ROM, cak i kad je upakovan telefon :D

Po meni ubacivati vanila android u bilo koji galaxy telefon zakljucno sa note phabletom je cista ******stina. Dati 200e vise da bi posle to iskljucio i onemogucijo je po meni ...da ne kazem sta. Pa valjda ste kupili telefon sa naprednim funkcijama...kamera,kamkorder senzori itd... Al dobro ima nas raznih

Uuu, kod mene nikako. Chrome razbija koliko mi brze radi od stock browsera.

Tehnicki, da. Posto dolazim sa ArcS i video sam sta stock ROM radi kada se izbaci bloat (Arconium obican :)), nasao sam stock ROM, rooted, bez bloata prvo... odmah ga ubacio :) Sta ima da se gubi vreme sa original stock :)

Inace, za svaki fon sam prvo prebrisao ROM pa onda koristio - sta ja znam ko je bacio koji ROM, cak i kad je upakovan telefon :D
svaka čast, nema šta. sve kako bih ja uradio :)
Po meni ubacivati vanila android u bilo koji galaxy telefon zakljucno sa note phabletom je cista ******stina. Dati 200e vise da bi posle to iskljucio i onemogucijo je po meni ...da ne kazem sta. Pa valjda ste kupili telefon sa naprednim funkcijama...kamera,kamkorder senzori itd... Al dobro ima nas raznih
izvini ne vidim poentu tvog posta. smatram ga netačnim.

Nije netačno sve :d

Za note ne kažem, glupo je uzeti pa ne koristiti opcije za olovčicu, ali koje to "napredne" funkcije ima s4 u odnosu na nexus? A koje služe nečemu?
Osim bolje kamera aplikacije...

note naravno. ali sumnjam da ne postoje olakšani romovi za note koji zadržavaju sve bitne funkcije stylus-a. a i uvek možeš da rutuješ i pobrišeš bloat.

ali s3,4, pa i ovaj retardirani 5.... što bi držao 7gb bloata na telefonu osim ako nisi apsolutni mazohista. mislim ima ljudi.... ne kažem...

Slazem se. Svako ima nesto svoje HTC ima nesto svoje, Sammy nesto svoje, Sony itd itd...

što bi držao 7gb bloata na telefonu

Opet ne citas... ;)

Ne ide aosp nijedan na note seriju, nije to to. Nedostaju opcije kod kamere za snimanje/slikanje, spen je potpuno neupotrebljiv, plus sto nema romova koji omogucavaju 6-7h screen on-a.

Lakse pitanje je sta nije ? :D

bloat je po samoj definiciji te reči ono što dobiješ kad kupiš uređaj a što ne želiš. bloat u nekom programu je sve što ti trpaju uz program što ti ne želiš. bloat je kad kupiš jbenu koka kolu a dobiješ supu zalepljenu uz nju.

sve što je instalirano na mom telefonu u momentu kupovine a da ja ne želim da bude tu, to je bloat. preinstalirana weather aplikacija koju ja ne želim mi je bloat. SVE je bloat sem os-a. čak i launcher je bloat, treba telefoni da dolaze bez launchera pa da ljudi instaliraju svako šta hoće.

ja sam bloat ovde sad jer pišem nešto što mnogi ne žele da čitaju, a ti si me na to naterao.

ubiše me u guild warsu zbog tebe sad :d dok sam ti ovo kucao, držim igru i forum jedno pored drugog. aj sad 3 silvera za opravku.

Poslednja izmena:
Evo meni je bloat kilo opcija kada spustis notification bar npr, milion njihovis programa za svasta koji niko ne koristi.. ITDDDD

Cak i na nexusu ima malo bloata. Npr one preinstalirane app sto ih Google uvaljuje, a mogu se naci na google playu.

Ljudi imaju fobiju od bloata :D
Evo ja imam stock kitkat na nexus tabletu i prost je do granice imbecilnosti. Treba mi desetak programa da podesim sve i kako da bi radio kao naprimer samsung. I gle cuda poceo da stuca. Znaci nije samsung kriv nego android kome je malo i 3gb memorije i tako dalje i tim redom. Celava vanila radi super brzo i tu se zavrsava moje odusevljenje.

Slazem se. Svako ima nesto svoje HTC ima nesto svoje, Sammy nesto svoje, Sony itd itd...

Slazem se, meni je cist android nekako dosadan :d Sense/Sony UI su mi skroz prihvatljivi mada moze to i bolje. Al' isto tako bi zbog hardvera i ostalih kvaliteta nekako svario i TW, ali malo teze.

Nego, zar nisi hejtovao Note 3 UI i bloat kada si kupio G2 ili malo pre kupovine? I to sto od 3Gb rama ne ostane bas mnogo viska zbog bloat-a :)

Poslednja izmena:
mnogo je lepše instalirati dodatne programe koji ti trebaju i to one koje to želiš, nego brisati gluposti koje ti je uvalio samsung, pa onda instalirati ono što ti želiš za iste te funkcije. složićemo se? nadam se.

bloat je po samoj definiciji te reči ono što dobiješ kad kupiš uređaj a što ne želiš. bloat u nekom programu je sve što ti trpaju uz program što ti ne želiš. bloat je kad kupiš jbenu koka kolu a dobiješ supu zalepljenu uz nju.

sve što je instalirano na mom telefonu u momentu kupovine a da ja ne želim da bude tu, to je bloat. preinstalirana weather aplikacija koju ja ne želim mi je bloat. SVE je bloat sem os-a. čak i launcher je bloat, treba telefoni da dolaze bez launchera pa da ljudi instaliraju svako šta hoće.

ja sam bloat ovde sad jer pišem nešto što mnogi ne žele da čitaju, a ti si me na to naterao.

ubiše me u guild warsu zbog tebe sad :d dok sam ti ovo kucao, držim igru i forum jedno pored drugog. aj sad 3 silvera za opravku.

E nek su te :d

Pa da, ali pazi mnogim ljudima nekad i meni je super sto imam to instalirano, ne moram da vijam neke stvari, nego sve imam OOTB, razumes?

Pogotovo ljudi koji se susrecu sa tim prvi put. Samsung im sve ubaci. Zasto Nexus uredjaji iako su dugi niz godina tu, nisu toliko prodavani, a tecniji rad imaju od bilo kog drugog telefona? Zato sto su P.R.A.Z.N.I.

Eno drugarica, jeste duduk za tehnologije, ne razume se puno, imala je S2 i kad je trebala da uzme neki telefon, ja sam joj preporucio N4 tad u Telenoru. Kupila ga i ubrzo prodala i otisla po S3. Zasto? Odgovor je jasan. Prazan je, nemam ja vremena da instaliram gomilu aplikacija i da vijam po Play Store-u.

Pazi u jednu ruku je razumem. Njima je komplikovano. Nama nije. Zato se tako dobro i prodaje S linija, a ne Nexus linija.

Nego, zar nisi hejtovao Note 3 UI i bloat kada si kupio G2 ili malo pre kupovine? I to sto od 3Gb rama ne ostane bas mnogo viska zbog bloat-a :)

Jeste. Note 3 od 3 giga rama ima dostupno 2.38 cini mi se? Zasto su toliko dali GPU-u nije mi jasno. Meni je bloat olovcica, jer je ne bi koristio. Ja bih ga kupio zbog 4k, 1080p Samoleda i velikog ekrana :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno