Šta je novo?

Samsung Galaxy S5

zasto ne bi, ne razumem... ja vec sve aplikacije koje mi trebaju imam na nokiji n900, tesko da tizen moze da ima manje aplikacija nego 5 godina stara n900.

+1

Samo ovo podvuceno... Hmmm zar jedna od najjacih kompanija sveta da nema tu mogucnost? Imaju 2 godine od S3 da se spreme za to, a oni ipak ne rade. Nesto mi tu smrdi, ali ne znam da li iko ima odgovor na to pitanje, zasto ne urade.

Kako bre nemaju? Od SGS I i uopste skoro svi androidi su im odvratni i plasticni a Wave serija tenkovi od metala kao i WP7 stari telefoni. Pa imaju alu dumb/feature telefone, one za dinar kod operatera uz pakete skuplje od 300 din. A svi ti telefoni nisu samo od alu a krsevi sto se tice izdrzljivosti, naprotiv. A i solidno su dizajnirani.

Sta se promenilo u medjuvremenu? Alavost prema parama, usteda (na 200 miliona SGS telefona npr po 2$ ustede po kucistu.. sve je jasno) i koriscenje situacije da imaju armiju fanova koji bi kupili Galaxy makar bio od kartona za jaja i jos bi ih branili na sav glas :d

Poslednja izmena:
+1

Samo ovo podvuceno... Hmmm zar jedna od najjacih kompanija sveta da nema tu mogucnost? Imaju 2 godine od S3 da se spreme za to, a oni ipak ne rade. Nesto mi tu smrdi, ali ne znam da li iko ima odgovor na to pitanje, zasto ne urade.

Odgovorio sam ja,naravno moja teorija :)
Imaju brda istih mobilnih( galaxy,premijer,duos,ace,trend) i njihov ceo proizvodni proces je skoro isti ,oni da bi izdvojili jedan mob iz te linije npr s5 od aluminijuma morali bi da imaju velike rashode. Racunica je prosta,manji je trosak ili vise im se isplati da te potencijalne velike rashode ubace u marketing nego da menjaju ili postavljaju nove proizvodne kapacitete. Dokle ce ovako gurati i odlagati nesto sto mora da se uradi,to ce samo vreme pokazati...

Poslednja izmena:
Naslednici HTC One i LG G2 imaju realnu sansu da sada naprave odlican posao, videcemo hoce li to pametno iskoristiti.
Da ne zaboravim i Z2 koji je izbacio jedan kompletan telefon, sve opcije otkacene :)

@ loznica^ u pravu si ali.. ne znam da li se secas ali oni su uvek imali kupus salatu od ponude, od samog pocetka prakticno i T100 i slicnih. Po 5 verzija istog telefona, a razlike su bile takve da bas zahtevaju drugacije panele, dobavljace, izradu.. totalno nelogicno. A da ne pricam koliko modela su imali (imaju) samo za Aziju. Znaci verovatno nije to problem nego zelja za lakim kesom :d tj profitom, prosla im fora dok nisu imali konkurenciju sto se Androida tice i na tom talasu uspeha i popularnosti su stedeli a u isto vreme zaradili odmah. A sudeci po pisanju po netu to ovaj put bas i nece proci i toj meri ali opet ce razbiti sa prodajom jer neki ljudi jednostavno.. da ne pisem dalje :d

demonstracija fingerprint scannera:
[YOUTUBE]VOAzTBKkrRU[/YOUTUBE]

Znaci u sustini ne moze da se koristi.. Bar po ovom klipu. A i unlock sam po sebi je previse spor.

@hsv.stoned

Tebra to je istina.. Ali se tada pravilo po par miliona telefona max a sada se stancuje po 200mil. Nisu isti kapaciteti u igri. Ranije je to sve bilo elasticnije,sada je previse glomazno

Poslednja izmena:
Jeziva mi je pomisao za sta sve moze da se zloupotrebi ogromna baza otisaka prstiu u nekoj blizoj buducnosti i od strane samsunga i apple-a :trust:

ma ne postoji baza, sve se skladišti na telefonu i to enkriptovano. "majkemi" :D

Markez

Ja vidim da ova kamera idZuva

Erica

First impressions of #Galaxy S5: well, I really need to take some time to get my objectivity together. A video will arrive tomorrow with my hands on impressions.

My current thoughts are that it fell way short of rumored expectations... Fell flat. But it was to be expected when Snapdragon 805 is still yet to be.

The display is a disappointment but makes sense that it's still at 1080p, since Quad HD would be just too much for the phone to handle in terms of graphics performance especially. There is some obvious black clipping going on. So if you don't like the blocky blacks and shadows from Samsung, well this will not be for you... Measurements will come soon as well.

I had really hoped for a dual led flash with different wavelengths, as to create the right white balance for the flash but instead it reads heart rate instead? WHY? I played with it and it takes quite some time for a reading and was not always consistent. A wasteful feature that can cause paranoia: irregular heart beat hypochondria! Might be fun to try on your friends but I can NEVER foresee actually using it. I would use the one on the new Gear watches. It stays touching the wrist and makes more sense as an accessory, rather than a diagnostic testing tool.

On paper, the specs are nice. It's pretty cool that it can finally deal with water but it's the same technology Galaxy S4 Active. It has an O-ring under the back cover and a covered charging port with a flap. My hope is that they used a nano coating like the Moto G, which can become completely water logged and survive 30 minutes under water.

I am not sure what the SoC is quite yet, it has the Adreno 330 GPU so it must still be in the Snapdragon 800 line. I bet it's Snapdragon 801 clocked to 2.5GHz. I also noticed that it falls short on ram expectations. It has 2GB instead of 3.

Worst of all it only has a 2,800mAh battery. That's not a big leap up from the S4. The display seems to be brighter as well and a tad bit bigger with an overclocked CPU. Not sure what they are thinking here. Sony managed to squeeze in 3,200mAh in their Z2! I can see why Samsung is so content on up selling their new power management feature. I'm not expecting great things from the battery.

As for 4K video there is still no optical image stabilization and no digital image stabilization either. At least the Z2 has digital image stabilization for 4K video! But in all honestly, I am sure the Samsung image and video quality will still blow Sony's out of the water.

Lastly, the darned thing is plastic. Yeah yeah, I hear scorns already but this isn't nice feeling plasticy plastic. This device is reminiscent of a cheap toy! The sides are so cheap looking and the back cover just makes me want to laugh. The black one is most tolerable but the gold reminds me of a cheap costume earring for dress up that granny kept all those years. Even the cheap looking plastic sides are an annoying bronze gold.

At this moment I am searching deep deep down for a reason to like this device over anything else that I have seen this past year. I'm really not finding it yet. I'm working on it though!

Again, a video will follow tomorrow when I get over the initial disgust.

Poslednja izmena:
Neznam za mene je ovo razočarenje.
Nevidim što bi neko uzeo S5 pored LG G2 koji će da bude jeftinije sem da se kaže da nosi Samsung.

Ne znam sto kukate za manje bazele? Sto je rekao ovde jedan covek da ja na mom oneu slucajno dok ga drzim odkljucanog pomeram ikonice po home screen-u. Plus jeste da G2 ima manji bazel, al' je nacisto ruzno kod belog modela sto se vide one crne linije pored ekrana. Kod One-a i Sljamsunga to nema.. To je meni bitno, da nema tog, a plastika sa strane kolika je sve dok se uklapa u kuciste nije problem..

razočaranje je blaga reč(za mene).......ovo bi trebalo da se zove S4-2 ili S4s............malo su našminkali S4 i kao da nas smatraju totalnim *****ima nazvali ga novim modelom.........sada će S4(pogotovo onaj sa ledjima kao N3) biti bolja kupovina jer će ovom novom da "naprže" cenu a za šta?!?......za brojač otkucaja srca ili za onaj čitač otiska koji nikako ne radi.....ne razumem stvarno.Sa S4 sam bio veoma zadovoljan i možda sam previše očekivao od S5 ali moje poverenje su izgubili............

Ne znam sto kukate za manje bazele? Sto je rekao ovde jedan covek da ja na mom oneu slucajno dok ga drzim odkljucanog pomeram ikonice po home screen-u. Plus jeste da G2 ima manji bazel, al' je nacisto ruzno kod belog modela sto se vide one crne linije pored ekrana. Kod One-a i Sljamsunga to nema.. To je meni bitno, da nema tog, a plastika sa strane kolika je sve dok se uklapa u kuciste nije problem..

Na svakom telefonu se vide crne trake jer je to sastavni deo samog ekrana. Samo sto se na crnim modelima to ne vidi jer su jelte crni :)

:( Ja ne znam dal mi previse ocekujemo, ili je Samsung puko sa idejama. Ili su toliko digli nos da ih boli dupe sta mi mislimo o telefonima..
Za s4 su rekli da nisi bas prezadovoljni prodajom i da ce biti drasticnih promena na s5 i gledaj sad ovo. Identican uredjaj napravise.

http://www.phonearena.com/news/Samsung-Galaxy-S5-vs-Nexus-5-first-look_id53098

Koja je to cigla pored n5..

http://www.phonearena.com/news/Samsung-Galaxy-S5-vs-LG-G2-first-look_id53108

A sto se tice izgleda i dizajna g2 trci krugove oko njega.. :)

Realno jedino dobro sto moze biti kod ovog moba je kamera,to samsung bas zna da nasteluje

Edit : Qualcomm has dropped word that its latest Snapdragon 801 is in fact inside the Galaxy S5, while there is also word from Samsung of an octa-core model that will launch in selected markets.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
auu, vidim sada i da ona lajsna okolo ima neke tripove i ispupčenja, kao note 3 što ima, pa izgleda super jeftino.

Ne znam, vi koji kažete da je s4 isto užasan dizajn, izrada.. verovatno ga niste duže koristili ili videli uopšte, meni je baš ok sve u vezi njega, baš je bio sve ono što mi je na s3 smetalo dizajnerski. crni deluje baš onako elegantno, a i ta lajsna deluje kao metal. bilo bi bolje da je pravi aluminijum ali ***.

evo da su sve zadržali isto kao s4 uz izmenu da je lajsna pravi aluminijum, uz ove glupe senzore i 4k snimanje, bateriju 3000+, mislim da bismo svi više manje bili zadovoljni..

nije mi baš jasno kako neko tamo ko je odgovoran ne vidi ovo što vidi bar 80% online korisnika koji iznose mišljenja sada.. zar ne rade neka istraživanja, or whatever

Poslednja izmena:
Ovo je sad prilika ne samo za HTC, LG i Sony, ovo je prilika da neko sa istoka optimizuje MTK 6592 Octa core i sledecu iteraciju Octa core-a iz MTK i da napravi zao posao. Vec je bilo nekoliko review-a u poredjenju S4ke i Octa Core-a i rezultati su favorable za MTK. A trenutno najveci problem je sto deo kernela koji kontrolise CPU niko ne zna da menja (developeri i proizvodjaci) dobijaju direktno iz MTK tako da je frekvencija fiksna. MI3 jer najjaci Antutu telefon jer je imao Qualcomm OC-ovan do bolesti, a trenutno MTK ima veci potencijal od Snapdragon-a, dobrim delom zbog ustede baterije. Sony i LG su najavili saradnju sa MTK a Snapdragon 800 nije odusevio. Mark my words - za godinu ipo-dve najjaci telefon ce doci sa MTK chipsetom.

Sto se dizajna i inovacija tice, Samsung je fail-ovao jer je vec S4 dobio previse kritika da je u stvari upgrade S3, dok je S5 fakticki ista stvar.

Jedna stvar mi nije jasna..svi pricaju ako bi neki proizvodjac izbacio telefon sa svemirskim sprecifikacijama i materijalima, kako bi onda zaradjivali od postepenih poboljsanja kako to danas rade.. Pa tu ne vidim logiku jer bi taj proizvodjac taj telefon proizvodio narednih 5 godina u stotinama miliona komada, zaradio mnogo vece pare jer cena po jedinici opada sa povecanjem broja komada i sl., a cenu bi mogli da drze bez problema kao i onog dana kad je izasao telefon.. Onda bi imali tih 5 godina da osmisle nesto novo.. Pa tako je Nokia radila, izbacivala top end modele na 2-3 godine i sta im je falilo?

Ovo su što se kaže "first world problems" :)

Raspravljamo o dizajnu igračke od 600 eura dok bukvalno pola planete gladuje :type:

Jedna stvar mi nije jasna..svi pricaju ako bi neki proizvodjac izbacio telefon sa svemirskim sprecifikacijama i materijalima, kako bi onda zaradjivali od postepenih poboljsanja kako to danas rade.. Pa tu ne vidim logiku jer bi taj proizvodjac taj telefon proizvodio narednih 5 godina u stotinama miliona komada, zaradio mnogo vece pare jer cena po jedinici opada sa povecanjem broja komada i sl., a cenu bi mogli da drze bez problema kao i onog dana kad je izasao telefon.. Onda bi imali tih 5 godina da osmisle nesto novo.. Pa tako je Nokia radila, izbacivala top end modele na 2-3 godine i sta im je falilo?

kljucna rec je bas u tom pravom vremenu koje si iskoristio-"falilo" .
pa fali sto su sad nebitni.Danas ti je hiperprodukcija sve, ako izostanes, nestajes(kao muzicka maseinerija danas, aktuelan jedno vreme, cim napravis pauzu, kaskas i sutra te niko ne zna)
Samsung sada da nista nije prezentovao, nestao bi za dve tri godine(i to bi ga odrzavala samo siroka paleta proizvoda do tada), niko se na note 4 krajem godine ne bi ni osvrnuo, jer se o samsungu ne bi pricalo do septembra...a uleteo bi novi izazivac na "presto"
Opet, npr za tih 5 godina ne znas sta ce biti aktuelno.eto pogledaj samo kako su telefoni izgledali pre samo 5 godina i sta se pricalo za npr ekran od 5"..a danas tih 5" standard za flegsip.
A masinerija koju su sami proizvodjaci sebi nametnuli sada ih tera da cesto izbacuju i da se nekako utrkuju dok jos moze.

Evo I ja da se ubacim... Ne znam cemu toliko cudjenje I dizanje prasine na forumu.. Pre nedelju dana sam bas zbog ovog usao u raspravu na forumu u N5 sa drugim korisnikom iako nije trebalo da "ispravljam"krive drine... Stvar je u time da smo mi kao konzumenti (ne odnosi se na clanove foruma vec generalno) ovce I da smo podlegli kapitalistickoj masini koju interesuje samo profit... Mnogi ce menjati telefone zarad malo boljih specifikacija i tako nam proizvodjaci muzu novac... Ne kazem da su druge kompanije bolje ali ovo sto sada Samsung radi je cist bezobrazluk... Ali opet ce imati prodaju jer za vecinu postoji samo Apple i Samsung... Realno da li sada kada su telefoni dostigli svoj vrhunac ima smisla prelaziti na neki drugi model (mi koji imamo N3,N5,G2...) zarad kamere I qhd ekrana? Smatram da ne, verovatno bih svoj neksus menjao samo zarad vece baterije... I nije mi jasno sta se toliko revolucionarno moglo ocekivati- qhd ekran,20mpix kamera? Samsung koji "slusa" svoje korisnike ne verujem da ce nesto drasticno da menja svoj nacin poslovanja koji se ocigledno zasniva na kvantitetu a ne kvalitetu... Mogli su da ispeglaju TW i koriste bolje materijale ali nisu... Popice debeo samar I videcemo da li ce da izbace premium F-seriju... U svakom slucaju sada mozemo makar kroz review-ove sajtova za S5 ko radi placene testove... Telefon ovakav kakav je zaista nema sta da trazi pored jeftinijeg N5, G2 i nadolazecis HTC a Sony modela... O Xiaomi telefon ima tek ne treba pricati jer su cenovno na nivou Neksusa a po specifikacijama u samom vrhu.

Poslednja izmena:
Ali ljudi koji zele propast i losu prodaju Samsungu... :lupko:

Imate li druga posla?

Vrh Dno