Šta je novo?

Samsung Galaxy S5

Ja čitao da će biti 5.2 ali dobro :)

Sto telefon pocne da laguje po malo kad se instalira viber i skype zajedno?

Sa S5 koji je bio na KitKatu (super me je sluzio) pa sam presao na iPhone, i sad sam se vratio na S5 doduse sad je na Lollipop 5.0 zadnji update, i mnogo laguje. Tokiko laguje da je nemoguće ga koristiti.

Da li imate neki savet da se ubrza ovaj android ili da ga vrćem nazad na 4.4

Šta ti to toliko laguje? Telefon odlično radi, jedino malo sporije otvara fabričku galeriju i recent apps dugme ima lag, ostalo je sve ok.

Како да угасим да ми фон не тражи пин за картицу при сваком паљењу? Никако да се снађем у мору округлих глупих подешавања..

Moj S5 Plus radi kao munja brzo :smoke: otvara sve ekspresno pa cak i galeriju i recent apps brze od obicnog S5,u otvaranju aplikacija je solidno brzi od Z2.

Јел могуће да не може да се угаси звук камере? Невиђено ме излуђује, на нету видим да неки модели имају ту опцију док мој нема.

Da, zavisi od ROMa. ROMovi za neka trzista nemaju tu opciju jer je protivzakonita ili tako nesto :)

Mene je mrzelo da trazim koji ROM iskljucuje tu opciju, jer ionako mi je svejedno.

Ako mute-ujes ton skroz, na vecini i takvih ROMova se nece cuti zvuk. Ali ima nekih gde i to nije moguce.

Nijw moguce ja mislim ni kad mute-ujes ton.Jedino da ubacis neki patch ako ima ili custom rom.

Kod mene na stock ROMu (telefon iz MTSa) od fabrickog 4.4.2 do sadasnjeg 5.0 (sa cetvrtom zakrpom) nakon mute-ovanja tona, gasi se i ton za kameru.

Имам још једно питање :D Како да спречим фон да ми смањи јачину звучника када ми је батерија испод 50%? Када пређе ту границу звучник постаје бескористан, буквално ништа не чујем, а кад га укључим да се пуни док је нека песма пуштена то престане истог тренутка и чује се како се јачина мења и звучник је дупло гласнији.

Prvi put čujem za ovo. Da ne koristiš neki battery saver u kom je uključeno da posle 50% isključuje zvuk ili tako nešto? Malo je besmisleno, ali možda i to postoji

Не, баш сам гледам у подешавањима да ли ми је укључено, и кад је укључено те опције нема међу понуђенима. Пратићу мало боље ових дана, можда нема везе колико је пуна батерија, али кад год се до сад десило била је испод 50%.

Prvi put čujem za ovo. Da ne koristiš neki battery saver u kom je uključeno da posle 50% isključuje zvuk ili tako nešto? Malo je besmisleno, ali možda i to postoji
Пратио сам овај проблем и рекао бих да је проблем до јутјуб апликације. Само у њој је звук смањен.
[YOUTUBE]sjsegpPAPR8[/YOUTUBE]
Снимио сам, али због начина на који сам држао телефон (скупљена шака) звук је био усмерен право у фон којим сам снимао па се разлика тешко примећује :d

Kod mene na stock ROMu (telefon iz MTSa) od fabrickog 4.4.2 do sadasnjeg 5.0 (sa cetvrtom zakrpom) nakon mute-ovanja tona, gasi se i ton za kameru.

Isto i kod mene, samo je VIP u pitanju.

off: ali i dalje ne mogu da shvatim zasto su izbacili da na focus lock indikator pozeleni i zamenili ga onim retardiranim kruzicem koji nestane...

Izasao je novi BOH4 firmver koji navodno popravlja fokusiranje na kameri i jos po nesto.Ima da se skine na sammobile.

Pozdrav! Jel neko menjao onaj poklopac sto zatvara otvor za punjenje telefona? Ako jeste, koliko je komplikovano i koliko kosta?

Menjao sam ja... Prosto, možeš i sam, samo se ošrafi mali šraf sa te strane odakle polazi poklopac, izvadis stari patrljak koji je ostao i ubaciš novi poklopac... Ima zamenski na KP a mozes i da narucis jeftinije sa Aliexpreess-a, zavisi koliko ti je hitno :)

Hvala druze, nasao. Ne znam koliko sam vican da zamenim, al tu je servis za to :)

Telenor, novi update se upravo pojavio. Zna li neko šta donosi?

Мтс данас по подне, 300 и нешто мб али нзм шта сам добио :\ :D

Bas me zanima da li neko moze da navede nesto posle ICS->JB update-a a da je stvarno velika stvar koju je Android update doneo :)
(ne, LTE se ne racuna, to je samo softverski bilo "zatvoreno"za nas, ali je bilo moguce i ranije :))

Da i ovde, 384,33 mb

Navodno novi firmver donosi bolje fokusiranje u kameri,a ono sto mi se cini stabilnije radi,baterija cini mi se jaca malo.

Vrh Dno